Trzucha Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 7 godzin temu, musek napisał: @Trzucha Odnośnie kopii na komputerze - chciałem sobie taką utworzyć za pomocą MiPCSuite, ale niestety nie mogę. Aplikacja prawidłowo rozpoznaje telefon (widzę aplikacje, SMSy, strukturę folderów, jestem w stanie rzucić ekran z telefonu na komputer, itp), ale przy próbie zrobienia kopii mam komunikat: Jakiś pomysł dlaczego? Z góry dzięki! Bo to nie działa z naszym telefonem na razie - prawdopodobnie dopiero w kolejnej wersji. Kopię danych na komputerze możesz sobie zrobić ręcznie. 1
Majk_ Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Dodam jedną obserwację (bo były wątpliwości): nie ma co panikować, jeśli od razu po wgraniu softu global telefon nie będzie widział aktualizacji przez do 7.1.8.0. Należy po prostu chwilę poczekać, a telefon w pewnym momencie znajdzie update przez OTA (mi znalazło po kilku dniach; może związane z ustawionym locale? ) Soft sprawuje się wyśmienicie, a flashowanie nie sprawia wielkiego problemu. Polecam! Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez Majk_
piotrinho Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 witam, kupiłem ostatnio xrn3 pro i własnie wczoraj do mnie doszedł i podjąłem próbę instalacji zgodnie z tym poradnikiem ale niestety napotkałem błąd tzn w programie miflash po wyszukaniu urzadzenie i podlaczeniu romu klikam przycisk flash i pojawia mi się taki błąd Nieokreślony bład. (0x800004005: FAILED (remote: device is locked. Cannot flash image)) i moje pytanie jak to naprawić żebym mógł zainstlować rom global Z góry dziekuje za odpowiedzi
skay77 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Telefon masz zablokowany,musisz czekać na sms i dopiero w grasz
piotrinho Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 a nie mozna wgrac bez odklowania bootloadera ? musze cos wyplenic zeby go dostac czy przyjdzie sam ?
skay77 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Jest instrukcja na zablokowany bootloader Musisz wypełnić wniosek na mi.unloock coś takiego wypełniasz formularz i czekasz niby 14dni
piotrinho Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Podeslesz mi link bo próbowałem już z kilku instrukcji i żadna jak narazie nie dało rady
Wogidek Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zainstalowałem ten rom z syfiastego polskiego z chińskimi znaczkami i jestem mega zadowolony. W końcu czytnik linii papilarnych działa jak należy. Czy ręce brudne czy nie. Nie gubi zasięgu w uspieniu. Mam wersję 7.1.1.8 ale wyczytalem że wystarczy poczekać 2-3 dni i będzie kolejny update do 7.2. Jeśli się mylę poprawcie mnie. Co do samego zainstalowania romu, very easy. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
KrzysiekGP Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Jaki system? Win 7 czy 10 - polecam win 7 - wszystko działa.
rzadzu Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Spróbuj uruchomić konsolę z uprawnieniami administratora.
KrzysiekGP Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 32 minuty temu, malimalinello napisał: Windows 8.1 Cóż, ja Ci nie pomogę. Nienawidzę win 8. Chcesz to zgłoś się na priv, podam link do instalki windows 7, tam wszystko działa.
malimalinello Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Wgrywam soft, wszystko pięknie, aż tu nagle wywaliło błąd... Telefon wisi na logo MI. Pomocy!
musek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Masz zrzut ekranu z błędem, który się pojawił? Jaki był tam komunikat? Jesteś w stanie przez ADB wejść na telefonie w trym Download?
malimalinello Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Próbowałem flashować na Windows 8.1 (dwa komputery), Windows 10 oraz Windows 7. 8.1 i 7 są 32-bitowe, drugi 8.1 i 10 są 64-bitowe. W ADB jest error, nie może rozpoznać urządzenia. W menedżerze urządzeń to samo. Na stronie 6. lub 7. ktoś wstawiał screena z kodem błędu 43 chyba - mam to samo. Ma ktoś jakieś pomysły? Co robić? Dopiero wieczorem będę mógł sprawdzić na Windows 7 64 bit, ale chciałbym jak najszybciej rozwiązać ten problem. :/ Dnia 17.03.2016 o 21:59, Adziojosss napisał: Mam taki problem że wprowadziłem fona w tryb downloadu (mruga dioda) lecz windows nie potrafi go wykryć i ciągle wywala błąd sterownika z lekka się boję że go ucegliłem. Z góry dzięki za pomoc Mam dokładnie to samo, przy czym wyłączanie podpisywania na jednym komputerze (8.1 32 bit) wymaga jakiegoś kodu - a jestem administratorem... Na 10 nie daje to nic, na drugim 8.1 (gdy wybiorę wyłączenie podpisywania sterów) włącza się w trybie awaryjnym i problem ten sam...
musek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 29 minut temu, malimalinello napisał: Próbowałem flashować na Windows 8.1 (dwa komputery), Windows 10 oraz Windows 7. 8.1 i 7 są 32-bitowe, drugi 8.1 i 10 są 64-bitowe. W ADB jest error, nie może rozpoznać urządzenia. W menedżerze urządzeń to samo. Na stronie 6. lub 7. ktoś wstawiał screena z kodem błędu 43 chyba - mam to samo. Ma ktoś jakieś pomysły? Co robić? Dopiero wieczorem będę mógł sprawdzić na Windows 7 64 bit, ale chciałbym jak najszybciej rozwiązać ten problem. :/ Mam dokładnie to samo, przy czym wyłączanie podpisywania na jednym komputerze (8.1 32 bit) wymaga jakiegoś kodu - a jestem administratorem... Na 10 nie daje to nic, na drugim 8.1 (gdy wybiorę wyłączenie podpisywania sterów) włącza się w trybie awaryjnym i problem ten sam... Jeśli jesteś w stanie, to deaktywuj chwilowo oprogramowanie antywirusowe oraz może przy okazji firewall'a. Być może one w czymś przeszkadzają?
malimalinello Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 22 minuty temu, musek napisał: Jeśli jesteś w stanie, to deaktywuj chwilowo oprogramowanie antywirusowe oraz może przy okazji firewall'a. Być może one w czymś przeszkadzają? sprawdzałem, bez zmian
KrzysiekGP Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 spróbuj wyłączyć telefon i na wyłączonym przytrzymaj vol+ oraz vol- i wtedy podłącz do usb
musek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 8 minut temu, malimalinello napisał: sprawdzałem, bez zmian Ok, to jeszcze jedno. Może się to wydać śmieszne, ale kolega przez to uwalił kiedyś swój telefon - sprawdź na innym kablu USB. Wiem, że złącze cyfrowe działa zero-jedynkowo, ale nie zaszkodzi sprawdzić.
malimalinello Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 18 minut temu, KrzysiekGP napisał: spróbuj wyłączyć telefon i na wyłączonym przytrzymaj vol+ oraz vol- i wtedy podłącz do usb Wtedy pojawia mi się Fastboot. Co dalej?
malimalinello Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Albo po aktualizacji sterownika mam tak... MiFlash raz widzi, raz nie widzi telefonu. Kabel zmieniłem na drugi i nadal to samo. Nie mogę wyłączyć podpisywania sterowników na obecnym komputerze (Win. 8.1. 32 bit), ale później będę miał do dyspozycji Win. 7 64 bit i zobaczymy co wtedy... Ale jestem zrezygnowany i rozczarowany :/
KrzysiekGP Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Nie kombinuj na razie bo przedobrzysz. Tu masz opis. Poczekaj aż będziesz miał dostęp do Win 7 64bit i wtedy działaj.
marycha Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Spróbuj zainstalować MIPCSuite, MI dopiero instalacja tego programu wraz z sterownikami (zaszytymi w programie) pomogła.
malimalinello Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Wg mnie problemem jest podpisywanie sterowników przez system, ale (powtarzam) - na obecnym komputerze nie mogę tego wyłączyć. Pociesza mnie tylko fakt, że ktoś tutaj miał podobny problem i go rozwiązał po wyłączeniu podpisywania i przesiadce na "siódemkę" 1 minutę temu, marycha napisał: Spróbuj zainstalować MIPCSuite, MI dopiero instalacja tego programu wraz z sterownikami (zaszytymi w programie) pomogła. Zainstalowałem, ale urządzenie jest obecnie bez systemu - wisi na logo MI, ale można przejść w fastboot oraz w ten stan gdzie jest kabelek. Miałem syfiasty rom jak coś.
luki! Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 komunikat, że brak miejsca w magazynie oznacza, że wgrywasz soft na odblokowany bootloader...a masz zablokowany bądź wgrywasz zły soft ( inny niż kenzo)
malimalinello Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Przed chwilą, luki! napisał: komunikat, że brak miejsca w magazynie oznacza, że wgrywasz soft na odblokowany bootloader...a masz zablokowany bądź wgrywasz zły soft ( inny niż kenzo) Telefon dostałem z syfiastym romem i nie odblokowywałem bootloadera jeszcze (nawet nie próbowałem, nie wysyłałem podania, zero, null). Miałem 7.1.9.0, a ściągnąłem i nie mogę wgrać romu, który jest w temacie
marycha Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Nie nadążam Czyli wcześniej udało Ci się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i zacząłeś wgrywać nowe oprogramowanie ?? Jeśli tak to co teraz masz po komendzie adb devices ?? 7 minut temu, luki! napisał: komunikat, że brak miejsca w magazynie oznacza, że wgrywasz soft na odblokowany bootloader...a masz zablokowany bądź wgrywasz zły soft ( inny niż kenzo) Jakby co to tutaj jest dobry link :\ http://bigota.d.miui.com/V7.1.7.0.LHOMICL/kenzo_global_images_V7.1.7.0.LHOMICL_20160129.0000.14_5.1_global_f7c162574d.tgz Trzeba go podwójnie wypakować.
malimalinello Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 3 minuty temu, marycha napisał: Nie nadążam Czyli wcześniej udało Ci się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i zacząłeś wgrywać nowe oprogramowanie ?? Jeśli tak to co teraz masz po komendzie adb devices ?? Tak, wcześniej udawało mi się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i teraz też. Włączam telefon, podłączam do komputera, odpalam ADB, wpisuję komendy, resetuje się i ekran jest czarny, a dioda miga na czerwono. I teraz zaczynają się schody... W menedżerze urządzeń jest telefon (tak jak na screenach). Aktualizuję go według instrukcji i po wskazanej ścieżce i... Odłącza się, podłącza i wyświetla się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia. Naprawdę już mam mętlik w głowie. Dziwne, że wcześniej nie było takiego problemu, bo chyba ze 3-4 razy instalował się rom, ale w 1. sekundzie wyświetlało się "katastrofalny błąd" lub w 31. sekundzie informacja, że nie ma miejsca... Co robić? O 19.00 rozpoczynam bój na windows 7 64 bit. Dodam, że wszystkie pliki i programy mam ściągnięte z tego wątku + MiPCSuite z ich strony http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Mój problem wygląda podobnie, przy czym podmiana plików nic nie daje, było bez zmian.
marycha Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 1 minutę temu, malimalinello napisał: Tak, wcześniej udawało mi się przejść poprzez komendy ADB do trybu download i teraz też. Włączam telefon, podłączam do komputera, odpalam ADB, wpisuję komendy, resetuje się i ekran jest czarny, a dioda miga na czerwono. I teraz zaczynają się schody... W menedżerze urządzeń jest telefon (tak jak na screenach). Aktualizuję go według instrukcji i po wskazanej ścieżce i... Odłącza się, podłącza i wyświetla się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia. Naprawdę już mam mętlik w głowie. Dziwne, że wcześniej nie było takiego problemu, bo chyba ze 3-4 razy instalował się rom, ale w 1. sekundzie wyświetlało się "katastrofalny błąd" lub w 31. sekundzie informacja, że nie ma miejsca... Co robić? O 19.00 rozpoczynam bój na windows 7 64 bit. Jeśli po podłączeniu telefonu i przejściu w tryb "czerwonej diody" masz sterownik jak na pierwszym screnie czyli Qualcom HS...9008 to nic nie aktualizuj. Uruchamiaj MIFlash - ewentualnie popróbuj różne wersje - niektórym działa starsza - mi akurat działała najnowsza. Jeżeli MIFlash widzi telefon to musisz wskazać ścieżkę - (najlepiej wywal te wszystkie kropki i _ ze ścieżki ) - do podwójnie rozpakowanego romu z linku powyżej i powinno pójść. P.S. Ewentualnie spróbuj jeszcze wejść w tryb recovery i uruchomić MIPCSuite i podłączyć telefon - mi na tym syfiastym romie zaczęło się aktualizować do china stable 7.2.2.0 16 minut temu, malimalinello napisał: Dodam, że wszystkie pliki i programy mam ściągnięte z tego wątku + MiPCSuite z ich strony http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html No dobra ale jaki z tych romów tam wymienionych próbjesz wgrywać ??
malimalinello Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 11 minut temu, marycha napisał: Jeśli po podłączeniu telefonu i przejściu w tryb "czerwonej diody" masz sterownik jak na pierwszym screnie czyli Qualcom HS...9008 to nic nie aktualizuj. Uruchamiaj MIFlash - ewentualnie popróbuj różne wersje - niektórym działa starsza - mi akurat działała najnowsza. Jeżeli MIFlash widzi telefon to musisz wskazać ścieżkę - (najlepiej wywal te wszystkie kropki i _ ze ścieżki ) - do podwójnie rozpakowanego romu z linku powyżej i powinno pójść. P.S. Ewentualnie spróbuj jeszcze wejść w tryb recovery i uruchomić MIPCSuite i podłączyć telefon - mi na tym syfiastym romie zaczęło się aktualizować do china stable 7.2.2.0 Ok, tak zrobię. Teraz mam tak
marycha Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Przed chwilą, malimalinello napisał: Ok, tak zrobię. Teraz mam tak No i teraz MIFlash. Tylko musisz mieć dobrego roma - mi na "syfiasty" 7.1.9.0. za nic nie chciał pójść 7.1.8. - musiałem zainstalować 7.1.7
marycha Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 No to pozostaje Ci czekać na win7 i liczyć że tam się uda.
malimalinello Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 19 minut temu, marycha napisał: Jeśli po podłączeniu telefonu i przejściu w tryb "czerwonej diody" masz sterownik jak na pierwszym screnie czyli Qualcom HS...9008 to nic nie aktualizuj. Uruchamiaj MIFlash - ewentualnie popróbuj różne wersje - niektórym działa starsza - mi akurat działała najnowsza. Jeżeli MIFlash widzi telefon to musisz wskazać ścieżkę - (najlepiej wywal te wszystkie kropki i _ ze ścieżki ) - do podwójnie rozpakowanego romu z linku powyżej i powinno pójść. P.S. Ewentualnie spróbuj jeszcze wejść w tryb recovery i uruchomić MIPCSuite i podłączyć telefon - mi na tym syfiastym romie zaczęło się aktualizować do china stable 7.2.2.0 Moment. Miałem syfiasty 7.1.9. Teraz chcę wgrać ten z tematu - Stable Global 7.1.7.0. Może być potrzebny jeszcze inny rom? W sensie wgrać inną wersję i dopiero ten 7.1.7.0.?
Rekomendowane odpowiedzi