Jump to content

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, Kopek84 napisał:

Jak zainstalować miui z miui polska od kenzo? w twrp wywala failed??

Masz złe twrp, musisz pobrać to "chińskie" twrp w wersji 3.0.0 tylko pamiętaj, żeby pozwolić mu po instalacji wstać do systemu, a dopiero wtedy przejść do recovery, bo (podobno) inaczej system nie wstaje ;)

Posted

Mam taki problem że wprowadziłem fona w tryb downloadu (mruga dioda) lecz windows nie potrafi go wykryć i ciągle wywala błąd sterownika s5jRiDu.jpg

z lekka się boję że go ucegliłem.

Z góry dzięki za pomoc

Posted

Czy ktoś posiada może instalator do najnowszego MiPCSuite i wrzuciłby na jakiegoś dropboxa? Mój komputer nie instaluje prawidłowo sterowników do telefonu (mimo trybu debug), a serwer chiński padł. 

Posted
35 minut temu, Majk_ napisał:

Czy ktoś posiada może instalator do najnowszego MiPCSuite i wrzuciłby na jakiegoś dropboxa? Mój komputer nie instaluje prawidłowo sterowników do telefonu (mimo trybu debug), a serwer chiński padł. 

Czy najnowszy to nie wiem, ale u mnie pomógł w przypadku braku sterowników potrzebnych do flashowania. Proszę: https://www.dropbox.com/s/gzrqlu9drug9hko/MiSetup2.3.0.1031_2717.exe?dl=0:)

Posted
4 godziny temu, lewar napisał:

Jeszcze jedno pytanie, czy ma ktoś paczkę z aktualizacją do 7.1.8? Znajomy mówi, że mu zaktualizowało przez OTA ale nie może znaleźć paczki, a mój telefon nie znajduje tej aktualizacji.

Telefon powinien Ci sam znaleźć tę aktualizację. Jaki masz ROM?

Posted

Pytanko panowie. Czy tak ma być ze przy uruchomieniu telefonu pojawia mi się logo ASUS i ze mam intel w środku. Zaznaczam ze to ROM o którym jest temat cały czas😂. Może jakiś zły ROM

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted
3 godziny temu, Adziojosss napisał:

Mam taki problem że wprowadziłem fona w tryb downloadu (mruga dioda) lecz windows nie potrafi go wykryć i ciągle wywala błąd sterownika s5jRiDu.jpg

z lekka się boję że go ucegliłem.

Z góry dzięki za pomoc

Musisz w windowsie wyłączyć podpisywanei sterowników. Zrób restart windowsa z przytrzymanym shift i w panelu będzie opcja do wyłączenia podpisywania urządzenia. Wtedy po przejściu telefonu w trym download powinien pojawić Ci się Qualcomm jako COM. 
Dalej przez MiFlash i nie powinno być problemu. 

1 godzinę temu, Trzucha napisał:

Ja mam rom taki jak z pierwszego posta i też nie znajduje mi aktualizacji przez search for updates.

Posted
9 godzin temu, Trzucha napisał:

Global Stable 7.1.7

Posted
5 minut temu, lewar napisał:

Global Stable 7.1.7

Chyba na tą chwilę nie ma żadnej nowszej wersji niż 7.1.7 global stable. Dopiero ma wyjść global dev, a ta wersja co wyszła wczoraj to chiński dev (bez sklepu play, z możliwością doinstalowania go i z innymi apkami od Chińczyków typu AppStore). Miui PL też wczoraj wyszło, ale musisz mieć odblokowany bootloader na chińskim romie dev, zainstalowane twrp i dopiero wtedy możesz je zainstalować i ma ono jeszcze trochę niedociągnięć. Ja siedzę na tym romie co Ty, bo nie widzę sensu instalowania chińskiego, czekam na odblokowanie bootloadera to wtedy będę musiał go zainstalować, wniosek w niedzielę wypełniłem.

Posted
11 minut temu, malimalinello napisał:

Jak sprawuje się Stable Global 7.1.7.0? Jak aparat, bateria, WiFi, bluetooth? Można wrzucić język polski?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

U mnie nie ma żadnych problemów na tym romie, aparat i wifi ok, z bluetooth korzystam tylko do słuchawki bluetooth, ale musiałem wyłączyć automatyczne zamykanie aplikacji, bo inaczej rozłączało mi połączenie po minucie. Bateria podobno gorzej niż na tym romie V7.1.20, u mnie w ciągu około 48h od ładowania zostało jakieś 20% baterii i w tym prawie 6h ekranu, dla mnie zadowalający wynik. Działa płynnie, w antutu miałem coś między 79-80k punktów, jak odblokuje bootloader to pobawię się z innymi romami, ale na tą chwilę ten jest chyba najbardziej stabilny.  Ogólnie warto zainstalować, a polskiego nie da rady wrzucić, dopiero na global dev chyba będzie i jest już na romach na odblokowany bootloader, z którymi czytając posty widzę, że są jeszcze problemy do naprawienia.

Posted
2 godziny temu, kamilstw7 napisał:

Chyba na tą chwilę nie ma żadnej nowszej wersji niż 7.1.7 global stable. Dopiero ma wyjść global dev, a ta wersja co wyszła wczoraj to chiński dev (bez sklepu play, z możliwością doinstalowania go i z innymi apkami od Chińczyków typu AppStore). Miui PL też wczoraj wyszło, ale musisz mieć odblokowany bootloader na chińskim romie dev, zainstalowane twrp i dopiero wtedy możesz je zainstalować i ma ono jeszcze trochę niedociągnięć. Ja siedzę na tym romie co Ty, bo nie widzę sensu instalowania chińskiego, czekam na odblokowanie bootloadera to wtedy będę musiał go zainstalować, wniosek w niedzielę wypełniłem.

No ale właśnie znajomy wgrywał ten ROM co my mamy wczoraj wieczorem i jemu OTA zaktualizowało do 7.1.8 :/ 

Posted
1 minutę temu, lewar napisał:

No ale właśnie znajomy wgrywał ten ROM co my mamy wczoraj wieczorem i jemu OTA zaktualizowało do 7.1.8 :/ 

Dziwna sprawa, może wypuścili jakąś aktualizację i zaraz z jakiegoś powodu ją usunęli, u mnie na telefonie nie pokazuje aktualizacji i w MiPcSuite też żadnej nie ma.

Posted

Cały czas śledzę temat i widzę że jeszcze parę dni trzeba poczekać żeby było wszytko cacy. Generalnie cieszy jednak to że się zrobił duży ruch w interesie co dobrze wróży :)

Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

• Like 1
Posted

Ja dziś bawiąc się flashowanie i twrp tez egralem 7.1.7 i zaktualizowal sie do 7.1.8 takze aktualizacja dalej jest. Robilem to ok 4 godz temu

Posted (edited)
4 godziny temu, kamilstw7 napisał:

Dziwna sprawa, może wypuścili jakąś aktualizację i zaraz z jakiegoś powodu ją usunęli, u mnie na telefonie nie pokazuje aktualizacji i w MiPcSuite też żadnej nie ma.

Czy może to jest kwestia tego, że update nie jest dostępny na wersję 3/32 ? Screeny wyżej są z 2/16 . 

Edited by Majk_
  • Like 1
Posted
1 godzinę temu, Majk_ napisał:

Czy może to jest kwestia tego, że update nie jest dostępny na wersję 3/32 ? Screeny wyżej są z 2/16 . 

Nie. Ja mam 3/32 i 7.1.8. Zresztą ilość pamięci jest bez znaczenia - ten sam ROM.
Ja też dostałem tę aktualizację świeżo po wrzuceniu systemu - poszedłbym w tym kierunku jeżeli koniecznie chcecie wymusić jej instalację..:)

Posted

sorki koledzy   :grin:   dobra przejde na global    ,juz  wiem co odpowiedziecie    Czy na 7.1.cos tam    nie ma problemow z oblokowaniem BL     ?    ja sobie poradze    !dobra jestem na globalu     ale widze niektorzy maja problem     czyli   droga   uj.... (  jednym sie udaje) oki         czy odrazu  wkrapiac  na 7.18   ten dev made   in  china    ,czy tez    wgrywac     global  potem     ,(odblokowuje  bota)  i dopiero to wsio)   wypije  piwo    i moze sobie sam odpowiem  nie  obrazcie sie    :grin:

Posted

@skay77 Możesz nie używać tylu spacji i lepiej składać zdania? Najlepiej przed dodaniem posta przeczytaj go kilka razy. Nie szanujesz reszty forumowiczów pisząc w ten sposób.

Posted (edited)

dzieki za odpowiedz    :grin:   to czy uzywam tylu spacji   ,wiesz tego nie widze     :grin:   zawsze  pisalem i  mi wlazilo  jedno slowo na drugie ,wiec teraz  tak pisze     :grin:   ale dziekuje ze mi odpisales          :grin:     pomogles mi   i daje ci  + (  gdybym byl polakiem  ,a bylem   i   gdybym sie urodzil w polsce  i tak opanowal  jak ty  Polski    to bys mi nie zwracal  uwagi na forum)   ciekawe czy Ty tak doskonale piszesz po  angielsku?

wiecej razy sie tu sie spytam O  Cos     :grin:  a ja slowa dotrzymuje       :-D    A ty sobie badz Tutaj   w zakichanej Polsce       :-D    bedziesz robil do  67        :-D     kupiles sobie   jeden  telefon Xiaomi i udajesz teraz    Acida       :-D   Robicie tu zamieszanie   na forum przejdze sobie na forum   Litewkie  ukrainskie  czy tak   official       :-D     mi nie zalezy na jezyku polskim          :-D  Baw sie dalej androidem     :grin:   

[sebastian@Arch ~]$ uname -a
Linux Arch 4.4.5-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Thu Mar 10 07:54:30 CET 2016 i686 GNU/Linux

Edited by skay77
.
Posted

No właśnie ja też wrzucałem świeżo ROM i nie wyświetliło mi aktualizacji :/ Nie wiem no, może poczekam, aż ktoś wrzuci paczkę. 

Posted
5 godzin temu, Rafullo napisał:

Ja dziś bawiąc się flashowanie i twrp tez egralem 7.1.7 i zaktualizowal sie do 7.1.8 takze aktualizacja dalej jest. Robilem to ok 4 godz temu

jak możesz to wrzuć gdzieś ten rom 7.1.8 - bo ja go też nie mam w aktualizacjach.

Posted

na

1 godzinę temu, lewar napisał:

No właśnie ja też wrzucałem świeżo ROM i nie wyświetliło mi aktualizacji :/ Nie wiem no, może poczekam, aż ktoś wrzuci paczkę. 

no dobra   wrzucales roma      .ale jaki program ma ci to wylapac  ?      jezeli chcesz przejsc      na   Global  ( Gotti)   on wszystko wie )   Nigdy ci sie nie wyswieli    update   jezeli jestes na china        ,aktualizaje  sa co 2 miechy    .mozesz przechodzic na  global    masz wtedy     zero chinskich smieci ,google play      ,rob co chcesz z  RN3P      ,nie mam zamiaru  dawc Satysfakcji  Xiaomi      ze  nie mam  wsparcia     z podstawowych programow  takich jak    Mi pc suite  .mi unclook  :grin:    specjalnie zablokowali    te strony nowym uzytkownikow  bo nie moga tego ogarnac   :-?   albo to jest test   

Posted

A ja mam pytanie jak sprawic by wbudowana aplikacja galeria widziala zdjecia z mojej karty sd? Bo pokazuje tylko z pamieci wew. Rom 6.3.17 miuipolska.

Posted (edited)

a jak zrobisz synchro      !    to ona ci sie nie pojawi na koncie  Mi cloud     albo offline, wlacz synchro na chwile  wszystkie fotki ci sie pojawia na mi cloud ,kujajpan (jak to sie pisze)     

Edited by skay77
.
Posted (edited)

Probowalem odblokować bootloader na 7.1.18 i na 7.1.7 i dochodzi do 50% i dalej nie idzie. Wyczytalem ze przechodzi na chińskim dev. Powiedzcie jak teraz przejść z globala na chiński dev. Normalnie przez aktualizację czy znowu mi flash?

Edited by Rozyn
Posted (edited)
2 minuty temu, Rozyn napisał:

Probowalem odblokować bootloader na 7.1.18 i na 7.1.7 i dochodzi do 50% i dalej nie idzie. Wyczytalem ze przechodzi na chińskim dev. Powiedzcie jak teraz przejść z globala na chiński dev. Normalnie przez aktualizację czy znowu mi flash?

przez miflash, ale ja bym poczekał na global dev bo teraz jest tylko chińczyk i rom jest zaśmiecony ichnimi dodatkami

Edited by thermoos
Posted

Tylko

10 minut temu, thermoos napisał:

przez miflash, ale ja bym poczekał na global dev bo teraz jest tylko chińczyk i rom jest zaśmiecony ichnimi dodatkami

10 minut temu, thermoos napisał:

Bardziej chodzi mi żeby przejść na dev chiński po to żeby tylko odblokować bootloader.  Potem chce przejść na miuipolska czy tam eu jak kto woli. 

Posted (edited)
6 minut temu, Rozyn napisał:

Tylko

Bardziej chodzi mi żeby przejść na dev chiński po to żeby tylko odblokować bootloader.  Potem chce przejść na miuipolska czy tam eu jak kto woli. 

ale z eu też jest na razie problem, nie działa bluetooth i coś tam jeszcze, więc i tak trzeba poczekać na kolejną wersję.

A tak "by the way" to wersji global nic moim zdaniem nie brakuje. I osoby które nie dostaną zgody na odblokowanie botloadera niewiele tracą.

Edited by thermoos
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...