Problemy techniczne
103 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 904 views
Na początku chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post więc...witam. Mój problem polega na tym że przy otrzymywaniu wiadomości (różnorakich) telefon nie powiadamia dźwiękiem. Po ustawieniu powiadomień w ustawieniach wiadomości odezwie się raz może dwa i później znów nie ma powiadomienia dźwiękiem. Mam dwa telefony 9se i w obydwu jest ten sam problem więc pewnie nie jest to odosobniony przypadek. Często także otrzymuje powiadomienia flash (z racji że jestem strażakiem) i także telefon w tym przypadku milczy i jedynie co pokazuje to informacje na ekranie że taką wiadomość otrzymałem. Dla mnie (i pewnie też dla tych którzy potrzebują nieraz pomocy) jest to …
Last reply by ksiazkaidobrewino, -
-
- 1 follower
- 0 replies
- 392 views
Witam U żony w telefonie nagle wyłączyło się wifi. Przy próbie włączenia, od razu się wyłącza. Próbowałem już różnych metod. Zauważyłem, że przy ikonce od hotspot wyświetla się napis: błąd. I nic nie można zrobić. Jak to naprawić? Reset do ustawień fabrycznych raczej nie możliwy. Root jest zrobiony. Kopię mogę wykonać z TWRP, ale boje się, że później nie przywrócę danych, tak jak to jest z moim mix3.
Last reply by gruniu, -
- 16 replies
- 21.8k views
Witam wszystkich Jest to chyba mój pierwszy post na forum, aczkolwiek użytkownikiem telefonów Xiaomi i czytelnikiem forum, jestem od dłuższego czasu. Telefon kupiłem na Geekbuying i używam go od marca. Mam problem z dotykiem. Kilka razy na Globalu, ekran wariował kiedy zbliżyłem palec, nie mogłem nic trafić itp. Po dwóch, trzech restartach wracało do normy. Myślałem, że rom Eu rozwiąże problem (mam ok tydzień) ale tu też się pojawił, jak na razie raz. Dzisiaj stało się coś gorszego. Dotyk przestał w ogóle działać, albo działał z lagiem. Po kilu restartach wróciło do normy. Niestety, jest to wkurzające, kiedy telefon dzwoni i nie możesz odebrać . Liczę na jakieś suge…
Last reply by wieszczu1, -
- 1 reply
- 691 views
Witam, od kilku tygodni mam pewien problem ze smartfonem Xiaomi Mi 9 SE. Raz na jakiś czas, gdy ktoś do mnie dzwoni nie słyszę nic w słuchawce. Rozmówca mnie słyszy. Pomaga dopiero ponowne uruchomienie telefonu. Przez pewien czas wszystko jest w porządku, po czym znów nie słyszę drugiej osoby podczas rozmowy. Spotkał się ktoś z takim problemem i wie jak go rozwiązać?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 561 views
Witam mam problem z oryginalna ładowarka, w momencie podłączenia kabla pokazuje szybkie ładowanie po czym rozłącza i przechodzi na ładowanie standardowe. Port ładowania czyszczony kabel sprawdzany na innych telefonach jak i inne ładowarki po tym telefonem i problem cały czas występuje.
Last reply by Kai7, -
- 0 replies
- 592 views
Witam. Po ostatniej aktualizacji na dole pojawił się pasek wyszukiwarki. Czy można go ukryć? Czy po prostu tak już musi być. Dzięki za pomoc. Dobra temat ogarnięty. Jakby ktoś szukał
Last reply by xtomala93x, -
- 2 replies
- 341 views
Dzień dobry. Mam taki problem ze swoim telefonem jaki jest Mi 9SE. Telefon nagle się wyłączył gdy leżał na stole, nie chce się włączyć, lecz gdy przytrzymam długo przycisk power zawibruje i tyle, ekran w dalszym ciągu pozostaje czarny. Pomyślałem, że jest w ciągłym trybie edl. Więc podłączyłem pod komputer i nic, wcisnąłem vol down + power, w menedżer urządzeń pojawił się android booloader. Uruchomiłem miflash, dałem refresh i widniał telefon na liście, wybrałem ROM i daje flash i cała linijka znika, tak jakby telefon się wyłączył. Próbuje znów vol down +power i sytuacja się powtarza. Czy ktoś miał podobny problem? Druga sprawa, jak dam power, zawi…
Last reply by pawelek2086, -
- 0 replies
- 943 views
Prosze o pomoc, rozładował mi sie telefon i sam sie wyłączył. Po uruchomieniu wyskoczył taki komunikat, choć ja nie przywracałam żadnych ustawień fabrycznych i nie chcę tego robić. kliknęłam "nie teraz" ale komunikat cały czas jest w tle. Co zrobić aby zniknął?
Last reply by tyska1226, -
- 1 reply
- 636 views
Od kilku dni mam problem z powiadomieniami z notatnika (chodzi o zadania). Dotychczas miałem tak ustawione, że pojawiało się na chwilę powiadomienie na ekranie blokady i po chwili wracało do ekranu AOD z ikoną że było powiadomienie z notatnika. Dokładnie tak jak wszystkie inne powiadomienia. Obecnie powiadomienie (a może to alarm) zamiast sygnału powiadomienia ma jakąś melodyjkę i tkwi (grając) na ekranie blokady i nie wraca ekran AOD do czasu aż kliknę "ok". . Może zmieniłem coś przypadkiem w ustawieniach. W każdym razie chciałbym wrócić do stanu poprzedniego, ale nie wiem o jakie ustawienie chodzi.
Last reply by ryli1, -
- 2 followers
- 26 replies
- 7.2k views
Nie wiem czy problem dotyczy softu czy hardware. Mam zainstalowaną najnowszą wersję miui 11. Telefon posiadam miesiąc. Ale od pewnego czasu podczas rozmowy telefonicznej po kilkunastu sekundach słyszę trzaski/pierdzenie i nic więcej. Po ponownym połączeniu wszystko działa ok. Problem niezależny od portu SIM - dotyczy połączeń przychodzących.
Last reply by DarioB, -
- 2 replies
- 598 views
Mam problem - w słuchawkach BT (jakieś SONY i KossPorta Pro) dzwięk tak jakby "pływa" Z wszelkimi innym,i telefonami jest OK. Dotyczy to nie tylko odtwarzacza (nNeutron, stockowy) ale i np. radia (Replaio Radio). Próbowałem miliona rzeczy - nic nie działa
Last reply by -wój-, -
- 2 followers
- 10 replies
- 1.6k views
Witam Jestem świeżo upieczonym posiadaczem telefonu Xiaomi mi 9 SE którego kupiłem 2 dni temu. Już pierwszego dnia zauważyłem, że ekran przestał reagować na dotyk, lecz gdy uruchomiłem go ponownie problem zniknął. Niestety, problem z ekranem znów powrócił i to na amen, więc postanowiłem przywrócić go do fabrycznych ustawień, co zaowocowało sukcesem, ekran znów zaczął reagować na mój dotyk!. Teraz boję się, że znów pojawi się ten problem i na tą chwilę odstawiłem go na komodę. Zastanawiam się w czym tkwi problem...? Ktoś już spotkał się z tym problemem i je rozwiązał, jeśli tak prosiłbym o pomoc. Muszę dodać, że telefon jest klasy Grade A - czyli minimalne ślady uży…
Last reply by ZduneX25, -
- 2 replies
- 847 views
Ostatnio zaktualizowałem telefon do wersji 12.5.1 i androida 11, jednak pojawiło się trochę błędów. Jednym z nich jest odtwarzacz muzyki z TIDAL, który nie znika z ekranu blokady.
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 743 views
Po aktualizacji MIUI na wersję 12.0.4. zaczęły mi się automatycznie zmieniać kolory z nasyconych na standardowe. W ustawieniach kolorystki zaznaczone mam "nasycone". Ale jak zmieniłam na standardowe to kolorystyka też wariowała. Nie dzieje się to przy jednej konkretnej aplikacji, tylko we wszystkim co jest w danym momencie włączone, szaleje nawet jak odpalony jest jedynie ekran startowy. Motyw ustawiony mam obecnie na jasny ale próbowałam też ciemnego i nic to nie dało, kolory mimo wszystko zmieniają się same. Proszę o pomoc bo i ja zaraz zwariuje..
Last reply by szymi, -
- 1 follower
- 0 replies
- 476 views
Mój 9SE samoczynnie się wyłącza lub restartuje. Telefon był w serwisie Xiaomi i wrócił, że niby jest sprawny. Po powrocie z serwisu był zresetowany do ustawień fabrycznych. Poleżał cały dzień i nie było żadnych restartów. Po 1 dniu poinstalowałem aplikacje i przywróciłem kopię zapasową z danymi. No i na nowo się zaczęło tj. losowe restarty i wyłaczenia. Odinstalowywałem po trochu różne zainstalowane aplikacje i wyjąłem nawet obie karty SIM. Restarty ciagle występowały. Zostawiłem sobie na sam koniec Whatsapp, którego ciągle używałem....no i po jego odinstalowaniu żadnych restartów. Co dokładnie w tej aplikacji może byc przyczyną takiego zach…
Last reply by miki_, -
- 3 replies
- 992 views
W konkretnych pozycjach pod słońce, na zdjęciach robionych głównym obiektywem pojawia się poświata na dole zdjęcia w kształcie okręgu, która podchodzi z tej kolorowej obwódki obiektywu powyżej. Też tak macie?
Last reply by Berta, -
- 0 replies
- 462 views
Galeria uruchamia się i po sekundzie wyłącza. Telefon Mi 9 SE System miuipolska stable V12.0.3.0.QFBCNXM Próbowałem czyścić dane aplikacji, restart systemu i nic nie pomaga. Kod błędu: Spoiler java.lang.RuntimeException: An error occurred while executing doInBackground() at android.os.AsyncTask$4.done(Unknown Source:27) at java.util.concurrent.FutureTask.finishCompletion(FutureTask.java:383) at java.util.concurrent.FutureTask.setException(FutureTask.java:252) at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:271) at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.jav…
Last reply by taki_jeden, -
- 4 replies
- 3.8k views
Witam wszystkich Zauważyłem ostatnio dziwny patent z aparatem w moim MI 9 SE. Otóż przy sztucznym świetle (choć nie zawsze) pojawiają mi się dziwne pasy. Mam ten telefon od lipca i wcześniej nie zauważyłem takich przebić. Telefon ani raz nie został zalany, ani raz mi nie upadł. Czy miał ktoś podobny problem? Czy jest to wina po stronie software czy hardware? Jest on niby na gwarancji, ale wolę wcześniej się dowiedzieć co niby mogło się stać. Dzięki za pomoc i pozdrawiam Paweł
Last reply by Kozdrobot, -
- 3 replies
- 796 views
Proszę o nie blokowanie i zamykanie tematu... Pierwszy raz w historii wydarzyło się coś takiego (screen) nie mam pojęcia co jest nie tak.. Mam TWRP najnowsze dla modelu 9 se. Wyczyściłam wszystko z telefonu. Wgrałam na nowo TWRP i chciałam Roma wgrać i to wyskakuje..
Last reply by Adax84, -
- 0 replies
- 509 views
Po ostatnich przygodach chyba trochę mi się nakaszaniło w telefonie. Co prawda cieszę się, że się podniósł bo bałem się go ucegliłem. Dajcie znać czy aktualizujecie do najnowszych wersji? Ja wróciłem do 20.12.28 ale nie do końca działa mi TWRP. Przestało pytać o hasło. Co muszę zrobić? Nie mogę przez to magiska zainstalować itp. Jaką wersję ROM/TWRP posiadacie? Jakaś podpowiedź jak po kolei robić?
Last reply by DarioB, -
- 3 replies
- 920 views
Zainstalowałem MIUI 20.12.28/29 na Mi9 SE. Telefon działał sprawnie i nic się nie działo aż do dzisiaj. Postanowiłem wyczyścić cache przez recovery więc w tym celu przytrzymałem "power" i kliknąłem restart do recovery. Ku mojemu zdziwieniu uruchomił się fastboot (maskotka xiaomi dłubiąca w robociku). Vol. up i down / zasilanie nic nie daje. Próba restartu telefonu nic nie daje, ponieważ od razu uruchamia się fastboot. Podłączenie telefonu do komputera przez kabel powodu to, że maskotka znika i pojawia się biały napis "key to shutdown" wciśnięcie byle jakiego klawiszu powodu reset i tak w koło. Próba włączania TWRP poprzez vol. up + power nic nie daje, ponieważ…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 590 views
Witam, Po ponad roku użytkowania nagle po aktualizacji bezpieczeństwa która wyskoczyła mi jakieś 4 dni temu (i która zapewne miała pomoc a jak to często bywa popsuła) nagle przestały mi wyskakiwać powiadomienia na ekranie blokady i wibracji też brak- Messenger i whatsapp. Takiego problemy nie ma np na aplikacji poczty. Dotychczas wszystko działało bez zarzutu nic nie zmieniałem - co robić? Próbowałem już w uprawnieniach aplikacji, w powiadomieniach, uruchamiałem tel ponownie. Wyłączałem i włączałem w ust w/w aplikacji i lipa :/
Last reply by tezet, -
- 0 replies
- 556 views
Podczas wysyłnia MMS jest komunikat: Nie można wysłać wiadomości. Osiągnieto maksymalna ilość niewysłanych wiadomości MMS Proszę o wskazówki, co z tym fantem zrobic ? Z góry dziekuje i pozdrawiam Zbynek
Last reply by [email protected], -
- 1 follower
- 2 replies
- 3.6k views
Witam. Po aktualizacji telefonu do Miui 12 telefon przestał wykrywać słuchawki douszne kupione na mi-home z wejściem USB typu C. Słuchawki po podłączeniu do laptopa działają, tak samo jak do innego modelu Xiaomi którego ma mąż. Dzisiaj zaktualizowałam telefon do Miui 12.0.2 i jaka byłam ucieszona, że słuchawki wykryło. Niestety po paru minutach problem się pojawił i zero reakcji. Słuchawki na JACK przez przejściówkę działają, niestety te nie. Co robić? Nie jest to na pewno ani wina sluchawek, ani wina wejścia USB tylko coś z systemem. Pomocy, bo wariuje dodam że Miui to wersja globalna. Jak będzie trzeba to odblokuje bootloadera i wgram…
Last reply by Eilanel, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.1k views
Mam problem z chrome, po odblokowaniu telefonu wyświetla się chrome za każdym razem, jak to naprawić?
Last reply by preston2009,