Skocz do zawartości

[ROM][Fastboot]Stable Global 7.1.7.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko ze zgodę dostalem. Najwyżej spróbuje odblokować na global dev jak się pojawi

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano

Ja śmigam dzisiaj od rana na romie od xiaomi.eu i jestem zadowolony :) Działa dobrze mimo problemów z Bluetooth i aplikacją poczty. Poza tym zero problemów.

Swypnięte z Redmi Note 4G :)

Opublikowano

Nie macie problemów na globalu 7.1.7 z częstymi informacjami o braku odpowiedzi apki, nagłym zamykaniu apki którą właśnie używamy, losowym drainowaniem baterii, losowym zacinaniem UI i tragicznym działaniem czytnika linii papilarnych (w porównaniu do china 7.1.20)? Bo już doprowadza mnie to do szału. 

Opublikowano
Ja śmigam dzisiaj od rana na romie od xiaomi.eu i jestem zadowolony Działa dobrze mimo problemów z Bluetooth i aplikacją poczty. Poza tym zero problemów.

Swypnięte z Redmi Note 4G

Ja wlasnie tez smigam na 6.3.17 i oprocz wyzej wymienionych problemow nie mam zadnych no i pochwalic trzeba baterie bo swietnie sie spiauje jak dotad:)

Opublikowano

@kamaloo miałem ten sam problem na 7.1.8 i denerwowało mnie to że telefon działa gorzej od mojego starego RN4G. Zainstalowałem 6.3.17 i jest o wiele lepiej.

Swypnięte z Redmi Note 3 Pro :)

Opublikowano
6 minut temu, kamaloo napisał:

@Big00s 6.3.17 china czy eu? (ehh namieszało się strasznie ostatnio z tymi wersjami)

Jak masz odblokowany bootloader to eu lub miui pl, a jak nie to albo 6.3.17 china albo global 7.1.7/7.1.8 stable :P

Opublikowano

@kamilstw7 Przeczytaj mojego poprzedniego posta to dowiesz się, że własnie z 7.1.7/7.1.8 stable mam "trochę" problemów ;-) 

Lepiej instalować 6.3.17 eu czy china a może na razie wstrzymać się i poczekać aż się sytuacja wyklaruje?

Opublikowano

U mnie na tym romie raczej nie miałem problemów, ale np. jak czasem podnosiłem telefon po dłuższym czasie to był brak zasięgu i po chwili łapało. Instaluje właśnie china dev, bo bootloader jeszcze zablokowany, ale jeśli bym miał odblokowany to bym wybral eu :) Język polski ma i chińskich śmieci nie posiada, chyba, że te problemy z bt i pocztą go skreślają w Twoim przypadku. Zaraz 6.3.17 dev  ustawię i będę testował jak bateria i reszta względem globala.

Opublikowano

A wiadomo może kiedy tak orientacyjnie ma być na romie Global język polski od Miui Polska?

Opublikowano

Jeśli chodzi o 6.3.17 bo od wczoraj na nim siedzę to mam problem z wi-fi. Tzn łączy się bez problemów lecz transfer przeważnie nie przekracza 100k/s, chwilami wskoczy na 300-400 i zaraz spada poniżej 100. Miał ktoś już tak? Co może być nie tak? Botloader mam zablokowany bo nie mogę wejść na stronę i złożyć wniosku. Próbowałem już na 2 kontach- jedno tylko z nr telefonu.

Opublikowano

Ja korzystam z miuipolska 6.3.17 i bateria trzyma rewelacyjnie. Fakt nie dziala apka poczty i bluetooth aczkolwiek czasem uda mi sie wlaczyc i dziala:) jak dla mnie swietny rom bo innych problemow nie ma a wszystko po polsku root na pokladzie po prostu miodzio:)

Opublikowano

Zastanawiam się czy lepiej bawić się żeby przejść na miui polska czy czekać na dev global z językiem polskim. Smsa o Zgodzie mam tylko na chińskim stable nie dało rady odblokować i na globalu stable tez nie. A z tego co czytam to nie ma problemu na chińskim dev nie ma problemu a potem tylko na miui polska. Co sadzicie?

Opublikowano

Jesli nie przeszkadza Ci brak bluetooth a raczej problem z jego uruchomieniem to polecam miuipolska. Za tydzien w piatek powinna wyjsc aktualizacja i pewnie naprawia te bledy gdyz widzialem ze duzo osob pisalo na xiaomi.eu o tych bledach w rn3pro na 6.3.17. Ja sie zastanawialem czy nie przejsc na na xiaomi.eu 7.1.18 i zrobic tam roota ale miuipolska mi odpowiada i nie chce mi sie tym bawic:)

• Like 1
Opublikowano

Czy jest wogule dev eu? Nie widziałem nigdzie.

Czym się różnią miuipolska i eu? Miuipolska jest na dev a eu na stable tak?

Pozdrawiam

Opublikowano
Narazie wyszedl tylko china dev na ktorym mozna odblokowac bootloader. Teraz juz nie bedzie miuipolska tylko bedzie xiaomi eu dev i xiaomi eu stable:)

Ok, dziekuje.

Opublikowano

Mam problem. Wszystko robione zgodnie z instrukcją, jednak w MiFlashu wciąż ten sam błąd. Rebootowałem PC parę razy i wciąż to samo.

12442763_1690265144573504_1727695358_n.jpg

Opublikowano
9 minut temu, pravs napisał:

Mam problem. Wszystko robione zgodnie z instrukcją, jednak w MiFlashu wciąż ten sam błąd. Rebootowałem PC parę razy i wciąż to samo.

12442763_1690265144573504_1727695358_n.jpg

A jaki rom instalujesz? Wydaje mi się, że masz pewnie złą ścieżkę do plików wskazaną. Jakie pliki masz w tym folderze 'ROM' na partycji D? Jak wypakowałeś i masz folder 'images' to wskaż ścieżkę do niego, w nim powinieneś mieć pliki typu 'boot', 'cache' itp.

Opublikowano
5 minut temu, kamilstw7 napisał:

A jaki rom instalujesz? Wydaje mi się, że masz pewnie złą ścieżkę do plików wskazaną. Jakie pliki masz w tym folderze 'ROM' na partycji D? Jak wypakowałeś i masz folder 'images' to wskaż ścieżkę do niego, w nim powinieneś mieć pliki typu 'boot', 'cache' itp.

W ROM są pliki z Global ROMu MIUI, ten który w tym temacie należy pobrać. W images reszta tych plików. Sorry, że zdjęcia, a nie screeny. Po wskazaniu ścieżki do 'Images' dalej ten sam błąd.

12884558_1690279334572085_1750824520_n.jpg

• Like 1
Opublikowano

Czyli niby dobrze wszystko jak wskazałeś folder 'images', bo tam są potrzebne pliki, może spróbuj inny rom pobrać i wgrać, a MiFlash odpal jako administrator. A telefon rozumiem jest w tym trybie, w którym dioda mruga na czerwono? Niby odczytuje go w programie więc ze sterami itp chyba wszystko ok.

Opublikowano

Dokładnie, czerwona dioda mruga i PC odczytuje go poprawnie jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008. Spróbuję na drugim PC, może tam ruszy.

Opublikowano

Z tego co wcześniej wyczytałem to ktoś miał problem na systemie x86 (32bit) i dopiero na systemie 64bit'owym ruszało, może w tym problem.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kamilstw7 napisał:

Z tego co wcześniej wyczytałem to ktoś miał problem na systemie x86 (32bit) i dopiero na systemie 64bit'owym ruszało, może w tym problem.

Udało się! Po wielu godzinach mordęgi. Na drugim PC ruszyło od razu :)

Opublikowano

Mam pytanie związane z językiem polskim dla naszych Note 3 Pro. Przeczytałem wiele wątków na ten temat i podawane są sprzeczne informacje. Pierw czytam że nie będzie MIUI Polska, później że jest dostępne ale nie będzie aktualizowane bo pojawi się global z językiem polskim. Jak to jest? Jest jakaś oficjalna informacja że na globalu pojawi się nasz język? Czy czekać na odblokowanie bootloadera i przechodzić na MIUI Polska? Będą aktualizacje? A może xiaomi.eu? 

Wielkie dzięki Acidowi za całą pracę i zaangażowanie w MIUI Polska. Browar leci. :)

Opublikowano

W powyższym przypadku w MiFlash powinno się zaznaczyć folder nadrzędny czyli "ROM", a nie "images". Zaznaczamy folder w którym rozpakowane jest całe archiwum a nie tylko "images".

Opublikowano
Dla mnie ok ,działa jak i poprzedni bez większych problemów.

A jakie są w takim razie te mniejsze problemy? :)

GT-I9300

Opublikowano (edytowane)

Witam :)

Czy istnieje jakis rom na Redimi Note 3 Pro  z jezykiem niemieckim?

Pozdrawiam

Edytowane przez bular
Opublikowano

Czy do przejścia z chińskiego (tel kupiony w IBuyGou) na syable global potrzebny jest odblokowany bootloader/root?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...