king300000 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Witam. Mam pytanie co do tej magii związanej z tłumaczeniem romów. Zauważyłem że na XRN3Pro zostało już wydane jakieś spolszczonko. Czy to jest stabilna wersja systemu czy rozwojowa bo szukając romu kenzo w liście stabilnych wersji niestety go nie znalazłem :/ Poza tym mam rozumieć że androida 6 nie zobacze na tym modelu tak? Z góry dziena za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek2086 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Witam, Was. Przepraszam że zmieniam temat, ale mam problem ze śledzeniem, ponieważ w zeszły poniedziałek kupiłem na spemall.com RN3pro. Wysyłka eu express. Otrzymałem info w środę, że przesyłkę wysłali. Mam numer: 04569700099212H, śledzenie działało do soboty, potem cały czas pisze na www.17track.com że przesyłkę wysłali z Francji. I tyle. Pisałem do spemall ale nic nie odpisuja. Sprawdzałem na sf express wczesniej działało, a od soboty nic. Czy ktoś z Was wie może co jest nie tak, czy komuś innemu działa śledzenie? Wysłane z mojego Elephone P3000S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukis2 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 18 minut temu, pawelek2086 napisał: Witam, Was. Przepraszam że zmieniam temat, ale mam problem ze śledzeniem, ponieważ w zeszły poniedziałek kupiłem na spemall.com RN3pro. Wysyłka eu express. Otrzymałem info w środę, że przesyłkę wysłali. Mam numer: 04569700099212H, śledzenie działało do soboty, potem cały czas pisze na www.17track.com że przesyłkę wysłali z Francji. I tyle. Pisałem do spemall ale nic nie odpisuja. Sprawdzałem na sf express wczesniej działało, a od soboty nic. Czy ktoś z Was wie może co jest nie tak, czy komuś innemu działa śledzenie? Wysłane z mojego Elephone P3000S przy użyciu Tapatalka https://tracking.dpd.de/parcelstatus?query=04569700099212H&locale=en_D2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 https://tracking.dpd.de/parcelstatus?query=04569700099212H&locale=en_D2 Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Do końca tygodnia paczka powinna być u Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek2086 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 O super, dziękuję! Wysłane z mojego Elephone P3000S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axan Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Jaki jest najnowszy miui do Pro? Dzieki Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Jest już osobna karta z oprogramowaniem do Redmi Note 3 Pro na stronie MIUI. http://en.miui.com/download-301.html#438 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 I ten rom mozna wgrac przez mi pc suite? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinuk Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 (edited) 40 minut temu, Big00s napisał: Jest już osobna karta z oprogramowaniem do Redmi Note 3 Pro na stronie MIUI. http://en.miui.com/download-301.html#438 Przecież tam jest tylko zakładka Redmi Note 3 Dobra mój błąd, znalazłem jest Edited March 15, 2016 by cinuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Przecież tam jest tylko zakładka Redmi Note 3 Dobra mój błąd, znalazłem jest No to coś już musieli zmienić bo jak wstawiałem posta to była osobna zakładka "Redmi Note 3 Pro", a teraz dali wszytko do jednej rozdzielając wersję MTK i Qualcomm. Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
eject Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 ale ta wersja global 7.1.7 nie miała problemów z logowaniem się do sieci przy dualsimie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Pytanie jak to teraz wrzucić na nasz soft 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinuk Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 (edited) nie może zweryfikować paczki... Kurcze jak to zainstalować, może przez recovery update Edited March 15, 2016 by cinuk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 ale ta wersja global 7.1.7 nie miała problemów z logowaniem się do sieci przy dualsimie? Pytanie jak to teraz wrzucić na nasz soft Póki co się nie da. Może jakaś kolejna wersja zadziała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Obstawiam, że musimy poczekać na wersję fastboot: http://en.miui.com/a-234.html bo pewnie wersje global i china są inaczej podpisywane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonda Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Obstawiam, że musimy poczekać na wersję fastboot: http://en.miui.com/a-234.html bo pewnie wersje global i china są inaczej podpisywane. Masz wszystko co potrzebne tutaj: http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/10511-[ROM][Fastboot]Stable-Global-7.1.7.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Są inaczej podpisane. Trzeba czekać na wersję fastboot. Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 A tak zmieniając temat dzisiaj troche zgrzalem telefon bo gralem okolo godziny i trochu sie nagrzal ale na szczescie nie bylo efektu throttlingu wiec jest dobrze:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Mały teścik wytrzymałości telefonu https://youtu.be/1s6fDsvgmQc Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek2086 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Witam, mam ten telefon, uruchamiam go a tam chiński język. Czy może mnie ktoś poprowadzić jak zmienić na angielski? Wysłane z mojego Elephone P3000S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek2086 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Udało mi się zresetować po chińskim menu, mam teraz angielski i zaraz wgram Global. Wysłane z mojego Elephone P3000S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylaxos Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 (edited) Ja to wgralem metoda z unbrik.bat(Patrz instalacja (unbrick) wersji 7.1.9.0.0) i potem przez miflash poszlo bez problemu.We flashboot nie idzie ani w recovery Wgrywalem na wersje 7.1.20.0 (bootloader zablokowany) Edited March 16, 2016 by xylaxos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Czemu wgrałeś chiński rom zamiast global rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrucha Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Czy może ktoś napisać proszę przejrzysta instrukcje odblokowania bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylaxos Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 25 minut temu, Goti napisał: Czemu wgrałeś chiński rom zamiast global rom? Nic nie pisalem ze wgralem chinski rom.Wgrywalem global 7.1.7.0.Nawiazalem tylko do sposobu wgrywania Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukis2 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Macie problemy z czytnikiem linii? Czasem, w zasadzie tylko w trakcie i po bieganiu (nawet jak mam suche palce) nie mogę odblokować telefonu za pomocą czytnika. Wpiszę pin i później już czytnik działa normalnie... mialem to i na 7.1.20 i teraz na globalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Czy ktoś widział porównanie zdjęć z RMN3pro z Mi5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 51 minut temu, lukis2 napisał: Macie problemy z czytnikiem linii? Czasem, w zasadzie tylko w trakcie i po bieganiu (nawet jak mam suche palce) nie mogę odblokować telefonu za pomocą czytnika. Wpiszę pin i później już czytnik działa normalnie... mialem to i na 7.1.20 i teraz na globalu. U mnie czasem coś podobnego tak jakby tel był uśpiony ale jak go wybudzę przyciskiem power to potem już łapie nie trzeba wpisywać kodu;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack_sparrow Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Dobry wieczor, przepraszam za banalne pytanie ale chcialem zawrocic Wam dupe pewnie glupota, ale nie ogarniam Przeczytalem ta dyskusje i pare innych, nie mam pojecia o wgrywaniu czegokolwiek do telefonu, tym bardziej chinskiego, ale ten akurat bardzo mi sie podoba i po wielu latach z SGS2 zastanawiam sie czy nie kupic RN3Pro ze snapdragonem. Z tego co wywnioskowalem dostanie on rom multilanguage i w niedalekiej przyszlosci jest szansa ze bedzie tam jezyk polski. Czy moge juz gdzies kupic telefon ktory na pewno dostanie multilanguage, albo wrecz z juz wgranym tym systemem? Czy mam czekac az pojawia sie telefony z taka opcja? Gdzie bezpiecznie moge nabyc ten tel? Ogarniam zakupy z chin wiec moze byc i tam, ew z EU tylko wtedy dobra opcja bylaby faktura vat ktora moglbym odliczyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osa Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Jakie szkło hartowane polecacie do XRN3P? Najlepiej z allegro lub jakiegoś polskiego sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonda Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Jakie szkło hartowane polecacie do XRN3P? Najlepiej z allegro lub jakiegoś polskiego sklepu Wystarczy poszukać na forum... Pasuje wszystko od zwykłego Note'a, więc najlepiej tam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Jakie szkło hartowane polecacie do XRN3P? Najlepiej z allegro lub jakiegoś polskiego sklepu Mocolo. Na aliexpress 3.18$ za sztukę. Na allegro jakoś za 23 zł. Macie problemy z czytnikiem linii? Czasem, w zasadzie tylko w trakcie i po bieganiu (nawet jak mam suche palce) nie mogę odblokować telefonu za pomocą czytnika. Wpiszę pin i później już czytnik działa normalnie... mialem to i na 7.1.20 i teraz na globalu. Ten tel ma zabezpieczenie jak X razy dotkniesz czytnik złym palcem to nie działa do momentu odblokowania pinem czy tam wzorem. Może jak biegasz to coś haczy o czytnik i tel uznaje, że ktoś go próbuje odblokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 China Dev wyszedł dzisiaj. http://en.miui.com/thread-243332-1-1.html Co do Global Dev to jest on w fazach testów. Trzeba czekać bo może być na dniach. Swypnięte z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 No to już jesteśmy blisko unlocka BLa.. Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Tyle że wgranie chociażby Globala blokuje BL. Jakikolwiek oficjalny soft od Xiaomi wygrany przez MiFlash zablokuje BL. Trzeba od nowa odblokowywać po każdej takiej operacji, bo te Romy blokują BL. Swypnięte z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts