Jump to content

Recommended Posts

Posted

Było już wielokrotnie... Instalujesz MiFlash i odpalasz jako administrator, instalujesz Mi PC Suite, najlepiej China i też odpalasz jako administrator. Telefon w trybie fastboot podłączasz do PC, klikasz w Mi PC Suite w ikonkę trybu Fastboot i masz instalowane sterowniki MTP i Qualcomm. Sprawdzasz w menadżerze urządzeń, czy widzi sterowniki i działasz. I oczywiście ważne abyś podczas instalacji MiFlash akceptował instalację niepodpisanych sterowników.

Bez MiFlasha niczego raczej nie zrobisz.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja nawet w Mi PC Suite nie mam ikony trybu fastboot - mimo podłączenia telefonu w tym trybie. Wszystko zainstalowane - MiFlash i Mi PC Suite (co prawda w języku angielskim).

Aha - działam na Windows 7 64bit.

Posted

Witam.

Wgrałem sobie ten Global Stable 7.1.7.0. Wszystko ok, ale mam jedno pytanie odnośnie aktualizacji która pojawiła się w updater, czy aktualizował ktoś już do tej wersji v7.2.3.0.lhomida?

Posted

@emef

Nie masz trybu Fastboot w Mi PC Suite? Poważnie?

Chińczyki to zawsze coś spartolą i u Ciebie akurat zapomnieli o ikonie. Może odinstaluj tę wersję i zainstaluj inną? Może nowa już będzie miała?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

Pozostała mi praca od podstaw :) A więc postawiłem Windows 7 64bit na innej partycji (czysta instalacja) i zacząłem zabawę od początku. I pomogło - udało mi się wreszcie uruchomić poprawnie MiFlash i sflashować do wersji Global Stable. A teraz czekać mnie będzie próba z Global Dev... Sprawdzałem już - przez updater'a niestety nie idzie... Pewnie trzeba bedzie znowu pobawić sie z MiFlash. No i cały czas się zastanawiam - czy próbować odblokowywać i instalować Miui Polska czy pozostać na Global Dev...

Posted

Oczywiście Global Dev wywala się ze znanym błędem podczas MiFlash po 25s. Próbowałem robić Flash all i dwie pozostałe opcje - bez powodzenia. Przez updater systemowy i wybranie pliku .zip też nie ma mozliwości przejścia na global dev. Co robić? Czy istnieje w tej chwili jakaż możliwość, żeby wgrać Global Dev? 

Posted (edited)

Witam, posiadam rom 7.1.99.99 telefon przyszedł z Gearbest. Podczas wpisywania komendy: adb devices edl wyskakuję taki komunikat : Usage: adb devices [-1]

Win 7 64 bit. Zainstalowany MIFlash oraz MiPcsuit angielski.  Telefon po wpisaniu komendy adb devices edl nie reaguje.

Ok już wiem gdzie leżał błąd kierowałem się tym poradnikiem błąd leżał w komendzie powinno być adb reboot edl ;)

adb.jpg

Edited by swierszczuu7
zły link do screena
Posted
18 minut temu, swierszczuu7 napisał:

Witam, posiadam rom 7.1.99.99 telefon przyszedł z Gearbest. Podczas wpisywania komendy: adb devices edl wyskakuję taki komunikat : Usage: adb devices [-1]

Win 7 64 bit. Zainstalowany MIFlash oraz MiPcsuit angielski.  Telefon po wpisaniu komendy adb devices edl nie reaguje.

adb.jpg

adb reboot edl

Posted (edited)

witam,mnie natomiast pomimo zastosowania się do wszystkich waszych rad spędzonych 3 dni na forach i mam nadzieję zdolności czytania ze zrozumieniem nie jestem w stanie zainstalować romu global i cały czas mam komunikat jak na załączniku 

- zgoda na odblokowanie jest (na aktualnym romie brak możliwości odblokowania stoi na 50%), sterownik procesora zainstalowany i widoczny w menadżerze , adb wykrywa urządzenie czerwona dioda załącza się ,Mi Flash wersja 2016 64 bity, win7 64 bity, zalogowany na koncie w telefonie, włączone dubugowanie usb, aktualny soft  V7.2.3.0.LHOCNDA  china stable, aktualizacja z updatera nie wchodzi żadna jak i z MiPc 

co ma zrobić jeszcze bo za chwilę red mi note 3 pro wyleci za okno 

mam nieodparte wrażenie że jakaś blokada/opcja  w telefonie nie pozwala na aktualizację

Będę wdzięczny za pomoc

OLE

poszło jeszcze raz przeszedłem całą procedurę instalacji i odnowa zainstalowałem MiFlasha 2016 z restartem komputera i MAM Globala 

Dzięki za pomoc 

redmi.jpg

Edited by OGOTAI
zmiana
Posted

Ponawiam pytanie o aktualizacje z 7.1.7.0 do  v7.2.3.0.lhomida która wyskakuje w updaterze, aktualizować to czy zostać przy tym 7.1.7.0??

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 21.04.2016 o 19:48, Ss napisał:

Na dwóch komputerach win 10 64bit próbowałem miflasha i na obu dochodzi do 5 sekund a potem your device is locked, wszystko przeczesalem i jestem w kropce...

mam ten sam problem . czy ktos zna rozwiazanie ?

Posted

Planowałem przejść na Global stable jak pojawi się na nim nasz język ale MIUI 8 jest na horyzoncie więc zostaję na Dev, na stable pewnie pojawi się ze sporym poślizgiem tak jak nasz język.

Posted

Zmiany oprócz języka polskiego:

Cytat

System

Fix - Size limit for feedback logs Update (05-12)Fix - Issues with uploading attachments for hardware bug reports (05-12)Fix - Animations froze after device was flashed and turn on for the second time (05-13)Fix - Occasional volume key issues (05-13)Fix - Couldn't play *.mkv files as well as buffer and play at the same time when using Google Parser to play *.mkv and *.mp3 files (05-13)Fix - (05-14)

Phone

Fix - No back button when placing an emergency call without a SIM card (05-13)Fix - Couldn't record calls automatically if they were received during GPS navigation (05-13)

Contacts

New - T9 search for Hindi (05-13)Fix - Call history stopped working in some cases (05-12)

Messaging

Fix - In some cases delivery reports weren't sent after scheduled outcoming SMS to multiple users (05-13)

Lockscreen, Status Bar, Notification Bar

Fix - Screen lit up multiple times after receiving a notification (03-10)Fix - Music lock screen appeared when a game was running in the background (04-06)Delete - Manage guest access to notification shade (03-18)

Camera

Optimization - Camera image processing (05-13)

Gallery

Fix - Automatic backups and sync turned back on after you turned them off and then entered hidden albums (05-13)

Music

New - Dragging songs to rearrange playlist order (03-08)New - Saving current playlist as a new playlist (03-08)New - Shortcut for recently played songs (03-08)

Backup

Fix - "Select app" page in Mi Mover sometimes didn't respond (03-10)Fix - Errors with transferring files containing "%" in the name (03-10)Fix - In some cases Mi Mover transfers interrupted and the app didn't respond (03-11)Fix - In some cases Mi Mover stopped working after the connection was established (03-18)Fix - Improved Mi Mover's stability (05-13)

Settings

Fix - No effect after tapping OK button under the password when resetting the device (05-13)

Permissions Manager

New - A security prompt will appear when an app is installed via USB to prevent unwanted installations (03-08)Optimization - Preventing apps which have permissions to read notifications from starting automatically (03-16)Fix - FC issues when giving an app permissions (05-12)

Calendar

Fix - Calendar stopped working with Hebrew as the system language (05-13)

Clock / Calculator

New - Long press alarm to select and delete multiple alarms (03-29)

Cleaner

Optimization - Press and hold to add items to exceptions (04-06)Optimization - Fixed problems with performance after clean-ups (04-06)

Security

New - Fingerprint unlock for custom apps (03-15)Optimization - App lock improvements (05-13)

Mi Cloud

Fix - Find device could be turned off without entering the password in some cases (05-12)Fix - Call history couldn't sync in some cases (05-12)Fix - In some cases notification about existing backups was shown when none were made (05-12)Fix - In some cases changing Home screen layout led to turning sync off (05-12)Fix - The number of apps waiting to be restored wasn't dynamically updated in the notification shade (05-12)Fix - After a reboot, previously restored and then deleted apps appeared again (05-12)

• Like 2
  • 10 months later...
Posted

Witam, prosiłbym o pomoc, a mianowicie nie mogę wejść w tryb recovery (power + volume up) wyświetli się logo MI i szybko znika a w telefonie zaczyna się świecić dioda na czerwono. Pomocy! 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...