cinuk Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 1 godzinę temu, kufciak napisał: Wyślij ustawienia ze strony operatora, obojętnie jaki telefon wybierz byle był to smartfon. Format pliku konfiguracji jest taki sam dla wszystkich modeli więc jeśli to Apn issue to pomoże Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk NTERNET:Nazwa: T-Mobile (lub jakaś dowolna)APN: internetProxy: nieustawione/pustePort: nieustawione/pusteNazwa użytkownika: nieustawione/pusteHasło: nieustawione/pusteSerwer: nieustawione/pusteMMSC: nieustawione/pusteProxy MMS: nieustawione/pustePort MMS: nieustawione/pusteMCC: 260MNC: 02Typ uwierzytelniania: PAPTyp APN:internet ustawiłem według tego, 4G od razu wskoczyło, ale po włączeniu transmisji danych nic się nie dzieje, o co kaman? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Masz roaming danych włączony? Mi czasem się tak działo poza miastem jak nie było nadajnika play w pobliżu, po wyłączeniu roamingu danych tematu nie ma. Jak nie da rady to włącz i wylacz tryb samolotowy. Czasem też to pomaga. Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 8 godzin temu, malimalinello napisał: Doszło, doszło. Tel miazga. Rom niestety jakiś multilang, ale zadziwiająco sprawuje się dobrze. No i ta bateria! Polecam! Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Czekam ta ten telefon od tego samego sprzedawcy tylko jeszcze kupiłem w piątek w niższej cenie 1179 zł http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-3-32gb-snapdragon-od-reki-i6030429606.html Wszystko śmiga tak jak powinno ? Czego mam się spodziewać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 1 godzinę temu, rzadzu napisał: Przecież napisał wyraźnie: FAKTURA VAT 23% LUB PARAGON I co w związku w tym? Wiesz w ogóle co to jest faktura VAT marża i że też jest 23%? 1 godzinę temu, rzadzu napisał: Jeżeli ktoś ma możliwość kupna telefonu na firmę, to zakup w Chinach jest zupełnie nieopłacalny. Nie powiedziałbym, najczęściej odwrotnie. Kupując w Polsce możesz jedynie zbliżyć się do ceny u chińczyka, ale i to tylko pod kilkoma warunkami: sprzedawca wystawia fakturę VAT na pełną kwotę (nie fakturę VAT marża) poza samym faktem, że prowadzisz firmę, jesteś też płatnikiem VAT (wtedy tylko możesz ten VAT odliczyć) nie interesuje Cię gwarancja (ew. wystarczy Ci roczna chińska gwarancja z odsyłaniem telefonu do chin i cierpliwym czekaniu na jego powrót) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Czekam ta ten telefon od tego samego sprzedawcy tylko jeszcze kupiłem w piątek w niższej cenie 1179 zł http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-3-32gb-snapdragon-od-reki-i6030429606.html Wszystko śmiga tak jak powinno ? Czego mam się spodziewać ? Wszystko śmiga jak powinno! Telefon w 100% oryginalny od Xiaomi. Jak masz dwie karty to przygotuj się na to, że w slocie jest miejsce na microsim i nanosim. Ja swoją kartę od Aero2 przyciąłem sam i wszystko śmiga jak ta lala (poradnik jest na necie, łatwo znaleźć). Gratis była folia (nie szkło) i gumowe etui (słaba jakoś, ale lepsza taka ochrona niż żadna). Niebawem kupię szkło i jakieś lepsze etui i będzie git. Co do systemu to jest jakaś wersja multilang. Nie wszystko jest przetłumaczone, ale można się przyzwyczaić. Nic się nie wiesza, wszystko śmiga szybko i płynnie. Bateria jest fenomenalna! Zdjęcia też są dobre, ale nie miałem okazji żeby sprawdzić możliwość aparatu w słoneczny dzień. Ogólnie polecam. Smartfona zamawiałem w środę, a w czwartek już był. Dobry kontakt z tym sprzedawcą. Będziesz zadowolony Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 (edited) 42 minuty temu, Trzucha napisał: I co w związku w tym? Wiesz w ogóle co to jest faktura VAT marża i że też jest 23%? Nie powiedziałbym, najczęściej odwrotnie. Kupując w Polsce możesz jedynie zbliżyć się do ceny u chińczyka, ale i to tylko pod kilkoma warunkami: sprzedawca wystawia fakturę VAT na pełną kwotę (nie fakturę VAT marża) poza samym faktem, że prowadzisz firmę, jesteś też płatnikiem VAT (wtedy tylko możesz ten VAT odliczyć) nie interesuje Cię gwarancja (ew. wystarczy Ci roczna chińska gwarancja z odsyłaniem telefonu do chin i cierpliwym czekaniu na jego powrót) Z zakupem na firmę uprościłem - przyznaję się. Miałem na myśli bycie płatnikiem VAT i fakturę 23%. Ale co do pierwszego nie zgodzę się z Tobą. Nigdy się nie spotkałem z taką sytuacją, żeby ktoś napisał faktura VAT 23%, a potem wystawił fakturę VAT marża. Po drugie: takiej faktury nie możesz wystawić na nowy telefon. A po trzecie: przy fakturze VAT marża te 23% jest "ukryte", bo na na fakturze z reguły (zawsze?) nie ma wyszczególnionej kwoty podatku. Edited March 12, 2016 by rzadzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 16 minut temu, rzadzu napisał: Ale co do pierwszego nie zgodzę się z Tobą. Nigdy się nie spotkałem z taką sytuacją, żeby ktoś napisał faktura VAT 23%, a potem wystawił fakturę VAT marża. Po drugie: takiej faktury nie możesz wystawić na nowy telefon. A po trzecie: przy fakturze VAT marża te 23% jest "ukryte", bo na na fakturze z reguły (zawsze?) nie ma wyszczególnionej kwoty podatku. Ja się spotkałem nie raz jak robiłem zakupy na firmę, ale było to już jakiś czas temu. Być może coś się poprawiło w tej sprawie, ale i tak zanim dokona się zakupu warto by było upewnić się u sprzedawcy, że VAT będzie na pełną kwotę. To że te 23% nie jest wyszczególnione nie znaczy, że nie ma ich w kwocie brutto (wystarczy policzyć). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Potwierdzam wersję 7.1.20.0 jako działającą, zaraz potestuje dalej ale na pierwszy rzut oka wygląda ok chociaż nadal nie ma roota a już mnie to wk**** Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Mi się udało go zrobić .. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 (edited) Xiaomi.com.pl podaje że w modelu Redmi Note 3 pro , zastosowano szkło , Gorilla, technologia GFF (pełne laminowanie) Czy ktoś wie coś konkretnego na temat tego szkła ? Edited March 13, 2016 by Erlo17 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Xiaomi.com.pl podaje że w modelu Redmi Note 3 pro , zastosowano szkło , Gorilla, technologia GFF (pełne laminowanie) Czy ktoś wie coś konkretnego na temat tego szkła ? Gdzie to niby znalazłeś? Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinuk Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 56 minut temu, Erlo17 napisał: Xiaomi.com.pl podaje że w modelu Redmi Note 3 pro , zastosowano szkło , Gorilla, technologia GFF (pełne laminowanie) Czy ktoś wie coś konkretnego na temat tego szkła ? Może o to szkło chodzi https://youtu.be/Swb9nTb4mzY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 (edited) 2 godziny temu, kufciak napisał: Gdzie to niby znalazłeś? Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Tu jest specyfikacja: http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-3-pro-332gb-lte/ Nigdzie nie moge znaleźć dokładnej informacji co to za szkło. Edited March 13, 2016 by Erlo17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewar Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Ktoś może mi powiedzieć dlaczego nie znajduje mi aktualizacji do wersji 7.1.20 ? Próbowałem już kilka razy i tylko mi znajduje 7.1.18 :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Nie wiem ale u mnie jest tak samo. Edit: nie doczytałem ja juz mam 1.18 ale 20 nie widzi Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyga123 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Może najpierw zainstaluj .18 i potem ci znajdzie .20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewar Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Tzn znajduje mi tylko wersję którą posiadam czyli 7.1.18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Może najpierw zainstaluj .18 i potem ci znajdzie .20 Niestety nie koniecznie musi tak być, ja miałem. 18 i nie chciało się aktualizować. Pobrałem plik i z palca aktualizacja przez updater. Wszytko poszło z płatka. Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewar Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 @kufeciak chodzi Ci o tą paczkę ważącą 791MB? Jak to zainstalować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 58 minut temu, lewar napisał: @kufeciak chodzi Ci o tą paczkę ważącą 791MB? Jak to zainstalować ? http://en.miui.com/thread-241068-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewar Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Trzeba się rejestrować ? Bo mnie przekierowuje przy próbie porania na główną stronę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Mi się udało go zrobić .. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jak Ci się udało zrootowac telefon? Root zostaje po restarcie telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonda Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 @kufeciak chodzi Ci o tą paczkę ważącą 791MB? Jak to zainstalować ? W aplikacji Updater masz u góry jest menu - trzy kropki i tam wybierasz Choose update package, zaznaczasz tę paczkę z ROMem 7.1.20.0 i się aktualizuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Panowie podczepię się pod temat, w tym nowym RMN3 ze snapdragonem 650 na pewno da się odblokować bootloader i wgrać polski rom? wolę się upewnić by się nie wk%&$#ć po zakupie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Na razie nie ma romu MIUI POLSKA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 1 godzinę temu, Goti napisał: Na razie nie ma romu MIUI POLSKA. OK, ale jak będzie już rom czy ze względu na ograniczenia nie będzie problemów z wgraniem? Przy okazji, do czasu romu miui polska pozostaje używanie jakiego romu jeśli nie chce się używać chińskiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Masz ROM 7.1.18, a nawet 20 z EN, jeżeli o to Ci chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 ok, dzieki, z tego co przeczytałem na forum xiaomi.eu, póki co jeszcze walczą z odblokowaniem bootloadera i odpowiednim twrp na ten model, więc pozostaje się uzbroić w cierpliwość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Twrp jest, root jest i rom xiaomi.eu też jest. Musisz jedynie bootloader odblokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopek84 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Czekając aż dostane sms odblokowujący bootloader to chyba umre ze starości poważnie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyga123 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 (edited) Ja już mam i co z tego, jak i tak nie idzie Edited March 13, 2016 by zyga123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 4 minuty temu, Kopek84 napisał: Czekając aż dostane sms odblokowujący bootloader to chyba umre ze starości poważnie.... Kiedy wysłałeś wniosek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 czytalem na emiu.eu w jakims watku, ze koles czekal 20 czy 27 dni... wiec nie spiesza sie z odeslaniem kodu, dziecinada taka, jakby ktos siedzial w pokoju z nokią 3210 i recznie odpisywal calemu swiatu te smsy;) - łaskę robią jakby nie wiadomo co to było, a proces powinien być zautomatyzowany, kwestia mejla czy zarejestrowania a nie jakaś żenada że miesiąc ludziom każą czekać w XXI wieku na sms... firma smartfony produkująca... rzeźnia po prostu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Trzeba sie cieszyc ze wogole odblokowują komukolwiek. Meizu blokuje BL na stałe. Wyslane z G7 przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopek84 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 jakiś tydzień temu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Ja wyslalem ze 3 tygodnie temu i nadal nie dostalem:/ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts