Jump to content

Ekran - smugi i plamy na ciemnym tle przy niskim trybie jasności

pkonrad

Recommended Posts

4 godziny temu, papakruk napisał:
No właśnie w tej części nie mam tej opcji. Chyba, że gdzieś muszę ją uaktywnić.

Wysłane z mojego M2012K11AC przy użyciu Tapatalka

Z tego co pamiętam to Poco F3 nie ma i nie miał tej opcji.

4 godziny temu, zoltan78 napisał:
Ustawienia / Wyświetlacz / Ograniczenie migotania.

Nie ma. 

Screenshot_2021-06-24-16-19-55-850_com.android.settings.jpg

Dzięki apce "Laucher Aktywności" jest dostęp do tej funkcji. Na liście są dwa razy "Ustawienia". "Ograniczenie migotania" jest w tych drugich ustawieniach. Daje się to przełączyć, tylko nie wiem czy to działa - ja nie widzę różnicy.

• 1 month later...
  • 5 weeks later...

u mnie chyba jest ok. To znaczy w chrome na min jasności mam efekt  brudnego ekranu (typowe dla AMOLED), ale zero poświat -  nie mogę zrobić zdjęcia z super długim czasem naświetlania, bo mam tylko iphone 8 jako  aparat.  Na czarnym tle (np aktualizacji apek systemowych) jest to zupełnie niewidoczne.

W Mi9t pro miałem lekki  problem, w Note9 (samsunga) była tragedia.

Ja pierwszego f3 odesłałem. Drugi kupiłem na Banggood i byłem świadomy zielonej poświaty, która w normalnym użytkowaniu jest niewidoczna. Postanowiłem nie narzekać, zwłaszcza przy cenie 1090 zł za 6/128.

Edited by mariusz.ur
  • Like 1

• 2 weeks later...

Witam, czy ktoś ma doświadczenie z reklamacją zielonego ekranu w POCO F3 w ramach gwarancji? Czy CCS nie robi problemów w takich sytuacjach? Niestety ostatnio zauważyłem w moim kupionym kilka miesięcy temu POCO F3 zieloną poświatę, która cały czas się powiększa i jest widoczna nawet na średnim poziomie jasności. Zastanawiam się teraz, czy złożyć reklamację na gwarancji, ale nie chcę się użerać z jakimiś serwisami, stąd moje pytanie.

• 2 months later...