Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Proponuję wrzucać tutaj pytania/wrażenia dotyczące nowych wersji oficjalnego softu od producenta.

Aktualnie mam wersję 7.1.1.0 i pojawiło się powiadomienie o dostępności 7.1.2.0.

Czy ktoś już ją zainstalował? Jakieś istotne zmiany czy problemy?

Edytowane przez chireo
Opublikowano

U mnie telefon przestał łączyć się po aktualizacji do 7.1.2.0 z Mi Pc suite w wersji angielskiej, mogę połączyć się tylko z wersją chińską. Więcej zmian nie zauważyłem.

Opublikowano (edytowane)

Po aktualizacji do 7.1.2.0 u mnie również nie łączy się z Mi PC Suite. Wydaje mi się, że bateria schodzi trochę szybciej. A co do jakichkolwiek zmian to nic nie zauważyłem.

Edytowane przez Pepso94
Opublikowano

Google now launcher potrzebuje apki google, która ostatnio sama w sobie miała jakiś błąd i nie była dostępna na większość urządzeń. Już to poprawili - więc wątpię żeby to była kwestia aktualizacji miui.

Opublikowano (edytowane)

U mnie też wywaliło roota i przywróciło kilka chińskich aplikacji, które wyrzuciłem ;) Poza tym żadnych problemów...

Edytowane przez hUBI
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przed chwilą, cincin27 napisał:

Nowy update to 7.2.4.0 a nie 7.1.4.0

Faktycznie, nie zwróciłem uwagi i na szybko przepisałem wersję

Póki co zniknął root, telefon nie widzi karty sim i przywróciło się kilka chińskich apek wcześniej usuniętych

Opublikowano
7.2.5

Sent from my MI 5 using Tapatalk

U mnie updater go nie widzi

8c946d1a0ab1185c197711962fa7fe46.jpg

Restart telefonu pomógł na niewykrywaną kartę sim

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dziwne... u mnie nie wykrywa tej aktualizacji. Dalej mam 7.1.3. Zauważyłem, że aktualizacje przychodzą do mnie z kilkudniowym opóźnieniem.

Ktoś może spotkał się z takim problemem?

Opublikowano (edytowane)

Na pewno zwiększyła się głośność dzwonków, doszedł taki future na ekranie blokady co się nazywa: Turn on Daily lock screen.  W kontaktach doszło coś co się nazywa Mi Voice i chyba umożliwia wykonywanie połaczeń VoIP.  W Settings -> Additional settings - > doszła opcja transfer Mi Mover. Ja tego wcześniej nie widziałem.

Wygląd i układ zmieniła apka od pogody. Można odzyskać SMS z MiCloud jeżeli ktoś ma to włączone.

Więcej zmian nie zdążyłem zauważyć.

Edytowane przez Vergiliusz
poprawki
  • Like 1
Opublikowano

@AdBloczek Zainstalowałem ROM xiaomi.eu więc nie mam jak sprawdzić, ale podejrzewam, że jeszcze by nie było. Nie wiem jaki to ma związek, ale aktualizację dostawałem, gdy na en.miui.com w dziale download pojawiała się nowa wersja.

Opublikowano

jak dostane smsa np... kliknę 2x w niego na ekranie blokady , przenosi do smsów ... czytam .... zamykam

a apka smsowa dalej krzyczy że sms nie odczytany

dopiero jak sie wejdzie i kliknie na tą konkretną ostatnią wiadomość to oznacza jako przeczytaną

zerknijcie proszę czy w najnowszej dalej tak jest...

Opublikowano

Własnie przed chwilką otrzymałem sms i to sprawdziłem. U mnie działa bez problemu. Klikam dwa razy i jak przeczytam to od razu jest odhaczone jako przeczytane. ROM xiaomi.eu z PL na zablokowany bootloader. 

Opublikowano
1 godzinę temu, d00lar napisał:

jak dostane smsa np... kliknę 2x w niego na ekranie blokady , przenosi do smsów ... czytam .... zamykam

a apka smsowa dalej krzyczy że sms nie odczytany

dopiero jak sie wejdzie i kliknie na tą konkretną ostatnią wiadomość to oznacza jako przeczytaną

zerknijcie proszę czy w najnowszej dalej tak jest...

Czasami działa to z pewnym opóźnieniem, ale nie trzeba ponownie w to wchodzić, znika samoczynnie. Tak się dzieje w różnych telefonach z Androidem i WP również. Podobnie jest z powiadomieniami o mailach. 

Opublikowano

Z smsami jest chyba tak, że to zależy czy wyjdziesz strzałką wstecz czy przyciskiem home. Jak wstecz to odznacza a jak home to wtedy nie. Przynajmniej u mnie tak to działa.

Opublikowano

Dopiero dziś rano pojawił mi się  7.2.4.0.

Dzwonki są faktycznie głośniejsze. Teraz nawet na najcichszym smsy w robocie momentami wkurzają.

Opublikowano

I jak wrażenia? Jakieś zmiany względem 7.2.4? I czy to rzeczywiście oficjalne 7.2.5 czy jakaś podróba? Bo na razie przez OTA niewidoczny!

Opublikowano

Oficjalne, mi przez OTA nie wykrywało nawet 7.2.4. Nie wiem od czego to zależy, ale siedzę na oryginalnym chińskim romie.

Jak wrażenia? Jak dla mnie w tych romach od 7.1.1 praktycznie nic się nie zmieniło :D

Opublikowano

A możesz sprawdzić czy na słuchawkach działa equlizer? Bo u mnie to chyba jedyna poważna wada na 7.2.4 (o dziwo na 7.1.3eu działał prawidłowo).

Opublikowano

To chyba jak do soboty przez OTA nie będzie to odżałuję te 50gr na sms-a rejestrującego kartę sim (bo wygląda na to że od nowa chce ją rejestrować po każdym flashowaniu nowego romu) i zainstaluję!

Opublikowano (edytowane)

Na stronie MIUI wersja 7.2.4 pojawiła się prawie po tygodniu od czasu gdy ludzie zgłaszali, że ją mają.

Poza tym, chyba tylko oficjalne da się instalować przez updater?

Edytowane przez AdBloczek
  • Like 1
  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...