Jump to content

Xiaomi Redmi Note 3 Pro - Dyskusja ogólna

Lipskus

Recommended Posts

Rom xiaomi.eu eu jest dostępny od paru dni. Recovery w necie jest od przedwczoraj

Wpisz w Google kenzo recovery, pierwszy link. Rom jest podlinkowany u nas w dziale download.

Recovery nic nie daje jeśli nie mamy odblokowanego BLa.

Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

No co ty nie powiesz? Mój post odnosił się do wypowiedzi kolegi, który napisał, że póki co odblokowanie BL nic nie daje. No to mu odpisałem, że jednak daje. A ty teraz chciałeś zabłysnąć i średnio ci to wyszło.

Tak swoją drogą to na forach coś piszą, że to twrp, które jest aktualnie dostępne coś niedobrego robi z WiFi. 1 user wgrał i od tego momentu WiFi mu nie działa.

Przed chwilą, malimalinello napisał:

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jakieś różnice między tymi dwiema ofertami? Telefony takie same od tego samego sprzedawcy...

http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-3-32gb-snapdragon-od-reki-i6030429606.html

http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-3-32gb-snapdragon-od-reki-i6030418330.html

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

Dostał ktoś odpowiedź od sprzedawcy skąd ta różnica w cenie?

Dostał ktoś odpowiedź od sprzedawcy skąd ta różnica w cenie?

5d47b91383530c66f22bf62594a089a2.jpg

Plus dla gościa za szczerość :D

Pewnie kurs dolara lub euro skoczył i stąd ta różnica :)

Ja zamówiłem ten za 1179 zł. Jak dostanę paczkę i ktoś będzie chciał zadać jakieś pytania to pomogę.

Przed chwilą, malimalinello napisał:

5d47b91383530c66f22bf62594a089a2.jpg

Plus dla gościa za szczerość :D

Pewnie kurs dolara lub euro skoczył i stąd ta różnica :)

Ja zamówiłem ten za 1179 zł. Jak dostanę paczkę i ktoś będzie chciał zadać jakieś pytania to pomogę.

Dzięki, jeśli tak, to trzeba brać i nie "bawić" się w Chiny.

1 godzinę temu, dj1978 napisał:

Dzięki, jeśli tak, to trzeba brać i nie "bawić" się w Chiny.

Ja się "zabawiłem" i zamówiłem ze SpeMall z ich dodatkową dwuletnią gwarancją w Hiszpanii i przesyłką z ominięciem VAT. Tak się "bawiąc" oszczędziłem prawie 200 zł. Jeżeli wystarczy Ci rok chińskiej gwarancji, a do tego pozwolisz sobie na ryzyko naliczenia podatku VAT to możesz kupić ten telefon na AliExpress za ok. 920 zł.

Zaczekam na telefon dłużej, ale przynajmniej będę miał raczej lepszy serwis gwarancyjny (ciekawe na czym polega "roczna gwarancja producenta w Polsce" u tego sprzedawcy z Allegro - pewnie odsyłasz telefon do niego, on to przesyła dalej do sprzedawcy w Chinach, a chiński sprzedawca do producenta).
Widzę, że ten sprzedawca wystawia faktury VAT, ale obawiam się, że tak jak u większości w tej branży, są to faktury VAT marża przez co nawet kupując w ten sposób telefon na firmę nie zbliżysz się do ceny u chińczyka. Chyba, że jednak byłaby to faktura na pełną kwotę i chciałbyś ten zakup wrzucić w koszty.
O te dwie sprawy bym dopytał.

Edited by Trzucha
  • Like 2

1 minutę temu, Trzucha napisał:

Ja się "zabawiłem" i zamówiłem ze SpeMall z ich dodatkową dwuletnią gwarancją w Hiszpanii i przesyłką z ominięciem VAT. Tak się "bawiąc" oszczędziłem prawie 200 zł. Jeżeli wystarczy Ci rok chińskiej gwarancji, a do tego pozwolisz sobie na ryzyko naliczenia podatku VAT to możesz kupić ten telefon za ok. 930 zł.

Zaczekam na telefon dłużej, ale przynajmniej będę miał raczej lepszy serwis gwarancyjny (ciekawe na czym polega "roczna gwarancja producenta w Polsce" u tego sprzedawcy z Allegro - pewnie odsyłasz telefon do niego, on to przesyła dalej do sprzedawcy w Chinach, a chiński sprzedawca do producenta).
Widzę, że ten sprzedawca wystawia faktury VAT, ale obawiam się, że tak jak u większości w tej branży, są to faktury VAT marża przez co nawet kupując w ten sposób telefon na firmę nie zbliżysz się do ceny u chińczyka. Chyba, że jednak byłaby to faktura na pełną kwotę i chciałbyś ten zakup wrzucić w koszty.
O te dwie sprawy bym dopytał.

Też zamówiłem ze spemall. Redmi Note 3 Pro. Paczka jest już w DE, Zapłaciłem coś koło 1 tys. telefon + szkło. Teraz cena jest niższa. Wcześniej zakupiłem w TopOne Redmi 3, przedwczoraj przyszedł, wgrałem na zablokowanym loaderze rom xiaomi.eu - jest pl wszystko śmiga elegancko, bateria trzyma rewelacyjnie. Fajnie by było jakby taki soft pojawił się na wersje pro. Praktycznie już nic nie zamawiam na allegro, nie daje zarabiać januszom biznesu 

Też zamówiłem ze spemall. Redmi Note 3 Pro. Paczka jest już w DE, Zapłaciłem coś koło 1 tys. telefon + szkło. Teraz cena jest niższa. Wcześniej zakupiłem w TopOne Redmi 3, przedwczoraj przyszedł, wgrałem na zablokowanym loaderze rom xiaomi.eu - jest pl wszystko śmiga elegancko, bateria trzyma rewelacyjnie. Fajnie by było jakby taki soft pojawił się na wersje pro. Praktycznie już nic nie zamawiam na allegro, nie daje zarabiać januszom biznesu 

W moim przypadku chodziło o czas, przeboleję już te 200 zł różnicy

• Like 1

No to dotarł to mnie RMN3 Pro.

Jako, że to mój pierwszy telefon z MIUI proszę o pomoc i odpowiedź na kilka pytań:

1. Brak LTE, sieć Plus, ustawiłem wszystko tak jak być powinno i H+ to max

2. Po ściągnięciu GAPS zainstalowaniu i próbie włączenia wywala

3. Macie pomysły co jeszcze zrobić, aby telefon był bardziej "Googlowski"?

//edit

4. Nie mogę wysyłać smsów, odbierać mogę

Edited by Morvi
  • Like 1

5 minut temu, Morvi napisał:

No to dotarł to mnie RMN3 Pro.

Jako, że to mój pierwszy telefon z MIUI proszę o pomoc i odpowiedź na kilka pytań:

1. Brak LTE, sieć Plus, ustawiłem wszystko tak jak być powinno i H+ to max

2. Po ściągnięciu GAPS zainstalowaniu i próbie włączenia wywala

3. Macie pomysły co jeszcze zrobić, aby telefon był bardziej "Googlowski"?

1.

miałem to samo, zacznij od ustawienia apnów, upewnij się że jesteś w zasięgu LTE, jak dalej nie bangla to  Wyślij sms o treści AKT LTE pod numer 2601 . Jak to nie pomoże zadzwoń do bok plusa i poproś o restart karty sim (ewentualnie kara sim jak jest stara może nie obsługiwać LTE)

2 i 3

http://en.miui.com/thread-198204-1-1.html

tutaj masz link do instrukcji instalacji google play. Jak masz coś wcześniej poinstalowane to usuń.

Edited by cinuk
poprawa błędów
  • Like 1

Cinuk, odnośnie tej gwarancji to jest pewnie tak jak wspomniałeś - być może odsyła dalej.

A co do "januszów biznesu" - chyba ściągają telefon zza granicy żeby na nim trochę zarobić? Bez sensu byłoby gdyby dawali te same ceny co Chińczyk lub nawet niższe...

• Like 1

1 minutę temu, malimalinello napisał:

Odnośnie tej gwarancji to jest pewnie tak jak wspomniałeś - być może odsyła dalej.

A co do "januszów biznesu" - chyba ściągają telefon zza granicy żeby na nim trochę zarobić? Bez sensu byłoby gdyby dawali te same ceny co Chińczyk lub nawet niższe...

Generalnie jak zamówisz nawet kilka sztuk Chińczyk od razu daje ci zniżkę, więc zarobek zawsze jest.

• Like 1

Generalnie jak zamówisz nawet kilka sztuk Chińczyk od razu daje ci zniżkę, więc zarobek zawsze jest.

Wiadomo :)

Ale najbardziej mnie rozwalił ten sprzedawca - "telefony różnią się tylko ceną". Kurs się zmienił to i cena w górę o dwie stówki 😂

23 minuty temu, cinuk napisał:

1.

miałem to samo, zacznij od ustawienia apnów, upewnij się że jesteś w zasięgu LTE, jak dalej nie bangla to  Wyślij sms o treści AKT LTE pod numer 2601 . Jak to nie pomoże zadzwoń do bok plusa i poproś o restart karty sim (ewentualnie kara sim jak jest stara może nie obsługiwać LTE)

Dzwoniłem do nich, sprawdzili i niby wszystko jest ok.

Odpowiedź na sms:

"Ta usługa nie jest dostępna dla obecnej taryfy"

WTF?

Wiadomo

Ale najbardziej mnie rozwalił ten sprzedawca - "telefony różnią się tylko ceną". Kurs się zmienił to i cena w górę o dwie stówki 😂

Tyle ze nie bylo takich wahań kursu dolara. 200zl to prawie 20%,a wahania byly max 5%. Moze sam zmienil dostawce. W Chinach,dla Chinczykow ten telefon kosztuje ok 700zl, wiec nawet doliczajac VAT i przesylke jakis tam potencjał do zmiany jest

Wyslane z G7 przez Tapatalk

9 minut temu, Morvi napisał:

Dzwoniłem do nich, sprawdzili i niby wszystko jest ok.

Odpowiedź na sms:

"Ta usługa nie jest dostępna dla obecnej taryfy"

WTF?

miałem dokładnie to samo, (ten sam sms) baba ględziła że jest ok ale ja się uparłem na reset i pomogło dopiero

36 minut temu, tpawel napisał:

Tyle ze nie bylo takich wahań kursu dolara. 200zl to prawie 20%,a wahania byly max 5%. Moze sam zmienil dostawce. W Chinach,dla Chinczykow ten telefon kosztuje ok 700zl, wiec nawet doliczajac VAT i przesylke jakis tam potencjał do zmiany jest

Wyslane z G7 przez Tapatalk

Dokładnie, to nie kurs dolara. Tym bardziej, ze jest to świeży telefon i w ciągu tak krótkiego czasu ta różnica nie mogła wynieść nawet tych 5%.
Obstawiam, że to taki chwyt marketingowy tego Janusza - wystawi ten sam telefon kilka stów drożej, wzbudzi zainteresowanie, podbije trochę ogólną średnią cenę na Allegro, stworzy złudzenie okazji, a dodatkowo ktoś może kupi na tej droższej aukcji. :)

8 minut temu, Morvi napisał:

No dobra, posiedziałem i trochę ogarnąłem:

- smsy - są

- GAPS - jest (dzięki @cinuk)!

- LTE na Plus GSM - brak, ale Orange hula, jutro wymienię kartę Plusa.

gdzie zamawiałeś i z jakim romem przyszedł?

Nie ma sensu nie aktualizować do 7.1.18. Poprawili logowanie się do sieci (czas), negatywnych skutków nie ma żadnych względem poprzedniej wersji.

No dobra, posiedziałem i trochę ogarnąłem:

- smsy - są

- GAPS - jest (dzięki @cinuk)!

- LTE na Plus GSM - brak, ale Orange hula, jutro wymienię kartę Plusa.

Jesteś pewny, że w twojej okolicy plus ma nadajniki INNE niż w standardzie 800 MHz? Bo jak nie to się z lte w plusie możesz pożegnać.

Już aktualizowałem - poprawa logowania do GSM.

Od Niemców to już piorunem :-D

2016-03-10 00_36_32-Routing query.jpg

3 minuty temu, Lanc napisał:

Nie ma sensu nie aktualizować do 7.1.18. Poprawili logowanie się do sieci (czas), negatywnych skutków nie ma żadnych względem poprzedniej wersji.

Jesteś pewny, że w twojej okolicy plus ma nadajniki INNE niż w standardzie 800 MHz? Bo jak nie to się z lte w plusie możesz pożegnać.

Jeszcze się nie wgryzałem w temat, ale przejechałem dziś 200 km i LTE brak na Plusie.

Obecnie jestem w Łodzi i LTE na Orange hula, na Pusie d*pa.

Może to kwestia karty, obezna ma 2 lata i chip trochę zjechany.

Edited by Morvi

Już aktualizowałem - poprawa logowania do GSM.

Od Niemców to już piorunem :-D

56e0b43025e47_2016-03-1000_36_32-Routingquery.thumb.jpg.7cc7d03d1e81a825bcd71546f42fc73e.jpg

Jeszcze się nie wgryzałem w temat, ale przejechałem dziś 200 km i LTE brak na Plusie.

Całkiem możliwe, że czip zjechany. Złóż wniosek o wydanie nowej :)

Udało mi się dorzucić kartę pamięci do 2 kart sim, nie obyło się niestety od wbicia noża do tapet w palec ale nie wykrwawiłem się i żyje ;]

Właśnie skończyłem, musiałem użyć taśmy dwustronnej bo nie udało mi się tak wsadzić karty żeby się nie przesuwała, taka rada jeszcze zaznaczcie sobie gdzie mieliście ścięty rożek bo jak wydłubałem sima z plastiku to się okazało że nie wiem którą stroną go ustawić w tacce. 

Screenshot_2016-03-10-08-39-17_com.estrongs.android.pop.png

• Like 2

Dnia 2.03.2016o06:49, Rafullo napisał:

Panowie, takie info (może się komuś przyda)

Jako że używam dual sima i chciałem mieć jeszcze kartę pamięci, pociąłem jedną sim mniej więcej wg tego poradnika:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3146029.html

i udało się.

Mam dwie karty sim aktywne i 32 gb kartę pamięci. 

Troszkę stresu było, bo "niszczyłem" kartę służbową ale delikatnie, delikatnie i wszystko poszło ok. 

Polecam:)

procedura jest już opisana na elektrodzie, pozdrawiam.

8 godzin temu, Morvi napisał:

...

Używałeś w ogóle LTE na tej karcie kiedykolwiek? Prawdopodobnie karta jest nie tyle zjechana (miałbyś problemy również z GSM) co po prostu stara i aby korzystać z LTE musisz ją wymienić na nowszą.

• Like 2

Miał ktoś z Was może problem z wybudzaniem  ekranu przy powiadomieniach? Na początku wszystko było ok,  potem pogrzebalem trochę w opcjach żeby włączyć messengera,  i już nie działa.  Oczywiście mam włączone wybudzanie w opcjach Lock Screen,  a także dla poszczególnych appek.  Ktoś wie gdzie jeszcze mogłem coś zablokować? 

Następna sprawa.  Ktoś testowal już aparat i sprawdzal na jakim sofcie daje rade najlepiej? 

• Like 1

7 godzin temu, Trzucha napisał:

Używałeś w ogóle LTE na tej karcie kiedykolwiek? Prawdopodobnie karta jest nie tyle zjechana (miałbyś problemy również z GSM) co po prostu stara i aby korzystać z LTE musisz ją wymienić na nowszą.

Karta wymieniona, problem pozostał :-(

Problem z LTE na SIM Plusa obecnie olewam.

Ustawiłem ręcznie sieć na 4G i rzeczywiście taka się wyświetla, speed test w okolicach DL 1,5 UL 5,5, dodam, że jestem obecnie na jednym z większych osiedli w Łodzi.

Żeby było śmiesznie na SIM Orange ręcznie moge ustawić tylko 2G a przy transmisji danych wyświetla się 4G i speed test na poziomie DL 71 UL 26.

Dziwy ludzie dziwy.

To tak w ramach ciekawostek, bo styknie mi te kilka Mbps.

//edit

Plus zaszalał 26/7 :shock:

Edited by Morvi

21 godzin temu, cinuk napisał:

do 7.1.18 aktualizujesz? Mój jest już w Niemczech, twój od Niemiec długo szedł?

Mój właśnie też stoi w Niemczech na "special handling in progress". Masz jakieś info, czy już może doszedł?

track.jpg

• ZduneX25 pinned this topic
  • Acid locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...