Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dzięki Orjon :) powiązało, spróbowałem teraz odblokować ale faktycznie trzeba czekać ... ;) mam nadzieję że pójdzie już z górki

Edytowane przez raffal
Opublikowano
12 godzin temu, mariusz.ur napisał:

@Note3 na MTK inna komenda 

Fastboot getvar all

i wawaliło mi takie coś:

BOOT.thumb.png.cbe8bb4ba397eb5df93689053faf5792.png

wg tego mam odblokowany na MTK Bootloader czy nie?

unlocked: no
secure: yes

? nieodblokowany jest?

Opublikowano

Zainstalowalem poraz drugi system, po instalacji twrp zrobilem format data- , zainstalowalem swieze MIUI

Tel xiomi mi4s -- ktory ma wbudowane 64 GB pamieci

Teraz po podlaczeniu pokazuje max pamiec 54 GB!!

Co sie stalo z tymi 10 Gb? system tyle nie wazy przeciez ??

Czy mozliwe jest ze tel stracil 10 gb pamieci?

Opublikowano

A jesteś pewny, że przed instalacją nie było tak samo? U mnie na mi5 jest niecałe 58gb. Jak producent pisze 64gb nawet na zwykłej karcie sd to tak na prawdę masz 60gb masz. Tutaj jeszcze odliczysz kilka giga na różne partycje systemowe i się mniej więcej zgadza.

Opublikowano

NIby tak tylko, po instalacji softa podlaczylem pod komputer i pokazuje dostepne 54,1 GB, wolne 53,1 GB .. wiec nawet do tych 58 by brakoalo. Chyab ze jets tak jak mowisz ze komputer nie widzi tych partycji systemowych...

Opublikowano

To co widzisz z komputera to nie są prawdziwe wartości. Nie znam się na szczegółach ale ogólnie pamięć widoczna z Windows jest jakoś emulowana. Zobacz ile pamięci pokazuje jakiś menadżer plików androida. Przykładowo u mnie: katalog root (partycje systemowe) 3gb, partycja data około 54gb. Do tych systemowych chyba nie wlicza się takich rzeczy jak /recovery /boot itp. więc ostateczna suma pewnie wyjdzie w granicy 60gb - tyle ile realnie ma ta pamięć wewnętrzna.

Opublikowano

Windows nie pokazuje partycji zapisanych w ext4

A tutaj masz przykład RN4x 64gb z jeszcze nie odblokowanym BL

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

b4da9b00162dc47f52f084f84fdb03f6.jpg

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie!

1. Jakieś 2 dni temu, telefon się wyłączył (rozładował).
  2. Niestety po podpięciu do ładowania nie chciał się uruchomić (nawet po jakimś czasie)
  3. Gdzieś wyczytałem informacje, żeby otworzyć obudowę i odłączyć baterię (i podłączyć z powrotem)
  4. Jako, że baterie miałem wymienić - to tak zrobiłem. Zamówiłem nową baterię, rozłożyłem obudowę i zamontowałem nową baterię.
  5. Poskładałem wszystko i mam efekt jak na filmie: https://youtu.be/KYNKI8TQmjc czyli przy próbie odblokowania (zarówno przez kod, jak i palec) słychać dźwięk poprawnego odblokowania, ale od razu obraz gaśnie i blokada jest zakładana na nowo.

Telefon, którego problem dotyczy to: Xiaomi Mi 4s - nigdy nic z nim nie robiłem, więc prawdopodobnie ma wszystko standardowo. Kiedyś próbowałem zrobić backup za pomocą MiPCSuite - niestety "nie można wykonać backupu" z niewiadomych przyczyn. Aktualizacji też się nie dało zrobić - bo była najnowsza wersja wgrana.

Znalazłem wątek https://miuipolska.pl/forum/topic/11465-instalacja-custom-romu-bez-odblokowanego-bootloadera/ tylko zastanawiam się czy to mi pomoże? Co o tym sądzicie?

Dodam tylko, ze telefon jest wykrywany przez MiPCSuite (można kopiować z niego pliki). Nie mogę uruchomić recovery mode (volume up + power) pojawia się logo xiaomi, a później obrazek sugerujący, że mam podłączyć kabel. Natomiast jak uruchamiam fastboot mode (volume down + power) to pojawia się ikonka androida i miui na kilkanaście sekund i później znika.

Cóż mam począć?

Edytowane przez Andriej
Uszczegółowienie sytuacji
Opublikowano
55 minut temu, mezutelni napisał:

Skoro nie aktualizowałes od nowości i takie rzeczy odwala to masz syf

Jak ma syf to zalecalbym najpierw flash do jakiegos globala lub dev, potem odblok i xiaomi.eu. Na syfa nie instalowalbym xiaomi.eu

• Like 1
Opublikowano

Nie ma jakiegoś limitu, aczkolwiek możesz odblokować 1 telefon na 30 dni - tylko taki jest limit. Możesz pożyczyć jak najbardziej, ale wiedz, że będziesz musiał i tak czekać 72h na możliwość odblokowania od momentu dodania konta do statusu/stanu odblokowania Mi.

tapnięte z Redmi 4a

Opublikowano

Może spróbuj na innym wifi albo transmisji danych, ja miałem tak że jednego dnia spróbowałem kilka razy klikałem i miałem ten komunikat, a na drugi dzień już poszło.

Opublikowano
15 godzin temu, Roman_M napisał:

Windows nie pokazuje partycji zapisanych w ext4

A tutaj masz przykład RN4x 64gb z jeszcze nie odblokowanym BL

NO w takim razie by sie zgadzalo :) dzieki

Opublikowano
45 minutes ago, tomkill said:

prawidlowo dodalo konto bo nie znam chinskiego;)?

Google tłumacz ma fajną opcje tłumaczenia że zrobionego zdjęcia, a niżej masz tłumaczenie 

Screenshot_2017-09-21-10-30-34-487_com.google.android.apps.translate.png

Opublikowano
1 godzinę temu, ZduneeeK napisał:

Google tłumacz ma fajną opcje tłumaczenia że zrobionego zdjęcia, a niżej masz tłumaczenie 

Screenshot_2017-09-21-10-30-34-487_com.google.android.apps.translate.png

czyli co z tego wychodzi ?

Opublikowano

Urządzenie nie zostało dodane do konta.

Pewnie masz rom stabilny w takim przypadku trzeba zaktualizować go do wersji developerskiej

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
18 minut temu, Orjon napisał:

Wyloguj się z konta Xiaomi i spróbuj ponownie.

tapnięte z Redmi 4a

zrobilem jak kazales i dalej ten sam problem 

29 minut temu, Tom3k napisał:

Urządzenie nie zostało dodane do konta.

Pewnie masz rom stabilny w takim przypadku trzeba zaktualizować go do wersji developerskiej

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

to znaczy jak go zaktulizowac?mozesz mi wytlumaczyc,mozesz pisac na priv

Opublikowano (edytowane)

Dybek wgralem ten plik,na priv nie musisz odpisywac i dlaczego mam czekac 74godz nie moge juz instalowac nowego systemu?

Edytowane przez tomkill
Opublikowano

Takie jest zabezpieczenie, które wprowadziło Xioami. Jeśli musisz czekać 72h to dobrze, znakiem tego wszystkie wcześniejsze czynności zrobiłeś dobrze. Po upływie tego czasu na luzaku odblokujesz bootloader, wgrasz TWRP i ostatecznie wgrasz MIUI Polska.

Opublikowano

Przywróć najlepiej telefon do ustawień fabrycznych factory reset, z nową kartą sim i założ od nowa konto na nowym mailu i ip (karta sim - przy kazdym nowym polaczeniu z siecia ip sie zmienia) polacz z xiaomi mi wraz z find my phone i nr tel. wtedy wchodzisz na strone z unlock i dodajesz nowy numer itd.