Jump to content

Recommended Posts

Posted

Redmi2 nie opowiadaj ze zadne szklo nie bedzie dobrze dociete.To ktore ja zamowilem z alika jest idealne

IMG_20160716_172921.jpg.6190a7dff1f3c9b86be28eff48942c5e.jpg

IMG_20160716_172931.jpg.d4938920780a843d4d4215130e4baec4.jpg

Posted
Redmi2 nie opowiadaj ze zadne szklo nie bedzie dobrze dociete.To ktore ja zamowilem z alika jest idealne

IMG_20160716_172921.jpg.6190a7dff1f3c9b86be28eff48942c5e.jpg

IMG_20160716_172931.jpg.d4938920780a843d4d4215130e4baec4.jpg

Gdzie kupiłeś to szkło?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Jakby była naklejona wersja tego szkła całą przezroczysta lub biała to można rzec że jest idealne. Spod wersji złotej przebija białe ale i tak jest to super szkiełko. 

szkło to szkło nie pokryje w 100% ekranu, jak komuś przeszkadzają mikrometrowe szczeliny niech nic nie nakleja, wtedy będzie idealnie.

Edited by Retro
Posted (edited)
4 godziny temu, bandz napisał:

A powiedz mi co to za kropki na tym szkle...

Edited by jarek384
Posted

Dobra, jest kolejny błąd. W zasadzie to jakaś anomalia. Telefon podczas pisania, sam zmienia znaki czy litery, np. Pisze mama, to zamiast "a" telefon robi "ą", zamiast litery "r" robi się 4 itd itd. O co chodzi. Bardzo to denerwuje. Wszystko zaczęło się jakoś zmieniać na niekorzyść po wgraniu mi 8 :/

Posted

Sytuacja naprawiona. Zmieniłem klawiature na normalną Qwerty i jest w porządku. Przy motywach klawiatura po postu wariuje. Non stop mam problem z Facebookiem, który pomimo bardzo dobrego WI FI, pokazuje komunikat o brak połączenia..
Ponadto macie jakieś naprawdę godne aplikacje, gry aby zabić czas w robocie czy w domu ?

Posted
3 godziny temu, trek96 napisał:

Sytuacja naprawiona. Zmieniłem klawiature na normalną Qwerty i jest w porządku. Przy motywach klawiatura po postu wariuje. Non stop mam problem z Facebookiem, który pomimo bardzo dobrego WI FI, pokazuje komunikat o brak połączenia..
Ponadto macie jakieś naprawdę godne aplikacje, gry aby zabić czas w robocie czy w domu ?

Co to za ciekawa praca że masz czas na zabicie czasu ?

Na Mi Max to można oglądać filmy :)

Posted
16 godzin temu, trek96 napisał:

Dobra, jest kolejny błąd. W zasadzie to jakaś anomalia. Telefon podczas pisania, sam zmienia znaki czy litery, np. Pisze mama, to zamiast "a" telefon robi "ą", zamiast litery "r" robi się 4 itd itd. O co chodzi. Bardzo to denerwuje. Wszystko zaczęło się jakoś zmieniać na niekorzyść po wgraniu mi 8 :/

Spróbuj przywrócić telefon do ustawień fabrycznych

Posted (edited)

Witam,

Która wersja Mi Max jest najpopularniejsza i jak z romami do poszczególnych wersji.3/64 mnie interesuje,ale 4/128 też jest brana pod uwagę.Mi Max Pro to wersja 4/128 czy wesrje z snapem 652.Wyjasni ktoś?

Edited by matiin
Posted

No i nie muszę kupować folii. Miła Pani z 3MK skontaktowała się z ich działem projektowym i napisała mi to:

"(...) Skontaktowałam się jednak z naszym Działem Projektowania i uzyskałam informację, że w tym modelu jest tak mały promień zaokrąglenia, że technologicznie nie jest możliwe by folia prawidłowo przylegała do tak małej powierzchni styku. W związku z tym w tym miejscu pozostawiony został mały margines błędu, aby materiał na całości przylegał odpowiednio. (...)".

Wyszło na moje. Nawet folia ARC pokrywa ekran tylko do zaokrągleń. :)

Dyskusja zakończona.

• Like 1
Posted

Dobra to teraz pytanie odnośnie Google Plus. Macie problem z pobieraniem gier ? Mam na myśli sytuację, że po wpisaniu w wyszukiwarkę np. Dead Trigger gra nie jest widoczna w wyszukiwarce. Jak już ją znajdę nie przez aplikację a przez wyszukiwarkę to "aplikacja nie jest zgodna z urządzeniem". Android 6.0 a aplikacja nie jest zgodna ??

• 2 weeks later...
Posted

Siemka, pojawia się u mnie problem z GPS. Wszelkie aplikacje typu endomondo i stracą tracą zasięg gps po minucie gdy zablokuje ekran. Wszelkie opcje oszczędzania energii wyłączone. Jakie opcje ?

Posted

Sprawdź : Panel sterowania - Bateria - ustawienia ( górny prawy róg) i opcję - czyść cache gdy zablokowany - zmień ustawienie jeśli masz po jednej minucie i sprawdź co i jak.

Posted
1 godzinę temu, trek96 napisał:

Siemka, pojawia się u mnie problem z GPS. Wszelkie aplikacje typu endomondo i stracą tracą zasięg gps po minucie gdy zablokuje ekran. Wszelkie opcje oszczędzania energii wyłączone. Jakie opcje ?

Masz założoną kłódkę na aplikacje? 

Czy klikasz w przycisk trzy poziome kreski i przeciągasz ikonę aplikacji aż pokaże się kłódka i sprawdź teraz jaki będzie efekt.

Posted

Sprawa jest prozaiczna - trzeba udzielić zezwolenia na działanie w tle gps dla aplikacji Endomondo, w innym wypadku faktycznie gps się wyłącza po chwili. Sprawdziłem - działa na mi max.

Posted
Dnia 13.09.2016 o 19:18, meleager napisał:

Sprawa jest prozaiczna - trzeba udzielić zezwolenia na działanie w tle gps dla aplikacji Endomondo, w innym wypadku faktycznie gps się wyłącza po chwili. Sprawdziłem - działa na mi max.

Sprawa jest absurdalna, wszelkie tego typu działania mają moją zgodę :)

Posted
2 godziny temu, trek96 napisał:

Zgadza się... Ta durna opcja nie powinna być domyślnie wyłączona a jest włączona...

Posted

Jak wasze czasy pracy na baterii?

Ja sobie chwale czas pracy na baterii na Xiaomi.eu z 1 września 2016.

Nawet nie mam kiedy sprawdzić czy uda się jednego dnia rozładować telefon przeglądając internet :)

Posted
Dnia 14.09.2016 o 20:02, trek96 napisał:

Nadal gps się wyłącza ? Czy rozwiązałeś problem.

Posted
Dnia 15.09.2016 o 11:25, majdan12 napisał:

Jak wasze czasy pracy na baterii?

Ja sobie chwale czas pracy na baterii na Xiaomi.eu z 1 września 2016.

Nawet nie mam kiedy sprawdzić czy uda się jednego dnia rozładować telefon przeglądając internet :)

Da się rozładować. U mnie trzyma mam 1dzien przy używaniu  non stop. 

Posted

Widocznie ty nie robisz nic :D U mnie jest non stop poczta włączona i komunikatory.
Abstrachując, wgrałem najnowszą aktualizację MIUI i jest lipa :/ Nie umiem nawet wyłączyć telefonu bo sam się włącza od razu, nie czyta widgetu zegara i łapie straszne lagi ..

Posted
15 godzin temu, Redmi2 napisał:

Najwidoczniej nie umiesz uzywac tel skoro takie problemy masz. Ja na swoim mi mac a dziewczyna na swoin nie mamy problemu.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Czyli jeżeli telefon leży nieużywany przez 3 h i zjada cała baterie w tym czasie i jest gorący to nie umiem używać telefonu ? Dziwne

Posted
22 minuty temu, Redmi2 napisał:

To masz uszkodzony tel.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

To jest oczywiste,ja na Xiaomi.eu mam zimny telefon,był on nawet zimny w te upały.

Posted
1 godzinę temu, trek96 napisał:

Czyli jeżeli telefon leży nieużywany przez 3 h i zjada cała baterie w tym czasie i jest gorący to nie umiem używać telefonu ? Dziwne

Nie wiem, ale z pewnością nie umiesz opisać tego problemu rzeczowo.

Czy zrobiłeś reboot i problem jest nadal?

Co pokazują statystyki zużycia baterii?

Co pokazuje jakiś menedżer zadań, który wyświetla aktualne procesy i ich apetyt na CPU/RAM?

Co pokazuje Wake Lock Detector?

Posted (edited)

pytanie z serii nie wiem jak to zrobic

czyli jak wyczyscic historie polaczen - pojedyncze  usune ale jak to zrobic zbiorowo?

ktos podpowie. Rom ostanie miui polska

Edited by bandz
Posted
4 godziny temu, bandz napisał:

Dzieki.

Nie przyszlo by mi do glowy aby szukac tego w edycji

Mi też,zawsze się coś przytrzymywało dłużej i można było kilka rzeczy zaznaczyć :)

Posted
1 godzinę temu, Lexarr napisał:

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi-Max-6-44-4850mAh-Mobile-Phone-Snapdragon-650-Hexa-Core-3GB-RAM-32GB/311331_32674366041.html

Tu jest MiMax podpisany jako Prime, To jest normalna wersja 3/32 czy jest w czymś od niej gorszy?

Brał ktoś już z tego linku? Jest jakakolwiek gwarancja? Odblokowanie BL gwarantuje utratę gwarancji u tego sprzedawcy?

''Prime'' z tego co wiem to dopisek stworzony przez sprzedawców.

Nie kupowałem z tego adresu tej wersji,ale kupował Mi Max w tym sklepie i kilka innych modeli i było wszytko tak jak należy.

Odnośnie gwarancji 

https://www.aliexpress.com/store/product/Warranty/311331_1672699638.html

Znajdź punkt 7. Feedback

Odblokowanie Bootloader nie oznacza utratę gwarancji.

• Like 1