DobryTerry Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 witam, posiadam od niedawna Mi 5 i zauwazylem, że czesto przestaje działać mi autoobracanie mimo, że jest włączone. wyłączenie i włączenie opcji nic nie pomga, dopiero reset telefonu, ale problem znów pojawia się po jakimś czasie. Ktoś moze wie dlaczego i jak to ew naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 faktycznie, tez mi sie zdarza (na china dev). Trzeba zglosic na oficjalnym forum miui, jako bug.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Ja tak samo mam na China Stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Na Xiaomi Eu nie ma tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus1212 Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 @up, na EU też tak mam... Wytapatalkowane z Note 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszek96 Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Też mam ten problem na najnowszym Gemini Link to comment Share on other sites More sharing options...
frag Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Na najnowszym ROMie działa dobrze autoobracanie. Przy poprzednim potrzebny był restart telefonu jak przestało działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszek96 Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 43 minuty temu, frag napisał: Na najnowszym ROMie działa dobrze autoobracanie. Przy poprzednim potrzebny był restart telefonu jak przestało działać. Może tobie... mi niestety nie działa dobrze na najnowszym ROMie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 A mi zaczęło działać poprawnie na najnowszym (z 13.05) Polskim MIUI (przesiadłem się z china dev). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylon Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Na china stable autoobracanie wyłączało mi się po kilku godzinach. Na xiaomi.eu (gemini 7.2.13) wyłącza się po ponad dobie zakładam, że na normalnym romie (np. cm) będzie ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Dnia 26.04.2016 o 00:50, johnny1836 napisał: Ja tak samo mam na China Stable Dnia 16.05.2016 o 19:57, dylon napisał: Na china stable autoobracanie wyłączało mi się po kilku godzinach. Ja na najnowszym China Stable nie mam takich problemów i nie miałem na wcześniejszych wersjach (piszę tylko tak informacyjnie). Może to wina sprzętu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Update: na najnowszym China Stable pojawiły się u mnie problemy z autoobracaniem... Najwyższy czas przejść na MIUI Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 na miui polsce tez nie działa jak powinno ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylon Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Co tu dużo pisać... xiaomi napisało kiepskie sterowniki do kilku urządzeń w telefonie i teraz za to pokutujemy. Mam nadzieję, że szybko uwolnią źródła, to cyangenmod zrobi w końcu porządny rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpinoRex Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 7 minut temu, dylon napisał: Co tu dużo pisać... xiaomi napisało kiepskie sterowniki do kilku urządzeń w telefonie i teraz za to pokutujemy. Mam nadzieję, że szybko uwolnią źródła, to cyangenmod zrobi w końcu porządny rom Oficjalny CM fakt, wmaga źródeł. Ale już teraz z XDA można ściągnąć 3 różne romy bazujące na CM. Osobiście polecam Resurrection Remix, bardzo dopracowany i stabilny, używam na codzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 30, 2016 Share Posted June 30, 2016 Mi na miuipolska w ogóle przestało działać auto obracanie, ale reset telefonu to naprawił i działa elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Jakby ktoś chciał potwierdzać tego buga na oficjalnym forum to zapraszam http://en.miui.com/thread-304377-1-1.html PS. tak, u mnie rotacja nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Potwierdzam, na najnowszym Rom od MiuiPolska obracanie nie działa. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 U mnie działa. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 20 minut temu, zielonyBB napisał: U mnie działa. Wysłane z MI5 Masz 6.6.30? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Tak jest, 6.6.30, serio, działa bez zarzutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 (edited) To ciekawa sprawa że na jednych działa, na innych nie. U mnie np. nie działa w tej chwili praktycznie żaden czujnik (kompas, żyro, zbliżeniowy, światła). Na 6.6.23 było w porządku, bo bawiłem się czujnikami. No nic, mam nadzieję że w kolejnej wersji po prostu będzie działać na wszystkich. Edited July 6, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Nie ma reguły. Mi po dwóch dniach przestały działać a hulało na początku wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 (edited) Dlatego Confirmujcie, żeby naprawili ten problem! http://en.miui.com/thread-304377-1-1.htmlhttp://en.miui.com/thread-305579-1-1.html Edited July 6, 2016 by johnny1836 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Ja zauważyłem, że mi również nie działa automatyczna jasność oraz wygaszenie ekranu w trakcie kiedy przykładam telefon do ucha. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 To ciekawa sprawa że na jednych działa, na innych nie. U mnie np. nie działa w tej chwili praktycznie żaden czujnik (kompas, żyro, zbliżeniowy, światła). Na 6.6.23 było w porządku, bo bawiłem się czujnikami. No nic, mam nadzieję że w kolejnej wersji po prostu będzie działać na wszystkich. Dokładnie, u mnie jest identycznie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec1985 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 u mnie też tak było , raz uruchomiłem telefon dalej nie było czujników , później znów uruchomiłem ponownie telefon i są wszystkie działają już 3 dzień . Link to comment Share on other sites More sharing options...
W1TT81 Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 u mnie też tak było , raz uruchomiłem telefon dalej nie było czujników , później znów uruchomiłem ponownie telefon i są wszystkie działają już 3 dzień . No masz, dzięki za wskazówkę😁 nie chciało mi działać auto obracanie ekranu, a tu klasyczny restart pomógł😂 dzięki😀 Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Ja zauważyłem, że wejście do aparatu i obrócenie ekranu zazwyczaj powoduje naprawę autoobracania w innych aplikacjach. Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Nie prościej wrzucić soft, który to naprawia i zapomniec o problemie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts