Vsiok Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Mam problem z moją kartą pamięci. Gdy 2 miesiące temu umieściłem ją do Xiamoi, telefon wcale nie reagował, jakby jej nie było. Po pewnym czasie zobaczyłem, że wszystko działa jak należy i karta SD działa idealnie. Tak było do dzisiaj. Nagle telefon znowu nie widzi karty pamięci. Próbowałem ją wyciągać, wkładać, restartować telefon - niestety bez efektu. Gdy podłączam telefon do komputera pokazuje tylko pamięć wewnętrzną. Nie mam zupełnie pomysłu co mogę zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 A czy w tym slocie widzi kartę sim?wysłane z RedMi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vsiok Posted October 3, 2016 Author Share Posted October 3, 2016 Tak, teraz mam jednak większy problem. Ściągnąłem aktualizacje, zaisntalowałem i nie mogę odblokowac telefonu. Po wpisaniu kodu telefon się odblokowuje, na moment włącza się pulpit, ale od razu ponownie włącza się blokada (najpierw tapeta do przesunie cie przed blokowaniem). Czytnik linni papilarnych wcale nie działa. Także nie mogę wejśc do telefonu. Zainstalwoałem wersję najnwoszą dla Redme NOte 3 pro z tej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 (edited) Ale są cyrki z tym telefonem masakra jakieś jaja są, Może full wipe spróbuj ? ustawienia fabryczne Edited October 3, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vsiok Posted October 3, 2016 Author Share Posted October 3, 2016 Tak zrobiłem. Pomogło, ale po aktualizacji czytnik palca słabo działa. ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vsiok Posted October 4, 2016 Author Share Posted October 4, 2016 Niestety karta nie działa nagle na żadnym urządzeniu. To porządna karta i nagle przestała działać wewnątrz urządzenia. Telefon sugeruje ją sformatować, a ja na niej miałem ważne dane. Na niektórych urządzeniach jest taki komunikat: Karta SD jest pusta lub ma nieobsługiwany system plików. Wiecie co można zrobić? KOmputer nie widzi karty, na teleofnie tylko proponują format. Dane są dość istotne: filmy i zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crampi Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 A propo kart sd jakie polecacie, nazwa firmy itp. Planuje zakup 32 lub 64GBpacnięte z redmi note 3 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seishiroo Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Witam mam następujący problem z kartą pamięci: po otwarciu obudowy i zamknięciu jej ponownie nie czyta mi karty pamięci. Na początku pojawiał się komunikat że karta nie jest obsługiwana a teraz już w ogóle jej nie wykrywa. Wcześniej wszystko było ok mimo uszkodzenia od strony przycisków (wątpię aby to był powód). Jakieś sugestie co może być powodem? Nie miałem okazji zrobić jeszcze formatu karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djchester22 Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Mam podobny problem. Telefon z dnia na dzień przestał wykrywać kartę. Formatowalem na kompie programami tutaj podawanymi na forum. Włożyłem równie inna kartę i nic. Jedynie co jeszcze można zrobić to flash do china dev. I sprawdzić wtedy. Koledze również po ostatniej aktualizacji przestało wykrywać kartę. Ciekawe czy to nie wina systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW43 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Mi tez zniknęła po aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
djchester22 Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Witam. Wgrałem od nowa GLOBAL DEV najnowszy przez miflash i nadal nie widzi mi karty pamięci. Macie jeszcze jakąś radę. Co można zrobic. Może rozebrać i sprawdziś wzrokowo piny?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkojder Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 W czerwcu tego roku wysłaniem telefon do serwisu do Chin bo też mi nie widział karty sd, w serwisie wymienili mi płytę główną i wszystko ok. Telefonu nie miałem 2 miesiące. Parę dni temu znowu to samo, serwis w Chinach kazał mi przysłać znowu telefon. Chyba jednak nie będę wysyłał bo aż tak strasznie nie zależy mi na tej karcie.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
djchester22 Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Ja już mam po gwarancji więc bez sensu wysyłać. Poza tym sprawdziłem piny, wgrałem od nowa system z 2 razy przez miflash ale nic to nie dało. Zdarza się że na chwilkę pojawi się monit że karte wykrylo ale po 2 sek znika. Pewnie coś się stało na płycie. W sumie 32 wewnętrznej nie jest źle ale to zawsze już nie w 100% sprawny fon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkojder Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Dokładnie tak samo mam u siebie, czasem wykryje kartę ale po 2 sek znika, ciekawe co na to w micenter by powiedzieli.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
djchester22 Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Dokładnie tak samo mam u siebie, czasem wykryje kartę ale po 2 sek znika, ciekawe co na to w micenter by powiedzieli.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaZawsze można wypełnić formularz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
armata Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 Witam, Od pewnego czasu mam problem z kartami pamieci w telefonie Redmi note 3 momentami wyskakuje mi komunikta ze karta jest,a CZASAMI WYSKAKUJE ZE KARTA NIE JEST OBSLUGIWANA, mam ja od ponad roku od kupna telefonu i zawsze dziala bez zarzutu w komputerze jest widoczna Sprawdzalem 4 inne karty i tez telefon wogole nie reaguje i ich nie widzi karty byly formatowane w komputerze do FAT32 i tez nie pomoglo Dane telefonu: Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime Wersja android 6.0.1 MMB29M Wersja MIUI; MIUI Global 8.5 ? Stabilna 8.5.6.0 (MHOMIED) pamiec wewnetrzna 32 gb ram 3gb Czekam na pomoc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HemuS666 Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 i co rozwiązał ktoś to ? wczoraj mi przestał czytać karte SD , z dnia na dzień, jeśli teraz ją widzi to tylko na kilka sekund i znowu nic, wkładałem inna kate i to samo, a sim czyta normalnie na dwa sloty, wina updatu ? global beta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horpah Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 wgraj jakiś cueston rom byle nie z MIUI i zobacz czy będzie tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
HemuS666 Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 dzisiaj się pojawia na dłużej ale też znika jak jej się podoba, o co kaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
djchester22 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Mam to samo co jakiś czas się pojawi monit o nie obsługiwanej karcie pamięci. Też do tej pory nie doszedłem co może być nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HemuS666 Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 No u mnie też nadal bez zmian próbowałem już wszystkiego, formatowania pc innym telefonem, kasowania tel do zera, inne karty, i nic dalej to samoWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Ja też mam to samo odkąd używam Miui 9 Polska. Kartę sformatowałem bo pokazywalo że jest uszkodzona. Po restarcie telefon ja widzi a potem sama się odłącza. Dzisiaj wieczorem wgram nowego "Turka" na Miui 9 i zobaczę czy będzie to samo Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcopolo76 Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 wczoraj stało się u mnie to samo..... nikomu nie udało się dojść w czym rzecz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djchester22 Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Nie kombinował z wgrywaniem przez miflash innych rozmów. U mnie też z dnia na dzień przestała i dałem sobie spokój. Może powrót do miui 7 coś da. Nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majtero Posted May 24, 2018 Share Posted May 24, 2018 Witam, jak w temacie. Od czasu do czasu wyświetli komunikat że nie obsługuje tego typu kart. Oczywiście nie jest to wina karty gdyż w innym egzemplarzu działa bez zarzutu, format itp. nic nie daje. Inne karty bez znaczenia czy jest to 16GB,32GB, 64GB to samo nie widzi. Stan taki jest od listopada, więc aktualizacje które były nic nie zmieniły. Telefon był rozebrany, slot był czyszczony „grzany” bez efektu. Proszę o pomoc, może ktoś coś ………. Link to comment Share on other sites More sharing options...
picken Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Witam, odświeżam temat, czy ktoś rozwiązał problem? wczoraj niestety karta sd zniknęła z mojego telefonu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
markof75 Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 (edited) Dnia 31.10.2018 o 11:21, picken napisał: Witam, odświeżam temat, czy ktoś rozwiązał problem? wczoraj niestety karta sd zniknęła z mojego telefonu... U mnie to samo dzisiaj się stało. Wersja stabilna 10.2.1.0 Edited February 27, 2019 by markof75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts