Problemy techniczne
57 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 273 views
Cześć, od jakiegoś czasu ok. 2 tygodni mam problem z dźwiękiem na słuchawkach BT problem pojawia się okazjonalnie, ale jak już się pojawi to resetowanie słuchawek albo telefonu pomaga tylko na chwilę i problem od razu wraca. Mianowicie chodzi o to, że gdy używam słuchawek i czy słucham Spotify czy oglądam YT, nagle dźwięk ze słuchawek przełącza się na głośnik. I tak słuchawki wciąż są połączone z telefonem, jest zaznaczone żeby odtwarzały multimedia w ustawieniach BT, jedyne co się zmienia to, że pojawia się drugi pasek do zmiany głośności tj. na zdjęciu. Od tego momentu gdy przełączy się w taki tryb wciskanie fizycznych przycisków do zmiany głośności zmienia głośność na …
Last reply by Mario80, -
-
- 2 followers
- 1 reply
- 182 views
Witam mam spory problem jesli chodzi o dzwiek w grach kiedy podłączam sluchawki, nie wazne czy sa one na Bluetooth czy na przejściówce z typu c na minijack. Kiedy w aplikacjach takich jak youtube, instagram, fb czy wielu innych dzwiek jest normalny i glosny tak w grach jak apex, call of duty czy wielu innych dzwiek jest mocno wyciszony, nie wazne zy sa to sluchawki gamingowe za spore pieniadze czy zwykle na bluetooth, dzwiek jest identyczny i ledwo slyszalny
Last reply by Mario80, -
- 1 follower
- 6 replies
- 271 views
Witam mam ten telefon już ponad 1,5 roku i od pewnego czasu zauważyłem ze wydajność tego telefonu i ogólnie korzystanie nie jest takie samo co kiedyś. Tzn aplikacje działają ok i nie mam na co narzekać w tym zakresie ale płynność i ogólnie szybkość telefonu tak jakby zwolniła szczególnie ze cały czas korzystam ze 120hz wiec tym bardziej powinno byc lepiej a tu porównując z filmami i tym co było kiedyś jest gorzej wiec tu pytanie czy da sie cos zrobić czy tak ma byc? Tez mam problem z automatyczna jasnością bo w nocy jest strasznie niska i musze ręcznie ja dostosowywać.
Last reply by Mario80, -
- 2 replies
- 89 views
Mam poco f3 i na tidal jest cisza kiedy odtwarzam utwór w dolby atmos (wskaźnik odtwarzania idzie). System nie modowany, android 12, miui 13.0.9 global stab.
Last reply by trev79, -
- 9 replies
- 352 views
witam serdecznie. czy ktoś z forumowiczów byłby w stanie pomóc? mam problem z wgraniem TWRP. posiadam xiaomi poco f3 i odblokowalem bootloader. chciałem wgrać twrp w wiadomym celu i pojawia się problem. przez adb udało mi się uruchomić twrp poleceniem fastboot boot nazwa obrazu.img, wgrałem na pamięć telefonu rom i pojawił się problem. otóż pamięć internal storage w twrp jest 0MB, wiec nie można nawet odnaleźć romu z custom romem. próbowałem zmienić system plików partycji na ext2 a następnie na ext4, ale wtedy wywala mi cały system i muszę wgrywać rom przez miflash. próbowałem odpalić przez cmd twrp i z niego odnaleźć plik twrp.zip żeby móc już na stałe wgrać go na party…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 4 replies
- 219 views
Witam, mam taki problem, że coś naklikałem w tych ustawieniach i telefon nie chce połączyć się z siecią gsm. Mianowicie wyszukuje sieci ale nie może się połączyć. Karty są sprawne sieć orange
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 5 replies
- 735 views
Zakupilem 2 miesiace telefon i w sumie od poczatku uzytkowania mam ten problem - wersja to Poco F3 6/128 GB. Za kazdym razem kiedy przykladam do ucha aparat w trakcie dzownieniania nie wygasza sie (lub robi to na chwile). W internecie szperajac znalazlem rozne zlote srodki jak kalibracja, specjalna aplikacja aczkolwiek nic nie pomoglo. Natrafilem na watek w ktorym byla informacja ze to jest wada tego aparatu i tego nie da sie naprawic. Czy spotkaliscie sie moze taka sytuacja? Z góry dzięki za pomoc bo mam ochote wyrzucić ten telefon m.in. przez to
Last reply by Radem, -
- 1 follower
- 2 replies
- 559 views
Witam, mam taki problem, że pomimo wlaczonego 120hz co jakiś czas samo wraca na 60, w ustawieniach nadal jest 120 ale widać po ekranie zamule jak przy 60hz, zmieniam na 60 i spowrotem na 120, chwilę pochodzi i znowu wraca , co to może być ?
Last reply by uvzen, -
- 1 follower
- 1 reply
- 515 views
Hej, Pacjent z boot loopem i odpalajacym sie MIUI Recovery 5.0. Niestety zablokowany bootloader. idzie to jakoś ogarnać czy tylko płatna usługa?fastboot tez da sie odpalić wykrywa go na PC ale nic wiecej nie idzie zrobić, błąd przy flashowaniu i nie idzie.
Last reply by carlos81kk, -
- 2 replies
- 374 views
Cześć. Mam dziwny problem z centrum powiadomień, jest strasznie zamulone. Jakby działało w 15 klatkach. Tak samo jest na starym i nowym stylu centrum. Edit: Okej, w moim przypadku pomogło wyłączenie optymalizacji MIUI, reset telefonu, włączenie optymalizacji, reset telefonu.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 213 views
Witajcie, po włączeniu w opcjach programisty funkcji, która pokazuje odśnieżanie ekranu. Zauważyłem, że nie mam 120(pomimo włączenia funkcji 120 w ustawieniach). Co robić?
Last reply by krzyhox, -
- 2 followers
- 25 replies
- 2.5k views
Witam, Czy ktoś z sukcesem korzysta z sieci 5G w POCO F3 w T-Mobile lub nawet innej sieci? Mam wykupiony pakiet z obsługą 5G, ustawiony preferowany typ sieci na 5G, jestem w zasięgu sieci ale cały czas pokazuje co najwyżej LTE+. Czy to jest kwestia może tego, że w Polsce 5G jeszcze nie działa w pełni dobrze? Czytałem, że na razie działa połowicznie na pasmach LTE. Ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat?
Last reply by marcin19883, -
- 0 replies
- 265 views
Mam problem z wyłączaniem netu czy to przez wifi czy gsm. Używam budzika w replaio (radio budzik) i cóż z tego jak radio nie wystartuje bo brak netu ma. Po odblokowaniu widać że w ciągu 1-2 sekund włącza się łaskawie wifi które mam caly czas włączone do wifi w domu. Nie używam włączonych żadnych opcji oszczędzania czy też cyfrowej równowagi a dane mobilne są na wyłącz nigdy. Gdzie szukać problemu? Miui global 13.0.4.0. Nie wiem jak było na 12... Bo teraz chce zacząć używać telu do budzenia wcześniej tablet. Przesiadłem się z mi mix 2s na którym tak pięknie wszystko działało a tu od początku problemy. Jak nie z wyłączeniem ciemnego motywu w aplikacjach to znowu wyłącz…
Last reply by xrayan, -
- 3 replies
- 389 views
Mam problem z odszukaniem aby włączyć na ikonkach sms, mail itd liczby nie przeczytanych. Było i nie ma. Gdzie to można włączyć?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 2 replies
- 500 views
Właśnie że zdziwieniem i irytacją odkryłem, że po instalacji i ustawieniu jako domyślnego innego Launchera, przestają działać gesty systemu (wyświetlacz pełnoekranowy). Najpierw myślałem, że to wina nowego Launchera ale po instalacji kolejnego ten sam problem. Próbowałem Lawnchair 2 oraz Nova Launcher Prime. Czy ktoś z was spotkał się z tym problemem i wie jak go naprawić? Na telefonie MIUI 12.5.8 Global. Wysłane z mojego Poco F3
Last reply by wojted, -
- 1 follower
- 0 replies
- 350 views
Witam, po aktualizacji systemu nie mogę korzystać z aparatu ponieważ przy próbie robienia zdjęcia wyrzuca mnie do ekranu głównego. Nie mogę również robić zrzutów ekranu nie zapisuje ich do galerii jak i też nie zapisuje zdjęć ani innych obrazów. Proszę o pomoc.
Last reply by Lukasz89, -
- 4 replies
- 750 views
Na początek- witam wszystkich forumowiczów. Od tygodnia posiadam POCO F3, byłem z niego bardzo zadowolony do przedwczoraj. Zmieniłem region na Indie, zaktualizowałem do MIUI 13, wszystko jest ok poza strasznym drenowaniem baterii. Telefon trzyma o połowę krócej niż wcześniej. Chciałbym wrócić do romu na Androidzie 11(jaka jest najnowsza kompilacja miui)? Tu rodzi się kolejne pytanie, bo trochę się w tym wszystkim pogubiłem. Rozumiem, że pod Androida 12 TWRP nie działa i pozostaje instalacja przez fastboot? Czekam już na odblokowanie bootloadera. Rozumiem, że bootloader można z powrotem zablokować przy instalacji przez fastboot? Gdybyście mogli ws…
Last reply by marciniozo, -
- 1 follower
- 0 replies
- 205 views
Mam problemy z połączeniami z internetem. Telefon ma ustawione Wi-Fi i połączenie "Dane". Wychodząc z domu wyłączam Wi-Fi i pozostaję na "Danych Mobilnych" Dziwne zachowanie polega na tym, że np po powrocie do domu i włączeniu Wi-Fi nagle odzywają mi się przeróżne powiadomienia (aplikacja bankowa, gmail, i inne). To samo dzieje się gdy jestem poza zasięgiem Wi-Fi i wyłączę i za chwilę włączę "Dane mobilne" Wszystkie aplikacje o które mi chodzi mają wyłączone wszelkie oszczędzanie baterii, mają też "Łączność z siecią" przez Wi-Fi i Dane mobilne. Ta usterka staję się dość uciążliwa. Czy można coś na to poradzić ? Soft w telefonie - MI…
Last reply by witykm, -
- 2 followers
- 9 replies
- 1.3k views
Cześć Nic nowego, że syf od xiaomi wychodzi zbugowany. Ktoś może mi pomóc albo powiedzieć, jaki soft zainstalować, żeby móc normalnie korzystać z telefonu? 1. Beznadziejnie wolne działanie aplikacji (najbardziej widoczne w Binance, Allegro, YT, Messenger, Opera, ale w innych też) Długo się włączają, przewijanie klatkuje (na 120Hz, bo na 60Hz nie da się korzystać tak żałośnie to wygląda). 2. Messenger nie aktualizuje dymków - jak przeczyta się wiadomość na dymku, to aplikacja ciągle pokazuje, że są jakieś nieprzeczytane. Drugi problem - podczas korzystania np. z YT, nie da się schować dymku. 3. Po przejściu z global na najnowszą eu (Android 12…
Last reply by silverx, -
- 3 replies
- 332 views
Przy probie wejscia w czestotliwosc odswiezania(ustawienia-wyswietlacz-'czestotliwosc') ekranu (domyślne 60hz) ekran mryga raz i wraca do menu ustawien (tak jakby nacisnac strzalke wstecz a nie zakladke w opcjach wyswietacza) . nie otwiera sie menu wybrou czestotliwosci jak na zdj ktore widzialem w internecie, telefon nowy i zaktualizowany. wersja miui global 12.5.7 android 11
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 301 views
Witam, Od kilku dni posiadam F3 w wersji 8/256. Mam problem z grą Candy Crush - strasznie przycina. Odświeżanie 120, oszczędzanie baterii wyłączone a i tak przy większych animacjach strasznie przycina. Dodam, że wcześniej na Honor 10 nie było z tym problemu.
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 373 views
Kupiłem stację samochodową GMS 9985T (android do samochodu) i mam problem z połączeniem telefonu poprzez bluetooth. W urządzeniu samochodowym ustawiłem własną nazwę oraz hasło tak jak zaleca instrukcja. Na liście połączeń jestem sparowany z telefonem. Kiedy próbuję połączyć się telefonem ze stacją to połączenie jest tylko uzyskane na chwilę i od razu rozłącza się i tak w kółko. Zezwalam na dostęp do multimediów itd., urządzenie nie jest na liście zablokowanych urządzeń. Zmieniałem nazwę i hasło do urządzenia i nic to nie zmieniło. W telefonie czyściłem cache bluetooth oraz resetowalem jego ustawienia. Problem przedstawiłem na nagraniach, które znajdują się tutaj: https://…
Last reply by Mesiek, -
- 6 replies
- 633 views
Witam wszystkich, Ostatnio kupiłem telefon Xiaomi Poco F3 256gb. Mój problem jest (chyba) dość nietypowy bo mimo tego że mogę normalnie wysyłać i odbierać SMS'y, 4G/5G również działa bez żadnego problemu ale nie może nikt do mnie zadzwonić i ja również nie mogę do nikogo zadzwonić. Wersja MIUI to MIUI Global 12.5.7 Stable a mój operator to Cosmote (grecki dostawca ponieważ tam mieszkam.) Po włożeniu karty SIM do innej komórki wszystko działa perfekcyjnie i mogę do wszystkich dzwonić.
Last reply by Sdavid96, -
- 1 follower
- 10 replies
- 3.7k views
Cześć! Mam problem z ustawieniem jakiegokolwiek dzwonka (lokalny) w formacie MP3. Dotyczy to dzwonków dla połączeń, smsów, powiadomień. Niby widzi wszystkie pliki MP3 i można je wybrać (nawet je odtwarza - obojętnie za pomocą jakiej aplikacji, muzyka, menadżer plików, inne aplikacje) ale po wybraniu dzwonka, przechodzi do ekranu dzwonków i wyświetla napis: "Ten format pliku jest nieobsługiwany. Spróbuj wybrać inny plik". Rom MIUI Global 12.0.5. Jakkolwiek dzwonki dla połączeń można od biedy ustawić za pomocą apki Muzyka i tam wybrać Edytor dzwonków, ale ustawia to tylko dla połączeń i nie można wybrać czy dzwonek ma być dla połączeń, sms czy powiadomień. Zresztą pow…
Last reply by zbyszko60, -
- 1 follower
- 1 reply
- 342 views
Jak w temacie - jak wymusić WIFI 5, ewentualnie zabronić łączenia w trybie WIFI 6?
Last reply by Big00s,