Dru79 Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 no masz tu - https://ncunlock.com/
acocieto Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 22 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Kolejna (i prawdopodobnie ostateczna) wersja skryptu z 4pda. NIc z tego 🫣 [Status] Na tym koncie można złożyć prośbę o uprawnienia do odblokowania bootloadera. Próba połączenia z serwerem NTP: ntp0.ntp-servers.net Czas pekiński z serwera ntp0.ntp-servers.net: 2024-11-22 23:52:40.382190 Oczekiwanie do 2024-11-22 23:59:30 na rozpoczęcie obliczania pinga. Czas: 2024-11-22 23:59:30. Sprawdzanie pinga... Sprawdzanie pinga... Średni ping: 27.90 ms Oczekiwanie do 2024-11-22 23:59:59.966051 (biorąc pod uwagę obliczone opóźnienie sieci). Czas: 2024-11-22 23:59:59.966439. Rozpoczynanie przesyłania żądań. [Żądanie] Wysyłanie żądania: 2024-11-22 23:59:59.966637 (UTC+8) [Ошибка сети] HTTPSConnectionPool(host='sgp-api.buy.mi.com', port=443): Read timed out. (read timeout=1.0) [Żądanie] Wysyłanie żądania: 2024-11-23 00:00:01.049552 (UTC+8) [Ошибка сети] HTTPSConnectionPool(host='sgp-api.buy.mi.com', port=443): Read timed out. (read timeout=1.0) [Ошибка сети] (<urllib3.connection.HTTPSConnection object at 0x000001C65B1F3D90>, 'Connection to sgp-api.buy.mi.com timed out. (connect timeout=1.0)') [Żądanie] Wysyłanie żądania: 2024-11-23 00:00:47.907620 (UTC+8) [Ошибка сети] HTTPSConnectionPool(host='sgp-api.buy.mi.com', port=443): Read timed out. (read timeout=1.0) [Żądanie] Wysyłanie żądania: 2024-11-23 00:01:09.372231 (UTC+8) [Ошибка сети] HTTPSConnectionPool(host='sgp-api.buy.mi.com', port=443): Read timed out. (read timeout=1.0) [Żądanie] Wysyłanie żądania: 2024-11-23 00:01:10.435105 (UTC+8) [Odpowiedź] Otrzymano odpowiedź: 2024-11-23 00:01:11.455341 (UTC+8) [Status] Limit próśb wyczerpany. Spróbuj ponownie 11/24 00:00 (miesiąc/dzień).
kirtash Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 [Żądanie] Wysyłanie żądania: 2024-11-23 00:03:38.231638 (UTC+8) [Ошибка сети] HTTPSConnectionPool(host='sgp-api.buy.mi.com', port=443): Read timed out. (read timeout=1.0) [Żądanie] Wysyłanie żądania: 2024-11-23 00:03:39.279301 (UTC+8) [Odpowiedź] Otrzymano odpowiedź: 2024-11-23 00:03:40.761820 (UTC+8) [Status] Być może prośba została zatwierdzona. Sprawdzanie statusu... [Odpowiedź serwera]: {'code': 100003, 'data': None, 'msg': 'fail', 'tc': '192420699846'} [Status] Nie można złożyć podania na tym koncie do 12/03 (miesiąc/dzień). Naciśnij Enter, aby zamknąć... Fantastycznie, jeszcze ban na konto :"D
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 A spróbuj teraz dodać konto w opcjach programisty jeśli możesz. Sporo osób pisało, że nawet po tym banie udało im się przypisać.
acocieto Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A spróbuj teraz dodać konto w opcjach programisty jeśli możesz. Sporo osób pisało, że nawet po tym banie udało im się przypisać @kirtash daj znać, bo nie mam urządzenia z HyperOS.
Netoper Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 Może już tak być że serwer autoryzacyjny nie wyrabia jak atakują go ludki standardowa drogą i dodatkowo skryptem i stąd być może blokady lecą.Po co w ogóle dają nadzieję na zgodę jak nie można jej dostać Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
kirtash Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A spróbuj teraz dodać konto w opcjach programisty jeśli możesz. Sporo osób pisało, że nawet po tym banie udało im się przypisać. 48 minut temu, acocieto napisał(a): @kirtash daj znać, bo nie mam urządzenia z HyperOS. Nic z tego. system is being upgraded.
abc00 Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 Mają jakąś awarię, nie korzystałem ze skryptu, tylko normalnie ręcznie i mam tajemniczy "błąd konta". Niestety w telefonie i opcjach programistycznych tak jak wyżej, konto nie chce sie powiązać i nadal odsyła po zgodę do apki Community. Narzędzie do odblokowania krzyczy żeby najpierw powiązać konto w opcjach programistycznych i tyle.
katrinam Opublikowano 23 Listopada 2024 Opublikowano 23 Listopada 2024 On 08/11/2024 at 20:09, katrinam said: Problem rozwiązany. Dodam jeszcze dla tych co mogą wiedzieć czy i na co przeszłam. Otóż po kolejnych próbach wgrania LineageOS i EvolutionX odpuściłam sobie i zainstalowałam MIUI Polska Działa stabilnie od 2 tygodni, nic się nie dzieje. Nie ma żadnych losowych rebootów. I oczywiście w oprogramowaniu nie ma żadnych śmieci, żadne aplikacyjki nie próbują się aktualizować "bo 95% użytkowników zaktualizowało to i ty musisz!" Tak czy inaczej ten telefon ssie. A propos - czy Wy również macie problemy z odblokowywaniem telefonu za pomocą czujnika linii papilarnych na ekranie? U mnie to rozwiązanie nie sprawdza się najlepiej w F5 Pro, mimo iż w F3 gdzie czujnik był na krawędzi - działało to bardzo dobrze. I jak dla mnie F5 Pro to ostatni sprzęt xiaomi jak i innych chińskich firm. Po co mam kupować, skoro potem i tak będę musiała bawić się w odblokowywanie bo znowu jakiś Chińczyk czegoś nie dorobi?
kirtash Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 A w czym był problem? Lineage instaluje się znacznie łatwiej niż miui i działa stabilniej, czujnik też powinien działać dobrze i szybko. 6 godzin temu, katrinam napisał(a): Dodam jeszcze dla tych co mogą wiedzieć czy i na co przeszłam. Otóż po kolejnych próbach wgrania LineageOS i EvolutionX odpuściłam sobie i zainstalowałam MIUI Polska Działa stabilnie od 2 tygodni, nic się nie dzieje. Nie ma żadnych losowych rebootów. I oczywiście w oprogramowaniu nie ma żadnych śmieci, żadne aplikacyjki nie próbują się aktualizować "bo 95% użytkowników zaktualizowało to i ty musisz!" Tak czy inaczej ten telefon ssie. A propos - czy Wy również macie problemy z odblokowywaniem telefonu za pomocą czujnika linii papilarnych na ekranie? U mnie to rozwiązanie nie sprawdza się najlepiej w F5 Pro, mimo iż w F3 gdzie czujnik był na krawędzi - działało to bardzo dobrze. I jak dla mnie F5 Pro to ostatni sprzęt xiaomi jak i innych chińskich firm. Po co mam kupować, skoro potem i tak będę musiała bawić się w odblokowywanie bo znowu jakiś Chińczyk czegoś nie dorobi?
abc00 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Mam jeszcze pytanie czy przy fabrycznym HiperOS żeby odblokować telefon, to po wyjęciu z pudełka trzeba go pierw zaktualizować do najnowszej dostępnej wersji i dopiero próbować odblokowywać? Czy to w ogóle nie ma znaczenia i można robić na tym co jest?
Tom3k Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Czy te problemy z odblokowywaniem BL (a w zasadzie z uzyskaniem pozwolenia) dotyczy wszystkich modeli ze stajni xiaomi (mi, redmi, poco) czy są modele "trudniejsze" jak np 14?Kuzyn potrzebuje zmienić telefon na coś w "miarę taniego" więc namawiałem go na F5 PRO jakby udało się w dobrej cenie ustrzelić, ewentualnie X6 jak mu budżetu nie styknie na F5 PRO i oczywiście pierwsze co to wrzucić xiaomi.eu, żeby miał bezproblemowy telefon, ale jak nie ma pewności, że się uda to zrobić to już nie jestem pewny czy dalej mu polecać te modele
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 @abc00 nie powinno to mieć znaczenia. @Tom3k problem (w wersji globalnej) jest po stronie serwera Xiaomi, więc to nie zależy od urządzenia.
katrinam Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 5 hours ago, kirtash said: A w czym był problem? Lineage instaluje się znacznie łatwiej niż miui i działa stabilniej, czujnik też powinien działać dobrze i szybko. Podejrzewam, że chciałam to zrobić za szybko i pewnie skorzystałam pod Linuksem ze złego narzędzia jakim jest "XMT2_Linux_20.7.28.run". I jemu pewne rzeczy chyba nie wychodziły najlepiej jak załadowanie właśnie tych gotowych ZIPów. Ale czy chcesz napisać, że ten czujnik działa jakoś inaczej i lepiej w niektórych ROMach? Czy w ogóle są obecnie na rynku smartfony gdzie w przypadku istnienia czujniak pod ekranem (najgorsze moim zdaniem położenie) to działa on lepiej w niektórych modelach niektórych marek?
mikidar Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): @abc00 nie powinno to mieć znaczenia. @Tom3k problem (w wersji globalnej) jest po stronie serwera Xiaomi, więc to nie zależy od urządzenia. Zależy od urządzenia.jak z pudełka jest miui 14 to bez aktualizacji najwyżej po tygodniu jest odblokowany starym sposobem. Kupiłem x14 i jest problem,a jak bym kupił x13 miałbym odblokowany😉
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Tak, trochę mi się wkradł skrót myślowy, bo myślałem, że piszemy o wszystkich z preinstalowanym HyperOS. Jeśli jakiś telefon wyszedł z MIUI, to powinien działać bypass.
mikidar Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Nie żaden bypass a stary system odblokowania.np Xiaomi 13 powinien mieć po uruchomieniu miui 14 i bez problemu się odblokuje bez aktualizacji do hyper
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 No ale jeśli zaktualizujesz już 13 do HyperOS, to i tak musisz z tego bypassu skorzystać, bo bez niego obowiązują te same warunki co w przypadku innych telefonów z Hyperem.
mikidar Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Owszem.dlatego warto najpierw odblokować,potem aktualizacja.
abc00 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) Mi chodzi o telefon 14 i 14 ultra gdzie po wyjęciu z pudełka jest już HyperOS. Tyle szukałem ostatnio o odblokowaniu, że gdzieś mi też przeleciało, żeby tego hypera przed odblokowaniem pierw aktualizować do ostatniej dostępnej wersji bo się nie odblokuje... Na razie dalej wisi błąd konta. Edit: sprawdzałem dzisiaj (25.11) i bez zmian - konta nie da się dodać, a w apce błąd konta i każą czekać. I tak sobie myślę co oni nowego wymyślą po 31 grudnia, który jest tam tak akcentowany... Edytowane 25 Listopada 2024 przez abc00
jacoGURU Opublikowano 26 Listopada 2024 Opublikowano 26 Listopada 2024 Mam takie pytanie, gdyż przypomniałem sobie że mam gdzieś redmi nota 7 nieodblokowanego, więc czy uzyskanie zgody na nim mogę wykorzystać na x14? Teoretyczne wiem, że zgoda jest poznawana na konto, tylko jak dobrze pamiętam na tamten model zgodę uzyskiwało się inaczej.
jacoGURU Opublikowano 26 Listopada 2024 Opublikowano 26 Listopada 2024 Tak też podejrzewałem. Dzięki za upewnie.
acocieto Opublikowano 29 Listopada 2024 Opublikowano 29 Listopada 2024 W dniu 20.11.2024 o 17:40, remon napisał(a): Słuchajcie, dzisiaj po 45 dniach prób uzyskania zgody wreszcie się udało. Kliknąłem 10 sekund przed 17.00 i jest zgoda na rok. Próbowałem z trzech różnych kont na trzech telefonach. Zadziałało na koncie około rocznym i telefonie Xiaomi 13 lite. Chcę odblokować Xiaomi 14 - uruchomiłem MiUnlok i muszę jeszcze odczekać 72 godziny . Udało się odblokować?
remon Opublikowano 29 Listopada 2024 Opublikowano 29 Listopada 2024 Tak, odblokowałem Xiaomi 14 Global i zainstalowałem najnowszy HyperOS 2 w wersji stabilnej. Na początku telefon nie chciał się uruchomić ale po zainstalowaniu TWRP wszystko ruszyło.
abc00 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 U mnie już 20 dzień próby uzyskania zgody. W międzyczasie wysłałem im dwa zgłoszenie z tajemniczym "błąd konta", przez aplikację Community i mailem - oczywiście bez odpowiedzi. Pytanie powstało takie, czy znaczenia nie ma samo konto, ale to na jakim systemie jest zainstalowana aplikacja Xiaomi Community - na xiaomi.eu udało się wywołać "błąd konta", a także nie mam żadnych "Testów beta", które są na zablokowanym POCO czy zablokowanym Xiaomi 14 Ultra. Może tu jest klucz...
akm97 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Jestem w w trakcie odblokowywania Xiaomi 12. Zrobiłem wszystko po kolei, ale po uruchomieniu MiUnlock i kliknięciu Unlock pasek postępu zatrzymał się na końcu i pojawił się komunikat, aby powiązać konto Xiaomi w "Statusie odblokowywania Mi" (a zrobiłem to już we wcześniejszych krokach). Odłączyłem więc telefon, uruchomiłem ponownie i kliknąłem dwukrotnie na powiązanie konta (dwukrotnie). Nie musiałem wpisywać loginu i hasła. Podłączyłem ponownie w trybie Fastboot i tym razem pojawiła się spodziewana komenda, ale trochę inna "Couldn't unlock. Please try 168 hours later. And not add your account in MIUI, otherwise you will wait from scratch." Mam nadzieję, że to normalne. Ps. Czy z tutoriala nie należy usunąć kroku utworzenia konta na forum MIUI, które wydaje się nie działać?
Netoper Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 No to miejmy nadzieję że po tych 168 godzinach Xiaomi nie zrobi jakiegoś uniku. Tylko tak jak w komunikacie , już nic nie klikaj z dodawaniem konta.A co do konta na XC, wcześniej było wymagalne żeby puścić ręcznie wniosek i dostać zgodę na odblokowanie BL, obecnie też jest potrzebne bo przy HyperOs wniosek można puścić tylko przez aplikację XC.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
abc00 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 25 minut temu, akm97 napisał(a): Przybliż co to XC. Apka Xiaomi Community - znajdziesz w sklepie Google Play. 1
mikidar Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 2 godziny temu, akm97 napisał(a): Jestem w w trakcie odblokowywania Xiaomi 12. Zrobiłem wszystko po kolei, ale po uruchomieniu MiUnlock i kliknięciu Unlock pasek postępu zatrzymał się na końcu i pojawił się komunikat, aby powiązać konto Xiaomi w "Statusie odblokowywania Mi" (a zrobiłem to już we wcześniejszych krokach). Odłączyłem więc telefon, uruchomiłem ponownie i kliknąłem dwukrotnie na powiązanie konta (dwukrotnie). Nie musiałem wpisywać loginu i hasła. Podłączyłem ponownie w trybie Fastboot i tym razem pojawiła się spodziewana komenda, ale trochę inna "Couldn't unlock. Please try 168 hours later. And not add your account in MIUI, otherwise you will wait from scratch." Mam nadzieję, że to normalne. Ps. Czy z tutoriala nie należy usunąć kroku utworzenia konta na forum MIUI, które wydaje się nie działać? wszysko dobrze.za tydzien o tej samej porze ponownie mi unlock i po krzyku.i nie aktualizuj do hyper os.dopiero po odblokowaniu 1
mikidar Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Ja już miałem dość klikania codziennie w XC.odblokowalem płacąc(x14 houji) zainstalowałem ostatni hyper os 2 i pupa,uruchamia się w fastboot.co zrobiłem nie tak? wszystko według poradnika Edytowane 1 Grudnia 2024 przez mikidar
PaterSan Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 W dniu 18.11.2024 o 20:57, abc00 napisał(a): Dla 14'tek z HyperOS zgoda jest potrzebna bo bez niej nie da się powiązać konta Xiaomi w opcjach programisty i odsyła do Community. W dniu 21.11.2024 o 09:35, don_kamillo napisał(a): W dniu 18.11.2024 o 20:45, PaterSan napisał(a): Odblokuje! Zapytaj @don_kamillo Zgoda jest niepotrzebna. Próbuj bez zgody. Jest tu ktoś, kto dostał zgodę ? (od lipca nie widziałem takie osoby) Bo się nie udało. Dobra dusza z forum pożyczyła mi konto na zdjęcie blokady. Moje prastare konto ze stażem 4179 dni nie było godne otrzymania zgody od cesarza ChRL na odblokowanie. Ale nie było i godne konto nowe. Więc nie ma reguł. Może jak o zgodę występuje się na innym telefonie, niż Xiaomi 14, to jest łatwiej. Byłem w waszej sytuacji, doskonale znam słowa, które cisną się na usta. Taka polityka odblokowań to niesmaczny żart, ale co gorsza, u innych zaczyna być podobnie. OKey. Przyznaje, wyszedł z tego idiotyzm/głupota! "Odszczekuje"! Zgoda jak najbardziej jest potrzebna. W kontekście moich wcześniejszych wypowiedzi, nie zawsze jest ona 'wyświetlana' w aplikacji XC. To miałem na myśli (mój przypadek i przypadek koleżki z postów wyżej).
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Godzinę temu, mikidar napisał(a): Ja już miałem dość klikania codziennie w XC.odblokowalem płacąc(x14 houji) zainstalowałem ostatni hyper os 2 i pupa,uruchamia się w fastboot.co zrobiłem nie tak? wszystko według poradnika Z jakiegoś powodu czasami nie idzie bez wgrania TWRP. Wgraj TWRP i powinno ruszyć.
Rekomendowane odpowiedzi