Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przyszedł do mnie ten opisany w poprzednim poście jako MaxGear. Generalnie wygląda ok. Nie usztywnia telefonu w żaden sposób i ma delikatne luzy na bokach. 

3/5

Posted
Dnia 29.06.2017 o 20:50, Mico napisał:

Przyszedł do mnie ten opisany w poprzednim poście jako MaxGear. Generalnie wygląda ok. Nie usztywnia telefonu w żaden sposób i ma delikatne luzy na bokach. 

3/5

Jak silikon moze usztywniać ?

Kup Fosted i będzie zdecydowanie lepiej ;)

Posted
7 godzin temu, TheGusti napisał:

Ja kupiłem MSVII stąd i na razie oceniam na plus (PS. wziąłem sandstone black)

Nie ślizga się w dłoni?

Posted
28 minut temu, Gravis napisał:

Nie ślizga się w dłoni?

MSVII ma 2 wersje swoich caseow, sliskie i chropowate, te chropowate zapewniaja bardzo dobra przyczepnosc dloni, wszystko zalezy od tego co kto preferuje ;)

Posted
2 godziny temu, Gravis napisał:

Nie ślizga się w dłoni?

Ja kupiłem chropowatą (sandstone black), i nie ślizga się w dłoni ;)

Kupiłem też "podróbkę" stąd.

I faktycznie to jest nieco bardziej śliskie, ale oprócz tego, i trochę większego obudwania to całkiem podobne, też bardzo dobrze przylega do bryły telefonu. :)

Posted (edited)

Ja polecam to etui fajna nie śliska guma i pasuje idealnie kupułem z tego linka w 10 dni było na miejscu link do zakupu

2efaf5b4668db7b779dfdfe02e68c133.jpg25647a6885c71344d7e23232a18ea0c0.jpg

Brałem kolor niebieski ale na zdjęciu jakoś dziwnie wyszedł :-)
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Edited by grbrandys
  • Like 1
Posted
7 minut temu, grbrandys napisał:

Ja polecam to etui fajna nie śliska guma i pasuje idealnie kupułem z tego linka w 10 dni było na miejscu link do zakupu

2efaf5b4668db7b779dfdfe02e68c133.jpg25647a6885c71344d7e23232a18ea0c0.jpg

A fotke z telefonem mozna prosic? ;) jaki to jest kolor na żywo?

Posted
[mention=5213]grbrandys[/mention]

Kupiłeś kolor niebieski, na zdjęciu wygląda na szary, a na telefonie wygląda na czarny

Pierwsze zdjęcie robione mi5 drugie redmi 4a w różnych warunkach oświetlenia. Nie wiem czemu tak to wyszło. Prawdziwy kolor to te zdjęcia z redmi 4a

Posted (edited)
6 godzin temu, TheGusti napisał:

@grbrandys
Kupiłeś kolor niebieski, na zdjęciu wygląda na szary, a na telefonie wygląda na czarny :o

To etui ma szary kolor. Obecnie dostepne sa juz tylko 2 kolory, szary z bialymi wtraceniami w otworkach i biale z szarymi.
Mam i polecam. 

Edited by PurpleHaze
Posted
Dnia 5.07.2017 o 14:52, grbrandys napisał:

- to jest oryginale etui od xiaomi?

- jest bardzo sztywne? - pytam mniej więcej jak to się ma do Nillkin super frosted

- i może ktoś się orientuje - czy biała wersja bardzo żółknie? mój Nillkin po miesiącu nie wygląda już zbyt ładnie

Posted
9 minut temu, abc00 napisał:

- to jest oryginale etui od xiaomi?

- jest bardzo sztywne? - pytam mniej więcej jak to się ma do Nillkin super frosted

- i może ktoś się orientuje - czy biała wersja bardzo żółknie? mój Nillkin po miesiącu nie wygląda już zbyt ładnie

-tak jest oryginalne od xiaomi 

-nie jest sztywne miękka guma 

Posted (edited)

Dziś listonosz przyniósł MSVII, kupiony 21 czerwca za 15.44 pln.

Polecam , opcja chropowata :)

8TNOk0Ql.jpg
BNBbMjnl.jpg

Edited by beriam
Posted

też zakupilem chropowate msvii, szare i niebieski, żeby mógł coś od czasu do czasu zmienić :D

ogólnie na pierwsze dni używania super, telefon zrobił się cieńszy w powównaniu do luphie bumpera i również dobrze się go chwyta, zdecydowanie moge polecić a co do @majdan12 najbardziej mi się wydaje że to TCICPC-Luxury-Ultra-Thin-Silicone się sprawdzi, najlepiej wygląda

Posted

Też zamówiłem chropowate MSVII kolor niebieski, a na allegro wziąłem Nilkina Frosted Armor czarnego :)

Posted

@majdan12, to co polecasz? Drewniane plecki od Acida? Czy coś zupełnie innego?

Na Aliexpress mają też ze skóry krokodyla, ale trochę drogie i celnicy mogą zatrzymać.

Bez zabezpieczenia nie chce szczególnie, że biały i średnio to wygląda.

Posted (edited)

@hackmaniak

Klapka baterii od Acid będzie dobra choć dużo kosztuje a jakość to 7/10 bo Mi Note który był wyprodukowany z bambusową klapką baterii to 10/10 jakość wykonania i dopasowanie. 

Edited by majdan12
Posted (edited)

A do mnie przyszło to etui dziś dobrze wykonane i super chroni rogi telefonu: FLOVEME anti-puk Etui kosztowało 1.8$ 893eb8a34f3081623b1accc259b16f3a.jpgcbf63fdde1d0208b9dff9f11fe9506b2.jpg32f50ca0cfd8c25e8d388c6d9a5b027d.jpg
Link do aukcji link

Edited by grbrandys
Posted

powiem tak,

wczoraj uapdł mi telefon w msvii i szkło poszło się walić, na szczęście szkło a nie szybka telefonu, gdybym miał luphie bumper nic by się nie stało, dzisiaj przeprosiłem się z nim i założyłem go, wieczorem wymiana szybki i do przodu

Posted (edited)

szkło dopasowane na tyle żeby było poniżej 1mm między ramką a bumperem ale założyłem luphie dla spokojności ducha :) 

jak zakładam luphie to nie widać w ogóle szkła, idealnie nachodzi na nie, nawet paznokieć nie wchodzi między bumper a szkło

Edited by xede
Posted

Jeśli ktoś się zastanawia nad pleckami MSVII i flipem z MSVII to powiem szczerze, że plecki wyglądają lepiej. Flip jest duży i do uchwytu w aucie nie da rady włożyć. Ogólnie w pleckach telefon wygląda lepiej. Flipa czarnego po jednym popołudniu na telefonie muszę ożenić - niebieskie plecki są znacznie wygodniejsze, choć telefon się mocno grzeje. Oba covery mocno tłumią gps.

Posted

Z rozpędu zamówiłem trzy etui MSVII - czarne, czerwone i granatowe - z Aliexpress co by mi się telefon nie znudził, nie uszkodził i przy sprzedaży to może być atrakcja, bo w Polsce one są drogie.

Posted
Z rozpędu zamówiłem trzy etui MSVII - czarne, czerwone i granatowe - z Aliexpress co by mi się telefon nie...

Zapodasz link do aukcji na Ali?