Problemy techniczne
80 tematów w tym forum
-
- 3 odpowiedzi
- 691 wyświetleń
Witam mam pytanie chce kupić dzisiaj poco f3 i chce się zapytać czy dalej występują problemy z czujnikami światła i zbliżeniowym oraz jak to jest z tym zielonym ekranem naprawilito wszystko czy nie? I czy ktoś trafia wgl ja w pełni sprawne modele czy to jest tak że zawsze będzie miał jakąś wadę czy może można trafić na sprawnego.
Ostatnia odpowiedź: Nikita_Bennet, 19 Listopada 2021 -
-
- 9 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam Zainstalowałem TWRP zgodnie z instrukcjami i wydaje mi się iż poprawnie wgrany. Niestety napotkałem problem z instalacją: xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_21.10.27_v12-12-fastboot Dorzucę zdjęcia robione moim starym Mi6 do którego kiedyś też wgrywałem nowy rom. Może mi ktoś pomóc rozwiązać temat? Mam nadzieję że nie uśmierciłem telefonu. Teraz już tylko TWRP się uruchamia na telefonie. Nie mogę już wgrać romu z telefonu bo chyba go wyczyściłem ale mam możliwość przez OTG.
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 13 Listopada 2021 -
- 1 obserwujący
- 79 odpowiedzi
- 17,5 tys. wyświetleń
Chyba Xiaomi znowu kupiło od Samsunga czy gdzieś tam odrzuty produkcyjne i zainstalowało je w swoich telefonach. Pierwsza sztuka Poco F3 Druga sztuka Poco F3 Jeszcze jedna obok drugiej W tej pierwszej sztuce na żywo jest to może jeszcze "do przełknięcia", natomiast druga to już jest masakra jeśli chodzi o górę ekranu. Kto zakupił ten sprzęt polecam sprawdzić dokładnie swoje egzemplarze, póki nie minęło 14 dni od zakupu i można to jeszcze odesłać do sklepu.
Ostatnia odpowiedź: Big00s, 11 Listopada 2021 -
- 1 obserwujący
- 7 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Aplikacja telefon przy wszystkich połączeniach wyświetla numer prywatny w kontaktach są zapisane numery nie wiem jak zrobić żeby pokazywał kto dzwoni
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 9 Listopada 2021 -
Ciągłe restarty
przez Hartke- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Witam Już mnie to trochę irytuję, mianowicie F3 ciągle się resetuję, czasami 2 razy dziennie, czasami 10. Najnowsza wersja MIUI 12.5.6.0 nic nie zmieniła, dokładnie wersja 12.5.6.0 (RKHEUXM). W telefonie nic nie grzebane, żadnych romów, sromów itp. Wiecie w czym problem ? Ktoś tak też ma z tym dziadostwem ? Powoli zaczynam żałować zakupu ;/ Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Hartke, 2 Listopada 2021 -
- 1 odpowiedź
- 527 wyświetleń
Witam wszystkich. Po restarcie pokazało się półkole w górnym lewym rogu pod belką. Jest nieaktywne. Nie wiem co to jest i jak to usunąć. Działa mi na nerwy.
Ostatnia odpowiedź: janisz, 26 Października 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 646 wyświetleń
Witam mam problem z poziomem głośności po podliczeniu transmitera. Zauważyłem różnice po podłączeniu innego telefonu proszę o pomoc pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Niks8x8, 29 Września 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 562 wyświetleń
Cześć, Używam telefon od kilku miesięcy i nagle nic z tego ni z owego przestało działać automatyczne chowanie dolnych przycisków. Są widoczne na każdym ekranie i ani myślą się ukryć. Wcześniej ładnie znikały i można je było przywrócić ruchem palcem do dołu, żeby wykonać akcję. Dla wyjaśnienia - nie używam gestów, tylko normalnych przycisków. Nie przypominam sobie, żebym cokolwiek zmieniał w ustawieniach albo instalował jakieś aktualizacje. W ustawieniach nie ma tak naprawdę niczego co tym steruje. Mam fabryczny MIUI Global 12.5.3. Szperam od kilku dni w sieci jakiejkolwiek informacji, ale nic nie udało mi się znaleźć i jestem już całkiem zdesperowany. Jak to jest w w…
Ostatnia odpowiedź: severianxx, 22 Września 2021 -
- 4 odpowiedzi
- 739 wyświetleń
Witam, mam mały problem z aktualizacją do Miui.eu na telefonie poco f3 A mianowicie wszystko robię według instrukcji : Wgrywam twrp i odpala ( wersja twrp-3.5.2-alioth-Nebrassy.img ) Wrzucam przez adb paczkę : aomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V12.5.6.0.RKHCNXM_v12-11.zip Daje instaluj wgrywa pliki, kończy instalację paczka zainstalowana bez błędów Dalej Rebot Current Slot A to wybieram z przycisku poniżej “Slot A” i “Reboot“ Następnie dokonuje się restart telefonu po czym wyskakuje logo poco a potem animacja miui i nic więcej po tym. Czy może ktoś miał już taki problem ? Widzę, że jest dostępna także inne TWRP w sekcji Alioth a mianowicie takie …
Ostatnia odpowiedź: swistak, 21 Września 2021 -
Problem z ikoną
przez Oldsnake- 1 odpowiedź
- 799 wyświetleń
Witam, jak usunąć ikonę Home screen se... Dziwne jest to że po jej naciśnięciu robi się czarny ekran, nie potrafię sobie z tym poradzić. Wyleciało z POCO F3
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 16 Września 2021 -
- 9 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
Witam, czy ktos z was ma problem z czujnikiem zblizeniowym? Czesto podczas rozmowy wlacza mi ekran. W pozycji poziomej telefonu w ogole nie dziala.
Ostatnia odpowiedź: marciniozo, 16 Września 2021 -
- 4 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Cześć! Po przesiadce na Miui.eu mam denerwujący problem. Podczas korzystania z telefonu często pokazuje się denerwujący błąd na temat aplikacji 'uprawnienia' która przestaje działać. Żadnych problemów innych nie zauważyłem, a komunikat jest dość denerwujący. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem? android.database.sqlite.SQLiteException: no such table: miui_modem_station_info (code 1 SQLITE_ERROR): , while compiling: SELECT station, longitude, latitude, blurStation, blurLongitude, blurLatitude FROM miui_modem_station_info WHERE blurStation == ? or station == ? at android.database.sqlite.SQLiteConnection.nativePr…
Ostatnia odpowiedź: akawaren, 8 Września 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 847 wyświetleń
Witam wszystkich. Przesiadłem się niedawno na POCO F3 z OnePlusa 6 i niestety aktualnie to bardziej mnie ten telefon wkurza niż cieszy. Oto lista problemów, może ktoś będzie w stanie mi pomóc: - Dosłownie co chwilę usługa Device Policy prosi mnie o zezwolenie na włączenie lub wyłączenie WiFi. Mogę wtedy wybrać opcję "Zezwól raz" lub "Odmów raz". Nie mogę zatwierdzić wyboru na stałe. W ustawieniach aplikacji oczywiście przyznałem wszystkie możliwe uprawnienia i wyłączyłem oszczędzanie energii. Kiedy kliknę zezwól nic z WiFi się nie dzieje więc nie wiem co robi ta usługa. - Telefon co chwilę przycina animacje. Np po odblokowaniu kiedy mam ustawioną tą animowaną super ta…
Ostatnia odpowiedź: mariusz.ur, 5 Września 2021 -
- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
Dziś, w trakcie jazdy na rowerze, telefon trzykrotnie sam z siebie odpalił film na Youtube, choć spoczywał zablokowany w kieszeni kurtki (unlock mam ustawiony na odcisk palca, jak i odblokowanie zegarkiem) Problem na szybko rozwiązało dodanie dodatkowej blokady aplikacji na YT przez panel sterowania -> blokowanie aplikacji. Nie wiem czemu działo się to tylko z apką YT, choć może to przypadek. Dziś także zacząłem używać etui Nillkin Camshield i załóżyłem na ekran szkło hartowane - czy możliwe, że to one są źródłem problemów, powodując, że głupieje któryś czujnik? Przez miniony tydzień miałem założony silikonowy case z pudełka i nie było podobnych ekscesów. Póki co …
Ostatnia odpowiedź: michalm83, 23 Sierpnia 2021 -
POCO F3 - sieć 2G i 3G
przez koka- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Telefon w Plusie - jak trzymam go na 2G lub 3G, okresowo gubi połączenie i tak sobie trwa bez dostępu do sieci (o czym oczywiście nie wiem) - jak się zorientuję, że jest "zero sieci" to muszę na chwilę przełączyć się na LTE lub 5G, wtedy mogę wrócić do 2G lub 3G i jest ok. Na LTE zawsze jest ok i niczego nie gubi. Mam co prawda włączone oszczędzanie baterii, ale bez wyłączania danych mobilnych - o co caman ? tak jest od 2-3 miesięcy, wcześniej było ok.
Ostatnia odpowiedź: koka, 19 Sierpnia 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 927 wyświetleń
Witam , ja wgrałem z wersji stable na wersję rozwojowa 21.7.14 na poco f3 ,przestały mi działać płatnosci gpay , robiłem wszystko z poradników i nic , wróciłem na wersję stable i też dalej nie działają płatności zbliżeniowe , jakiś pomysł jak to naprawić ?? Używałem z 6 sposobów z poradników ,czy gpay dał nowa jakąś aktualizacje zabezpieczeń bo nic nie pomaga aby działało???
Ostatnia odpowiedź: Tomek84, 7 Sierpnia 2021 -
- 1 obserwujący
- 12 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Cześć, Mam problem z załącznikami we wszystkich aplikacjach poza messengerem i whatsappem (na dysk google też mogę dodawać). Nie mogę dodawać zdjęć, dokumentów, audio, itp. Chrome i Opera widnieją na liście plików i multimediów zezwolono na dostęp tylko do multimediów. Ktoś wie, gdzie mogłem coś zablokować? Borykam się z tym problemem od dłuższego czasu. MIUI 12.5.1
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 28 Lipca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 687 wyświetleń
Telefon nie chce połączyć się z obiema słuchawkami, nie wykrywa ich jako TWS. Łączy się tylko z jedną, słuchawki grają obie ale to dlatego że druga słuchawka łączy się z tą pierwszą. W telefonie Redmi k30 tego problemu nie ma. W załączniku zrzuty ekranu z telefonów. Redmi k30 wersja MIUI by xioami.eu 12.5.1 stabilna (białe zdjęcie) POCO F3/Redmi k40 wersja MIUI by xioami.eu 12.5.4 stabilna (czarne zdjęcie) Słuchawki Haylou GT1 Plus
Ostatnia odpowiedź: janisz, 21 Lipca 2021 -
POCO F3 - mikrofon
przez Radix88- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
Witam, Posiadam Xiaomi POCO F3 5G 8/256GB od kwietnia. Od pewnego czasu w trakcie trwania połączenia nie słyszy mnie druga osoba (kiedy odbieram połączenia lub sam dzwonie). Muszę przełączyć rozmowę na głośnik wtedy druga osoba mnie słyszy. ( czasami jak przełączę z głośnika na tryb normalny wszystko wraca do normy i działa). Cały problem jest na zasadzie losowości, raz działa mikrofon poprawnie raz nie. Wszystkie aktualizacje robię na bieżąco, telefon nie posiada zabrudzeń. Ma ktoś jakiś pomysł czy trzeba telefon reklamować ? Dziękuje za wszelką pomoc.
Ostatnia odpowiedź: janisz, 8 Lipca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam. Kupiłem POCO F3 i pierwsza rzecz która mega mnie drażni to automatyczne nakładanie filtru jakiegoś 'rozmycia, wygładzenia' ale tylko w aplikacjach jak messanger czy instagram itp. Robisz zdjęcie tylnim aparatem i jeszcze przed wysłaniem nakładany jest filtr i zdjęcie jest nieczytelne i źle się na nie patrzy. Robiąc je normalnie w aplikacji aparat - wtedy wszystko jest ok. Używam 3 innych telefonów i w innych tak nie ma.
Ostatnia odpowiedź: Gruchi, 8 Lipca 2021 -
jasność Jasność wyświetlacza - problem
przez Gość- 6 odpowiedzi
- 13,8 tys. wyświetleń
Witam, Poco F3 6/128 Pomimo wyłączenia opcji automatycznej jasności ekran działa swoim życiem i sam się przyciemnia i rozjaśnia. Ustawienie ręczne maksymalnej jasności na pasku nic nie daje bo telefon i tak świeci słabiej niż na maks mocy po czym po jakimś czasie się odwiesi i zaczyna świecić maksem. Momentami reaguje tak jakby na czujnik światła - gdzie przy wyłączonej automatycznej jasności tak nie powinno być. Opcje oszczędzania energii również są wyłączone. Jest to dość irytujące. Najnowsza aktualizacja nic nie dała. Może ktoś zna rozwiązanie?
Ostatnia odpowiedź: Jerzy1967, 2 Lipca 2021 -
Zmiany systemowe
przez Adam890- 5 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam, Czy ktoś może podać jakiś link do instrukcji jak ustawić stabilne opcje w POCO F3? Urządzenie sprzętowo dobre i naprawdę warte polecenia, ale oprogramowanie (przynajmniej mam taką nadzieję jest całkowicie skopane). Dziś podłączyłem pod ładowarkę jak miałem tylko 3% baterii (wcześniej nie mogłem). Po naładowaniu całkowicie mi zmieniło ekran blokowania, anulowało zgody na powiadomienia m.in. gmail i messenger oraz odświeżanie. Komórka nie najdroższa, ale i nie najtańsza. Takich cyrków jest po prostu za dużo jak na ten sprzęt. Proszę nie sugerować żadnych romów itp. Za wszelkie sugestie serdecznie dziękuję.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 2 Lipca 2021 -
Losowe wyłączenia.
przez janisz- 5 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Tel po ostatniej aktualce OTA do 12.0.4. Wyłączył się sam. Wczoraj i dziś w nocy i jeszcze raz rano... Ktoś jeszcze doświadczył?? Bateria OK. Po włączeniu wczoraj było 1% mniej od tego jak go odkładałem na wieczór, a dziś może z 2% mniej, czyli to nie drenaż, czy wyłączenie z przegrzania. Przed aktualizacją to się nie zdarzało. Powiem szczerze, że drobne ułomności wyświetlacza, czy fiksowanie podświetlenia można zignorować, ale samoistne wyłączanie się to sprawa zaufania do urządzenia... Wygląda to kiepsko, bo na XDA też czytam takie zgłoszenia... Edit Ponoć problem znany i miała go ponoć naprawić już aktualizacja 12.0.4...
Ostatnia odpowiedź: janisz, 30 Czerwca 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem POCO F3, ale jedna sparawa nie daje mi spokoju. Chodzi o przycisk zasilania/czytnik linii papilarnych. Otóż przycisk ten jest wyraźnie luźny, słyszalne jest stukanie przy oderzeniach opuszkiem palca. Ten typ tak ma? W porównaniu z np. Redmi 9 Pro wygląda to słabo. Z góry dzięki za odpowiedź.
Ostatnia odpowiedź: janisz, 22 Czerwca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam. Lubię Poco F3 (poza powiadomieniami - bug), ale od dawna irytuje mnie w Poco F3 jedna rzecz. Głośność dzwonka od razu pociąga za sobą zwiększenie głośności powiadomień. A ja chciałbym, żeby głośność dzwonka jak ktoś do mnie dzwoni była duża, a jednocześnie powiadomienia chciałbym żeby były ustawione jak najciszej. Czy jest sposób, żeby osobno ustawić głośność dzwonka i osobno powiadomień? Wiem, że mogę wyciszyć powiadomienia, ale jak na zaawansowaną sztuczną inteligencję, super moc obliczeniową to ta opcja wydaje mi się bardzo prosta :-). A nie mogę takiego efektu uzyskać.
Ostatnia odpowiedź: dzeryae, 19 Czerwca 2021