Dyskusja ogólna
32 topics in this forum
-
- 4 followers
- 810 replies
- 109k views
Cześć Wszystkim Niedawno zdecydowałem się na zakup Xiaomi Mi Max. Zamówiłem je na AliExpress u Hong Kong Goldway. Telefon został wysłany przez nich wczoraj DHL-em, czekamy zobaczymy. Liczę że wszystko szybko poleci. Jeśli telefon dojdzie dodam tu jakieś zdjęcia, film. Ktoś jeszcze posiada Mi Max ? ma może jakieś informacje na temat romu ? //Nezu: Przerabiam na wątek do ogólnej dyskusji o MiMax/MiMaxPro.
Last reply by maszkara72, -
-
- 2 followers
- 17 replies
- 13.6k views
Siemka wszystkim.Dzisiaj mój Mi Max dostał Miui 10 wersję 8.7.12 global dev.Sam jestem zdziwiony,że tak wczešnie,z informacji które wcześniej podawało Xiaomi myślałem,że będzie za 2-3 tygodnie.Zobaczymy jak będzie się sprawować,jak byście mieli pytnia to walcie śmiało.
Last reply by lkotor, -
- 19 replies
- 2.6k views
Witam. Dzisiaj mój telefon wykrył aktualizacje do MIUI 9.1.1.0 Spoiler Spoiler Spoiler
Last reply by pkonrad, -
- 2 followers
- 19 replies
- 8.9k views
Hej. W moim Mi Maxie pękła szybka . Wszystko działa , tylko estetyka już nie ta. Powiedzcie mi jak to teraz jest. Mogę wymienić samą szybkę (ona jest z dotykiem jak się nie mylę) czy muszę cały wyświetlacz kupić. Cena za szybkę jest 5razy mniejsza niż cały kompletny wyświetlacz. Przechodził już ktoś coś takiego i może podzielić się opinią ?
Last reply by galakty, -
- 3 replies
- 1.4k views
Witam, Właśnie stałem się posiadaczem Xiaomi Mi Max. Próbuje to rozgryźć i nie mogę do tego dojść. Na moim byłym telefonie wyeksportowałem kontakty do pliku (był to Sony Xperia T3). Jak ten plik zaimportować moim nowym telefonie??
Last reply by Grothgar, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.7k views
Witam serdecznie. Posiadam soft MIU global 8.2.1.0 i pomimo zaznaczonej opcji "autoobracanie ekranu" oraz nie zaznaczonej opcji z menu rozwijanego "nie obracaj" wyświetlacz głównego pulpitu nie obraca się, dopiero wejście w aplikacje powoduje obrót. Wydaje mi się że przed aktualizacja wszystko działało i ekran na pulpicie się obracal a przy tej przekątnej to chyba jest podstawą. Dajcie znać jak koledzy maja rozwiązany ten problem. Dziękuję. Pozdrawiam. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
- 44 replies
- 11.1k views
Mam mimaxa i nie wiem czy tylko mi przeszkadza ikonka 4G zamiast LTE ? Wiem że te dwa określenia odnoszą sie do tego samego jednak wolalabym aby wyświetlało się LTE ? Zna ktoś sposób ? Tel jest odblokowny ma roota i miui 8 pl. Proszę bardzo o jakies konkretne odpowiedzi najlepiej krok po kroku. Może ktoś inny też będzie wdzięczny wraz ze mna
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 1.2k views
Czy komuś udało się stwierdzić działanie LTE Advanced na Mi Max ? Jeśli tak, to czym objawia się agregowanie pasm poza prędkością ? Pojawia się coś przy nazwie operatora oprócz standardowego 4G ?
Last reply by tpawel, -
- 32 replies
- 2.6k views
Witam, Chciałbym się zapytać o recovery do modelu wymienionego w tytule modelu. Widziałem, że na stronie dostępny jest już rom na ten telefon, jednak nie posiadam jeszcze recovery. Znalazłem tylko recovery do modelu hydrogen, który jest z procesorem 650. Będę wdzięczny za pomoc.
- 1 follower
- 46 replies
- 9.1k views
Od kilku dni posiadam telefon Xiaomi Mi Max. Zrobiłem test ładowania zwykłą ładowarką o wydajności 2,4 A. Jeśli kogoś to interesuje to udostępnię to w postaci filmu. Generalnie 100 % naładowania jest po 195 minutach. Muszę poczekać kilka dni na rozładowanie telefonu i zrobię test ładowania z Quick Charge.
Last reply by Rogeros, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2.4k views
Mam pytanie czy jest mozliwe odblokowanie pasma B20 800Mgz LTE które dzała za wiekszymi aglomeracjami
- 18 replies
- 1.9k views
Witam serdecznie, zastanawiam się nad wyborem jednej z tych dwóch wersji mi maxa, osobiście sprzedający przy wersji 32 GB piszę, że ma wersję global Miu itd itd a przy 64GB nie ma tej wersji global tylko to podstwowe spolszczenie. Osobiście nie znam się na telefonach w takim stopniu żeby samodzielnie instalować systemy itd itd. przeraża mnie taka wizja i prosiłbym o pomoc w wyborze. Wybrać gotowca czy warto kupić wersje 64 i ktoś na forum pomógłby mi z tym całym systemem. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
- 1 reply
- 1.2k views
Wczoraj prosiłem o pomoc z niedziałającymi kartami SIM w salonie powiedzieli mi że karta jest odblokowana i aktywna więc nie może to być problem z ich strony.Dzisiaj dostałem podpowiedź że ja w smartfonie mogłem zablokować tzw.kradzieżową zmianę kart SIM i dlatego nie mogę używać drugiej karty. Proszę o podpowiedź jak i gdzie na poziomie telefonu mogę to odblokować.
Last reply by majdan12, -
- 4 replies
- 2.3k views
Witam, dziś ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu odkryłem działanie czujnika Ant+ w moim Mi Max Pro (64GB). Po zainstalowaniu pluginu ant+ bezproblemowo wykrył czujnik tętna adidas (ant+) i w aplikacji Endomondo (wersja darmowa) pięknie pokazuje mi na mapie w który miejscu miałem jakie tętno. Super sprawa, gdyż w specyfikacji nie widziałem takiej informacji o tym module. Podobno mają go tylko niektóre telefony (np. Sony)...
Last reply by radkm3, -
- 7 replies
- 4k views
Cześć. Czy jest możliwość zmniejszenia ikon. Jeżeli ta to w jaki sposób? U mnie wygląda to tak. Nakryklołch żech ze mobilnioka (Xiaomi Mi Max)
- 13 replies
- 2.4k views
Posiadam XIAOMI Mi Max Pro - Snapdragon 652, 3/64 GB, wgrane jakieś miui global ale nie wszystko przetłumaczone, więc podejrzewam że to jakiś syfmiui z Chin. Znajomy (+ jeszcze jedna osoba) próbował wgrać do niego jakiegoś "dobrego" globala, ale niestety nie dali rady, ja się na tym nie znam i na pewno nie będę sam próbował nic z nim robić. Stąd moje pytanie - czy ktoś mógłby zająć się wgraniem softu do tego telefonu ?
- 7 replies
- 1.6k views
Jest jakiś posiadacz Mi Max - 3 GB RAM - 64 GB ROM - Snapdragon 652 który odblokował Bootloader,czy mogę dostać informacje na jakim systemie i jakiej wersji został odblokowany?
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.8k views
Witam, jestem jeszcze trochę zielony jeśli chodzi o xiaomi itd. Chciałbym sobie wgrać miuipolska na mimax 32gb. złożyłem wniosek o odblokowanie bootloadera, po kilku minutach dostałem akceptację i teraz nie wiem co mam dalej zrobić. Mam miui 8 global stable, raz czytałem że muszę wgrać china dev, drugi raz że nie. Sam już nie wiem, ma ktoś link do tego china dev? I tutorial jak to wgrać? Czy to w ogóle jest potrzebne? Czy już próbować odblokowywać ten bootloader miflashem? Proszę o pomoc
- 1 follower
- 19 replies
- 7.9k views
Witam kupiłem mi maxa 3/32 ma wgrany rom global Stable 8.1.4.0 MBCMIDI. wszystko działa jak należy ale nie wiem czy wgrywać miui polska czy nie. Czy ten rom to jakiś syf czy ok?
- 4 replies
- 1.4k views
Czy ten telefon obsluguje ładowanie QI ?
Last reply by mrosi, -
- 23 replies
- 2.6k views
Witam, Zastanawiam się nad zakupem tego telefonu ale mam obawy o jakość odbioru internetu LTE w Play przez brak wsparcia dla Band 20. W Polsce i w ogóle w Europie to bardzo popularne pasmo (800mhz tzw Band 20). Chipset wspiera tą czestotliwość ale samo urządzenie albo ma to zablokowane, albo wyłączone. Jest to jedna z częstotliwości LTE w Play a do tego fizyka wskazuje, że im niższe mhz tym lepsza penetracja więc lepszy jakościowo odbiór. Pytanie więc jak ma się odbiór na waszych maszynkach, może ktoś zmieniał telefon z obsługą 800 mhz na Xiaomi i ma jakieś obserwacje? Będę wdzięczny za opinie.
Last reply by meleager, -
Mi Max HD Voice 1 2
by iperyt- 39 replies
- 8.6k views
W przypadku Mi Max producent nie chwali się obsługą HD Voice , i choć specyfikacja w rubryce multimedia mówi o obsłudze kodeka AMR-WB to nie wiem czy jest to tożsame z użyciem w/w do rozmów głosowych. Jednak od ostatniej lub przedostatniej aktualizacji MIUI Polska zauważyłem , że podczas połączenia ode mnie czyli z T-Mobile do sieci macierzystej i do Play w technologii 3G i 2G pojawia się przy nazwie kraju do którego wychodzi połączenie znaczek HD. Czy znaczy to że rozmowa jest realizowana w HD Voice? W Redmi 4 w żadnej konfiguracji ten znaczek nie pojawia się. Jakie są Wasze spostrzeżenia w powyższym temacie?
Last reply by Xanth, -
- 21 replies
- 3k views
Witam, Jako, że to mój pierwszy post na forum to chciałem wszystkich serdecznie pozdrowić. Mam pytanie odnośnie zakupu telefonu od Xiaomi. Jestem zainteresowany Mi Max`em tylko nie wiem gdzie najlepiej go kupić. Zastanawiam się nad sklepem www.ibuygou.com oraz www.xiaomiforsale.com. Nie wiem od czego to zależy, ale na www.xiaomiforsale.com jest taniej jak na www.ibuygou.com. Z czego wynika różnica w cenach? Na www.ibuygou.com Mi Max 3/64 kosztuje 324.82 Euro a na www.xiaomiforsale.com 265 Euro. Skąd ta różnica? Jeszcze jedno. Skąd wysyłane są telefony bo na ibuygou jest opcja Ship from China warehouse lub Ship from EU warehouse. Na xiaomiforsale …
Last reply by skrzek, -
- 1 follower
- 12 replies
- 2.4k views
Mam problem z wyświetlaniem powiadomień z aplikacji typu fb, gmail, k10 mail, messenger itp. Każda z aplikacji ma dodane uprawnienia, a i tak nie pokazuje. Miui 8 6.8.18 by xiaomi.eu Spotkał się ktoś z podobnym zjawiskiem? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Last reply by majdan12, -
- 20 replies
- 3.4k views
Ktoś wygrywał global na MiMax? Ma forum wuczylem że trzbe przez edl choć nie wiem czemu How to flash MIUI 8 Global Rom on Xiaomi Mi Max with locked bootloader!!!:
Last reply by majdan12,