Problemy techniczne
80 tematów w tym forum
-
- 1 odpowiedź
- 700 wyświetleń
Witajcie, Mam na telefonie zainstalowane swego czasu MIUI 13.0.3 i teraz chciałem go oddać i wyczyścić - czy mogę zainstalować na nim tego Indonesia HyperOS 1.0.3.0.TKHIDXM przez fast boot (bo chyba tak robiłem patrząc na jakiś katalog na dysku) i będzie to śmigać poprawnie włącznie z nagrywaniem rozmów? Czy po prostu instalować Global HyperOS 1.0.3.0.TKHMIXM (telefon oddaję rodzinie, nie jest dla nich ważne nagrywanie jak dla mnie przy wyborze telefonu)?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 15 Listopada 2025 -
-
brak widżetów
przez mruczek66- 6 odpowiedzi
- 504 wyświetleń
nie mam widżetów android. są tylko jakieś zegary i kilka kotków. coś trzeba dograć czy to ze starości oprogramowania?
Ostatnia odpowiedź: mruczek66, 5 Września 2025 -
Facebook lite
przez xrayan- 0 odpowiedzi
- 488 wyświetleń
Czy korzysta ktoś z fb lite na F3? Mam mianowicie taki może nie problem ale wkurzający, co jakiś czas właśnie przez tą aplikację tuż po wyłączeniu potrafi zrestartować launchera, (kostki na ekranie). Dość często czyszczę pamiec podreczną tej aplikacji coś to może daje ale mimo pilnowania tego i tak potrafi co jakiś czas zrestartować tego launchera. Czy ktoś może u siebie na podobnie?
Ostatnia odpowiedź: xrayan, 16 Czerwca 2025 -
- 1 obserwujący
- 10 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
Cześć Nic nowego, że syf od xiaomi wychodzi zbugowany. Ktoś może mi pomóc albo powiedzieć, jaki soft zainstalować, żeby móc normalnie korzystać z telefonu? 1. Beznadziejnie wolne działanie aplikacji (najbardziej widoczne w Binance, Allegro, YT, Messenger, Opera, ale w innych też) Długo się włączają, przewijanie klatkuje (na 120Hz, bo na 60Hz nie da się korzystać tak żałośnie to wygląda). 2. Messenger nie aktualizuje dymków - jak przeczyta się wiadomość na dymku, to aplikacja ciągle pokazuje, że są jakieś nieprzeczytane. Drugi problem - podczas korzystania np. z YT, nie da się schować dymku. 3. Po przejściu z global na najnowszą eu (Android 12…
Ostatnia odpowiedź: Mario80, 10 Kwietnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 7 odpowiedzi
- 719 wyświetleń
Witam mam ten telefon już ponad 1,5 roku i od pewnego czasu zauważyłem ze wydajność tego telefonu i ogólnie korzystanie nie jest takie samo co kiedyś. Tzn aplikacje działają ok i nie mam na co narzekać w tym zakresie ale płynność i ogólnie szybkość telefonu tak jakby zwolniła szczególnie ze cały czas korzystam ze 120hz wiec tym bardziej powinno byc lepiej a tu porównując z filmami i tym co było kiedyś jest gorzej wiec tu pytanie czy da sie cos zrobić czy tak ma byc? Tez mam problem z automatyczna jasnością bo w nocy jest strasznie niska i musze ręcznie ja dostosowywać.
Ostatnia odpowiedź: Mario80, 9 Kwietnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 685 wyświetleń
Cześć. Mam dziwny problem z centrum powiadomień, jest strasznie zamulone. Jakby działało w 15 klatkach. Tak samo jest na starym i nowym stylu centrum. Edit: Okej, w moim przypadku pomogło wyłączenie optymalizacji MIUI, reset telefonu, włączenie optymalizacji, reset telefonu.
Ostatnia odpowiedź: Mario80, 7 Kwietnia 2025 -
- 2 obserwujących
- 5 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
Czy korzysta ktoś z Heyah i ma działające mmsy? Nie mogę za nic tego ustawić. Konfiguracja która jest na ulotce która przyszła ze SIM po wprowadzeniu i zapisz nie tworzy punktu dostępu wogole, a konfiguracja z tmobile Konfiguracja MMS ● Nazwa: MMS ● APN: mms ● Proxy: puste ● Port: puste ● Nazwa użytkownika: puste ● Hasło: puste ● Serwer: puste ● MMSC: http://mms/servlets/mms ● Proxy MMS: 213.158.194.226 Zapisuje się ale mms wysłać się nie chce. "Wiadomość nie została wysłana: usługa nie została aktywowana w sieci" U operatora jest ok i pak…
Ostatnia odpowiedź: Marrik, 6 Kwietnia 2025 -
Xiaomi POCO F3 8/256 GB - Bateria zatrzymana na 15%, brak oznak ładowania. Jak naprawić?
przez Burito- 2 obserwujących
- 3 odpowiedzi
- 696 wyświetleń
Witam, mam problem z telefonem Xiaomi POCO F3 8/256 GB. Mianowicie jest problem z baterią która się zatrzymała i pokazuje cały czas 15%. Nie pomaga podłączenie do ładowarki, pokazuje, że ładuje ale nadal jest 15% i tak cały czas. Próbowałem telefon rozładować do końca i jakby wyzerować baterię ale po kilku godzinach bezczynności po podłączeniu ładowarki telefon samoczynnie się uruchamia i nadal pokazuje 15%. Jakieś pomysły na naprawę, telefon ma 3 lata i był kupiony w polskim sklepie Xiaomi.
Ostatnia odpowiedź: Mario80, 6 Kwietnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
zmieniłem operatora na vectre. po włożeniu nowej karty przy połączeniach przychodzących przestały wyświetlać się nazwy kontaktów. wszystkie numery to nr nieznany. sim przekładam do drugiego telefonu i wszystko jest ok. smsy wyświetlają nadawcę. wgrałem słuchawkę od google i ciągle to samo. mam HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.3.0.TKHCNXM. możecie pomóc?
Ostatnia odpowiedź: mruczek66, 5 Lipca 2024 -
- 13 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
Cześć, do dziś byłem szczęśliwym użytkownikiem poco f3 z Hyper OS, aż tu z 4h temu telefon sam się zrestartował i od tego momentu nie czyta karty SIM na obu slotach. przy wpisaniu *#06# wyskakuje brak numerów. Nie mam pojęcia czy to wina jakiegoś ukrytego buga czy czegoś innego bo wszystko do tej pory działało normalnie i bezproblemu. zmieniałem sloty kart - nie pomogło. restartowałem - nie pomogło. sprawdzałem kartę w innym telefonie i działa normalnie. karta z innego telefonu też nie działa. Wygląda jakby mi odcięło slot SIM. Nie robiłem jeszcze hard resetu bo trochę szkoda tracić dane i najpierw muszę się zgrać... jakieś sugestie co…
Ostatnia odpowiedź: Master, 11 Czerwca 2024 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
Cześć, posiadam problem z zmieniającym się samoczynnie motywem klawiatury Gboard. Mimo ustawienia motywu ciemnego co chwilę zmienia się na dynamiczne kolory. HyperOS 1.0.1.0
Ostatnia odpowiedź: Naznaczony, 19 Maja 2024 -
- 6 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
Cześć, od kilku(nastu) dni mój Poco F3 resetuje się, gdy jest podłączony do (oryginalnej) ładowarki. Po chwili ekran zamarza i po chwili uruchamia się ponownie. Zdarza się, że wpada w pętle i resetuje do czasu, kiedy nie odłączę go od ładowarki. Dodam, że kiedy jest odłączony od prądu, to nie ma z nim żadnych problemów. Czy ktoś z Was miał może taki przypadek? Czy przywrócenie ustawień fabrycznych ma wg Was sens, czy to kwestia sprzętowa? Dzięki za wszystkie wskazówki
Ostatnia odpowiedź: Master, 15 Maja 2024 -
- 1 obserwujący
- 10 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Mam problem z punktami dostępu pod internet i mms. Zmieniłem operatora na a2mobile ale czy miało by to jakieś znaczenie. Otóż punkt się tworzy zapisuje i jest. Gdy wyłączę telefon to po włączeniu w punktach apn pustka, trzeba tworzyć od nowa 😐 Miałem sieci już różne i nigdy nie było takiego czegoś. Gdzie może być problem?
Ostatnia odpowiedź: xrayan, 26 Kwietnia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 617 wyświetleń
Witam, proszę o pomoc. Telefon się zawiesił i się nie uruchamia. Po podłączeniu do komputera widać go w portach jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008. Zainstalowane było oprogramowanie xiaomi.eu 13.0.7, jeśli dobrze pamiętam. Proszę o poradę/instrukcję jak uratować telefon, a najlepiej i dane. Do trybu fastboot też nie chce wejść. Przez Miflash nie chce się wgrać, np. global, aby uratować telefon, bo nie mam autoryzacji do tej operacji. Najlepiej jakby udało się jakoś wgrać chociaż tryb fastboot i zrobić, np. update z tego poziomu do tej samej wersji lub wyższej. Proszę o jakieś wskazówki. Próbowałem też przez konsolę coś zdziałać, zainstalowałem środowisko pythona, chciałe…
Ostatnia odpowiedź: LexMartin, 17 Lutego 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
Padł mi system na Poco F3, po włączeniu wyświetla się komunikat "System has been destroyed". Telefon ma zablokowany bootloader więc MiUnlock nie daje rady go odblokować. Support Xiaomi zasłania się polityką bezpieczeństwa i takie tam, nie chcą odblokować bootloadera. Są jakieś alternatywy żeby samemu wgrać ROM poza serwisem? Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: pawart, 4 Lutego 2024 -
- 5 odpowiedzi
- 913 wyświetleń
Używam Poco F3 do połączenia programu SDPROG za pomocą interfejsu ICAR2 ELM327 WiFi - to oprogramowanie, które łącząc się z komputerem pokładowym samochodu dostarcza najważniejsze informacje związane z jego pracą. Rzecz w tym, że interfejs wykorzystuje połączenie wifi bez możliwości łączenia się z internetem a oprogramowanie wymaga wręcz wyłączenia danych mobilnych. Od pewnego czasu nie mogę jednak uzyskać stabilnego połączenia wifi - gdy tylko wyłączę dane mobilne po chwili wyłącza się też wifi (z opcją automatycznego łączenia się z siecią wifi następuje próba ponownego łączenia, po której wifi się rozłącza i tak w kółko...). Interfejs i oprogramowanie są ok - bo be…
Ostatnia odpowiedź: Leszek Leżoń, 7 Stycznia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 437 wyświetleń
Nie mogę przedłużyć ważności konta premium w Chmurze Xiaomi ciągle pokazuje mi błąd serwera. Ktoś coś wie w tym temacie ? Ktoś może pomóc ?
Ostatnia odpowiedź: arturpu, 15 Grudnia 2023 -
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
Spuchła mi oryginalna bateria w POCO F3 i stoję przed zakupem nowej (BM4Y), jaką polecacie? Potrzebny będzie również klej na krawędzie plecków po wymianie, który lepszy (może przeźroczysty): T-7000, T-8000, B-7000,E-8000 ? Telefon jest szaro/czarny(grafitowy).
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 10 Listopada 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 804 wyświetleń
Cześć, Mam problem od jakichś 3-4 tygodni z telefonem (F3 z 06.2021). Do tej pory wymieniłem port USB, bo to pierwsze co padło w podejrzeniach. Początkowo problem objawił się przy podłączaniu do Android Auto. Zaczęło go rozłączać, aż w końcu praktycznie całkowicie przestał się łączyć z autem. Następnie i ten problem jest też do tej pory. Telefon podczas ładowania się restartuje, rozłącza, podłącza. Potrafi rozłączyć szybkie ładowanie. Podłączając telefon do komputera nie widzi go, nie jestem w stanie zgrać zawartości telefonu. Telefon nawet nie pyta co ma zrobić po podłączeniu do USB, wcześniej pytał. Zmieniałem to ręcznie w ustawieniach i nic oprócz ładowa…
Ostatnia odpowiedź: Viber, 9 Listopada 2023 -
Drenaż baterii 1 2
przez Jerzy1967- 1 obserwujący
- 55 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
Witam. Telefon zakupiony w oficjalnym sklepie w promocji flash sale. Bateria wytrzymuje raptem jeden dzień. Wskaźnik baterii niknie w oczach. Telefonu nie używam do gier, użytkowany normalnie do rozmów. Trochę internetu - przeglądanie stron, czasem FB i komunikatory. Ktoś też tak ma?
Ostatnia odpowiedź: kris68, 29 Września 2023 -
- 4 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam. Mam małe problemy z interfejsem w moim POCO F3 na MIUI 14.0.9 a mianowicie przy zmianie zestawu ikon na inny nie zmieniają się wszystkie tylko kilka wybranych. Np prawie nigdy nie zmieniają się ikony telefonu i wiadomości. Kluczem jest tutaj słowo "prawie" ;) bo przy niektórych motywach także i one się zmieniają. Problemy są też przy widżetach. Na ich liście widnieją różnorodne np zegary a często jest tak, że po przeniesieniu na ekran główny zastępowane są przez któryś z domyślnych. Dlaczego tak się dzieje i czy można to jakoś zmienić?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 26 Sierpnia 2023 -
- 9 odpowiedzi
- 750 wyświetleń
Witam, mam taki problem ze swoim POCO F3 mianowicie nie chce mi się łączyć z sieciami 2g i 3g. Jeśli wymuszę połączenie to nie da się dzwonić ani pisać żadnego sms-a, dodatkowo wszystkie partycje są zabezpieczone przed zapisem więc nie mogę usunąć folderu "modemst" z poradnika jaki znalazłem w necie, podobno pomaga. Nie mogę zainstalować TWRP podaje komunikat, że partycja zabezpieczona przed zapisem, dodam że da się uruchomić TWRP przez adb ale nie idzie zainstalować.
Ostatnia odpowiedź: mirkos4, 31 Lipca 2023 -
Czy POCO F3 obsługuje ANT+
Ostatnia odpowiedź: topfx, 27 Czerwca 2023 -
Tethering usb
przez HansOrphelin- 0 odpowiedzi
- 588 wyświetleń
Witam. Po podłączeniu telefonu do komputera kablem usb i włączeniu tetheringu działa on tylko jakąś chwilę. Pojawia się na telefonie zapytanie co chcę robić (tylko ładowanie, przesyłanie plików...) a połączenie się zrywa. Nie jest to wina kabla bo próbowałem na różnych, nie jest to wina portu usb bo dzieje się to i na laptopie i na pc. Jakieś porady?
Ostatnia odpowiedź: HansOrphelin, 7 Czerwca 2023 -
- 2 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam Posiadam Xiaomi Poco f3 8gb Napotkalem sie na problem ciągłego restartowania sie telefonu, pojawia sie ekran z napisem POCO i po krótkiej chwili jest wibracja i telefon sie restartuje, udalo mi sie wejsc do main menu mi recovery 5.0 ale tez po chwili telefon sie restartuje , dziwny zbieg okolicznosci ze telefon przestal dzialac tydzien po gwarancji
Ostatnia odpowiedź: marivs1, 6 Czerwca 2023