Trzucha Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 7 godzin temu, musek napisał: @Trzucha Odnośnie kopii na komputerze - chciałem sobie taką utworzyć za pomocą MiPCSuite, ale niestety nie mogę. Aplikacja prawidłowo rozpoznaje telefon (widzę aplikacje, SMSy, strukturę folderów, jestem w stanie rzucić ekran z telefonu na komputer, itp), ale przy próbie zrobienia kopii mam komunikat: Jakiś pomysł dlaczego? Z góry dzięki! Bo to nie działa z naszym telefonem na razie - prawdopodobnie dopiero w kolejnej wersji. Kopię danych na komputerze możesz sobie zrobić ręcznie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majk_ Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 (edited) Dodam jedną obserwację (bo były wątpliwości): nie ma co panikować, jeśli od razu po wgraniu softu global telefon nie będzie widział aktualizacji przez do 7.1.8.0. Należy po prostu chwilę poczekać, a telefon w pewnym momencie znajdzie update przez OTA (mi znalazło po kilku dniach; może związane z ustawionym locale? ) Soft sprawuje się wyśmienicie, a flashowanie nie sprawia wielkiego problemu. Polecam! Edited April 7, 2016 by Majk_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrinho Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 witam, kupiłem ostatnio xrn3 pro i własnie wczoraj do mnie doszedł i podjąłem próbę instalacji zgodnie z tym poradnikiem ale niestety napotkałem błąd tzn w programie miflash po wyszukaniu urzadzenie i podlaczeniu romu klikam przycisk flash i pojawia mi się taki błąd Nieokreślony bład. (0x800004005: FAILED (remote: device is locked. Cannot flash image)) i moje pytanie jak to naprawić żebym mógł zainstlować rom global Z góry dziekuje za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Telefon masz zablokowany,musisz czekać na sms i dopiero w grasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrinho Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 a nie mozna wgrac bez odklowania bootloadera ? musze cos wyplenic zeby go dostac czy przyjdzie sam ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Jest instrukcja na zablokowany bootloader Musisz wypełnić wniosek na mi.unloock coś takiego wypełniasz formularz i czekasz niby 14dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrinho Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Podeslesz mi link bo próbowałem już z kilku instrukcji i żadna jak narazie nie dało rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wogidek Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Zainstalowałem ten rom z syfiastego polskiego z chińskimi znaczkami i jestem mega zadowolony. W końcu czytnik linii papilarnych działa jak należy. Czy ręce brudne czy nie. Nie gubi zasięgu w uspieniu. Mam wersję 7.1.1.8 ale wyczytalem że wystarczy poczekać 2-3 dni i będzie kolejny update do 7.2. Jeśli się mylę poprawcie mnie. Co do samego zainstalowania romu, very easy. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Nie działa mi adb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekGP Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Jaki system? Win 7 czy 10 - polecam win 7 - wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Windows 8.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Spróbuj uruchomić konsolę z uprawnieniami administratora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekGP Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 32 minuty temu, malimalinello napisał: Windows 8.1 Cóż, ja Ci nie pomogę. Nienawidzę win 8. Chcesz to zgłoś się na priv, podam link do instalki windows 7, tam wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Wgrywam soft, wszystko pięknie, aż tu nagle wywaliło błąd... Telefon wisi na logo MI. Pomocy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Masz zrzut ekranu z błędem, który się pojawił? Jaki był tam komunikat? Jesteś w stanie przez ADB wejść na telefonie w trym Download? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Próbowałem flashować na Windows 8.1 (dwa komputery), Windows 10 oraz Windows 7. 8.1 i 7 są 32-bitowe, drugi 8.1 i 10 są 64-bitowe. W ADB jest error, nie może rozpoznać urządzenia. W menedżerze urządzeń to samo. Na stronie 6. lub 7. ktoś wstawiał screena z kodem błędu 43 chyba - mam to samo. Ma ktoś jakieś pomysły? Co robić? Dopiero wieczorem będę mógł sprawdzić na Windows 7 64 bit, ale chciałbym jak najszybciej rozwiązać ten problem. :/ Dnia 17.03.2016 o 21:59, Adziojosss napisał: Mam taki problem że wprowadziłem fona w tryb downloadu (mruga dioda) lecz windows nie potrafi go wykryć i ciągle wywala błąd sterownika z lekka się boję że go ucegliłem. Z góry dzięki za pomoc Mam dokładnie to samo, przy czym wyłączanie podpisywania na jednym komputerze (8.1 32 bit) wymaga jakiegoś kodu - a jestem administratorem... Na 10 nie daje to nic, na drugim 8.1 (gdy wybiorę wyłączenie podpisywania sterów) włącza się w trybie awaryjnym i problem ten sam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 29 minut temu, malimalinello napisał: Próbowałem flashować na Windows 8.1 (dwa komputery), Windows 10 oraz Windows 7. 8.1 i 7 są 32-bitowe, drugi 8.1 i 10 są 64-bitowe. W ADB jest error, nie może rozpoznać urządzenia. W menedżerze urządzeń to samo. Na stronie 6. lub 7. ktoś wstawiał screena z kodem błędu 43 chyba - mam to samo. Ma ktoś jakieś pomysły? Co robić? Dopiero wieczorem będę mógł sprawdzić na Windows 7 64 bit, ale chciałbym jak najszybciej rozwiązać ten problem. :/ Mam dokładnie to samo, przy czym wyłączanie podpisywania na jednym komputerze (8.1 32 bit) wymaga jakiegoś kodu - a jestem administratorem... Na 10 nie daje to nic, na drugim 8.1 (gdy wybiorę wyłączenie podpisywania sterów) włącza się w trybie awaryjnym i problem ten sam... Jeśli jesteś w stanie, to deaktywuj chwilowo oprogramowanie antywirusowe oraz może przy okazji firewall'a. Być może one w czymś przeszkadzają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 22 minuty temu, musek napisał: Jeśli jesteś w stanie, to deaktywuj chwilowo oprogramowanie antywirusowe oraz może przy okazji firewall'a. Być może one w czymś przeszkadzają? sprawdzałem, bez zmian Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekGP Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 spróbuj wyłączyć telefon i na wyłączonym przytrzymaj vol+ oraz vol- i wtedy podłącz do usb Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 8 minut temu, malimalinello napisał: sprawdzałem, bez zmian Ok, to jeszcze jedno. Może się to wydać śmieszne, ale kolega przez to uwalił kiedyś swój telefon - sprawdź na innym kablu USB. Wiem, że złącze cyfrowe działa zero-jedynkowo, ale nie zaszkodzi sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 18 minut temu, KrzysiekGP napisał: spróbuj wyłączyć telefon i na wyłączonym przytrzymaj vol+ oraz vol- i wtedy podłącz do usb Wtedy pojawia mi się Fastboot. Co dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Albo po aktualizacji sterownika mam tak... MiFlash raz widzi, raz nie widzi telefonu. Kabel zmieniłem na drugi i nadal to samo. Nie mogę wyłączyć podpisywania sterowników na obecnym komputerze (Win. 8.1. 32 bit), ale później będę miał do dyspozycji Win. 7 64 bit i zobaczymy co wtedy... Ale jestem zrezygnowany i rozczarowany :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekGP Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Nie kombinuj na razie bo przedobrzysz. Tu masz opis. Poczekaj aż będziesz miał dostęp do Win 7 64bit i wtedy działaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marycha Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Spróbuj zainstalować MIPCSuite, MI dopiero instalacja tego programu wraz z sterownikami (zaszytymi w programie) pomogła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Wg mnie problemem jest podpisywanie sterowników przez system, ale (powtarzam) - na obecnym komputerze nie mogę tego wyłączyć. Pociesza mnie tylko fakt, że ktoś tutaj miał podobny problem i go rozwiązał po wyłączeniu podpisywania i przesiadce na "siódemkę" 1 minutę temu, marycha napisał: Spróbuj zainstalować MIPCSuite, MI dopiero instalacja tego programu wraz z sterownikami (zaszytymi w programie) pomogła. Zainstalowałem, ale urządzenie jest obecnie bez systemu - wisi na logo MI, ale można przejść w fastboot oraz w ten stan gdzie jest kabelek. Miałem syfiasty rom jak coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 komunikat, że brak miejsca w magazynie oznacza, że wgrywasz soft na odblokowany bootloader...a masz zablokowany bądź wgrywasz zły soft ( inny niż kenzo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Przed chwilą, luki! napisał: komunikat, że brak miejsca w magazynie oznacza, że wgrywasz soft na odblokowany bootloader...a masz zablokowany bądź wgrywasz zły soft ( inny niż kenzo) Telefon dostałem z syfiastym romem i nie odblokowywałem bootloadera jeszcze (nawet nie próbowałem, nie wysyłałem podania, zero, null). Miałem 7.1.9.0, a ściągnąłem i nie mogę wgrać romu, który jest w temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
marycha Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Nie nadążam Czyli wcześniej udało Ci się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i zacząłeś wgrywać nowe oprogramowanie ?? Jeśli tak to co teraz masz po komendzie adb devices ?? 7 minut temu, luki! napisał: komunikat, że brak miejsca w magazynie oznacza, że wgrywasz soft na odblokowany bootloader...a masz zablokowany bądź wgrywasz zły soft ( inny niż kenzo) Jakby co to tutaj jest dobry link :\ http://bigota.d.miui.com/V7.1.7.0.LHOMICL/kenzo_global_images_V7.1.7.0.LHOMICL_20160129.0000.14_5.1_global_f7c162574d.tgz Trzeba go podwójnie wypakować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 3 minuty temu, marycha napisał: Nie nadążam Czyli wcześniej udało Ci się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i zacząłeś wgrywać nowe oprogramowanie ?? Jeśli tak to co teraz masz po komendzie adb devices ?? Tak, wcześniej udawało mi się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i teraz też. Włączam telefon, podłączam do komputera, odpalam ADB, wpisuję komendy, resetuje się i ekran jest czarny, a dioda miga na czerwono. I teraz zaczynają się schody... W menedżerze urządzeń jest telefon (tak jak na screenach). Aktualizuję go według instrukcji i po wskazanej ścieżce i... Odłącza się, podłącza i wyświetla się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia. Naprawdę już mam mętlik w głowie. Dziwne, że wcześniej nie było takiego problemu, bo chyba ze 3-4 razy instalował się rom, ale w 1. sekundzie wyświetlało się "katastrofalny błąd" lub w 31. sekundzie informacja, że nie ma miejsca... Co robić? O 19.00 rozpoczynam bój na windows 7 64 bit. Dodam, że wszystkie pliki i programy mam ściągnięte z tego wątku + MiPCSuite z ich strony http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Mój problem wygląda podobnie, przy czym podmiana plików nic nie daje, było bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marycha Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 1 minutę temu, malimalinello napisał: Tak, wcześniej udawało mi się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i teraz też. Włączam telefon, podłączam do komputera, odpalam ADB, wpisuję komendy, resetuje się i ekran jest czarny, a dioda miga na czerwono. I teraz zaczynają się schody... W menedżerze urządzeń jest telefon (tak jak na screenach). Aktualizuję go według instrukcji i po wskazanej ścieżce i... Odłącza się, podłącza i wyświetla się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia. Naprawdę już mam mętlik w głowie. Dziwne, że wcześniej nie było takiego problemu, bo chyba ze 3-4 razy instalował się rom, ale w 1. sekundzie wyświetlało się "katastrofalny błąd" lub w 31. sekundzie informacja, że nie ma miejsca... Co robić? O 19.00 rozpoczynam bój na windows 7 64 bit. Jeśli po podłączeniu telefonu i przejściu w tryb "czerwonej diody" masz sterownik jak na pierwszym screnie czyli Qualcom HS...9008 to nic nie aktualizuj. Uruchamiaj MIFlash - ewentualnie popróbuj różne wersje - niektórym działa starsza - mi akurat działała najnowsza. Jeżeli MIFlash widzi telefon to musisz wskazać ścieżkę - (najlepiej wywal te wszystkie kropki i _ ze ścieżki ) - do podwójnie rozpakowanego romu z linku powyżej i powinno pójść. P.S. Ewentualnie spróbuj jeszcze wejść w tryb recovery i uruchomić MIPCSuite i podłączyć telefon - mi na tym syfiastym romie zaczęło się aktualizować do china stable 7.2.2.0 16 minut temu, malimalinello napisał: Dodam, że wszystkie pliki i programy mam ściągnięte z tego wątku + MiPCSuite z ich strony http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html No dobra ale jaki z tych romów tam wymienionych próbjesz wgrywać ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 11 minut temu, marycha napisał: Jeśli po podłączeniu telefonu i przejściu w tryb "czerwonej diody" masz sterownik jak na pierwszym screnie czyli Qualcom HS...9008 to nic nie aktualizuj. Uruchamiaj MIFlash - ewentualnie popróbuj różne wersje - niektórym działa starsza - mi akurat działała najnowsza. Jeżeli MIFlash widzi telefon to musisz wskazać ścieżkę - (najlepiej wywal te wszystkie kropki i _ ze ścieżki ) - do podwójnie rozpakowanego romu z linku powyżej i powinno pójść. P.S. Ewentualnie spróbuj jeszcze wejść w tryb recovery i uruchomić MIPCSuite i podłączyć telefon - mi na tym syfiastym romie zaczęło się aktualizować do china stable 7.2.2.0 Ok, tak zrobię. Teraz mam tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
marycha Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Przed chwilą, malimalinello napisał: Ok, tak zrobię. Teraz mam tak No i teraz MIFlash. Tylko musisz mieć dobrego roma - mi na "syfiasty" 7.1.9.0. za nic nie chciał pójść 7.1.8. - musiałem zainstalować 7.1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 I CH*J BOMBKI STRZELIŁ Link to comment Share on other sites More sharing options...
marycha Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 No to pozostaje Ci czekać na win7 i liczyć że tam się uda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 19 minut temu, marycha napisał: Jeśli po podłączeniu telefonu i przejściu w tryb "czerwonej diody" masz sterownik jak na pierwszym screnie czyli Qualcom HS...9008 to nic nie aktualizuj. Uruchamiaj MIFlash - ewentualnie popróbuj różne wersje - niektórym działa starsza - mi akurat działała najnowsza. Jeżeli MIFlash widzi telefon to musisz wskazać ścieżkę - (najlepiej wywal te wszystkie kropki i _ ze ścieżki ) - do podwójnie rozpakowanego romu z linku powyżej i powinno pójść. P.S. Ewentualnie spróbuj jeszcze wejść w tryb recovery i uruchomić MIPCSuite i podłączyć telefon - mi na tym syfiastym romie zaczęło się aktualizować do china stable 7.2.2.0 Moment. Miałem syfiasty 7.1.9. Teraz chcę wgrać ten z tematu - Stable Global 7.1.7.0. Może być potrzebny jeszcze inny rom? W sensie wgrać inną wersję i dopiero ten 7.1.7.0.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts