Problemy techniczne
407 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 2.9k views
Pisze pierwszy raz taką wiadomość na forum(jakoś tak) i znalazłem stary telefon w szafce, Xiaomi redmi 3s (chyba) albo redmi mi 3s , na pewno jest to redmi i na pewno 3. Więc do rzeczy, kilka lat temu jako dzieciak no chciałem zrobić sobie film jako tapetę na ekranie blokady bo widziałem że to ładnie wygląda. Gdy tam sobie ustawiłem ten film okazało się że (prawdopodobnie) zawiesił mi się telefon. Trochę spanikowałem bo telefon się nie chciał włączyć itd. podłączyłem do ładowarki i normalnie pokazywało ilość baterii (telefon był jakby wyłączony całkiem) po jakimś czasie włączyłem go i widzę tylko czarny ekran ale taki jasny czyli był włączony, jedyne co widziałem na tym …
Last reply by ZduneX25, -
-
- 0 replies
- 1.1k views
Witam serdecznie ... Mam problem typu brick...mianowicie: Po wygraniu (custom)recovery.img telefon się nie wlancza się nie mogą bootloadera nie mogę recovery ani wgl nic czarny ekran ....przy każdej próbie wyskakuje błąd status_brom_cmd_fail albo... "STATUS_DA_HASH_MISMATCH" rozkladam ręce ktos cos powie o co chodzi?
Last reply by bilekhg, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam, mój problem jak w temacie. Chciałem przywrócić mój stary telefon do życia, więc postanowiłem wyczyścić wszystkie dane z poziomu Mi-Recovery. Po tej czynności telefon jest zamrożony na logu Mi. Chciałbym wgrać przy tej okazji nowy ROM a dokładniej ArrowOS, ale totalnie nie wiem jak za to się zabrać będąc w mojej sytuacji, bootloader mam zablokowany, nie mam możliwość włączenia debugowania z USB. Czy ktoś mógłby podsunąć mi jakieś rozwiązanie...
Last reply by wojtekklon, -
- 1 reply
- 1.9k views
Witam kilka miesięcy temu zakupiłem transmiter roidmi 3s, wszystko do końca działało jak należy, dzisiaj gdy chciałem się połączyć z transmiterem telefon go nie wykrywał, i nie chciał się połączyć przez bluetooth,wtedy zauważyłem że transmiter przestał świecić, natomiast jako ładowarka dalej działa dobrze i ładuje telefon.. Ktoś wie,co może być przyczyną?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 6 replies
- 1.8k views
problem wyglada tak, ze dzisiaj telefon mi sie po prostu zresetowal sam tak jakby zacial sie przycisk od wlaczania i telefon sam sobie zaznaczyl reboot. no i zaczal sie rebootowac, ale wszedl w bootloopa, lecz takiego podczas ktorego jeszcze odpala boot menu i mozna tylko uzywac przyciskow gora dol ,nie da sie potwierdzac, po chwili znowu sie rebootuje i tak w kolko. da sie cos z tym zrobic czy raczej juz zdechl, w koncu ma juz swoje lata. z gory dzieki za odpowiedzi update: zdolal sie odpalic ale znowu to samo tylko juz nie otwiera boot menu ale gdy ja je chce otworzyc to otwiera sie jakies dziwne w jezyku chinskim i tez praktycznie od razu sie resetuje…
Last reply by Shymon, -
- 0 replies
- 902 views
Witam Pewna osoba z mojego otoczenia ma telefon Xiaomi Redmi 3S. Podczas podróży omylnie podłączyła go do ładowarki samochodowej przystosowanej do 12V, która podpięta była do 24V. Po jakimś czasie ładowarka zaczęła się dymić, więc telefon został natychmiast odłączony. Po tym zdarzeniu telefon normalnie się nie ładuje. Aby zaczął należy go wyłączyć, następnie podłączyć do ładowania i włączyć. Gdy smartfon będzie tylko wyłączony i podpięty do kabla naładuje się tylko do 10%. Natomiast jeśli telefon będzie już zresetowany i normalnie ładowany to nie można go odłączyć, ponieważ po tym przestaje się ładować i cały proces z wyłączeniem, podpięciem i włączeniem należy powtó…
Last reply by cojov14, -
- 0 replies
- 796 views
Witam, Od kilku tygodni mam problem z moim redmi 3s. Prawdopodobnie po przywroceniu ustawien fabrycznych. Problem jest skomplikowany: Ktos do mnie dzwoni, ja tego nie widze - po rzekomej rozmowie dostaje powiadomienie z sieci o koszcie rozmowy, ile minut trwala itd. Np pobrało 2 gr czas rozmowy 45 sek - a ja nawet nic nie wiem o polaczeniu, jak ktos do mnie dzwoni to sie po prostu nie moze dodzwonic. Miał ktos podobnie?
Last reply by bartex89, -
- 1 reply
- 1.8k views
Telefon po podlaczeniu do ladowania pulsacyjnie wlacza i wylacza ładowanie .Natomiast przy wylaczonym telefonie wlacza i wylacza tel także pulsacyjnie .Ktos miał cos podobbego .Bateria laduje sie ale ze wzgledu na przerywane ładowanie zajmuje to sporo czasu .
Last reply by marion695, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam, mam problem z niedawno kupionym (używanym) xiaomi redmi 3s. Android potrafi zużyć nawet 80% baterii, W nocy potrafi ze 100% spaść do 20-30 po prostu leżąc, a ostatnio w ciągu godziny jadąc samochodem, nie używałem go w ogóle i spadło 20%. Mam wrażenie, że bateria szybciej schodzi kiedy go nie używam niż kiedy go używam. Do tego dochodzą problemy z internetem korzystając z danych komórkowych, co chwilę włącza się roaming krajowy, internet o ile jest to słaby (włączone preferowane 3G). To jest moja pierwsza przygoda z xiaomi i miui w ogóle, nie mam pojęcia co mam z tym zrobić, czy to wina systemu czy baterii.
Last reply by Findfox, -
- 0 replies
- 819 views
Mam problem z telefonem Redmi 4A. Rano spadł z łóżka - patrzę, wyłączony. - Próba wyłączenia przez Power nie powodzi się. - Próba ładowania nie powodzi się (po podłączeniu do ładowarki zapala się czerwona dioda oraz pojawia się logo producenta, po chwili znika i dalej brak reakcji; próbowałem ładować pod innymi ładowarkami, to samo) - próba Power + Vol (czy plus czy minus) nie reaguje (trzymam klawisz Power czy to z plusem czy z minusem przez okolo 10 sekund i nic) Telefon był podłączony do ładowania wieczorem, więc teoretycznie bateria powinna być naładowana. Cóż to mogło się stać i co jeszcze mogę próbować zrobić? proszę o zamknięcie tematu,…
Last reply by waldiwaldi, -
- 0 replies
- 857 views
Witam, Ogólnie mój problem zaczął się (chyba) od usunięcia pliku niestety nie pamiętam jego całej nazwy, możliwe, że miał w nazwie napis apps, ale na pewno ważył 50mb. No więc usunąłem ten plik i telefon zaczął się ciąć, więc go zrestartowałem. Po restarcie problem się nasilił, gdyż po odblokowaniu widnieje czarny ekran, jedyne co mogę zrobić to ściągnąć pasek w dół i wejść w ustawienia. (Nie ma ekranu głównego, czy menu). Nie czyta też karty sim. Dodam, że mam zrootowany telefon, więc mogłem usunąć jakiś plik z oprogramowaniem czy coś takiego. Pomóżcie.
Last reply by Hewcio, -
- 1 reply
- 875 views
Cześć! Zmieniłem telefon z redmi 3s na mi 9 i mam problemy z logowaniem, tzn na mi 9 już ogarnąłem wszystko, lecz pojawia mi się problem (jak w załączniku), przez co nie mogę usunąć wszystkich danych z telefonu. Czy spotkał się ktoś z czymś takim, czy ktoś może ma informacje jak to obejść? Wi-fi działa normalnie we wszystkich aplikacjach, ma tylko problem na tym poziomie z logowaniem. Z góry dziękuję za pomoc
Last reply by freejah, -
- 2 replies
- 910 views
Czesc, mam następujący problem z kontaktami: często jest tak, że wybierając kontakt, np. "Kowalski", dzwoniąc zmienia mi nazwe np. na "Nowak", ale wciąż dzwoni do "Kowalskiego". O ile wychodzące połączenia można przeboleć, bo sam wiem gdzie dzwonie, ale z połączeniami przychodzącymi to robi się uciążliwe. Na wyświetlaczu dzwoni "Kowalski", a okazuję się, że to "Nowak". Miał ktoś podobnie ? Może jakiś pomysł jak to naprawić ? Pozdr
Last reply by Pio__trek, -
- 0 replies
- 904 views
Witam wszystkich. Na samym początku chcę się przywitać.Mam na imię Mateusz mieszkam w 3city A więc zaczynam całą historie, która jest bardzo ale to bardzo uciążliwa dla mnie, może i też innych których to spotkało. Mianowicie dostałem update systemu. I przestało działać ładowanie i przesyłanie danych usb.... pisząc tutaj mam nadzieje że dostane jakieś skazówki,by naprawić lub update aby działało to wszystko lecz powiedzą wszyscy programiści że padło mi wejście. a tak nie jest gdyż robię off i podłącze kabel zaczyna działać wtedy wł telefon i pokazuje że ładuje. lecz męczy mnie takie działanie telefonu a nie mam zamiaru kupować nowego gdyż potr…
Last reply by koog_tv, -
- 1 reply
- 2.3k views
Po aktualizacji z xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V10.1.1.0.MALCNFI_v10-6.0 do xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V10.2.1.0.MALCNXM_v10-6.0 występuje problem z uruchomieniem telefonu. Po załadowaniu systemu czasami jest jedynie czarny ekran (klikając przycisk "power" na ułamek sekundy migną ikony pulpitu), a czasami wyświetla się komunikat "wystąpił problem z aplikacją Interfejs". Telefon można normalnie wyłączyć przytrzymując przycisk "power" - wyświetla się menu wyłączania. Da się temu jakoś zaradzić? Póki co robię downgrade do 10.1.1.0, bo tam działa.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam mam problem z ładowarką do Xiaomi Redmi 3S , ostatnio zepsuła się moja oryginalna ładowarka , działała ponad 2 lata , teraz padła. Kupiłem nową na allegro , najpierw z tej aukcji : https://allegro.pl/oferta/org-szybka-ladowarka-xiaomi-z-kablem-usb-czarna-7701657410 przyszła działała niby ok ale po 2 dniach zauważyłem ze rozłącza mi się co chwile podczas ładowania .. nie dało jej się używać, więc zwróciłem ją i kupiłem na innej aukcji : https://allegro.pl/org-szybka-ladowarka-xiaomi-qc-z-kablem-microusb-i7655353779.html Dzisiaj przyszła, wygląda tak samo jak z 1 aukcji , czyli chyba sprzedawcy biorą je z tego samego źródła.. po podłączeniu o…
Last reply by fancik, -
- 0 replies
- 812 views
Witam, Telefon jaki posiadam to Xiaomi Redmi 3S. Uszkodzony był cały wyświetlacz włącznie z digitazerem dlatego allegro pomogło, kupno nowego, z wymianą gniazda zasilania wyszło mi to całkiem sympatycznie. Jednak występuje problem - telefon czasami po włożeniu do kieszeni od spodni zawiesza się. Ekran się zawiesza, coś tam działa w takim sensie, że ekran ruszy jakoś przypadkowo ale nie to co naciskam :) telefon resetowalem do ustawień fabrycznych i nadal nic. Problem też pojawił się na starym wyświetlaczu ale na nowym jest całkowicie to samo. Czy wgranie nowego softu o ile takowy istnieje by pomogło? Wersja MIUI global 8.12.27
Last reply by badii, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1k views
Witam, W telefonie mojej żony brakło miejsca. Używa telefon głównie w pracy do robienia zdjęć dokumentów. Po pewnym czasie pamięć wewnętrzna się skończyła a ja nie jestem w stanie pobrać zdjęć z telefonu na PC przez USB. Wybierając obojętnie jaką opcję (przenoszenie folderów bądź zdjęć) w folderze DCIM nie ma folderu Camera. Jest folder ".tmfs" i "Screenshots". Aparat systemowy zapisuje zdjęcia w pamięci wewnętrznej. Wcześniej twierdzi, że można było przenosić zdjęcia. Ostatnio dostała aktualizację Miui 10 może dlatego?
Last reply by drapichrust, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam Odbiorca nie słyszy mnie w ogóle mam twrp i odblokowanego bootloadera oraz zainstalowanego miu polska Jak sprawdzić dokładnie czy mikrofon dolny do wymiany ? Bo w service menu chyba łapie dźwięki .
Last reply by friski, -
- 0 replies
- 941 views
Witam. Problem jak w temacie gdy wchodzę w wiadomości jest ok wszystko widać tak powinno być a jak przewinę listę w dół to zamiast zapisanych kontaktów pojawiają się tylko numery telefonów i w momencie przewinięcia listy z powrotem do góry to już też nie ma nazw kontaktów tylko zostaje sam numer. Nie mam zduplikowanych nr telefonów. Dajcie znać co może być powodem i jak sobie z tym poradzić
Last reply by Arek1981, -
- 0 replies
- 807 views
witam posiadam xiaomi redmi 3s najnowszy soft, Podłączam telefon z dronem przez wifi i chcę korzystać z danych sieci komórkowych. Mam włączoną: sieć, "dane komórkowe zawsze aktywne" (programista), dane mobilne aktywne. nie mogę przez telefon korzystać z map online, czy sprawdzać aktualizacji drona. po podłączeniu xiaomo A1 wszystko chodzi tj. wifi połączone z dronem. gdzie jest problem?
Last reply by bartlech, -
- 4 replies
- 1.4k views
Witam! Mam następujący problem. Ostatnio zacząłem eksperymenty z romami z XDA. REDMI 3s Po instalacji innego romu niż xiaomi.eu występuje problem z zaszyfrowaną lub niedostępną partycją DATA. w romach Pixel Expirience po włączeniu system nie startuje tylko prosi o hasło (inne romu mają podobnie). W lineage jest podobnie chyba ze wgram TWRP, format wszystkiego, wrzuce lineage na telefon, instaluje rom, wtedy wstaje i działa. w innych romach prosi o hasło. Po aktualizacji Lineage zgubił dane pakietowe , wifi działało i znowu problem z dostępem do pamięci, skończyło sie formatem, TWRP nie miało dostępu do partycji data, musiałem z kompa wrzucić TWR…
Last reply by Logan14k, -
- 0 replies
- 2.1k views
Cześć Od jakiegoś czasu mam problem ze swoim telefonem Redmi 3S Pro. Piszę do kogoś sms o treści np. "Cześć! Widzimy się dzisiaj?", a do osoby przychodzi sms o treści "Cześć! Widzimy się bla bla bla lbla (całkowicie inna treść jakiegoś kiedyś wysłanego smsa) Ta druga osoba ma Redmi 4X i ma ten sam problem. Ja też odbieram smsy o innej treści. Ktoś wie o co chodzi?
Last reply by Fugeo, -
- 3 replies
- 2.1k views
Witam Kilka dni temu pojawił mi się komunikat że karta pamięci jest uszkodzona. Po podłączeniu jej po komputer wszystko jest dobrze tzn można nagrać na nią dane, zgrać. Na telefonie gdy ją formatuje pojawia się dymek z komunikatem ze format się nie powiódł, poprzez komputer też nie da się jej sformatować bo pojawia się komunikat że karta używana jest przez inny nośnik. Karta Samsunga 16 GB
Last reply by yacird, -
- 4 replies
- 1.7k views
Witam Mam dziwny problem ze zmianą trybu dźwięków w miui 10 global 8.9.6 beta na xiaomi redmi 3s Otóż w jednej z poprzednich wersji systemu ustawiłem sobie by system automatyczne od godziny 00 do 7:30 włączał tryb nie przeszkadzać a potem go wyłączał. Działało to sprawnie aż do czasu gdy pojawiła się jedna z aktualizacji, która sporo namieszała. Otóż po zmianie trybu z nie przeszkadzać na regularny dźwięki w systemie są obniżane do bardzo niskiego poziomu. Pomimo tego, ze bocznymi przyciskami telefonu ustawiam maksymalną głośność i mam wszystkie „słupki głośności” na max dźwięk pozostaje cichy. Pomaga dopiero restart systemu, ale dopiero po 7:30 to funkcjonuje. Wcześn…
Last reply by Nezumi,