marcinj6 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Ja wrzuciłem Global i telefon działa jeszcze płynniej ale bateria szybciej się rozladowywuje u mnie:/ jak cos robię na telefonie to procenty szybko lecą. Przez 8h snu spadło aż 5% a wczesniej na 7.1.20 przy 12h spadało max 3% jakieś pomysły bo sprawdzałem i nie widzę żeby jakaś apka drenowala baterie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Jest juz dev do pobrania http://en.miui.com/download-301.html#439 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 " Udało się złamać zabezpieczenia MIUI i powstaną romy dla Redmi 3, Redmi Note 3 Pro, Mi4s i Mi5. Wymagane będzie jednak posiadanie odblokowanego bootloadera i TWRP" https://miuipolska.pl/miui-6-3-17/ No to wgrywam dzisiaj Dev Rom Swypnięte z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 52 minuty temu, Big00s napisał: " Udało się złamać zabezpieczenia MIUI i powstaną romy dla Redmi 3, Redmi Note 3 Pro, Mi4s i Mi5. Wymagane będzie jednak posiadanie odblokowanego bootloadera i TWRP" https://miuipolska.pl/miui-6-3-17/ No to wgrywam dzisiaj Dev Rom Swypnięte z Redmi Note 3 Pro Cześć, Czy czas przyszły nie jest tutaj kluczowy? Obecny ROM 6.1.3.17 wspiera juz RN3Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 @musek Romy są w trakcie gotowania, bo baza już jest, determinacja użytkowników i złamane zabezpieczenia. China Dev Rom wyszedł dzisiaj jest to wersja 6.3.17. Więcej info tutaj: http://en.miui.com/thread-243876-1-1.html Swypnięte z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 To pewnie i tak minie jeszcze z miesiac za nim pojawi sie rom miuipolska na rn3pro.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibizbyszek Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 podpowie ktoś o co chdzi z ta stronka http://www.miui.com/unlock/index_en.html ciagle wywala Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Nic nie wywala ,niektorzy tylko Maja problem z wejsciem tam ,nie wiadomo czy to kwestia IP czy moze wina serwera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 (edited) Bootloader odblokowany:D Teraz pytanie: Czy to TWRP można wgrywać spokojnie?? http://xiaomi.eu/community/threads/twrp-3-0-0-0-for-redmi-note-3-pro-snapdragon.30552/ i później wgrać 7.1.18 od xiaomi.eu przez updater?? Edited March 18, 2016 by Rafullo Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Jak???? Na jakim romie? Po wgraniu deva trzeba bedzie jeszcze raz odblokowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Moze Acid niech sie wypowie bo wg newsa na głównej z 14.03, nie bedą juz tworzone romy tylko język polski bedzie dodawany do romow global, jesli poprawnie zrozumiałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Wgrałem najnowszego DEV z tego poradnika http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html i poszło za 1 razem. teraz robi się root. 2 minuty temu, nivepl napisał: Moze Acid niech sie wypowie bo wg newsa na głównej z 14.03, nie bedą juz tworzone romy tylko język polski bedzie dodawany do romow global, jesli poprawnie zrozumiałem Troszkę wyżej miałeś napisane że powstanie miuipolska bo złamali zabezpieczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 podpowie ktoś o co chdzi z ta stronka http://www.miui.com/unlock/index_en.html ciagle wywala Wywala wywala, próbowałem z 10roznych IP i 3 rożnych laptopów i rożnych przeglądarek. Albo błąd wielokrotnego przekierowania albo jakies inne krzaki przy logowaniu wyskakują. Jak ktoś był w stanie to ogarnac z powodzeniem to moze wpisałby z jakiej konfiguracji sie łączyl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wald3k Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 5 minut temu, nivepl napisał: Wywala wywala, próbowałem z 10roznych IP i 3 rożnych laptopów i rożnych przeglądarek. Albo błąd wielokrotnego przekierowania albo jakies inne krzaki przy logowaniu wyskakują. Jak ktoś był w stanie to ogarnac z powodzeniem to moze wpisałby z jakiej konfiguracji sie łączyl? Przed chwila sprawdziłem działa, Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Ja tez, wywala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 44 minuty temu, Rafullo napisał: Wgrałem najnowszego DEV z tego poradnika http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html i poszło za 1 razem. teraz robi się root. Troszkę wyżej miałeś napisane że powstanie miuipolska bo złamali zabezpieczenia a jak ten dev się spisuje?? może zrobiłbyś mały poradnik po polsku jak wgrać deva i jak zrobić twrp i roota:) tak jak o zrobił ciunek albo kamaloo:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 DEV wgrywasz identycznie jak Global, po prostu inny plik trzeba sciągnąć. Ma on już wbudowanego roota. A z twrp walczę jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 (edited) aha a jak się spisuje? bo nie chciałbym mieć jakiś bugów:) mi na globalu szybko bateria leci:/ Edited March 18, 2016 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Wgrałem go ok godz temu, skąd mam wiedzieć czy nie ma bugów, skoro odblokowywałem bootloadera, i instaluje twrp. Wszystkiego na raz nie sprawdzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 ok. a rozumiem że pakietu google i pl języka nie ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylaxos Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=243876&highlight=redmi%2Bnote%2B3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thermoos Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 5 minut temu, Rafullo napisał: Wgrałem go ok godz temu, skąd mam wiedzieć czy nie ma bugów, skoro odblokowywałem bootloadera, i instaluje twrp. Wszystkiego na raz nie sprawdzę a które twrp wgrywasz - bo ja przy pierwszej próbie zbrikowałem telefon. W zasadzie wydaj mi się że nie przy twrp, bo to jakoś poszło, tylko przy próbie wgrania superSu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 1 minutę temu, thermoos napisał: a które twrp wgrywasz - bo ja przy pierwszej próbie zbrikowałem telefon. W zasadzie wydaj mi się że nie przy twrp, bo to jakoś poszło, tylko przy próbie wgrania superSu. No właśnie ja też. Znaczy się w twrp mogę wejść ale się nie odpala, tzn stoi na logo MI. Jakieś rady?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thermoos Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 miałem tak samo znalazłem taką stronkę: http://www.htcmania.com/showthread.php?p=22446079&posted=1. niestety po hiszpańsku, ale google z grubsza to przetłumaczy. pobrałem pliki z mega.nz Tam jest taka paczka "TWRP 2870 REDMI NOTE 3 PRO". W zasadzie chyba tylko ona jest potrzebna. Klikasz na kenzo_twrp.bat. Oczywiście na wpiętym telefonie w trybie fastboot. Nadpisze wtedy trochę inna wersję twrp, ale najważniejsze że po restarcie telefon się uruchomił. Jak coś niejasne to pytaj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 14 minut temu, thermoos napisał: miałem tak samo znalazłem taką stronkę: http://www.htcmania.com/showthread.php?p=22446079&posted=1. niestety po hiszpańsku, ale google z grubsza to przetłumaczy. pobrałem pliki z mega.nz Tam jest taka paczka "TWRP 2870 REDMI NOTE 3 PRO". W zasadzie chyba tylko ona jest potrzebna. Klikasz na kenzo_twrp.bat. Oczywiście na wpiętym telefonie w trybie fastboot. Nadpisze wtedy trochę inna wersję twrp, ale najważniejsze że po restarcie telefon się uruchomił. Jak coś niejasne to pytaj Poszło, dzięki wielkie... jest xiaomi eu z językiem polskim ale nie działa wifi... ale się wykombinuje coś:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 (edited) 1 godzinę temu, wald3k napisał: Przed chwila sprawdziłem działa, To tak w temacie działania strony do unlocka, robione przed chwilą: Edited March 18, 2016 by nivepl Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibizbyszek Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 u mnie to samo mecze sie juz 3 dni z tym i nikt nie chce pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
thermoos Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 6 minut temu, Rafullo napisał: Poszło, dzięki wielkie... jest xiaomi eu z językiem polskim ale nie działa wifi... ale się wykombinuje coś:D mi też nie działało. trzeba jeszcze raz wgrać rom miflashem Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 a ja mam pytanie czy jak zainstaluje dev żeby odblokować bootloader to jak wrócę na global z powrotem to będę miał zablokowany bootloader znowu? kurcze pogubiłem się:) chciałbym zainstalować tego xiaomi.eu z językiem polskim. mam zgodę na odblokowanie i wiem jak sflashować do wersji dev ale nie wiem jak wrzucić twrp i super su bo z tego tutorialu z hiszpańskiej strony nawet przez tłumacza nie rozumiem o co chodzi:/ pomożecie?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thermoos Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 (edited) 11 minut temu, marcinj6 napisał: a ja mam pytanie czy jak zainstaluje dev żeby odblokować bootloader to jak wrócę na global z powrotem to będę miał zablokowany bootloader znowu? kurcze pogubiłem się:) chciałbym zainstalować tego xiaomi.eu z językiem polskim. mam zgodę na odblokowanie i wiem jak sflashować do wersji dev ale nie wiem jak wrzucić twrp i super su bo z tego tutorialu z hiszpańskiej strony nawet przez tłumacza nie rozumiem o co chodzi:/ pomożecie?:) Jak odblokowałem bootloader już na globalu, potem z konieczności wgrywałem go jeszcze raz (zbrikowałem telefon) i ma teraz taki kominikat "No need to unlock this device" - więc raczej nie trzeba ponownie odblokowywać Edited March 18, 2016 by thermoos Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 najlepiej żeby się upewnić to trzeba spróbować wejść w recovery:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 1 godzinę temu, Rafullo napisał: Bootloader odblokowany:D Ale odblokowales BL oficjalna metoda przez strone unlocka czy jakims innym sposobem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 nie ma innego sposobu tylko przez mi unlock. oficjalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thermoos Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 23 minuty temu, Rafullo napisał: Poszło, dzięki wielkie... jest xiaomi eu z językiem polskim ale nie działa wifi... ale się wykombinuje coś:D A mam takie pytanko o ten dzisiejszy dev. Ja odblokowałem bootloader już na globalu - to jest go po co wgrywać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nivepl Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 5 minut temu, marcinj6 napisał: nie ma innego sposobu tylko przez mi unlock. oficjalnie. No to super;(! Jedni twierdza ze strona dziala a innym jak np mi nie udaje sie za chiny () zalogowac na stronie z unlockiem;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts