Auraya Posted January 29, 2017 Posted January 29, 2017 (edited) Dnia 28.01.2017 o 18:11, martin3z napisał: @Auraya Zawsze się czuje dużą różnicę po ściągnięciu etui. To normalne. Mi chodzi o to czy nie zrobi się w tym etui gruby telefon. Zależy mi tylko na tym, że jak spadnie z kieszeni kurtki to się nie rozbije i nie będę miał wielkiego bumpera w rękach... Grubość etui jest przynajmniej dla mnie, idealna. Nie za grube ale też jest co chronić telefon. Jedyne na co mogę narzekać to fakt, że twardsze tworzywo na plecach łatwo się rysuję. Czy się rozbiję, wątpię. Etui jest na tyle twarde, że usztywnia telefon więc wydaje mi się że zbiera na siebie siłę uderzenia. Etui zachodzi na front telefonu więc wystaje na około 1mm nad ekran. Dodatkowo oczywiście szkło ochronne (Flexible Glass od 3MK) więc wydaje mi się że nic a nic mojej Mi5 nie grozi. Edited January 29, 2017 by Auraya
Morgulek Posted January 30, 2017 Posted January 30, 2017 Posiadam Nillkin Nature i denerwuje mnie ze Góra Nie przylega do końca przez co leci do środka kurz nie wiem czy to wina fabryczna czy takie już te etui jest bo jest miękkie i pytanie czy w ringke nie ma takiego problemu z przyleganiem?
martin3z Posted January 31, 2017 Posted January 31, 2017 Grubość etui jest przynajmniej dla mnie, idealna. Nie za grube ale też jest co chronić telefon. Jedyne na co mogę narzekać to fakt, że twardsze tworzywo na plecach łatwo się rysuję. Czy się rozbiję, wątpię. Etui jest na tyle twarde, że usztywnia telefon więc wydaje mi się że zbiera na siebie siłę uderzenia. Etui zachodzi na front telefonu więc wystaje na około 1mm nad ekran. Dodatkowo oczywiście szkło ochronne (Flexible Glass od 3MK) więc wydaje mi się że nic a nic mojej Mi5 nie grozi.Dziękuję... Kupię.
MrReus Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 Ma ktoś w posiadaniu etui RINGKE FUSION i mógłby podesłać zdjęcia? Mam zamiar je kupić, ale chciałbym zobaczyć jak wygląda na telefonie.
Kicker Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Dnia 7.02.2017 o 17:56, MrReus napisał: Ma ktoś w posiadaniu etui RINGKE FUSION i mógłby podesłać zdjęcia? Mam zamiar je kupić, ale chciałbym zobaczyć jak wygląda na telefonie. Etui Ringke Fusion Smoke Black. Jak dla mnie idealne i można podziwiać też telefon przez przeźroczysty tył
fakeconto Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 Spotkał się ktoś może ze stroną gdzie można zaprojektować własne etui na Xiaomi mi5? Cena najlepiej do 12$/50PLN
Krzycheł Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Witam. Poszukuje etuii dzięki któremu telefon wytrzyma wielokrotne upadki . Możecie coś polecić i ocenić/porównać między sobą moje propozycje? 1. Ipaky Neohybrid 2. Shieldtail Rugged armor http://xgsm.pl/product-pol-140620-SHTL-Etui-RUGGED-ARMOR-Xiaomi-Mi-5-Black.html#close 3. http://xgsm.pl/product-pol-106828-Etui-KickStand-Xiaomi-Mi-5-Silver.html Proszę o porównanie . Ostatnie dwie propozycje nie były poruszane na forum. Miał ktoś z nimi do czynienia?
PurpleHaze Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Kupilem wczoraj mi5 w chinach i obecnie poszukuje etui na ten telefon, raczej rowniez w chinach, bo pewnie przyjda w tym samym terminie. Przesledzilem watek od poczatku i bede kupowac nillkin frosted z racji tego ze sprawdzilo sie na redmi4a i na mi4. Natomiast chcialbym kupic rowniez drugie etui w razie czego, ewentualnie jesli nillkin mi nie podpasuje. Moja uwage zwrocilo to etui od xiaomi. Widzialem ze kilka osob na forum je ma. Czy ktos moglby podzielic sie opinia po dluzszym okresie stosowania? Czy nie wyciera sie, z jakiego to jest materialu zrobione (faktycznie miekki silikon). Chcialbym kupic to szare (szkoda ze nie ma czarnego) i zalozyc na bialy telefon. Jak wyglada sprawa tych otworkow, nie lapia jakiegos brudu paprochow itd... Ogolnie prosilbym po prostu o opinie plusy/minusy itd... Wywalic 50zl zeby sie okazalo ze to nie to, troche mi szkoda.
mario19888 Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 (edited) Witam wszystkich. Szukam jak najcieńszego etui na Mi5, polecicie coś ? Zastanawiam się nad Benks Lollipop Pozdrawiam Edited February 25, 2017 by mario19888
ZumiXxX Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 (edited) Witam Wszystkich! Moja Mi piątka(złota 64gb) już w drodze zatem pora rozejrzeć się za etui i szkłem. Od razu uprzedzam, że udało mi się zabić SGSII(wyświetlacz) i Z3(mając w kieszeni uderzyłem w kant biurka i się wyłączyła raz na zawsze). Mój budżet na szkło i etui to max 100zł(mile widziane tańsze opcje). Cel to przede wszystkim ochrona ale nie chciałbym też żeby telefon wyglądał jak cegła budowlana. Zależy mi żeby etui nie zabarwiło mi telefonu. Bardzo proszę o sprawdzone propozycje, na razie w oko wpadło mi wymienione kilka razy etui Ringke Fusion. P.S. Sprzedam w/w Z3 na częśći( w dwóch serwisach stwierdzono, że nie do odratowania, nie ładuje się, wygląda jak nówka sztuka) Edited February 25, 2017 by ZumiXxX
t.bone Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Witam Wszystkich! Moja Mi piątka(złota 64gb) już w drodze zatem pora rozejrzeć się za etui i szkłem. Od razu uprzedzam, że udało mi się zabić SGSII(wyświetlacz) i Z3(mając w kieszeni uderzyłem w kant biurka i się wyłączyła raz na zawsze). Mój budżet na szkło i etui to max 100zł(mile widziane tańsze opcje). Cel to przede wszystkim ochrona ale nie chciałbym też żeby telefon wyglądał jak cegła budowlana. Zależy mi żeby etui nie zabarwiło mi telefonu. Bardzo proszę o sprawdzone propozycje, na razie w oko wpadło mi wymienione kilka razy etui Ringke Fusion. P.S. Sprzedam w/w Z3 na częśći( w dwóch serwisach stwierdzono, że nie do odratowania, nie ładuje się, wygląda jak nówka sztuka) Witaj. Zacznij czytać od pierwszej strony tego wątku, to znajdziesz wszystkie odpowiedzi. Co do Ringke to możesz śmiało brać (na ali za ok. 50-60 dyszek wyrwiesz) + szkło od nillkina. Mi5 przez Tapatalk
Morton Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Myślę żeby kupić na próbę Benks Lolipop na mi5. Widzę że do 20zl się kupi tylko mam jeden dylemat. Jest wersja czarna i biała. Ja szukam najcienszego etui aby było jak najlepiej widać telefon. Jakie cienkie przezroczyste etui polecacie ? Ewentualnie który kolor Benks jest bardziej transparentny?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
bergmen Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 1 godzinę temu, Morton napisał: Myślę żeby kupić na próbę Benks Lolipop na mi5. Widzę że do 20zl się kupi tylko mam jeden dylemat. Jest wersja czarna i biała. Ja szukam najcienszego etui aby było jak najlepiej widać telefon. Jakie cienkie przezroczyste etui polecacie ? Ewentualnie który kolor Benks jest bardziej transparentny? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka najcieńsze jest to: https://www.aliexpress.com/item/ForFor-Xiaomi-Mi5-Luphie-Brand-Luxury-Metal-Case-Aluminum-Frame-Top-Quality-Bumper-For-Xiaomi-5/32676290742.html?spm=2114.13010608.0.0.HJAECT
Morton Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 najcieńsze jest to: https://www.aliexpress.com/item/ForFor-Xiaomi-Mi5-Luphie-Brand-Luxury-Metal-Case-Aluminum-Frame-Top-Quality-Bumper-For-Xiaomi-5/32676290742.html?spm=2114.13010608.0.0.HJAECTAle nie chroni plecow. A na plecy nie mogę znaleźć szkła hartowanego Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Krzycheł Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Powtórze pytanie bo nikt się nie ustosunkował: Witam. Poszukuje etuii dzięki któremu telefon wytrzyma wielokrotne upadki . Możecie coś polecić i ocenić/porównać między sobą moje propozycje? 1. Ipaky Neohybrid 2. Shieldtail Rugged armor http://xgsm.pl/product-pol-140620-SHTL-Etui-RUGGED-ARMOR-Xiaomi-Mi-5-Black.html#close 3. http://xgsm.pl/product-pol-106828-Etui-KickStand-Xiaomi-Mi-5-Silver.html Proszę o porównanie . Ostatnie dwie propozycje nie były poruszane na forum. Miał ktoś z nimi do czynienia?
bergmen Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 taki ładny telefon chcesz trzymać w takich szkaradztwach jak dwie ostatnie propozycje?
latet Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 2 godziny temu, Krzycheł napisał: 2. Shieldtail Rugged armor http://xgsm.pl/product-pol-140620-SHTL-Etui-RUGGED-ARMOR-Xiaomi-Mi-5-Black.html#close 3. http://xgsm.pl/product-pol-106828-Etui-KickStand-Xiaomi-Mi-5-Silver.html Proszę o porównanie . Ostatnie dwie propozycje nie były poruszane na forum. Miał ktoś z nimi do czynienia? Mam 3. Nie polecam. Nie jest tak solidne, jak może wyglądać na oko. Mam też trochę podobne do 2., ale moim zdaniem solidniejsze, z zimowym bieżnikiem, i to mogę spokojnie polecić: https://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-5-Heavy-Duty-Cover-Hard-Silicone-Armor-Case-For-Xiaomi-Mi-5-Mi5-5/32671921509.html aczkolwiek należy do tych, które wpływają na jakość zdjęć z flashem. 1
Krzycheł Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Zgadza się , nie są to najpiękniejsze etui... ale głównie zależy mi na ochronie telefonu. Polecisz coś co zabezpieczy go przed rozbiciem w przypadku wypadnięcia z kieszeni na płytki, jezdnie itp?
ZumiXxX Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Czy ktoś z użytkowników Ipaky Neohybrid mógłby się wypowiedzieć na temat tego etui? Jak spełnia swoją podstawową rolę czyli ochronę? Czy po założeniu szkła o grubości 3mm nie będzie ono wystawać ponad etui?
bergmen Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 @Krzycheł Ipaky się wydają najsolidniejsze, do tego są w miarę estetyczne. Ja osobiście korzystam (jeszcze) z silikonowych, przeźroczystych kondomików. Szkoda mi chować taki telefon. Zmieniam na samą ramkę gdyż serce mi się kraja gdy ceramika jest schowana.... 2
Slashu Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 @bergmen jaka ramkę będziesz zakładac? Luphie blade? Czy masz coś innego jeszcze na oku?
bergmen Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 @Slashu tak Luphie. O tą (czarną): https://www.aliexpress.com/item/ForFor-Xiaomi-Mi5-Luphie-Brand-Luxury-Metal-Case-Aluminum-Frame-Top-Quality-Bumper-For-Xiaomi-5/32676290742.html?spm=2114.13010608.0.0.QWsZ1D od 21.02.2017 leży na WER Warszawa więc jest jakaś szansa że otrzymam ją w tym tygodniu. Gdy ją założę podzielę się wrażeniem i fotkami.
GIENOSLAWW Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Szanowni, a czy istnieją takie etui obustronne jakie mają Samsung Galaxy S7 Edge? Jeśli ktoś coś takiego widział poproszę linki. Z Poważaniem. Wysłało z mojego MI5 Pro
Morton Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Czy ktoś z użytkowników Ipaky Neohybrid mógłby się wypowiedzieć na temat tego etui? Jak spełnia swoją podstawową rolę czyli ochronę? Czy po założeniu szkła o grubości 3mm nie będzie ono wystawać ponad etui?Dobrze chroni. Mam szkło ale nie takiego giganta 3mm tylko coś poniżej 1mm do tego iPaky NeoHybrid. Etui wytrzymało dwa upadki na asfalt ale dziewczynie raz pękło. Szybko się ściera lakier z ciemnych wersji tego etui. Pierwsze ubytki po 1-2 miesiącach. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
kamillm Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 11 minut temu, Morton napisał: Szybko się ściera lakier z ciemnych wersji tego etui. Pierwsze ubytki po 1-2 miesiącach. Potiwerdzam Ipaky w zaleznosci od intesywnosci uzywtkowania telefony sciera sie konretnie, jak dla mnie za szybko, ale na razie najladniejsze etui ze wszystkich.
Morton Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Potiwerdzam Ipaky w zaleznosci od intesywnosci uzywtkowania telefony sciera sie konretnie, jak dla mnie za szybko, ale na razie najladniejsze etui ze wszystkich.Ladne I poręczne. No i bardzo tanie. Szkoda mi tylko że pleckow nie widać. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
barti Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Szkoda, że Spigen nie robi etui dla XiaomiWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1
MaxPrime Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 11 godzin temu, barti napisał: Szkoda, że Spigen nie robi etui dla Xiaomi Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka o to to ... Spigen ma najlepsze pokrowce na rynku (według mnie oczywiście)
Morton Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Szkoda, że Spigen nie robi etui dla XiaomiWysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaJak wygląda oryginał Spigena?http://s.aliexpress.com/AzqM3A7NWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
barti Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 57 minut temu, Morton napisał: Jak wygląda oryginał Spigena?http://s.aliexpress.com/AzqM3A7N Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Miałem to etui. Ma tragicznie spasowane przyciski. Często zamiast blokady działa vol- . Badziew
Slashu Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Ja w tym etui dopasowalem przyciski ale wystarczyly 1/2 upadki i tył z plastiku pękł. Więc badziew nad badziewie :/
Warson Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 wiem że pytam nie w tym temacie ale zna ktoś jakieś fajne plecki + szkło do Mi5S plus ?
ice Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Czy komuś ringke fusion z Mi5 uderzył na ziemię? asfalt? płytki? i może się podzielić opinią co i jak z wytrzymałością
wojtrac Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 7 minut temu, ice napisał: Czy komuś ringke fusion z Mi5 uderzył na ziemię? asfalt? płytki? i może się podzielić opinią co i jak z wytrzymałością Mi spadl na kafle w chacie nic sie nie stalo rogiem a juz myslalem ze bedzie koniec ringke fusion ::::::::::)
fakeconto Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Jak wysiadałem z samochodu upadł na chodnik, tak jak u przedmówcy - telefon cały
Recommended Posts