isbjorn Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Cześć posiadacze kaszy jaglanej Dziś doszedł mój Redmi 3, oczywiście rom oryginalny czyli z jęzkiem chińskim bądź angielskim. Wziąłem się za spolszczenie metodą opisaną w tym temacie i zatrzymałem się na początku punktu 5 - klikam refresh i telefonu nie wykrywa. Gdy telefon jest włączony w normalnym trybie, w menedżerze urządzeń pokazuje się jako urządzenie kompozytowe USB, czasem też jako Qualcom. W sekcji inne urządzenia wyświetla się Android z wykrzyknikiem. W momencie jak przejdę w tryb Download (Vol up + power) mam informację Android urządzenie odłączone oraz ADB Interface nie można odnaleźć sterownika. Wykonałem kroki z ukrytej treśći i niestety nie przyniosły rezultatu. Prośba o jakieś wskazówki co dalej z tym zrobić? W załączniku zamieszczam jak wygląda ekran po wciśnięciu Vol up + power Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez isbjorn
Nexu Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 @sebastiw Dzięki za zmotywowanie mnie do wgrania nowego romu i podrzucenie linku do poradnika. Również miałem syfiaste MIUI od sprzedawcy w 70% spolszczone oraz z wgranym Clean Masterem itp które tylko zaśmiecało system i wrzucało reklamy gdzie się da. Udało mi się, jednak przeszedłem 3 zawały bo cała procedura instalacji trwała aż 1738 sek. i kiedy pasek postępu doszedł do końca wciąż coś długo instalowało. Zadzwoniłem dziś do tego sprzedawcy i powiedziałem mu żeby zainteresował się tym że sprowadza telefony z wgranym syfem i żeby postarał się to zmienić bo nie każdy się na tym zna. Pozdrawiam i życzę pozostałym powodzenia!
Silver Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 6 godzin temu, sebastiw napisał: Eh... no jak, skoro nie czytasz instrukcji łopatologicznych... np. folder nie może zawierać przerw, spacji itp. Sorka ale czy ja coś pisałem o spacjach i takie tam... czy Rom wgrany na C:\Redmi3 zawiera spacje przerwy i takie tam? Proszę Cie odzywaj się już w temacie bo nie pomagasz.
sebastiw Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Kwas się zrobił, bo nienawidzę lenistwa... zwłaszcza, gdy ktoś włożył mase pracy, aby przygotować poradnik. Na screenach, które załączyłeś wyraźnie było widać jaki masz folder i to nie było "redmi3" 17 minut temu, Nexu napisał: @sebastiw Dzięki za zmotywowanie mnie do wgrania nowego romu i podrzucenie linku do poradnika. Również miałem syfiaste MIUI od sprzedawcy w 70% spolszczone oraz z wgranym Clean Masterem itp które tylko zaśmiecało system i wrzucało reklamy gdzie się da. Udało mi się, jednak przeszedłem 3 zawały bo cała procedura instalacji trwała aż 1738 sek. i kiedy pasek postępu doszedł do końca wciąż coś długo instalowało. Zadzwoniłem dziś do tego sprzedawcy i powiedziałem mu żeby zainteresował się tym że sprowadza telefony z wgranym syfem i żeby postarał się to zmienić bo nie każdy się na tym zna. Pozdrawiam i życzę pozostałym powodzenia! Nie ma za co. Soft, nawet ten na zablokowany bl (ja nadal czekam na odblokowanie), jest niezły, bateria u mnie po 1 dniu zwykłej pracy - jako telefon - straciła 10%
acocieto Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Sebastiw mógłbyś coś poradzić w moim przypadku?
Silver Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, isbjorn napisał: Cześć posiadacze kaszy jaglanej Dziś doszedł mój Redmi 3, oczywiście rom oryginalny czyli z jęzkiem chińskim bądź angielskim. Wziąłem się za spolszczenie metodą opisaną w tym temacie i zatrzymałem się na początku punktu 5 - klikam refresh i telefonu nie wykrywa. Gdy telefon jest włączony w normalnym trybie, w menedżerze urządzeń pokazuje się jako urządzenie kompozytowe USB, czasem też jako Qualcom. W sekcji inne urządzenia wyświetla się Android z wykrzyknikiem. W momencie jak przejdę w tryb Download (Vol up + power) mam informację Android urządzenie odłączone oraz ADB Interface nie można odnaleźć sterownika. Wykonałem kroki z ukrytej treśći i niestety nie przyniosły rezultatu. Prośba o jakieś wskazówki co dalej z tym zrobić? W załączniku zamieszczam jak wygląda ekran po wciśnięciu Vol up + power Wiec klikasz download i dopiero wtedy podpinasz przewód USB do telefonu. U mnie tylko tak zadziałało. Jak nie zadziała to jeszcze raz zainstaluj MiFlasha (ja pobierałem z http://en.miui.com/a-234.html ) i nie zapominaj aby zezwolić na instalację niepodpisanych sterowników. Sprawdź też czy Ci komputer poprawnie widzi telefon na "odpalonym telefonie:. Mi raz widział a raz nie widział, pomogło podpięcie bezpośrednio pod płytę główną i zmiana przewodu USB. Ogólnie zabawa ze sterownikami to połowa sukcesu Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez Silver
Silver Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 6 minut temu, sebastiw napisał: Kwas się zrobił, bo nienawidzę lenistwa... zwłaszcza, gdy ktoś włożył mase pracy, aby przygotować poradnik. Na screenach, które załączyłeś wyraźnie było widać jaki masz folder i to nie było "redmi3" Nie ma za co. Soft, nawet ten na zablokowany bl (ja nadal czekam na odblokowanie), jest niezły, bateria u mnie po 1 dniu zwykłej pracy - jako telefon - straciła 10% Jak mówię nie ma co z Tobą gadać. Na telefon nie wgrywał się ROM pomimo wrzucenia go do folderu C:\Redmi3 pomogło dopiero wybranie opcji flashowania z Advanced. 1
acocieto Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Silver faktycznie pomogła na nowo instalacja MiFlasha. Bootloader też odblokowany. Dzięki za wskazówki. Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez acocieto
F-lock Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Ponawiam pytanie. Czy jest ktoś w posiadaniu softu do Redmi Note 3 na zablokowany bl ? Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez F-lock nietresciwe pytanie
slawos73 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 podany w poście na 2 stronie bodajże od jordan87
maxblink Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 czy rom z redmi note 3 pro podejdzie do redmi note 3 pro prime?
kukuryznik Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Panowie, Panie, mam problem. Udało mi się zainstalować rom na redmi 3 pro i jest jezyk polski, mam jednak zasadniczy problem. Telefon nie włącza kart sim (niby je wykrywa, ale jest napisane - wyłączona). Próbowałem na 3 roznych simach, zadnej nie uruchomił. 1)czy jest jakas mozliwosc naprawy tego bez wracania do oryginalnego romu? fleshowałem go kilka razy, bez rezultatu (we wszystkich 3 wersjach: flash all itp) 2)jesli trzeba wrócic, macie linki do oryginalnego romu który mozna wgrac na zablokowany telefon? nie udalo mi sie poprzez wgranie paczki na tel i uruchomienie recznej aktualizacji. jak to mozna teraz wrocic do oficjalnej wersji dev? dzieki za pomoc
szymm2 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Dnia 18.04.2016 o 17:29, acocieto napisał: Mam zgodę. Teraz ściągam rom DEV http://en.miui.com/a-234.htm. Rom od Cukru i lece zgodnie z instrukcją. Jak się tego pozbyć? Streroniki są MiPCSuite. W menadżerze urządzeń w pozycji port/usb Qualcom jest wykrzyknik. Spróbowałem przez VOL- Power, ale teraz komunikat, że urządzenie zablokowane. Aktulanie jest MIUI Polska 7.1.2 Jako, że chce odblokować bootloadera wrzucam obraz China DEV i w/w komunikat o blokadzie wyskakuje. Kolego mam to samo co Ty przy próbie wgrania romu w mi5. Już nie wiem co dalej mam robić, ręce opadają.
acocieto Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Odinstalowac PcSuite, wyczyscic rejestry, zresetowac windę i na nowo zainstalować PcSuite.
szymm2 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 21 godzin temu, acocieto napisał: Odinstalowac PcSuite, wyczyscic rejestry, zresetowac windę i na nowo zainstalować PcSuite. Niestety nie pomogło ciągle to samo. Chyba pozostaje mi zostać na tym nie dopracowanym global romie
kpolin Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Witam, odblokowywał ktos tym sposobem Redmi 3 Pro ?? dochodzę do momentu gdzie widzi mi COM10 po naciśnięciu flash wyskakuje "Nazwa pliku, nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminium jest nie ppoprawna (0x8007007b: OPen programme mprg.hex)" plik rozpakowałem na dysk c: do katalogu: pro probowałem też innych nazw xaomi. zawsze to samo. proszę o pomoc
Pepso94 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 12 minut temu, kpolin napisał: odblokowywał ktos tym sposobem Redmi 3 Pro ?? @kpolin Tym sposobem telefonu nie odblokujesz tylko wgrasz ROM na zablokowany bootloader. Najlepiej pliki wypakuj bezpośrednio na dysk, nie do folderów.
Poohacz79 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ja nie mogę wejść do download mode w MI5. Do recovery nie mogę wejść wcale (tel z kabelkem) Trzymajac vol +,- i power w kółko pojawia sie logo MI i tel z kabelkiem mam słaby global a chciałbym miec MIUI PL
kajfasz Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Dnia 19.04.2016 o 01:21, kukuryznik napisał: Panowie, Panie, mam problem. Udało mi się zainstalować rom na redmi 3 pro i jest jezyk polski, mam jednak zasadniczy problem. Telefon nie włącza kart sim (niby je wykrywa, ale jest napisane - wyłączona). Próbowałem na 3 roznych simach, zadnej nie uruchomił. 1)czy jest jakas mozliwosc naprawy tego bez wracania do oryginalnego romu? fleshowałem go kilka razy, bez rezultatu (we wszystkich 3 wersjach: flash all itp) 2)jesli trzeba wrócic, macie linki do oryginalnego romu który mozna wgrac na zablokowany telefon? nie udalo mi sie poprzez wgranie paczki na tel i uruchomienie recznej aktualizacji. jak to mozna teraz wrocic do oficjalnej wersji dev? dzieki za pomoc I ja mam ten problem i Redmi 3 Pro . Już mam tydzień ten telefon i całymi dniami z nim walczę. Otrzymałem zgodę na odblokowanie BL ale nie mogę go odblokować. Zainstalowałem najnowszy ROM Dev 6.4.21 bo na stabilu, z którym kupiłem telefon ponoć nie można odblokować. To niestety nic nie dało - na romie Dev też nie mogę odblokować, Przy użyciu MiFlashUnlock po 50% pojawia się komunikat, że nie zidentyfikowano urządzenia czy coś takiego. Próbowałem wiele razy i się poddałem. Zacząłem kombinować z romami na zablokoany BL - jest chyba tylko 1 czyli 7.1.3.0 z xiaomi.eu - po małych perturbacjach udało mi się go wgrać przy pomocy MiFlasha i jest polski język ale nie ma czytnika linii papilarnych (czego się spodziewałem) i przede wszystkim telefon nie widzi sieci czyli jest bezużyteczny !!! Podobnie jak u kukuryznika. Może ma ktoś jakiś pomysł ?
grzegorz.lki Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 I ja mam ten problem i Redmi 3 Pro . Już mam tydzień ten telefon i całymi dniami z nim walczę. Otrzymałem zgodę na odblokowanie BL ale nie mogę go odblokować. Zainstalowałem najnowszy ROM Dev 6.4.21 bo na stabilu, z którym kupiłem telefon ponoć nie można odblokować. To niestety nic nie dało - na romie Dev też nie mogę odblokować, Przy użyciu MiFlashUnlock po 50% pojawia się komunikat, że nie zidentyfikowano urządzenia czy coś takiego. Próbowałem wiele razy i się poddałem. Zacząłem kombinować z romami na zablokoany BL - jest chyba tylko 1 czyli 7.1.3.0 z xiaomi.eu - po małych perturbacjach udało mi się go wgrać przy pomocy MiFlasha i jest polski język ale nie ma czytnika linii papilarnych (czego się spodziewałem) i przede wszystkim telefon nie widzi sieci czyli jest bezużyteczny !!! Podobnie jak u kukuryznika. Może ma ktoś jakiś pomysł ? Spróbuj z inną wersją Miflash unlock Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
kajfasz Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Przed chwilą, grzegorz.lki napisał: Spróbuj z inną wersją Miflash unlock Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka W sensie jakąś starszą wersją czy może ściągniętą z innego miejsca ?
grzegorz.lki Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Raczej nowszą aby obsługiwała ten telefon. Podobnie było z Redmi 3. Po wyjściu romu dev dopiero po 2óch tygodniach najnowszy Miflash rozpoznawał redmi i mógł go odblokować Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
kajfasz Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 No ale mam chyba najnowszą: 1.1.0317.1
grzegorz.lki Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Spróbuj zapoznać się z tematem "kompendium wiedzy Rom, root..." tam są podane obie wersje chińska i angielska Miflash może któraś zadziała Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
kajfasz Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Niestety, chińska wersja MiFlash Unlock też nie daje rady - zresztą jest to starsza wersja od tej angielskiej
grzegorz.lki Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Poczekaj na następną i na pewno pójdzie Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
szymm2 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A ja przy wgraniu romu do MI5 pokazuję się taki komunikat. Pomożecie ??
Poohacz79 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Jest nowszy MiFlash.... Jaki masz system operacyjny? Jaki ROM chcesz wrzucić? Jaki masz w MI5? Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Poohacz79
Barol Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam, będę niedługo instalował rom na Redmi Note 3 i do tej pory wgrywałem romy na Mi4c przez programik aktualizacje i tu moje pytanie: Jaka jest różnica między systemem zainstalowanym na zablokowany bootloader, a jaka na odblokowanym? Bo rozumiem, że w pierwszym przypadku romy instalujemu przez MiFlash, a w drugim przez program aktualizacje z zipa? Czy jest jeszcze jakaś różnica? Romy się czymś różnią? Z góry dzięki.
enigma Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Witajcie, przy instalowaniu romu 7.1.3 eu (Redmi 3) na zablokowany bootloader mam taki błąd: Nazwa pliku, nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminu jest niepoprawna (0x8007007b: Open programmer mprg.hex) -sterowniki mam zainstalowane, MiFlash wykrywa tel -tryb download działa -próbowałem na 2 komputerach i to samo -rozpakowałem odpowiednio pliki na dysk C; -próbwałem romów i wersji MiFlasha z różnych źródeł i ciągle to samo Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Teraz mam polsko-angielską wersję 7.1.1 z allegro
enigma Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Na Windowsie 7 na obu komputerach. Wymaganie podpisów cyfrowych wyłączyłem
Poohacz79 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) 64 bity cz 32? Wykrywa w managerze urządzeń qualcolma.....9008? MiFlasha masz najnowszego 2016.03.30? Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Poohacz79
enigma Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Menedżer wykrywa, port w MiFlashu pokazuje. Próbowałem na 32 i 64 bitach. Wersja programu to 2015.10. Taką znalazłem w wątku, innym działała. Myślisz, że to błąd związany z wersją? A nie np braku jakiegoś pliku?
Rekomendowane odpowiedzi