Problemy techniczne
308 topics in this forum
-
- 0 replies
- 2.1k views
Cześć, Posiadam mi6 i zapomniałem symbol graficzny do pierwszej przestrzeni. Pamiętam natomiast do drugiej, jednego po włączeniu telefonu jest wymuszone wpisanie symbolu do pierwszej. Zazwyczaj logowałem się do pierwszej przestrzeni odciskiem palca jednak teraz nie mogę z tego skorzystać muszę podać symbol, którego nie pamiętam. Włączony jest tryb samolotowy nie potrafię podpiąć się do WIFI lub danych komórkowych. Jeżeli to pomoże to mam na telefonie swoje konto gmail. Dajcie proszę znać czy jest możliwość zalogowania się do tel bez utraty danych. Może jest aplikacja do windowsa i kablem lub poprzez oficjalny serwis ktoś kiedyś próbował? Pozdrawiam M@EO
Last reply by matttt1983, -
-
- 0 replies
- 2.5k views
Hej, moja orginalna przejściówka jack-c postanowiła sobie umrzeć a kiedyś kupiłem ze strony xiaomi zamiennik baseusa. Problem w tym, że cały czas wyświetla mi się "odtwarzanie dźwięku przez USB" oraz słychać szumy. Próbowałem inne przejściówki znajomych ale była ta sama sytuacja. Macie może jakiś sposób na to? Przy cichszych ustawieniach ten szum jest naprawdę denerwujący. Dla zainteresowanych mam Mi10T PRO
Last reply by KrisU_chiha, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.8k views
Witam. Posiadam telefon Xiaomi Mi6 128gb dziś telefon został zablokowany ( niewiadomo z jakiego powodu) "This device is locked" po kliknięciu w przycisk" Activate this device " poproszono o podanie hasła które zakładałem Zaraz po kupnie telefonu, gdy je podałem telefon włączył się ale jest totalnie wykasowane wszystko, jakby powrót do ustawień fabrycznych. Na telefonie były bardzo ważne zdjęcia , praktycznie spokojnie 60gb zdjęć poszło... Czy jest jakieś ziarenko nadziei żeby to odzyskać? Z tego co wyczytałem to raczej mogę o nich zapomnieć, ale dlaczego tak się stało. Z góry dziękuję za odpowiedź na powyższy temat, jeżeli wybrałem zły dział to proszę o przeniesienie, Po…
Last reply by Mario666, -
- 0 replies
- 612 views
Witam, mam problem z połączeniem BT z intercomem scala rider g9. Telefon wyszukuję urządzenie, łączy się, paruje... Ale w menu BT jest informacja "połączono (brak dzięków telefonu) aktywne multimedia" Pomimo, że są włączone wszystkie trzy opcje (dźwięki multimediów, telefonu i udostępnienie kontaktów). Skutkuje to, samoistnym rozłączanie się telefonu po uruchomieniu jakiejkolwiek aplikacji (youtube, google maps, yanosik) Dodam, że inne telefony np. mi5 (miui 10), huawei pro 9 (miui 12) mają stabilne, normalne połączenie z intercomem.. Wszystko działa poprawnie. Wiem, że mi6 wsparcia się już nie doczeka, ale może są jakieś czary mary, aby problem rozwiązać…
Last reply by Czarny Gawron, -
- 2 replies
- 3.1k views
Witam! słuchajcie mam bardzo dziwny problem z MI6. Telefon sam z siebie zaczął się restartować. Nie upadł, nie został zalany, zawsze w case. System to MIUI 9.4.18. Wszystko działało dobrze, dziś po wykonanym połączeniu wyłączył się i wpadł w pętle. Uruchamia się (wibracja) pojawia się logo MI i reset i tak w kółko. Ktoś miał podobnie ? Nie mogę wejść w TWRP (uruchamiam pojawia się logo TWRP i następuje reset, tak samo FASTBOOT). Proszę o podpowiedź co robić ?
Last reply by Jazz, -
- 2 replies
- 823 views
Witam, Jak zrootować Redmi 6A w 03.2021? Soft: MIUI Global 11.0.8. Android 9 PPR1.180610.011. Doszłam do momentu odblokowania Xiomi. Reszta informacji z poradników jest nieaktualna Ideą jest zamienienie smartfona w repeater wifi. (https://forum.xda-developers.com/t/wifi-hotspot-wifi-repeater-miui-11-v11-0-5-violet.4013139/page-2) Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Last reply by ZagubionaAnia, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam. Po aktualizacji z MIUI10 na MIUI11 zauważyłem pewien dość drażniący problem. Podczas uruchamiania aplikacji korzystającej z GPS, podczas uruchamiania jej (aplikacja aktualizuje współrzędne GPS) rozłącza LTE. Jest to dość denerwujące bo np. uruchamiam google maps i mam komunikat brak połączenia z internetem, lub jak chce wyciągnąć paczkę z paczkomatu to dostaje komunikat brak internetu
Last reply by Snurq, -
- 1 follower
- 18 replies
- 57.9k views
Dzień dobry. Od początku użytkowania mi6 (zakupiony ze sklepu Tomtop) mam problem ze zbyt cichym głośnikiem do rozmów. Podczas połączeń w bardziej zatłoczonych miejscach praktycznie nie słychać rozmówcy. W warunkach domowych jest lepiej ale również nie jest to w pełni komfortowa rozmowa (dociskam telefon do ucha ). Dodam że oczywiście głośność rozmów ustawioną mam na maksa. Domyślam się że jest to usterka mechaniczna ale może istnieje możliwość softwerowo go poglosić nawet kosztem utraty utracie jakości ?
Last reply by Ixks, -
- 9 replies
- 1.9k views
Witam. Mam dziwny problem. Piszę SMS, wybieram adresata i .... w przypadku wybrania jednego, konkretnego numeru w polu "Do" automatycznie mam dołączonych sześc numerów z książki adresowej. Zawsze te same, zawsze w tej samej kolejności. Tak jakby osoby te były w jakiejś grupie. Uprzedzam nigdy nie były i nie są. Nie dało nic wykasowanie tej osoby i utworzenie jej kontaktu na nowo. Dalej dołączane są te numery. O co chodzi?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.6k views
Witam, po zainstalowaniu romu globalnego miui 9 - 9.2.2.0 przez miflash po zbootowaniu systemu wyskakuje taka informacja "magazyn danych urządzenia jest uszkodzony, find device storage corrupted" 2 miesiące temu było wszystko w porządku co mogło się stać ? dodam, że na custom romach wszystko jest dobrze.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.1k views
Cześć Mam problem z z wgraniem najnowszej aktualizacji Generalnie po rozładowaniu telefonu przeszedł on w tryb TWRP Nie moge załadować systemu Przy koncu instalacji wyskakuje taki błąd Vendor - Device or resource busy Telefon wcześniej normalnie pracował na wersji 20.6.18 PRoszę o pomoc
Last reply by Łukasz Majchrowski, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam Was serdecznie, przeprowadziłem samodzielną wymianę baterii w Mi6'tce znajomego. Zamówiłem nowy (oryginalny) egzemplarz z wiodącego sklepu na platformie allegro, data produkcji 10.2019. Wstępne testy po wymianie (używałem aplikacji TestM) przeszedł w 100% poprawnie, włącznie z właściwym prądem ładowania na QuickCharge. Niestety, już w drugim dniu dostałem informację, że telefon wariuje w kwestii wskazań baterii - pokazuje dany % przez kilkanaście-kilkadziesiąt minut a później samoczynnie się wyłącza. Nie pomaga próba uruchomienia nawet po przysłowiowych 5 minutach, dopiero po podłączeniu (nawet na kilka sekund) do ładowania, telefon wstaje. Sytuacja nie zmieni…
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 1.3k views
Telefon mi się rozładował całkowicie, a po podłączeniu do ładowarki już od kilku minut pokazuje 0%. Bateria padła całkowicie? Jeśli tak to, ile kosztuje wymiana baterii w mi6?
Last reply by poziomek90, -
- 2 replies
- 1.7k views
Z rok temu telefon odmówił mi posłuszeństwa w sferze GSM/LTE. Telefon kartę SIM widzi, ręcznie sieci mogę zeskanować, ale mam zerowy zasięg i nie mogę wykonywać połączeń. Ma ktoś pomysł co z nim działać? Obecnie siedzi na ROMie havoc_sagit-9-PPR1.180610.011 (Android 9). Dzisiaj flashowałem modem NON-HLOS.bin z fw_sagit_miui_MI6Global_V11.0.3.0.PCAMIXM_bb4e6209e3_9.0.zip - teraz dodatkowo nie działa sensor odcisków palców (nie czyta starych, nie da rady dodać nowych). Ogólnie to zamierzam zrobić z nim definitywny porządek i czystą przesiadkę na LineageOS 17.0 for Mi 6 lub coś co mi polecicie. W międzyczasie muszę odpiąć wszystkie authy itp.
Last reply by judge2, -
- 2 replies
- 1.7k views
Witajcie. Pacjent: Xiaomi Mi6 (64gb) z romem: Miui10 | V10.3.1.0.OCACNXM (STABLE) TWRP: 3.2.1-0 Telefon miał wymienioną baterię rok temu i prawie cały rok przeleżał w szufladzie. Po włączeniu postanowiłem, że wrzucę świeży ROM do niego, ale USB w 3 komputerach wgl nie wykrywa nic po podłączeniu Mi6 (dodam, że mam też redmi note 7 i bez problemu go wykrywa) Adb zainstalowane, telefon w fastboot nie łączy się z komputerem (włączyłem w opcjach programistycznych debugowanie USB) Zrobiłem Factory reset - bez zmian Po podłączeniu do komputera na telefonie nie ma tego menu do wyboru: "Ładowanie, mtp ...." W opcjach programistycznych kliknąłem MTP, ale…
Last reply by Kamil Kupiec, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witam Wszystich. Piszę do Was, gdyż od pewnego czasu miewam problem z udostępnianym w moim poczciwym 3 letnim flagowcu Xiaomi mi 6. Od mniej więcej 2 tygodni natykam się na problem z udostępnianiem internetu (HOTSPOT). Gdy próbuję się połączyć z hotspotem urządzeniem tj. IPAD 10.2, wiem wiem to nadgryzione jabłuszko to wyskakują mi przeróżne komunikaty od niewłaściwego hasła(pomimo że hasła są na 100% właściwe) po komunikat typu "Nie można się połączyć z wybraną siecią". Na początku myślałem że problem jest po stronie nadgryzionego jabłka, ale przywracałem tam ustawienia sieciowe, zapominałem sieć hotspot, by ponownie się połączyć. Ale to nie pomagało, albo pom…
Last reply by TomaszAn, -
- 5 replies
- 5.5k views
Cześć, różne wersje Android Auto instalowane z APK Pure/APK Mirror. Uprawnienia nadane, podpinam telefon do auta, ekran powitalny Android Auto, wszystko się zacina - na samochodzie czarny ekran, Xiaomi zaś restartuje się... W załączniku informacje nt. telefonu. Dodam, że na S5 Neo wszystko działało, więc nie jest to kwestia samochodu.
Last reply by MARCINU2, -
- 0 replies
- 1.4k views
Witam wszystkich. Przeglądam internet i powoli poddaję się. Pacjent to Mi6 z stock romem w wersji global, chciałem sobie zrobić dobrze i odpalić camera api, wyedytowałem go poprzez twrp odpalone tylko przez fastboot, zamontowana partycja /system w trybie RW, echo do pliku, reboot no i.. bootloop. Próbowałem przywrócić plik, lecz niestety bez efektu. Mam możliwość wprowadzenia telefonu w fastboot ciągle i za pomocą fastboot boot mogę próbować różnych operacji, zmiany chmod, lecz niestety nie wiem co robić. Czy jest możliwość zrobienia backupu danych przez to twrp, flash nowego softu oraz przywrócenia backupu tak bezproblemowo jakby mogło się wydawać? …
Last reply by danielkpl, -
- 2 replies
- 1.8k views
Przestał mi działać nagle Home. Potem przestał działać Power, myślałem że to problem techniczny, ale po przytrzymaniu Power telefon uruchomił się ponownie i Power już działa. Stąd podejrzewam że to problem softwarowy. Jakiś pomysł? Może gdzieś jest wyłączony? W panelu przycisków na pasku powiadomień już próbowałem. Nic to nie daje.
Last reply by Breyger, -
- 1 reply
- 1.5k views
Cześć, mam problem ze swoją MI 6. Praktycznie nic nie słyszę w trakcie rozmowy. Chciałem go oddać do serwisu z głównej dystrybucji, czyli w Piasecznie, ale po IMEIu sprawdziwszy, stwierdzili, że u nich nie ma wsparcia. Ok, dałem go niezależnemu gościowi, który na własnej działalności zajmuje się m.in. serwisowaniem takiego sprzętu. On go rozkleił sprawdził głośnik - w pełni sprawny, po czym stwierdził, że problemem jest zafajdana kratka stanowiąca przesłonę głośnika. Wg Niego zafajdana do tego stopnia, że nie da się jej już wyratować. Co sądzicie? Szukam w związku z tym niezależnego serwisu, który ma taką kratkę i by mi ją bez problemów wymienił, gdzieś w centrum Warszawy…
Last reply by avira, -
- 3 replies
- 1.6k views
Witam. Jak w temacie. W MI6 miałem problem w wifi i kartą sim. Karta wifi i sim włączała się po czym po kilkudziesięciu sekundach się wyłączała. Zrobiłem sobie kopię danych i zrobiłem wipe. Niestety nie zajarzyłem, że włączone było konto mi. Teraz po próbie włączenia mam info o wpisaniu hasła do konta, ale nie mogę włączyć dostępu do netu bo nie działa wifi i sim. Czy jest jakaś możliwość wrzucenia innego romu, który być może włączy wifi i sim? Mam odklejony tył, a doczytałem, że to można zewrzeć styki na płycie (test point), co umożliwi odblokowanie bootloadera. Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by Gregy, -
- 0 replies
- 2k views
Witam, mam problem ze swoim Mi6, od jakiegoś czasu nie mogę odpalić nic przez auxa, po podłączeniu przejściówki usb c/Jack, telefon odtwarza muzykę przez głośnik. Robiłem następujące rzeczy: -czyscilem wejście USB C, było trochę kurzu... Ładowarka ładuje bez problemu. -kupilem nowa przejściówkę, więc to też nie jej wina. - podłączałem słuchawki, głośniki i inne pierdoły -podlaczajac głośniki słychać w nich piardniecie takie typowe gdy podłącza się kabel. Nie wiem co się stało, jest możliwość że zepsulem coś grzebiąc szpilką i wyciągając kurz? Dziwna sprawa bo ładowanie działa bez problemu...Gdy podłączam przejściówkę to nawet nie pojawia …
Last reply by Paaluch, -
- 0 replies
- 1.4k views
Hej, po aktualizacji do MIUI 11 (26.09) miałem problem z gps. W ogóle nie działał. Poczekałem do aktualizacji (10.10), wgrałem. Problem nadal występuje. Usunąłem dane z map google, nic nie pomaga. Macie może podobny problem? Można coś jeszcze zrobić, czy tylko i wyłącznie wipe wszystkiego?
Last reply by bosiu, -
- 2 replies
- 2.1k views
Witam, przepraszam, nie wiem, czy to odpowiedni dział, ale ten błąd spędza mi sen z powiek. Telefon: Xiaomi Mi 6 MIUI: MIUI Global 10.4.1 stable Nie wiem czy to problem aplikacji Facebooka, próbowałem reinstalować - zawsze najnowsza wersja, wciąż to samo. Mam wrażenie, że to po aktualizacji MIUI, ale równie dobrze mogło to wystąpić po aktualizacji FB, messenger działa ok. Może ktoś też ma taki problem? (tutaj np. powiadomienie o urodzinach)
Last reply by kolvira, -
- 3 replies
- 3.4k views
Mam problem ze swoim Mi6. Jestem na Stabilnym wydaniu MIUI Polska 10.4.3. Wcześniej byłem na Beta MIUI Polska, zawsze aktualizowanej do najnowszej wersji. Nie wyświetlają mi się ikonki nowych powiadomień na belce u góry na zablokowanym ekranie. Mam włączone podświetlenie ekranu przy powiadomieniach i jak przyjdzie powiadomienie to czasami ekran się podświetla, ale nie ma żadnego info o powiadomieniu. Nie ma nigdy ikonki aplikacji u góry (a kiedyś były), a czasem nie ma też treści szczegółów powiadomienia na środku ekranu (jest pasek poziomy na środku z nazwą i ikonką aplikacji i napis 1 nowe powiadomienie, ale bez szczegółów). Wykonane próby naprawienia problemu: …
Last reply by GramNaJoysticku,