Jump to content

POCO F3 Proximity sensor problem czujnika zblizeniowego

Pitko

Recommended Posts

• Pitko changed the title to POCO F3 Proximity sensor problem czujnika zblizeniowego
  • 2 weeks later...

Mam drugi egzemplarz f3 i w obu telefon wygaszał/wygasza ekran już przy około 2cm od ucha. W moim przypadku, jeśli chodzi o czujnik zbliżeniowy to nie ma się do czego przyczepić. 

Edited by mariusz.ur

• 3 weeks later...

U mnie podobnie z czujnikiem zbliżeniowym, czasami wyświetlacz się włącza gdy nawet jest przy uchu. Nie wiem na ile to może być problem nałożonego szkła hartowanego na ekran i w jakiś sposób zakłóca pracę czujnika? (opisywane problemy dotyczą braku folii/szkła? czy też macie ochronę?) Ogólnie jest to bardzo irytujące, bo faktycznie potrafi np. wyłączyć mikrofon.

• 1 month later...

Z pewnością jest to irytujące. U mnie na szczęście nie jest źle z czujnikiem. Nie jest idealny, ale takich cyrków nie mam.

Jakimś rozwiązaniem są słuchawki bezprzewodowe. Kupiłem ostatnio niezłe i niedrogie. Dałem 300 zł, teraz nawet są w promocji za 200 zł. Są bardzo pomocne. Jakość połączeń bardzo dobra a i ręce wolne. 

• 2 weeks later...
W dniu 6.09.2021 o 08:39, marciniozo napisał:

Z pewnością jest to irytujące. U mnie na szczęście nie jest źle z czujnikiem. Nie jest idealny, ale takich cyrków nie mam.

Jakimś rozwiązaniem są słuchawki bezprzewodowe. Kupiłem ostatnio niezłe i niedrogie. Dałem 300 zł, teraz nawet są w promocji za 200 zł. Są bardzo pomocne. Jakość połączeń bardzo dobra a i ręce wolne. 

Jasne, że łatwiej. Wtedy zadzwonisz kieszenią. Ja  codziennie dzwonie z kieszeni lub uchem. Raz udało mi się kieszenią zadzwonić na 112.