Jump to content

Xiaomi Redmi Note 3 Pro - Dyskusja ogólna

Lipskus

Recommended Posts

Witam. Mam pytanie co do tej magii związanej z tłumaczeniem romów. Zauważyłem że na XRN3Pro zostało już wydane jakieś spolszczonko. Czy to jest stabilna wersja systemu czy rozwojowa bo szukając romu kenzo w liście stabilnych wersji niestety go nie znalazłem :/ Poza tym mam rozumieć że androida 6 nie zobacze na tym modelu tak? Z góry dziena za odpowiedź ;)

Witam, Was. Przepraszam że zmieniam temat, ale mam problem ze śledzeniem, ponieważ w zeszły poniedziałek kupiłem na spemall.com RN3pro. Wysyłka eu express. Otrzymałem info w środę, że przesyłkę wysłali. Mam numer: 04569700099212H, śledzenie działało do soboty, potem cały czas pisze na www.17track.com że przesyłkę wysłali z Francji. I tyle. Pisałem do spemall ale nic nie odpisuja. Sprawdzałem na sf express wczesniej działało, a od soboty nic. Czy ktoś z Was wie może co jest nie tak, czy komuś innemu działa śledzenie?

Wysłane z mojego Elephone P3000S przy użyciu Tapatalka

18 minut temu, pawelek2086 napisał:

Witam, Was. Przepraszam że zmieniam temat, ale mam problem ze śledzeniem, ponieważ w zeszły poniedziałek kupiłem na spemall.com RN3pro. Wysyłka eu express. Otrzymałem info w środę, że przesyłkę wysłali. Mam numer: 04569700099212H, śledzenie działało do soboty, potem cały czas pisze na www.17track.com że przesyłkę wysłali z Francji. I tyle. Pisałem do spemall ale nic nie odpisuja. Sprawdzałem na sf express wczesniej działało, a od soboty nic. Czy ktoś z Was wie może co jest nie tak, czy komuś innemu działa śledzenie?

Wysłane z mojego Elephone P3000S przy użyciu Tapatalka

https://tracking.dpd.de/parcelstatus?query=04569700099212H&locale=en_D2

Przecież tam jest tylko zakładka Redmi Note 3 

Dobra mój błąd, znalazłem jest

No to coś już musieli zmienić bo jak wstawiałem posta to była osobna zakładka "Redmi Note 3 Pro", a teraz dali wszytko do jednej rozdzielając wersję MTK i Qualcomm.

Swypnięte z Redmi Note 4G :)

ale ta wersja global 7.1.7 nie miała problemów z logowaniem się do sieci przy dualsimie?

Pytanie jak to teraz wrzucić na nasz soft

Póki co się nie da. Może jakaś kolejna wersja zadziała.

Ja to wgralem metoda z unbrik.bat(Patrz instalacja (unbrick) wersji 7.1.9.0.0) i potem  przez miflash poszlo bez problemu.We flashboot nie idzie ani w recovery Wgrywalem  na wersje 7.1.20.0 (bootloader zablokowany)

Edited by xylaxos

Macie problemy z czytnikiem linii? Czasem, w zasadzie tylko w trakcie i po bieganiu (nawet jak mam suche palce) nie mogę odblokować telefonu za pomocą czytnika. Wpiszę pin i później już czytnik działa normalnie... mialem to i na 7.1.20 i teraz na globalu. 

51 minut temu, lukis2 napisał:

Macie problemy z czytnikiem linii? Czasem, w zasadzie tylko w trakcie i po bieganiu (nawet jak mam suche palce) nie mogę odblokować telefonu za pomocą czytnika. Wpiszę pin i później już czytnik działa normalnie... mialem to i na 7.1.20 i teraz na globalu. 

U mnie czasem coś podobnego tak jakby tel był uśpiony ale jak go wybudzę przyciskiem power to potem już łapie nie trzeba wpisywać kodu;]

Dobry wieczor, przepraszam za banalne pytanie ale chcialem zawrocic Wam dupe pewnie glupota, ale nie ogarniam ;) 

Przeczytalem ta dyskusje i pare innych, nie mam pojecia o wgrywaniu czegokolwiek do telefonu, tym bardziej chinskiego, ale ten akurat bardzo mi sie podoba i po wielu latach z SGS2 zastanawiam sie czy nie kupic RN3Pro ze snapdragonem. Z tego co wywnioskowalem dostanie on rom multilanguage i w niedalekiej przyszlosci jest szansa ze bedzie tam jezyk polski. Czy moge juz gdzies kupic telefon ktory na pewno dostanie multilanguage, albo wrecz z juz wgranym tym systemem? Czy mam czekac az pojawia sie telefony z taka opcja? Gdzie bezpiecznie moge nabyc ten tel? Ogarniam zakupy z chin wiec moze byc i tam, ew z EU tylko wtedy dobra opcja bylaby faktura vat ktora moglbym odliczyc.

Jakie szkło hartowane polecacie do XRN3P? 

Najlepiej z allegro lub jakiegoś polskiego sklepu

Wystarczy poszukać na forum... Pasuje wszystko od zwykłego Note'a, więc najlepiej tam

• Like 1

Jakie szkło hartowane polecacie do XRN3P? 

Najlepiej z allegro lub jakiegoś polskiego sklepu

Mocolo. Na aliexpress 3.18$ za sztukę. Na allegro jakoś za 23 zł.

Ten tel ma zabezpieczenie jak X razy dotkniesz czytnik złym palcem to nie działa do momentu odblokowania pinem czy tam wzorem. Może jak biegasz to coś haczy o czytnik i tel uznaje, że ktoś go próbuje odblokować.

Tyle że wgranie chociażby Globala blokuje BL. Jakikolwiek oficjalny soft od Xiaomi wygrany przez MiFlash zablokuje BL. Trzeba od nowa odblokowywać po każdej takiej operacji, bo te Romy blokują BL.

Swypnięte z Redmi Note 3 Pro :)

• ZduneX25 pinned this topic
  • Acid locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...