Problemy techniczne
408 tematów w tym forum
-
- 0 odpowiedzi
- 947 wyświetleń
Cześć Może ktoś mi pomoże :). Chciałbym skorzystać w Redmi 3s z zewnętrznego DAC podpisanego przez USB. Miui global 8.5.4 Po podłączeniu dźwięk nie idzie przez dac. Jedyne działanie jakie widzę to gdy robię ciszej/głośniej poprzez DAC to wskaźnik głośności w telefonie reaguje. Co powinienem ustawić krok po kroku żeby to śmigało? A może w Redmi 3s nie da się w ten sposób puścić dźwięku?
Ostatnia odpowiedź: BornAgain79, 23 Stycznia 2018 -
-
- 1 odpowiedź
- 777 wyświetleń
Witam Kupiłem na allegro redmi 3s pro z niedziałający dotykiem,naprawiłem dotyk podłączyłem się pod wifi bo chciałem softa zaktualizować i telefon się zablokował muszę wpisać hasło do mi account którego nie posiadam hasła. Sprzedawca w opisie aukcji opisał że wyjeżdża za granicę i nie odpisuje na emaile posiadam kartonik zgodny z Imei i wszystko.
Ostatnia odpowiedź: zielonyBB, 21 Stycznia 2018 -
- 16 odpowiedzi
- 18 tys. wyświetleń
Witam Nagrałem film aparatem, film nagrał się w formacie mp4 Jak chciałem go odtworzyć to się nie odtwarza, nie reaguje na play nic się nie dzieje. Nie wiem o co chodzi, pomocy.
Ostatnia odpowiedź: quick09, 14 Stycznia 2018 -
- 4 odpowiedzi
- 890 wyświetleń
Mam pytanie w związku z dziwnym pokazywaniem typu sieci. Kiedy jest włączone WIFI na wyświetlaczu widnieje PLAY-TMobile (LTE) Kiedy wyłączam WIFI od razu wskakuje Play-TMobile (EDGE) Po kolejnym włączeniu WIFI znowu przeskakuje na LTE! W moim miejscu zamieszkania TMobile dysponuje aż technologią EDGE, więc napis LTE jest błędny. I tylko widoczny razem z włączonym wifi. I tak bez przerwy. Jaka może być tego przyczyna?
Ostatnia odpowiedź: jam80, 14 Stycznia 2018 -
- 18 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
Cześć! Jestem posiadaczem Redmi 3s od około półtora tygodnia. Jakieś cztery dni temu, bez konkretnego powodu, mój Xiaomi zaczął mieć problem z wybudzaniem ekranu. Kiedy telefon jest zablokowany, a ja chcę go odblokować (naciskając przycisk lub przykładając palec) ten reaguje z opóźnieniem. Raz jest to sekunda, raz 3 sekundy, czasami 5... Jak go odblokowuje non stop, klikając na przemian zablokuj/odblokuj to reaguje praktyczne normalnie, jeśli go odloze choćby na 5 sekund już ma problem z wybudzaniem. Widać to również podczas rozmowy, kiedy odloze tel od ucha budzi się po kilku sekundach. Próbowałem aktualizacji oprogramowania z MIUI 7 na 8 , ale nic to nie dało. Coś się …
Ostatnia odpowiedź: TimQ, 11 Stycznia 2018 -
Hard Reset
przez Yobbien- 1 obserwujący
- 16 odpowiedzi
- 57,3 tys. wyświetleń
Witam, zapomniałem swojego wzorku odblokowywującego do telefonu. Wie ktoś jak mu zrobić Hard Reset? Dzięki Bogu mam jeszcze odblokowywanie na odcisk palca.
Ostatnia odpowiedź: Mario80, 9 Stycznia 2018 -
- 4 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
Po zaktualizowaniu Redmi 3s z wersji EU6.8.25 na stabilną EU8.2.3 (xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V8.2.3.0.MALCNDL_v8-6.0.zip) karta nano z Plusa służąca do transmisji LTE przestała działać. Tz. Pokazuje sygnał, logo operatora ale gdy włączę transmisję danych nic się nie dzieje (a powinny pojawić się strzałeczki góra-dół przy logu operatora) Ustawienia APN są zgodne z zalecanymi na stronie Plusa. Nazwa: Plus APN: plus Typ uwierzytelniania: PAP Typ APN: default lub internet Po aktualizacji na górnej belce zamiast nazwy Plus pojawiło się Multimedia 3G (Multimedia sprzedała mi tą kartę w pakiecie z kablówką, ale do czasu aktualizacji MIUI wyświetlało …
Ostatnia odpowiedź: yarrro, 6 Stycznia 2018 -
Usunięte SMS, jednak można przywrócić.
przez Gość- 1 odpowiedź
- 15,2 tys. wyświetleń
Witam mam Redmi 3s z wersją softu 7.12.7 - MIUI 9.1. Zainstalowałem sobie program GT Recovery i ku mojemu zdziwieniu program mi wyszukał prawie 500 wiadomości SMS które zostały skasowane, a które można swobodnie przywrócić lub przeczytać. Podpowiedzcie mi gdzie w systemie w którym folderze mogę być pliki ze wspomnianymi SMS, zaznaczam że karta sim jest wyciągnięta i nie ma karty pamięci. Próbowałem różnych aplikacja ale żadna nie widzi tych wiadomości żeby je skasować.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 5 Stycznia 2018 -
3S nie włącza się 1 2 3
przez tomekm91- 1 obserwujący
- 88 odpowiedzi
- 16,8 tys. wyświetleń
Witam, Kilka dni temu ( ) kupiłem telefon Xiaomi REDMI 3S (wersja z 3gb ram itd). Ogólnie smartfon zaskoczył mnie bardzo pozytywnie mimo początkowych obaw o chińskiego producenta, ale przesiadka z Xperii T3 jak najbardziej korzystna. Wszystko działało idealnie, poza zasięgiem. Telefon wyszukiwał tylko sieci 2G, ale wczoraj, po wpisaniu kodu *#*#4636#*#* i zmienieniu ustawień w końcu miałem upragnione H+. I wszystko szło pięknie, aż wieczorem, po pracy widzę 'brak karty sim'. Nie miałem czym wyciągnąć szufladki z kartą SIM, to uruchomiłem ponownie urządzenie i... telefon już nie wstał. Włącza się, jest znaczek Xiaomi i pasek ładowania, co jakieś 10 sekund urz…
Ostatnia odpowiedź: kus4231, 30 Grudnia 2017 -
- 2 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam, mam problem ze swoim Redmi 3s, telefon po wymianie wyswietlacza, najpierw był problem z zasięgiem kartę czytał bo prosił o pin. Problem rozwiązany z kontem xiaomi zmiana na eng i z powrotem na pol dodam że muszę to co jakiś czas robić ponownie, wywala brak sieci. Wszystko by było ok gdybym mógł wykonywać połączenia wybieram kontakt dzwoni i cisza nic się nie dzieje. Smsy dochodziły bo pobierało kod przy zakładaniu nowego konta xiaomi * Dodam że po "chyba" po aktualizacji coś się zchrzaniło...
Ostatnia odpowiedź: Killerek23, 23 Grudnia 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam. Posiadam Redmi 3S z polskiej dystrybucji. Telefon kupiony w kwietniu. Od kilku miesięcy bezskutecznie walczę z problemem wolnego wczytywania stron i aplikacji pomimo, że na speed-testach wyniki są dobre. Czyli teoretycznie internet jest szybki - download 39-43 Mbps, upload 5-6 Mbps. Niepokoić mogą tylko wysokie pingi - do 10 ms, ale nie wiem czy to ma znaczenie. W praktyce - strony wczytują się długo, a problem najbardziej widać na Instagramie, gdzie odświeżenie strony, wczytanie się obrazków, może trwać nawet 90-120 sekund. Telefon wczoraj wrócił z serwisu z informacją, że z internetem wszystko jest w porządku i sprzęt nie wymagał żadnej naprawy (mimo to i ta…
Ostatnia odpowiedź: enever, 15 Grudnia 2017 -
Problem ze zgrywaniem zdjęć na komputer w trybie PTP z zewnętrznej pamięci telefonu
przez [email protected]- 0 odpowiedzi
- 844 wyświetleń
Witam. Mam problem ze zgrywaniem zdjęć do komputera przez USB w trybie PTP z karty pamięci. Telefon mam ustawiony do zapisywania zdjęć na zewnętrznej karcie pamięci (standardowy folder DCIM/Camera). Po podłączeniu telefonu do komputera i ustawieniu trybu PTP komputer widzi tylko pamięć wewnętrzną telefonu. Czy jest możliwość ustawienia aby w trybie PTP była widoczna pamięć zewnętrzna? Czy jest jakaś aplikacja która umożliwia dodanie ręczne folderu do trybu PTP? Oczywiście mogę zgrywać zdjęcia w trybie MTP ale ze względu na wygodę importu zdjęć w Windows 10 wolałbym używać trybu PTP.
Ostatnia odpowiedź: [email protected], 7 Grudnia 2017 -
- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam, od początku roku posiadam Redmi 3s, nie było z nim żadnych problemów aż do czasu kiedy dwa tygodnie temu kupiłem MiBand 2. Odkąd opaska ciągle jest połączona przez bluetootch z telefonem prędkość pobierania na wifi spadła z 50Mbps przy wyłączonym Bluetootch do zaledwie 1-2Mbps przy włączonym Bluetootch i połączonej opasce. Router to TP-Link TL-WR740N V4 i jest on podłączony do modemu światłowodowego Huawei HG8347r.
Ostatnia odpowiedź: kamiljuras1900, 6 Grudnia 2017 -
- 88 odpowiedzi
- 39,3 tys. wyświetleń
Witam. Mam problem z moim redmi 3s. po dzisiejszej aktualizacji telefon zrestartował się jak zwykle lecz ekran pozostaje czarny. Telefon działa- słychać dzwonek połączenia i inne dźwięki ale ekran czarny. Przytrzymanie długo powera nic nie daje . Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? redmi 3s 2/16 global dev 7.3.31 teraz już 7.4.7
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 3 Grudnia 2017 -
- 2 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
W Redmi 3S mojej siostry jest taki problem, że mimo ściszenia głośnika w czasie rozmowy nadal jest bardzo głośno, stanowczo za głośno, miał ktoś taki problem? W tej chwili telefon siedzi na najnowyszm Globalu.
Ostatnia odpowiedź: Zukao, 23 Listopada 2017 -
Samoczynne restarty telefonu
przez Gość Paciek- 30 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
Witam wszystkich! Parę dni temu udało mi się zakupić Redmi 3s 3/32 w wersji international w Media Expert. Smartfon miał na pokładzie MIUI 7, a po aktualizacji wskoczył na MIUI 8 Global stable 8.0.3.0. Po dwóch dniach podczas przeglądania internetu przez mobilnego firefox'a, telefon wywalił czarny ekran i zrestartował się. Pomyślałem, że może to wina adblock'a, który wisiał w dodatkach, ale w przeciągu 20 minut problem powtórzył się jeszcze dwukrotnie (opera, chrome) z tą różnicą, że za trzecim razem ekran przez chwilę zaświecił się na różowo. Przewertowałem fora i gdzieś wyczytałem, że wersja dev podobno rozwiązuje problem, dlatego pobrałem odpowiedni plik …
Ostatnia odpowiedź: Telson, 23 Listopada 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 665 wyświetleń
Witam jak w temacie. Wchodzę do galerii zdjęć, wybieram jedno - daje wyślij przez bluetooth - wybieram do kogo i przesyłanie nieudane. Żeby wysłać zdjęcie muszę wchodzić przez dysk na telefonie. Moje oprogramowanie obecne to MIUI 8 Global 7.7.20 Beta. Jak to naprawić?
Ostatnia odpowiedź: mseifer, 22 Listopada 2017 -
Problem z kartą sim
przez 1rafal- 15 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Niedawno zakupilelem redmi 3s 3gb/32 wszystko działało jak należy dzisiaj pobralem aktualizacje do 8.0.4.0 wersja global i po niej pokazuje brak karty SIM sprawdzalem na kilku innych i jest to samo czy mozna jakoś przywrócić poprzednia wersje jeśli mam zablokowany bootloader
Ostatnia odpowiedź: dworak21, 17 Listopada 2017 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 944 wyświetleń
Witam ponownie, udało mi się w końcu zainstalować ostatnią aktualizację, niestety na starcie dostaję komunikat, że aplikacja Launcher przestała działać. Nie mogę zrobić zupełnie nic, bo żadnych ikon nie wyświetla, nawet z kopii przywrócić ustawień, bo mam ją w chmurze. Spotkał się ktoś z takim problemem?
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 8 Listopada 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 745 wyświetleń
Witam. Mam taki problem w telefonie. Gdy we wpisuję nowy numer telefonu albo wklejam skopiowany numer, a następnie naciskam "zieloną słuchawkę" to prawie zawsze ekran połączenia znika po sekundzie. Gdy ten sam nowy numer wpiszę ponownie to już nie znika i normalnie się łączy. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
Ostatnia odpowiedź: akm97, 7 Listopada 2017 -
- 7 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
witajcie, Muszę z racji wysyłki do naprawy przenieść z Redmi 3s na PC różne pliki, w tym screenshots, i mam taką dziwną sytuację: - screenshots na telefonie są widoczne, - a po podpięciu kablem USB pod laptop z windows 8 nie widzi (nie wyszukuje) tych plików w żadnym folderze... (właczone wyświetlanie plików ukrytych i systemowych) Widzi inne zdjęcia, inne pliki, a nie widzi tylko plików "screenshot...". Jaka może być przyczyna, że są niewidoczne? (co należy zmienić w ustawieniach Redmi 3s?) Jak skopiować pliki zawierające screenshots? (jest tego dużo...) żeby nie wysyłać z nimi do serwisu? pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: fredek, 6 Listopada 2017 -
- 16 odpowiedzi
- 12,8 tys. wyświetleń
Witam, mam pewien problem z moim Xiaomi Redmi 3S w wersji 3/32. Mam go od około tygodnia i już coś się z nim dzieje. Telefon co 2-3 dni tak jakby sam z siebie się wyłącza i przestaje reagować na jakiekolwiek czynności. Robi się po prostu czarny ekran i telefon nie reaguje na czytnik linii papilarnych ani na guzik odblokowania. Tak jakby złapał jakiegoś ogromnego laga. W takim przypadku jedyne co mogę zrobić to przytrzymać guzik power przez 10 sekund i wtedy telefon od nowa się włączy. Jak już wspomniałem, telefon posiadam od 10 dni i zdarzyło mi się tak już 3 razy. Ktoś wie czego to jest wina? Coś z softem czy może sam telefon?
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 6 Listopada 2017 -
- 5 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
Dzień Dobry. Po wymianie wyświetlacza (poprzednik stłuczony działał jednak do końca) dotyk działa tylko do pierwszego zablokowania telefonu, później brak reakcji. klawisze funkcyjne działają, przywracałem ustawienia fabryczne - nie pomogło. Jakieś sugestie? Dzięki z góry
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 29 Października 2017 -
- 1 odpowiedź
- 900 wyświetleń
Witam, mam problem z skopiowaniem kontaktów z jednej karty sim na drugą. Jestem w trakcie przechodzenia do innego operatora, a wszystkie kontakty mam zapisane na karcie sim i chciałbym je przerzucić na drugą kartę. Problem polega na tym, że kopiuję mi się tylko miej więcej 1/3 kontaktów . Po powtórzeniu operacji dostaję komunikat o z duplikowaniu wcześniej skopiowanych kontaktów i że pozostało jeszcze ileś tam numerów. Może ktoś podpowiedzieć jak to zrobić poprawnie. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 22 Października 2017 -
- 4 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Jak to jest, że po każdej aktualizacji na R3s, czy instalacji z full wipe w historii użycia baterii wybudzony jest sporadycznie i kreska na wykresie jest pozioma gdy nie używam fona. Ale wystarczy, że podłącze pod ładowanie i potem już cały czas fon jest wybudzony i kreska baterii cały czas w dół. Dopiero przy następnej aktualizacji sytuacja się powtarza, że fon jest mało kiedy wybudzony. Poniżej przykład. W pt aktualizacja, ładowanie, dziś pobrałem ponownie bo był reupload. Na razie jest ok, ale za chwilę znowu będzie ciągle wybudzony.
Ostatnia odpowiedź: mszark, 10 Października 2017