Jump to content

[ROM][Fastboot]Stable Global 7.1.7.0

nonda
 Share

Recommended Posts

7 godzin temu, musek napisał:

@Trzucha Odnośnie kopii na komputerze - chciałem sobie taką utworzyć za pomocą MiPCSuite, ale niestety nie mogę. Aplikacja prawidłowo rozpoznaje telefon (widzę aplikacje, SMSy, strukturę folderów, jestem w stanie rzucić ekran z telefonu na komputer, itp), ale przy próbie zrobienia kopii mam komunikat:

MiPCSuite2.png
Jakiś pomysł dlaczego?
Z góry dzięki!

Bo to nie działa z naszym telefonem na razie - prawdopodobnie dopiero w kolejnej wersji.

Kopię danych na komputerze możesz sobie zrobić ręcznie.

• Like 1

Dodam jedną obserwację (bo były wątpliwości): nie ma co panikować, jeśli od razu po wgraniu softu global telefon nie będzie widział aktualizacji przez do 7.1.8.0. Należy po prostu chwilę poczekać, a telefon w pewnym momencie znajdzie update przez OTA (mi znalazło po kilku dniach; może związane z ustawionym locale? ) 

Soft sprawuje się wyśmienicie, a flashowanie nie sprawia wielkiego problemu. Polecam!

Edited by Majk_

witam, kupiłem ostatnio xrn3 pro i własnie wczoraj do mnie doszedł i podjąłem próbę instalacji zgodnie z tym poradnikiem ale niestety napotkałem błąd tzn w programie miflash po wyszukaniu urzadzenie i podlaczeniu romu klikam przycisk flash i pojawia mi się taki błąd Nieokreślony bład. (0x800004005: FAILED (remote: device is locked. Cannot flash image)) i moje pytanie jak to naprawić żebym mógł zainstlować rom global

Z góry dziekuje za odpowiedzi

Zainstalowałem ten rom z syfiastego polskiego z chińskimi znaczkami i jestem mega zadowolony. W końcu czytnik linii papilarnych działa jak należy. Czy ręce brudne czy nie. Nie gubi zasięgu w uspieniu. Mam wersję 7.1.1.8 ale wyczytalem że wystarczy poczekać 2-3 dni i będzie kolejny update do 7.2. Jeśli się mylę poprawcie mnie.

Co do samego zainstalowania romu, very easy.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Próbowałem flashować na Windows 8.1 (dwa komputery), Windows 10 oraz Windows 7. 8.1 i 7 są 32-bitowe, drugi 8.1 i 10 są 64-bitowe. W ADB jest error, nie może rozpoznać urządzenia. W menedżerze urządzeń to samo. Na stronie 6. lub 7. ktoś wstawiał screena z kodem błędu 43 chyba - mam to samo. Ma ktoś jakieś pomysły? Co robić? Dopiero wieczorem będę mógł sprawdzić na Windows 7 64 bit, ale chciałbym jak najszybciej rozwiązać ten problem. :/

Dnia 17.03.2016 o 21:59, Adziojosss napisał:

Mam taki problem że wprowadziłem fona w tryb downloadu (mruga dioda) lecz windows nie potrafi go wykryć i ciągle wywala błąd sterownika s5jRiDu.jpg

z lekka się boję że go ucegliłem.

Z góry dzięki za pomoc

Mam dokładnie to samo, przy czym wyłączanie podpisywania na jednym komputerze (8.1 32 bit) wymaga jakiegoś kodu - a jestem administratorem... Na 10 nie daje to nic, na drugim 8.1 (gdy wybiorę wyłączenie podpisywania sterów) włącza się w trybie awaryjnym i problem ten sam...

29 minut temu, malimalinello napisał:

Próbowałem flashować na Windows 8.1 (dwa komputery), Windows 10 oraz Windows 7. 8.1 i 7 są 32-bitowe, drugi 8.1 i 10 są 64-bitowe. W ADB jest error, nie może rozpoznać urządzenia. W menedżerze urządzeń to samo. Na stronie 6. lub 7. ktoś wstawiał screena z kodem błędu 43 chyba - mam to samo. Ma ktoś jakieś pomysły? Co robić? Dopiero wieczorem będę mógł sprawdzić na Windows 7 64 bit, ale chciałbym jak najszybciej rozwiązać ten problem. :/

Mam dokładnie to samo, przy czym wyłączanie podpisywania na jednym komputerze (8.1 32 bit) wymaga jakiegoś kodu - a jestem administratorem... Na 10 nie daje to nic, na drugim 8.1 (gdy wybiorę wyłączenie podpisywania sterów) włącza się w trybie awaryjnym i problem ten sam...

Jeśli jesteś w stanie, to deaktywuj chwilowo oprogramowanie antywirusowe oraz może przy okazji firewall'a. Być może one w czymś przeszkadzają?

8 minut temu, malimalinello napisał:

sprawdzałem, bez zmian

Ok, to jeszcze jedno. Może się to wydać śmieszne, ale kolega przez to uwalił kiedyś swój telefon - sprawdź na innym kablu USB.
Wiem, że złącze cyfrowe działa zero-jedynkowo, ale nie zaszkodzi sprawdzić. 

1.png

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Bez tytułu.jpg

Albo po aktualizacji sterownika mam tak... MiFlash raz widzi, raz nie widzi telefonu. Kabel zmieniłem na drugi i nadal to samo. Nie mogę wyłączyć podpisywania sterowników na obecnym komputerze (Win. 8.1. 32 bit), ale później będę miał do dyspozycji Win. 7 64 bit i zobaczymy co wtedy... Ale jestem zrezygnowany i rozczarowany :/

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Wg mnie problemem jest podpisywanie sterowników przez system, ale (powtarzam) - na obecnym komputerze nie mogę tego wyłączyć. Pociesza mnie tylko fakt, że ktoś tutaj miał podobny problem i go rozwiązał po wyłączeniu podpisywania i przesiadce na "siódemkę" :) 

1 minutę temu, marycha napisał:

Spróbuj zainstalować MIPCSuite, MI dopiero instalacja tego programu wraz z sterownikami (zaszytymi w programie) pomogła.

Zainstalowałem, ale urządzenie jest obecnie bez systemu - wisi na logo MI, ale można przejść w fastboot oraz w ten stan gdzie jest kabelek. Miałem syfiasty rom jak coś.

Przed chwilą, luki! napisał:

komunikat, że brak miejsca w magazynie oznacza, że wgrywasz soft na odblokowany bootloader...a masz zablokowany bądź wgrywasz zły soft ( inny niż kenzo)

Telefon dostałem z syfiastym romem i nie odblokowywałem bootloadera jeszcze (nawet nie próbowałem, nie wysyłałem podania, zero, null). Miałem 7.1.9.0, a ściągnąłem i nie mogę wgrać romu, który jest w temacie

Nie nadążam :)

Czyli wcześniej udało Ci się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i zacząłeś wgrywać nowe oprogramowanie ??

Jeśli tak to co teraz masz po komendzie adb devices ??

7 minut temu, luki! napisał:

komunikat, że brak miejsca w magazynie oznacza, że wgrywasz soft na odblokowany bootloader...a masz zablokowany bądź wgrywasz zły soft ( inny niż kenzo)

Jakby co to tutaj jest dobry link :\

http://bigota.d.miui.com/V7.1.7.0.LHOMICL/kenzo_global_images_V7.1.7.0.LHOMICL_20160129.0000.14_5.1_global_f7c162574d.tgz

Trzeba go podwójnie wypakować.

3 minuty temu, marycha napisał:

Nie nadążam :)

Czyli wcześniej udało Ci się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i zacząłeś wgrywać nowe oprogramowanie ??

Jeśli tak to co teraz masz po komendzie adb devices ??

Tak, wcześniej udawało mi się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i teraz też. Włączam telefon, podłączam do komputera, odpalam ADB, wpisuję komendy, resetuje się i ekran jest czarny, a dioda miga na czerwono. I teraz zaczynają się schody... W menedżerze urządzeń jest telefon (tak jak na screenach). Aktualizuję go według instrukcji i po wskazanej ścieżce i... Odłącza się, podłącza i wyświetla się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia. Naprawdę już mam mętlik w głowie. Dziwne, że wcześniej nie było takiego problemu, bo chyba ze 3-4 razy instalował się rom, ale w 1. sekundzie wyświetlało się "katastrofalny błąd" lub w 31. sekundzie informacja, że nie ma miejsca... Co robić? O 19.00 rozpoczynam bój na windows 7 64 bit.

Dodam, że wszystkie pliki i programy mam ściągnięte z tego wątku + MiPCSuite z ich strony

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Mój problem wygląda podobnie, przy czym podmiana plików nic nie daje, było bez zmian. 

Bez tytułu.jpg

1 minutę temu, malimalinello napisał:

Tak, wcześniej udawało mi się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i teraz też. Włączam telefon, podłączam do komputera, odpalam ADB, wpisuję komendy, resetuje się i ekran jest czarny, a dioda miga na czerwono. I teraz zaczynają się schody... W menedżerze urządzeń jest telefon (tak jak na screenach). Aktualizuję go według instrukcji i po wskazanej ścieżce i... Odłącza się, podłącza i wyświetla się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia. Naprawdę już mam mętlik w głowie. Dziwne, że wcześniej nie było takiego problemu, bo chyba ze 3-4 razy instalował się rom, ale w 1. sekundzie wyświetlało się "katastrofalny błąd" lub w 31. sekundzie informacja, że nie ma miejsca... Co robić? O 19.00 rozpoczynam bój na windows 7 64 bit.

Jeśli po podłączeniu telefonu i przejściu w tryb "czerwonej diody" masz sterownik jak na pierwszym screnie czyli Qualcom HS...9008 to nic nie aktualizuj.

Uruchamiaj MIFlash - ewentualnie popróbuj różne wersje - niektórym działa starsza - mi akurat działała najnowsza.

Jeżeli MIFlash widzi telefon to musisz wskazać ścieżkę - (najlepiej wywal te wszystkie kropki i _ ze ścieżki ) - do podwójnie rozpakowanego romu  z linku powyżej i powinno pójść.

P.S. Ewentualnie spróbuj jeszcze wejść w tryb recovery i uruchomić MIPCSuite i podłączyć telefon - mi na tym syfiastym romie zaczęło się aktualizować do china stable 7.2.2.0

16 minut temu, malimalinello napisał:

Dodam, że wszystkie pliki i programy mam ściągnięte z tego wątku + MiPCSuite z ich strony

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

No dobra ale jaki z tych romów tam wymienionych próbjesz wgrywać ??

11 minut temu, marycha napisał:

Jeśli po podłączeniu telefonu i przejściu w tryb "czerwonej diody" masz sterownik jak na pierwszym screnie czyli Qualcom HS...9008 to nic nie aktualizuj.

Uruchamiaj MIFlash - ewentualnie popróbuj różne wersje - niektórym działa starsza - mi akurat działała najnowsza.

Jeżeli MIFlash widzi telefon to musisz wskazać ścieżkę - (najlepiej wywal te wszystkie kropki i _ ze ścieżki ) - do podwójnie rozpakowanego romu  z linku powyżej i powinno pójść.

P.S. Ewentualnie spróbuj jeszcze wejść w tryb recovery i uruchomić MIPCSuite i podłączyć telefon - mi na tym syfiastym romie zaczęło się aktualizować do china stable 7.2.2.0

Ok, tak zrobię. 

Teraz mam tak

ffd.jpg

Przed chwilą, malimalinello napisał:

Ok, tak zrobię. 

Teraz mam tak

ffd.jpg

No i teraz MIFlash.

Tylko musisz mieć dobrego roma - mi na "syfiasty" 7.1.9.0. za nic nie chciał pójść 7.1.8. - musiałem zainstalować 7.1.7

19 minut temu, marycha napisał:

Moment. Miałem syfiasty 7.1.9. Teraz chcę wgrać ten z tematu -  Stable Global 7.1.7.0. Może być potrzebny jeszcze inny rom? W sensie wgrać inną wersję i dopiero ten 7.1.7.0.?  

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...