Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Aktualnie w swoim RN 13Pro 5G zainstalowane mam oprogramowanie indonezyjskie MIUI 14.0.4. TNRIDXM i dlatego do odblokowania BL próbowałem wykorzystać metodę na ByPass a ponieważ im niższa wersja HyperOS1 tym większa szansa powodzenia, dlatego postanowiłem wgrać posiadane pakiety aktualizacji OS1.0.2.0 UNRIDXM a potem OS1.0.5.0, ale niestety dostaję odpowiedź nie można zweryfikować aktualizacji a potem jeszcze pakiet OS1.0.8.0, ale tym razem dostałem odpowiedź, że pakiet przeznaczony jest do testów wewnętrznych i wymagane jest uprawnienie. System każdorazowo proponuje mi tylko OS1.0.14.0 jako jedyną najniższą dostępną dla mnie wersję. Na szczęście jest to wersja UNRIDXM z dostępną możliwością nagrywania połączeń telefonicznych, mimo wszystko zastanawiam się, czy pozostawić MIUI, czy przejść kolejno na Hyper OS1 i OS2. Jednak mimo, że posiadam wersję MIUI to nie mogę w żaden sposób sparować konta z telefonem a tym samym odblokować BL. 

Edytowane przez Janwoj
Opublikowano

Ech... Tak czytam to forum i chociaż właściwie już nastawiłem się na OnePlusa 13, to jeszcze raz tutaj wszedłem, ale niestety się rozczarowałem. Czy dobrze rozumiem, że Xiaomi 15 Pro nadal jest niemożliwe do odblokowania?

Opublikowano
2 godziny temu, majdan napisał(a):

Ech... Tak czytam to forum i chociaż właściwie już nastawiłem się na OnePlusa 13, to jeszcze raz tutaj wszedłem, ale niestety się rozczarowałem. Czy dobrze rozumiem, że Xiaomi 15 Pro nadal jest niemożliwe do odblokowania?

dobrze rozumiesz ... pro jest tylko i wyłącznie jako chińczyk i nie mamy możliwości żeby to ruszyć ... choć widziałem na eBay odblokowane 15 pro tyle że cena jest dość mocno zawyżona ... jeśli chcesz zrobić unlocka to tylko na wersjach globalnych 15 lub 15 ultra ... może uda się metoda oficjalną a jeśli nie zostaje płatna usługa (koszt jest do przełknięcia ...)

Opublikowano
W dniu 16.06.2025 o 10:27, bartekffw napisał(a):

Na telegramie @oreol7 odblokowuję online za 10 dolarów. Dostajesz konto czekasz 72 godziny i odblokowujesz. Na xiaomi community parę osób się odezwało ale jego oferta najtańsza. 

Możesz dać namiar na kanał w Telegramie?

Opublikowano
18 minut temu, dudijack napisał(a):

Możesz dać namiar na kanał w Telegramie?

Znalazłem przy ogólnym wyszukiwaniu jakiegoś @oreol7 o imieniu Eduard, nie wiem, czy to ten. 

Opublikowano

Mnie się udało odblokować mój Xiaomi Redmi Note 12 4G według tego poradnika z XDA. Korzystałem z najnowszej wersji Mi Unlock i oryginalnego przewodu.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, main.rc napisał(a):

Mnie się udało odblokować mój Xiaomi Redmi Note 12 4G według tego poradnika z XDA. Korzystałem z najnowszej wersji Mi Unlock i oryginalnego przewodu.

U mnie przy modelu RN 13 Pro 5G i wersji oprogramowania 1.0.14.0 UNRIDXM tą metodą nie sprawdza się i efekt jest jak na załączonym zrzucie. Jak widać wszystko uzależnione jest od modelu. Najpewniejsza i najszybsza jest metoda za odpłatnością.

Ten wiersz 333 w pliku bypass.php wygląda jak poniżej, ale nie wiem jak go zinterpretować. Może jakby coś w nim wyedytował to by to coś zmieniło, ale jak nie wiem.

// V816 is the special identity for HyperOS in MIUI version
$data["rom_version"] = str_replace("V816", "V14", $data["rom_version"]);

Zrzut ekranu 2025-06-20 164816.png

Edytowane przez Janwoj
Opublikowano
1 godzinę temu, wypcio napisał(a):

PHP itd działało tylko na pierwszej wersji hayperos później jajomi załatalo luke.

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Dzięki, to w tej sytuacji już dalej nie będę drążył tematu. Pozostanę na jedynym osiągnięciu, które udało mi się zrobić to podmiana pliku na indonezyjski a tym samym uzyskanie mozliwości nagrywania połączeń. Teraz przed aktualizacją sprawdzam plik, czy aby nie zmieniono w nim dialera Xiaomi na Google a potem dopiero wgrywam, bo na forum czytałem, że takie przypadki już się pojawiały. Wtedy pozostałoby mi już tylko odpłatne odblokowanie BL.

Opublikowano
W dniu 19.06.2025 o 20:01, Janwoj napisał(a):

Znalazłem przy ogólnym wyszukiwaniu jakiegoś @oreol7 o imieniu Eduard, nie wiem, czy to ten. 

Czy ktoś z was posiada może kontakt do tego kolesia ?

Opublikowano
W dniu 21.06.2025 o 12:20, Janwoj napisał(a):

Dzięki, to w tej sytuacji już dalej nie będę drążył tematu. Pozostanę na jedynym osiągnięciu, które udało mi się zrobić to podmiana pliku na indonezyjski a tym samym uzyskanie mozliwości nagrywania połączeń. Teraz przed aktualizacją sprawdzam plik, czy aby nie zmieniono w nim dialera Xiaomi na Google a potem dopiero wgrywam, bo na forum czytałem, że takie przypadki już się pojawiały. Wtedy pozostałoby mi już tylko odpłatne odblokowanie BL.

Malachite tylko w wersji tajwańskiej ma dialer Xiaomi. Jeszcze. Sprawdzałem z czystej ciekawości wszystkie wersje.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, kris68 napisał(a):

W jednym ze swoich telefonów mam najnowszy ROM Indonezja i też ma dialer Xiaomi.

Ja w swoim RN 13 Pro 5G mimo sprawdzenia ostatniej indonezyjskiej aktualizacji OS2.0.8.0 przed wgraniem pod kątem obecności dialera Xiaomi, to po wgraniu okazało się, że Ustawienia połączeń nie mają możliwości nagrywania. Dzięki pomocy i podpowiedzi Kacpra okazało się, że muszę zmienić region na inny niż Polska, bo od wersji OS2 parę takich krajów jak m.in. Polska, Hiszpania, Francja, Włochy, Niemcy, Czechy, Grecja, Rumunia (czasami także Bułgaria) zostało na siłę uszczęśliwionych brakiem nagrywania, jak widać trzeba być czujnym, bo nie wiadomo co jeszcze może się stać. 

Edytowane przez Janwoj
Opublikowano

pawciol   dokładnie, z tym że ja mam zaufanie do ncunlock, bo jednak się ogłaszają na stronie no i ostatecznie zapłaciłem te 77$, trwało kilkanaście minut i po bólu. Można próbować uzyskać unlock na stronie, ale wiadomo jak z tym jest....  kilku się czasem uda. Ale jak ktoś inwestuje w smartfona około 6k to te 80$ tak zaokrąglam to nie jest straszny wydatek.

Opublikowano
3 godziny temu, kris68 napisał(a):

pawciol   dokładnie, z tym że ja mam zaufanie do ncunlock, bo jednak się ogłaszają na stronie no i ostatecznie zapłaciłem te 77$, trwało kilkanaście minut i po bólu. Można próbować uzyskać unlock na stronie, ale wiadomo jak z tym jest....  kilku się czasem uda. Ale jak ktoś inwestuje w smartfona około 6k to te 80$ tak zaokrąglam to nie jest straszny wydatek.

Ja akurat nie chce inwestować 6K w telefon.

Myślę nad redmi note 13 pro 5g

Opublikowano
On 20/06/2025 at 20:49, Janwoj said:

U mnie przy modelu RN 13 Pro 5G i wersji oprogramowania 1.0.14.0 UNRIDXM tą metodą nie sprawdza się i efekt jest jak na załączonym zrzucie. Jak widać wszystko uzależnione jest od modelu. Najpewniejsza i najszybsza jest metoda za odpłatnością.

Ten wiersz 333 w pliku bypass.php wygląda jak poniżej, ale nie wiem jak go zinterpretować. Może jakby coś w nim wyedytował to by to coś zmieniło, ale jak nie wiem.

// V816 is the special identity for HyperOS in MIUI version
$data["rom_version"] = str_replace("V816", "V14", $data["rom_version"]);

Zrzut ekranu 2025-06-20 164816.png

Spróbuj odblokować telefon przez Mi Unlock po wyświetleniu pierwszej żółtej komendy "Now you can bind account in the developer options." Zaloguj się wtedy w Mi Unlock przy telefonie podłączonym w trybie fastboot.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, main.rc napisał(a):

Spróbuj odblokować telefon przez Mi Unlock po wyświetleniu pierwszej żółtej komendy "Now you can bind account in the developer options." Zaloguj się wtedy w Mi Unlock przy telefonie podłączonym w trybie fastboot.

Przejście w tryb fastboot wymaga wyłączenia telefonu a następnie ponownego włączenia trzymając jednocześnie przycisk - Vol a wówczas pokazane okienko w trybie bypass.cmd znika i nic już nie da się zrobić chyba, że można to inaczej wykonać. Teraz to już mam zaktualizowane do wersji OS2.0.8.0

Edytowane przez Janwoj
Opublikowano
Godzinę temu, Janwoj napisał(a):

Przejście w tryb fastboot wymaga wyłączenia telefonu a następnie ponownego włączenia trzymając jednocześnie przycisk - Vol

A nie lepiej przechodzić do trybu fastboot używając narzędzia ADB? Nie ma wówczas potrzeby zabawy przyciskami skoro telefon i tak jest podłączony do kompa.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Artig70 napisał(a):

A nie lepiej przechodzić do trybu fastboot używając narzędzia ADB? Nie ma wówczas potrzeby zabawy przyciskami skoro telefon i tak jest podłączony do kompa.

Muszę to sobie przypomnieć, bo sporo lat nie miałem potrzeby nic w tym zakresie robić i zapomniałem już te komendy. Może jakaś podpowiedź, gdzie tego szukać i jak to zrobić, żeby wejść w tryb fastboot bez wyłączania telefonu, bo teraz nie kojarzę jak to wówczas robiłem. Ewentualnie na priv, żeby nie robić opisów poza generalnym tematem tego forum. 

Edytowane przez Janwoj
Opublikowano
Przejście w tryb fastboot wymaga wyłączenia telefonu a następnie ponownego włączenia trzymając jednocześnie przycisk - Vol a wówczas pokazane okienko w trybie bypass.cmd znika i nic już nie da się zrobić chyba, że można to inaczej wykonać. Teraz to już mam zaktualizowane do wersji OS2.0.8.0
Dokładnie. Zrób tak jak piszesz. Przejdź w fastboot, wyłączając telefon. To nic, że okienko znika. Włącz teraz najnowszy Mi Unlock, zaloguj się na konto Xiaomi i daj znać, czy odblokowuje.
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tak robiłem i jak zwykle nic z tego nie wychodzi. Ciągle jest informacja, że nie mam sparowanego konta z telefonem. Próba połączenia kończy się info, że system jest aktualizowany i spróbuj później. Nie ma możliwości przeskoczenia tego problemu. Ten model tak ma. Sporo przeczytałem w tym temacie na różnych forach w tym zagranicznych i nic. Nie wiem jak inni poradzili sobie z odblokowaniem tego modelu w zeszłym roku, bo chyba jeszcze wtedy udało się to zrobić oficjalnie a teraz tylko odpłatnie. Zresztą we wcześniejszych mailach umieściłem informację od Xiaomi w tym temacie na stronie 233.

Edytowane przez Janwoj
Opublikowano

Mi się poszczęściło z odblokowaniem bl na hyperos 2 ale czekałem prawie 3 tygodnie coś było nie tak z aktywacja karty sim. Na xda znalazłem przyczynę

Opublikowano
8 godzin temu, wypcio napisał(a):

Mi się poszczęściło z odblokowaniem bl na hyperos 2 ale czekałem prawie 3 tygodnie coś było nie tak z aktywacja karty sim. Na xda znalazłem przyczynę

a daj linka do XDA? Dzięki

Opublikowano

Może mi ktoś podpowie, dlaczego na koncie Xiaomi w zakładce Urządzenia i po wejściu w aktualne urządzenie w pozycji Karta SIM wyświetlana jest informacja - Karta SIM nie jest zainstalowana lub aktywowana mimo, że mam wstawioną działającą kartę, co jej potrzeba, żeby była widoczna w tej pozycji jako aktywna.

Opublikowano

Ja miałem tak ale wina była po mojej stronie zrobiłem deboad i usunąłem możliwość aktywacji sim.
SMS został wysłany do aktywacji sim u ciebie???
Druga możliwości zablokowana możliwość wysyłania sms u operatora na zagraniczny numer.

Opublikowano (edytowane)

Nie chce mi się już kombinować z różnymi kartami, czy w tej sytuacji można przełożyć SIM kartę aktywną w odblokowanym RN10 5G do nieodblokowanego RN13Pro 5G i zalogować się na konto Xiaomi z tego pierwszego telefonu. To znacznie uprościłoby mi próbę odblokowania RN13. Czy rzeczywiście przy odblokowywaniu BL musi być SIM karta aktywowana, czy jakakolwiek.

Edytowane przez Janwoj
Opublikowano

Karta musi być aktywowana/zweryfikowana właśnie przez SMSa

Chyba nie musi. U mnie też było, że nie jest zweryfikowana a mimo to odblokowałem.