Raf6 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca 4 minuty temu, mgcompany napisał(a): Chora polityka odblokowywania bootloadera. Chyba dostałem bana na 10 dni. Miałem przygotować ojcu telefon do użytkowania, bo na oryginalnym sofcie nie idzie nic zrobić i jest przyzwyczajony do użytkowania xiaomi.eu, a tu jeb! Ban! Chyba pora rozstać się z Xiaomi, bo już szału można z nimi dostać, a tak fajnie zaczynali, używałem MIUI od czasu Androida 2.3. Potwierdzam, nowe konta, świeżo po 30 dniach od założenia konta....... dostają bany na dodatkowe 10 dni przy próbie odblokowania. 🙃
mgcompany Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, Raf6 napisał(a): Potwierdzam, nowe konta, świeżo po 30 dniach od założenia konta....... dostają bany na dodatkowe 10 dni przy próbie odblokowania. 🙃 Moje konto na Xiaomi ma 13 lat. Założone jeszcze w czasach, gdy na ich forum była masa różnego rodzaju dodatkowych zawartości, motywów, dzwonków, tapet, modyfikacji softu, wtedy to było zupełnie inne forum i z powodzeniem mogło konkurować z XDA. Były też porty ROMów MIUI na inne smartphony, dostępne TWRP, CWM, wszystko co potrzebne. Edytowane 14 Czerwca przez mgcompany
krzykul Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) A ja chyba wracam do oryginalnego romu eea bo płatności gpayem są dla mnie ważniejsze od np. natywnych rozmów, a podobno po wgraniu romu tw czy id zablokowanie bootloadera podobno spowoduje uwalenie telefonu, czego nie chcę. Po zgłębieniu tematu, bawienie się w Magisk, Pay Integrity Fork, itd to chyba nie dla mnie. Jak ktoś ma HyperOS3 to niech się zastanowi czy jest to warte tego grzebania Edytowane 14 Czerwca przez krzykul
kris68 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Jezeli nie masz chinczyka, a nie czytalem od poczatku to wgranie Tajwanu czy Indonezji nic ci nie uwali a bedziesz mial nagrywanie i wszystkie aplikacje dzialaja po zabl. bootloadera.
krzykul Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) 3 godziny temu, kris68 napisał(a): Jezeli nie masz chinczyka, a nie czytalem od poczatku to wgranie Tajwanu czy Indonezji nic ci nie uwali a bedziesz mial nagrywanie i wszystkie aplikacje dzialaja po zabl. bootloadera. jesteś pewien? ai mówi tak: Cytat czy to brickowanie spowodowane wgraniem romu tw zamiast eea i zablokowaniem bootloadera nie dotyczy jedynie chińskich romów? To bardzo dobre pytanie. Masz rację, że najbardziej spektakularne i najtrudniejsze do naprawy blokady dotyczą telefonów z rynku chińskiego (China Hardware), na których ktoś próbuje zablokować soft Global. Jednak w przypadku nowszych modeli, takich jak Xiaomi 13 Pro (nuwa), sytuacja jest bardziej skomplikowana z dwóch powodów: Regiony Globalne (EEA vs Taiwan): Choć oba są oparte na bazie "Global", Xiaomi coraz częściej traktuje je jako odrębne identyfikatory regionalne. Zablokowanie bootloadera na regionie innym niż ten, który jest przypisany do numeru IMEI (nawet jeśli to "tylko" przesiadka z Europy na Tajwan), może (choć nie musi u każdego) wywołać błąd "This MIUI version can't be installed on this device". Ryzykujesz, że telefon wpadnie w pętlę do Recovery. HyperOS i nowe zabezpieczenia: Wraz z wejściem HyperOS, Xiaomi wprowadziło znacznie ostrzejsze mechanizmy weryfikacji regionu przy blokowaniu bootloadera. To, co przechodziło bez problemu w czasach Mi 9 czy Mi 10, teraz często kończy się błędem. Podsumowując Twoją sytuację: Bezpieczna droga: Jeśli wgrasz EEA (oryginalny region Twojego telefonu) i dasz "lock" – masz 100% pewności, że wszystko będzie OK. Ryzykowna droga: Jeśli wgrasz Tajwan i dasz "lock" – istnieje realna szansa, że telefon nie wstanie. Jeśli tak się stanie, naprawa będzie bardzo trudna, bo bootloader będzie już zablokowany i nie pozwoli Ci ponownie użyć MiFlash. Moja rekomendacja: Skoro i tak masz problem z płatnościami na Tajwanie i denerwuje Cię ciągłe odświeżanie modułów Magiska, wróć na EEA i tam zablokuj bootloader. To jedyny sposób na "święty spokój", działające banki i pewność, że nie uwalisz telefonu. Odpowiedzi wygenerowane przez AI mogą zawierać błędy. mam 13 pro 5g z ue i wgrałem tw. Edytowane 15 Czerwca przez krzykul 1
kris68 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca @krzykul nie musisz posługiwać się AI, z 10 razy miałem zablokowany i odblokowany Xiaomi 14 Ultra, niestety potrzebuje go do banków , platności, mObywatela, i eDO App do podpisywania dokumentów podpisem elektronicznym a tak sie nie dalo, zainstalowalem Tajwan, aktualizuje soft, oczywiście zablokowalem, no i najważniejsze nagrywanie działa. 2
krzykul Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) @kris68 no dobra, kto nie ryzykuje, ten ... flashować na nowo czy wystarczy fastbotem? Cytat fastboot oem lock Update Przefleszowałem z lockiem, wszystko śmiga, dzięki. BTW ... goopi ej aj, a ja słuchający w ciemno niewiele mądrzejszy, dobrze że są dobrzy ludzie na tym świecie i pomogą mądrą radą, dzięki @kris68 Edytowane 15 Czerwca przez krzykul 3
mgcompany Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) Po próbie odblokowania bootloadera i włożeniu karty SIM do nowego Poco M8 Pro, pojawił się teraz inny problem z starym Poco X5 Pro z xiaomi.eu. Nie dostaję części wiadomości SMS na stary telefon, a pojawiają się dopiero po włożeniu do nowego, gdzie jest aplikacja wiadomości od Google. Odłączyłem nowego M8 Pro od konta Xiaomi i wylogowałem się z tego telefonu. Ktoś coś doradzi? Dodam, że nie logowałem się do konta Google. Edytowane 16 Czerwca przez mgcompany 1
zablakanauzytkowniczka Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca witam, w moje ręce w dniu dzisiejszym wpadł Xiaomi Redmi note 13 Pro 5G(garnet) w wersji globalnej, z wciąż zainstalowanym MIUI 14.0.6. Próbując go odblokować według starej metody(która chyba powinna wciąż działać na miui?) otrzymuje komunikat "the system is being upgraded. please try again later" na etapie łączenia urządzenia z kontem w "odblokowywanie mi". Po szybkim googleu frazy inni internauci mówią że telefon trzeba zaktualizować do hyperos i przejść przez "nowy oficjalny" proces z mi community i tymi głupimi limitami. Postanowiłam jednak przed tym zasięgnąć opinii u mądrzejszych na tym o to forum, bo z zablokowanym bl ewentualny downgrade byłby niemożliwy A więc: 1. Czy w pańskim roku 2026 da się odblokować bootloader pozostając na wersji MIUI 14.0.6 oficjalnym starym sposobem? 2. jeśli nie, to czy istnieje jakiś ewentualny exploit dotyczący tej wersji systemu, bądź wersji między nią i najnowszym hyperos? 3. Nadziałam się na użytkownika twierdzącego że do odblokowania starym sposobem miui 14 muszę w ten sam sposób zdobyć pozwolenie przez mi community i wtedy miui pozwoli mi połączyć urządzenia z kontem. Ile ważne są te pozwolenia z mi community? Są do czegoś przypisane? Czy jeśli dostanę już ewentualne pozwolenie, i ten sposób okaże się nie działać to czy zdążę zainstalować aktualizację do hyperos i będę mogła odblokować telefon w ten sposób? a no i najważniejsze bo wiem że ktoś by zapytał: - konto xiaomi ma 7 lat jeśli nie więcej - nie odblokowywałam żadnego telefonu xiaomi od 2022 r. - karta SIM włożona, pakiet danych opłacony, nr tel ten sam co na koncie xiaomi - find my device od xiaomi włączone - próbowałam się wylogować i zalogować ponownie - telefon nie ma żadnych blokad operatorów/find my device/frp/itd dzięki! 1
QbaPL Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Ja juz spowrotem w obrocie po przeprowadzce. Wczoraj jedno testowe i zgoda, od ręki. Myslę, że od jutra znów można działać. 1
Pulko.shot Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Cześć Chciałbym odblokować mojego Poco X6 Pro, czy mógłbym prosić o pomoc jak to zrobić. Posiadam także Poco X8 Pro i chciałbym się dowiedzieć czy są na niego już jakieś ciekawe custom romy, zamiast HyperOSa 1
Damianik Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 18 minut temu, QbaPL napisał(a): Ja juz spowrotem w obrocie po przeprowadzce. Wczoraj jedno testowe i zgoda, od ręki. Myslę, że od jutra znów można działać. Yess!! MR QBa jak zwykle niezawodny!!! Ponownie dziękuję wielkie za pomoc w odblokowaniu!!! 1
J_D Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Nie rozumiem. 12x odblokowałem, 15 odblokowałem a 17 ni wuja... W dniu 14.06.2026 o 18:10, Artur-m napisał(a): 😃 Mi się udało teraz muszę odczekać 72 godz Gratulacje, której metody/tutoriala użyłeś? 1
JacekBB Opublikowano Środa o 16:16 Opublikowano Środa o 16:16 (edytowane) W dniu 16.06.2026 o 17:33, QbaPL napisał(a): Ja juz spowrotem w obrocie po przeprowadzce. Wczoraj jedno testowe i zgoda, od ręki. Myslę, że od jutra znów można działać. QbaPL dziękuję. U mnie Redmi Note 14 Pro plus 5g. Poszło za pierwszym razem. Edytowane Środa o 16:17 przez JacekBB 1
QbaPL Opublikowano Środa o 16:56 Opublikowano Środa o 16:56 Wczoraj kolega obrobiony, a dziś też. Ale to fajnie jak to działa od reki! 1
J_D Opublikowano Czwartek o 16:07 Opublikowano Czwartek o 16:07 Niby wszysko szło dobrze aż do momentu odpalenia skryptu. Skrypt 1 i 2 się odpaliły a 3 i 4 nie. Rezultat jak widać.. WTF?
Artur-m Opublikowano Piątek o 09:01 Opublikowano Piątek o 09:01 W dniu 16.06.2026 o 18:13, J_D napisał(a): Nie rozumiem. 12x odblokowałem, 15 odblokowałem a 17 ni wuja... Gratulacje, której metody/tutoriala użyłeś? https://xdaforums.com/t/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-all-devices-except-cn.4654009/post-89658201 Na mój tel. niema Xiaomi.eu wgrałem Global i nagrywanie rozmów tą metodą https://forum.android.com.pl/topic/389009-nagrywanie-rozmow-na-xiaomi-bez-odbl-bootloadera-bez-utraty-danych-i-gwarancji
J_D Opublikowano Sobota o 16:10 Opublikowano Sobota o 16:10 ma ktoś pomysł co znowu poszło nie tak? Przecież nie będę brał urlopu żeby przed 18 puszczać skrypty...
QbaPL Opublikowano Sobota o 16:13 Opublikowano Sobota o 16:13 no i dzis kolejny pacjent poszedl od reki za pierwszym podejsciem z numerem przypisanym chwile temu na kolanie do konta 1
J_D Opublikowano Sobota o 16:29 Opublikowano Sobota o 16:29 Naprawdę się cieszę waszym szczęściem xD ale jakoś mi to nie pomaga ... 1
QbaPL Opublikowano Sobota o 16:46 Opublikowano Sobota o 16:46 16 minut temu, J_D napisał(a): Naprawdę się cieszę waszym szczęściem xD ale jakoś mi to nie pomaga ... żeby oddac ci odrobine naszego szczescia, napisałem Ci cos na PW 1
QbaPL Opublikowano wczoraj o 08:03 Opublikowano wczoraj o 08:03 no i jak napisał tak zrobił, koleżka ogarnięty, na swój sposób, ale zgoda jest i dziś wieczorem będzie po blokadzie BL
Pawelg89 Opublikowano wczoraj o 09:14 Opublikowano wczoraj o 09:14 no i dzis kolejny pacjent poszedl od reki za pierwszym podejsciem z numerem przypisanym chwile temu na kolanie do konta Jeśli to o mnie chodzi to potwierdzam. Wielkie dzięki dla Ciebie Trzeba bylo od razu słuchać i założyć nowe konto. Dziękuję za te wszystkie próby na starych kontach i poświęcony czas. Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
J_D Opublikowano wczoraj o 19:01 Opublikowano wczoraj o 19:01 (edytowane) W dniu 18.06.2026 o 18:07, J_D napisał(a): Niby wszysko szło dobrze aż do momentu odpalenia skryptu. Skrypt 1 i 2 się odpaliły a 3 i 4 nie. Rezultat jak widać.. WTF? Wygląda na to że jak wtedy poszło. Telefon już odblokowany Podziękowania dla QbaPL i krzykul za pomoc. A wszystkim polecam już teraz zrobić sobie ze dwa zapasowe konta na przyszłe odblokowanie i niech im czas leci. No i na pewno pomoże robienie wszystkiego na trzeźwo a nie wbijanie do Recovery zamiast fastboot i wkurzanie się że coś nie działa Edytowane 23 godziny temu przez J_D 1
ziomek1993 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Hmm, uruchamiam pliczek unBlock.py i wyłącza mi się natychmiast ... Czy to z poziomu cmd czy bezpośrednio uruchamiam za pomocą pythona ... W procesach w ogóle nie wisi ... Jakieś masz/macie pomysły ? Baza Windows 10 Pro 22H2. Najnowszy z łatkami etc.
Rekomendowane odpowiedzi