Pitko Posted June 14, 2021 Share Posted June 14, 2021 (edited) Witam, czy ktos z was ma problem z czujnikiem zblizeniowym? Czesto podczas rozmowy wlacza mi ekran. W pozycji poziomej telefonu w ogole nie dziala. Edited June 14, 2021 by Pitko Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 Ja mam tak często. Wystarczy odsunąć od ucha i przyłożyć z powrotem. soft MIUI Global 12.0.5.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysio101 Posted June 30, 2021 Share Posted June 30, 2021 Mi szaleje w czasie rozmowy... Odsuwam i przysuwam i za chwile znów się podświetla i wtedy włączają się losowe funkcje typu wyciszenie czy jakaś aplikacja... Mega irytujące. Soft 12.5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ender75 Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 mam to samo. w mojej firmie zakupiono różne telefony xiaomi i nie ma (!!!) pracownika, który by nie skarżył się na szalejący ekran podczas rozmów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 (edited) Mam drugi egzemplarz f3 i w obu telefon wygaszał/wygasza ekran już przy około 2cm od ucha. W moim przypadku, jeśli chodzi o czujnik zbliżeniowy to nie ma się do czego przyczepić. Edited July 4, 2021 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
xsas Posted July 20, 2021 Share Posted July 20, 2021 U mnie podobnie z czujnikiem zbliżeniowym, czasami wyświetlacz się włącza gdy nawet jest przy uchu. Nie wiem na ile to może być problem nałożonego szkła hartowanego na ekran i w jakiś sposób zakłóca pracę czujnika? (opisywane problemy dotyczą braku folii/szkła? czy też macie ochronę?) Ogólnie jest to bardzo irytujące, bo faktycznie potrafi np. wyłączyć mikrofon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QbaPL Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Ja mam dwa F3 i z obu podczas rozmowy wydzwaniam uchem do innych. Jest to bardzo irytujące. Nie wspomne już o przytrzymaniu ramieniem telefonu podczas rozmowy, gdy rece sa zajete, lub brudne. Nie da się! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 Z pewnością jest to irytujące. U mnie na szczęście nie jest źle z czujnikiem. Nie jest idealny, ale takich cyrków nie mam. Jakimś rozwiązaniem są słuchawki bezprzewodowe. Kupiłem ostatnio niezłe i niedrogie. Dałem 300 zł, teraz nawet są w promocji za 200 zł. Są bardzo pomocne. Jakość połączeń bardzo dobra a i ręce wolne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QbaPL Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 W dniu 6.09.2021 o 08:39, marciniozo napisał: Z pewnością jest to irytujące. U mnie na szczęście nie jest źle z czujnikiem. Nie jest idealny, ale takich cyrków nie mam. Jakimś rozwiązaniem są słuchawki bezprzewodowe. Kupiłem ostatnio niezłe i niedrogie. Dałem 300 zł, teraz nawet są w promocji za 200 zł. Są bardzo pomocne. Jakość połączeń bardzo dobra a i ręce wolne. Jasne, że łatwiej. Wtedy zadzwonisz kieszenią. Ja codziennie dzwonie z kieszeni lub uchem. Raz udało mi się kieszenią zadzwonić na 112. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Dużo dzwonię za pomocą samego telefonu, jak i przy użyciu słuchawek. Jakoś nie mam z tym problemów. Telefon sam się nigdzie nie łączy. Jak jest w kieszeni też nie. Także może trafiłem dobry egzemplarz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts