Rozyn Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Tylko ze zgodę dostalem. Najwyżej spróbuje odblokować na global dev jak się pojawi Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Ja śmigam dzisiaj od rana na romie od xiaomi.eu i jestem zadowolony Działa dobrze mimo problemów z Bluetooth i aplikacją poczty. Poza tym zero problemów. Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Nie macie problemów na globalu 7.1.7 z częstymi informacjami o braku odpowiedzi apki, nagłym zamykaniu apki którą właśnie używamy, losowym drainowaniem baterii, losowym zacinaniem UI i tragicznym działaniem czytnika linii papilarnych (w porównaniu do china 7.1.20)? Bo już doprowadza mnie to do szału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Ja śmigam dzisiaj od rana na romie od xiaomi.eu i jestem zadowolony Działa dobrze mimo problemów z Bluetooth i aplikacją poczty. Poza tym zero problemów. Swypnięte z Redmi Note 4G Ja wlasnie tez smigam na 6.3.17 i oprocz wyzej wymienionych problemow nie mam zadnych no i pochwalic trzeba baterie bo swietnie sie spiauje jak dotad:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 @kamaloo miałem ten sam problem na 7.1.8 i denerwowało mnie to że telefon działa gorzej od mojego starego RN4G. Zainstalowałem 6.3.17 i jest o wiele lepiej. Swypnięte z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 @Big00s 6.3.17 china czy eu? (ehh namieszało się strasznie ostatnio z tymi wersjami) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilstw7 Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 6 minut temu, kamaloo napisał: @Big00s 6.3.17 china czy eu? (ehh namieszało się strasznie ostatnio z tymi wersjami) Jak masz odblokowany bootloader to eu lub miui pl, a jak nie to albo 6.3.17 china albo global 7.1.7/7.1.8 stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 @kamilstw7 Przeczytaj mojego poprzedniego posta to dowiesz się, że własnie z 7.1.7/7.1.8 stable mam "trochę" problemów Lepiej instalować 6.3.17 eu czy china a może na razie wstrzymać się i poczekać aż się sytuacja wyklaruje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilstw7 Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 U mnie na tym romie raczej nie miałem problemów, ale np. jak czasem podnosiłem telefon po dłuższym czasie to był brak zasięgu i po chwili łapało. Instaluje właśnie china dev, bo bootloader jeszcze zablokowany, ale jeśli bym miał odblokowany to bym wybral eu Język polski ma i chińskich śmieci nie posiada, chyba, że te problemy z bt i pocztą go skreślają w Twoim przypadku. Zaraz 6.3.17 dev ustawię i będę testował jak bateria i reszta względem globala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyga123 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 A wiadomo może kiedy tak orientacyjnie ma być na romie Global język polski od Miui Polska? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
monsiejowa Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Jeśli chodzi o 6.3.17 bo od wczoraj na nim siedzę to mam problem z wi-fi. Tzn łączy się bez problemów lecz transfer przeważnie nie przekracza 100k/s, chwilami wskoczy na 300-400 i zaraz spada poniżej 100. Miał ktoś już tak? Co może być nie tak? Botloader mam zablokowany bo nie mogę wejść na stronę i złożyć wniosku. Próbowałem już na 2 kontach- jedno tylko z nr telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Ja korzystam z miuipolska 6.3.17 i bateria trzyma rewelacyjnie. Fakt nie dziala apka poczty i bluetooth aczkolwiek czasem uda mi sie wlaczyc i dziala:) jak dla mnie swietny rom bo innych problemow nie ma a wszystko po polsku root na pokladzie po prostu miodzio:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozyn Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Zastanawiam się czy lepiej bawić się żeby przejść na miui polska czy czekać na dev global z językiem polskim. Smsa o Zgodzie mam tylko na chińskim stable nie dało rady odblokować i na globalu stable tez nie. A z tego co czytam to nie ma problemu na chińskim dev nie ma problemu a potem tylko na miui polska. Co sadzicie? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Jesli nie przeszkadza Ci brak bluetooth a raczej problem z jego uruchomieniem to polecam miuipolska. Za tydzien w piatek powinna wyjsc aktualizacja i pewnie naprawia te bledy gdyz widzialem ze duzo osob pisalo na xiaomi.eu o tych bledach w rn3pro na 6.3.17. Ja sie zastanawialem czy nie przejsc na na xiaomi.eu 7.1.18 i zrobic tam roota ale miuipolska mi odpowiada i nie chce mi sie tym bawic:) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axan Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Czy jest wogule dev eu? Nie widziałem nigdzie. Czym się różnią miuipolska i eu? Miuipolska jest na dev a eu na stable tak? Pozdrawiam Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Narazie wyszedl tylko china dev na ktorym mozna odblokowac bootloader. Teraz juz nie bedzie miuipolska tylko bedzie xiaomi eu dev i xiaomi eu stable:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axan Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Narazie wyszedl tylko china dev na ktorym mozna odblokowac bootloader. Teraz juz nie bedzie miuipolska tylko bedzie xiaomi eu dev i xiaomi eu stable:) Ok, dziekuje. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pravs Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Mam problem. Wszystko robione zgodnie z instrukcją, jednak w MiFlashu wciąż ten sam błąd. Rebootowałem PC parę razy i wciąż to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilstw7 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 9 minut temu, pravs napisał: Mam problem. Wszystko robione zgodnie z instrukcją, jednak w MiFlashu wciąż ten sam błąd. Rebootowałem PC parę razy i wciąż to samo. A jaki rom instalujesz? Wydaje mi się, że masz pewnie złą ścieżkę do plików wskazaną. Jakie pliki masz w tym folderze 'ROM' na partycji D? Jak wypakowałeś i masz folder 'images' to wskaż ścieżkę do niego, w nim powinieneś mieć pliki typu 'boot', 'cache' itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pravs Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 5 minut temu, kamilstw7 napisał: A jaki rom instalujesz? Wydaje mi się, że masz pewnie złą ścieżkę do plików wskazaną. Jakie pliki masz w tym folderze 'ROM' na partycji D? Jak wypakowałeś i masz folder 'images' to wskaż ścieżkę do niego, w nim powinieneś mieć pliki typu 'boot', 'cache' itp. W ROM są pliki z Global ROMu MIUI, ten który w tym temacie należy pobrać. W images reszta tych plików. Sorry, że zdjęcia, a nie screeny. Po wskazaniu ścieżki do 'Images' dalej ten sam błąd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilstw7 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Czyli niby dobrze wszystko jak wskazałeś folder 'images', bo tam są potrzebne pliki, może spróbuj inny rom pobrać i wgrać, a MiFlash odpal jako administrator. A telefon rozumiem jest w tym trybie, w którym dioda mruga na czerwono? Niby odczytuje go w programie więc ze sterami itp chyba wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pravs Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Dokładnie, czerwona dioda mruga i PC odczytuje go poprawnie jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008. Spróbuję na drugim PC, może tam ruszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilstw7 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Z tego co wcześniej wyczytałem to ktoś miał problem na systemie x86 (32bit) i dopiero na systemie 64bit'owym ruszało, może w tym problem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pravs Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 1 godzinę temu, kamilstw7 napisał: Z tego co wcześniej wyczytałem to ktoś miał problem na systemie x86 (32bit) i dopiero na systemie 64bit'owym ruszało, może w tym problem. Udało się! Po wielu godzinach mordęgi. Na drugim PC ruszyło od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikazze2 Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Mam pytanie związane z językiem polskim dla naszych Note 3 Pro. Przeczytałem wiele wątków na ten temat i podawane są sprzeczne informacje. Pierw czytam że nie będzie MIUI Polska, później że jest dostępne ale nie będzie aktualizowane bo pojawi się global z językiem polskim. Jak to jest? Jest jakaś oficjalna informacja że na globalu pojawi się nasz język? Czy czekać na odblokowanie bootloadera i przechodzić na MIUI Polska? Będą aktualizacje? A może xiaomi.eu? Wielkie dzięki Acidowi za całą pracę i zaangażowanie w MIUI Polska. Browar leci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matisnh Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 W powyższym przypadku w MiFlash powinno się zaznaczyć folder nadrzędny czyli "ROM", a nie "images". Zaznaczamy folder w którym rozpakowane jest całe archiwum a nie tylko "images". Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Update globala dziś przez OTA do 7.1.8.0 testował ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scoli Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Dla mnie ok ,działa jak i poprzedni bez większych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadi Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Dla mnie ok ,działa jak i poprzedni bez większych problemów. A jakie są w takim razie te mniejsze problemy? GT-I9300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bular Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 (edited) Witam Czy istnieje jakis rom na Redimi Note 3 Pro z jezykiem niemieckim? Pozdrawiam Edited March 24, 2016 by bular Link to comment Share on other sites More sharing options...
nest Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Czy do przejścia z chińskiego (tel kupiony w IBuyGou) na syable global potrzebny jest odblokowany bootloader/root? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 @nest nie, po prostu postępujesz zgodnie z pierwszym postem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Witam Czy istnieje jakis rom na Redimi Note 3 Pro z jezykiem niemieckim? Pozdrawiam Na pewno xiaomi.eu Swypnięte z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba. Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 jest już język polski na tym romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nest Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 (edited) @Kuba. nie ma http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=247543&extra=page%3D1&mobile=2 http://en.miui.com/a-233.html Czy do wgrania global można użyć sposobu recovery z linku wyżej? Jest podany jako jeden z dwóch sposobów w oficjalnym temacie na en miui Edited March 25, 2016 by nest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts