Jump to content

[ROM][Fastboot]Stable Global 7.1.7.0


nonda
 Share

Recommended Posts

Uruchom komputer w trybie bez podpisywania sterowników.

Wtedy sprawdź czy dobrze się telefon wyświetla

Wtedy Adb device i adb reboot edl czy ebl ( nie pamiętam )

Wgrywaj DOKŁADNIE ten rom

http://en.miui.com/a-234.html

Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download

Pamiętaj o podwójnym wypakowaniu!

Wrzuć ten plik do katalogu BEZ spacji

np. C:\a\

Edited by luki!
Link to comment
Share on other sites

1 minutę temu, malimalinello napisał:

Moment. Miałem syfiasty 7.1.9. Teraz chcę wgrać ten z tematu -  Stable Global 7.1.7.0. Może być potrzebny jeszcze inny rom? W sensie wgrać inną wersję i dopiero ten 7.1.7.0.?  

Mi na śmieciowym romie 7.1.9.0 nie chciało nic się zainstalować ani telefon nie wchodził w tryb download(czerwona dioda). Dopiero jak podłączyłem telefon w trybie recovery (przycisk power + Volume+) do komputera z wgranym MIPCSuite to zaczął się aktualizować do wersji china stable 7.2.1.0.

Na tej wersji mogłem już normalnie przejść komendami adb na tryb download i dalej zainstalować sobie 7.1.7.0 i dalej przez systemowy uploader 6.3.18

Tak było u mnie u innych ze "syfiastym" nie wiem.

Link to comment
Share on other sites

37 minut temu, marycha napisał:

Jeśli po podłączeniu telefonu i przejściu w tryb "czerwonej diody" masz sterownik jak na pierwszym screnie czyli Qualcom HS...9008 to nic nie aktualizuj.

Uruchamiaj MIFlash - ewentualnie popróbuj różne wersje - niektórym działa starsza - mi akurat działała najnowsza.

Jeżeli MIFlash widzi telefon to musisz wskazać ścieżkę - (najlepiej wywal te wszystkie kropki i _ ze ścieżki ) - do podwójnie rozpakowanego romu  z linku powyżej i powinno pójść.

 

P.S. Ewentualnie spróbuj jeszcze wejść w tryb recovery i uruchomić MIPCSuite i podłączyć telefon - mi na tym syfiastym romie zaczęło się aktualizować do china stable 7.2.2.0

Luki, dokładnie jaki? Widzę, że link dotyczy anglojęzycznej strony miui, a przekierowuje mnie na pierwszą stronę tego wątku. Wypakować podwójnie? Jak pobrałem rom z tego wątku to go wypakowałem i umieściłem na pulpicie w folderze ROM. Zero spacji, a mimo to nie idzie zainstalować...

 

BTW. coś mi się źle zacytowało i nie mogę tego odkręcić, sorry. 

Edited by malimalinello
Link to comment
Share on other sites

11 minut temu, malimalinello napisał:

Luki, dokładnie jaki? Widzę, że link dotyczy anglojęzycznej strony miui, a przekierowuje mnie na pierwszą stronę tego wątku. Wypakować podwójnie? Jak pobrałem rom z tego wątku to go wypakowałem i umieściłem na pulpicie w folderze ROM. Zero spacji, a mimo to nie idzie zainstalować...

 

BTW. coś mi się źle zacytowało i nie mogę tego odkręcić, sorry. 

ściągnij plik z mojego linku kilka postów wyżej.

Po ściągnięciu ściągnij program 7zip (do dekompresji plików - chyba że już masz).

Podwójnie wypakować to znaczy że po pierwszym rozpakowaniu archiwum masz drugie, które też trzeba rozpakować.

Powinieneś mieć kilka plików .bat oraz .sh i jeden katalog images.

I w MIflash podajesz ścieżkę właśnie do tego miejsca gdzie masz te pliki i katalog.

Edited by marycha
Link to comment
Share on other sites

26 minut temu, marycha napisał:

ściągnij plik z mojego linku kilka postów wyżej.

Po ściągnięciu ściągnij program 7zip (do dekompresji plików - chyba że już masz).

Podwójnie wypakować to znaczy że po pierwszym rozpakowaniu archiwum masz drugie, które też trzeba rozpakować.

Powinieneś mieć kilka plików .bat oraz .sh i jeden katalog images.

I w MIflash podajesz ścieżkę właśnie do tego miejsca gdzie masz te pliki i katalog.

Przepraszam, że tak męczę, ale mógłbyś podesłać ten plik?

Podwójnie wypakować? Wypakowałem winrarem i jest folder o tej samej nazwie, a w nim pliki i folder images

Link to comment
Share on other sites

link poprawiony.

Podwójnie pakowany to oznacza, że raz rozpakujesz i jak się skończy będziesz miał w formacie rar i drugi raz rozpakuj.

Wtedy jak będzie katalog images i pliki *.bat to wrzuć wszystko do C:\a\

 

Link to comment
Share on other sites

Ok, ściągam z http://en.miui.com/a-234.html Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download i zobaczymy co to będzie.

BTW. są pierwsze problemy - siódemka nie może zainstalować sterów do telefonu i widzi go jako urządzenie zewnętrzne, błąd 43, ten sam co miałem wcześniej. Jeszcze spróbuję wyłączyć podpisywanie sterów

Link to comment
Share on other sites

19 minut temu, luki! napisał:

Coś robisz źle...

Niestety nie pomogę bo sam już nie wiem... Na spokojnie przeczytaj sobie jeszcze raz. Pomyśl co robisz a czego nie... na spokojnie...

Robię wszystko zgodnie z instrukcjami...
Może ktoś ma te nieszczęsne sterowniki?

Link to comment
Share on other sites

Dobra, opiszę co robię po kolei. 

1. Włączam telefon i zatrzymuje się on na logo "MI".

2. Podłączam telefon do kabla usb, następnie kabel usb podłączam do komputera.

3. Na pulpicie mam folder adb, w nim podfolder adb, w którym są pliki.

4. W wierszu poleceń (czy jak to się zwie, jest na załączniku) wpisuję kolejno: adb devices - i nic. Następnie wpisuję adb reboot edl - na telefonie znika logo "MI" i ekran jest czarny, miga na czerwono dioda.

5. Kolejnym krokiem jest wejście w panel sterowania, a następnie w menedżer urządzeń. I tu bywa różnie. Czasem mam RELINK coś tam (jest w załączniku), a czasem Qualcomm coś tam (też jest w załączniku).

6. I tu jest loteria. Czasem zostaje nazwa z Qualcommem, a czasem wyświetla mi się, że nie rozpoznano urządzenia (załącznik). 

7. Gdy da radę przebrnąć przez sterowniki, to MiFlash wszystko niszczy. Albo jest katastrofalny błąd na samym początku, albo po 31-35 sekundach wyskakuje komunikat, że jest za mało miejsca...

a.jpg

b.jpg

c.jpg

d.jpg

e.jpg

1.png

6.jpg

7.jpg

blad.jpg

Zmiana softu, który kolega wyżej mi podesłał niczego nie zmieniła :/

Link to comment
Share on other sites

Robisz parę błędów. Przeczytaj cały poradnik na spokojnie...

Nie masz co odpalac mi flash do momentu kiedy po adb devices nie dostajesz komendy zwrotnej z numerem i prawidłowym podłączeniem.

Powtarzam... Ochłoń i przeczytaj jeszcze raz cały poradnik i porównaj co u Ciebie jest źle.

Jak już stwierdzisz gdzie masz błędy dopiero weź się za flash.

W przeciwnym razie doczekasz się bricka telefonu

Link to comment
Share on other sites

1 minutę temu, luki! napisał:

Robisz parę błędów. Przeczytaj cały poradnik na spokojnie...

Nie masz co odpalac mi flash do momentu kiedy po adb devices nie dostajesz komendy zwrotnej z numerem i prawidłowym podłączeniem.

Powtarzam... Ochłoń i przeczytaj jeszcze raz cały poradnik i porównaj co u Ciebie jest źle.

Jak już stwierdzisz gdzie masz błędy dopiero weź się za flash.

W przeciwnym razie doczekasz się bricka telefonu

No to problem w tym, że w adb nie mam za groma komendy zwrotnej z numerem i prawidłowym połączeniem. Jak temu zaradzić?

Link to comment
Share on other sites

Pokaż screen z Menedżera urządzeń po wydaniu komendy adb reboot edl. I screen z takalogu E:\b\soft. Jeżeli po adb reboot edl miga czerwona dioda na telefonie, to odmienny sposób instalacji adb raczej nic nie zmieni.

Edited by rzadzu
Link to comment
Share on other sites

16 minut temu, rzadzu napisał:

Pokaż screen z Menedżera urządzeń po wydaniu komendy adb reboot edl.

Po komendzie jest tak:

a.jpg

Po aktualizacji sterowników jest tak:

b.jpg

c.jpg

Dodam, że czasem telefon po komendzie wyświetla się jako Qualcomm (itd, jest kilka postów wyżej w screenach)... 

Co to za cholerstwo może być?

Edited by malimalinello
Link to comment
Share on other sites

Panowie trochę się rozpędziłem i mam podobnie jak @malimalinello

Miałem wgrać 7.1.7 a kliknąłem na 6.3.18 i efekt:

Eu3JNxL.jpg

 

telefon jest wciąż w trybie download, miga czerwona dioda .. spróbowałem wgrać 7.1.7 i:

IPDnIni.jpg

 

http://i.imgur.com/dRjpGw3.jpg 

 

Tel. cały czas podpięty, miga czerwona dioda- download mode... Da radę to jakoś odkręcić?

Link to comment
Share on other sites

wczoraj widziałem filmik właśnie jak wisiał download mode paliła się czerwona lampka ,gościu rozkręcił telefon górna część dotknął pęseta do test pointow lampka zmieniła kolor na zielony ,oby to nie było to

wyryte węglem 5.5 calowym

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, malimalinello napisał:

Ta, wyskakuje komunikat żeby podłączyć urządzenie, chociaż jest podłączone :)))

Ktoś może potwierdzić czy teraz działa ADB, w sensie czy jest nazwa/numer urządzenia?

Na jakim Windowsie próbujesz? W8 32bit?

Link to comment
Share on other sites

Na W10 zainstalowałeś wszystkie Mi PC Suite'y, MiFlashe itp.? Wyłączyłeś podpisy cyfrowe sterowników? Masz dojście do komputera z Win 7 64bit? Z tego co widzę, to z tym systemem jest najmniej problemów.

Link to comment
Share on other sites

Tak tylko przypomnę: miałem syfmiui, ustawiłem opcje programistyczne na włączanie debugowania, flashuje i bootloop... Skoro staje na logo miui, to może być jakiś problem z debugowaniem, skoro nie ma obecnie systemu? Pamięta wcześniejsze ustawienia dotyczące debugowania?

Link to comment
Share on other sites

  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...