Dawid_Kowalik Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 (edited) Global można zainstalować bez odblokowania BL? EDYTA: już znalazłem, że można. Edited July 29, 2016 by Dawid_Kowalik Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Nie ma Globala na ten model. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid_Kowalik Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Dzisiaj się pojawił :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Gdzie? Daj link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid_Kowalik Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Było wyżej http://en.miui.com/thread-317536-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 13 minut temu, Dawid_Kowalik napisał: Było wyżej http://en.miui.com/thread-317536-1-1.html Fakt, wszedłem na en miui i w dziale download nie było więc stwierdziłem że nie ma Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 na en.miui piszą, że nie wybiera LTE jako preferowany typ sieci. Wiadomo coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 @Redmi2 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 @cincin27Ja to wiem ale widze, że w komentarzach piszą, że nie ma takiej możliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Jak z tym rootem? Jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 (edited) cincin27 A w jakim trybie wgrywałeś w MiFlashu, fastboot czy download? Ja wgrywałem w fastboot i wszystko niby było ok tylko jak telefon przeszedł z fastboot do bootowania to Miflash pokazał pauzę i info "device bysy", ale już w tym momencie pasek był cały zielony i telefon po mniej więcej 15-tu minutach się uruchomił. Flashowanie trwało około 190 sek, a potem już bootowanie. Zaraz po uruchomieniu i skonfigurowaniu znalazł aktualizację 6,7,29 i właśnie ją instaluję, czyli ota działa i to wyjątkowo szybko. Edited July 29, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Przed chwilą, cincin27 napisał: @FromWP Instalowałem w trybie download przez MiFlasha. Flashowanie trwało około 220-250 sekund. Potem około 15 minut wisiał na logo Mi. Jaką aktualizację Ci znalazło? 6.7.29 a pobrałem rom 6.7.28, już zainstalowana. Właśnie konfiguruje wszystko. LTE oczywiście działa i to już przy pierwszym odpaleniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frytki Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 (edited) Witam serdecznie. To mój pierwszy post i postaram się nie przynudzać. Od tygodnia przeglądam fora, oglądam recenzje i szukam sklepu w którym kupię telefon. Obecny powoli zaczyna doprowadzać mnie do szału i wybór padł na Redmi 3. Po zbadaniu rynku okazało się, że jest już wersja Redmi 3 Pro, a nawet Redmi 3S - wzorek na pleckach podstawowej wersji też mi się nie podoba. Skoro nowszy to pewnie i lepszy i wybór padł na Redmi Pro/3S. Zależy mi na tym, żeby kupić go w Polsce, u w miarę bezproblemowego sprzedawcy. Czy to jest dobry wybór? allegro Akurat nie mają w swojej ofercie Redmi 3S, Pro od biedy też może być. Teraz widzę, że pojawia się jakaś wersja global, która zapewne będzie lepsza od tej xiaomi.eu, głównie ze względu na OTA. Czy jest szansa, że Pro też dostanie taką wersję? A może Redmi 3S także? Czy Redmi 3 Pro dostanie aktualizację do wyższego androida, czy tak to już jest, że telefony zostają z takim systemem, z jakim wyszły oficjalnie...? Może polecicie jakieś sprawdzone sklepy z Allegro? Te ze strony 95 w większości albo nie mają tego co chcę, albo są na urlopie... Zapomniałem dodać, że szukam wersji koniecznie 3/32 (będę używał 2 sim) w wersji z czarnym frontem... Edited July 29, 2016 by frytki Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 2 minuty temu, frytki napisał: Czy jest szansa, że Pro też dostanie taką wersję? A może Redmi 3S także? Czy Redmi 3 Pro dostanie aktualizację do wyższego androida, czy tak to już jest, że telefony zostają z takim systemem, z jakim wyszły oficjalnie...? Pro już ma bo to ten sam rom co normalny Redmi3. 3S na razie nie ma a czy i kiedy będzie miał to nie wiadomo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frytki Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 1 minutę temu, cincin27 napisał: @frytki Na Redmi 3 Pro też pasuje ta wersja Global, ponieważ Redmi 3 i Redmi 3 Pro to praktycznie te same telefony jeżeli chodzi o specyfikację (Pro ma czytnik linii papilarnych i więcej pamięci RAM oraz wewnętrznej) Tak, ale ileś tam stron wcześniej ktoś pisał, że wgrywając jakiś soft na zablokowany bootloader dla Redmi 3 na Redmi 3 Pro ktoś miał problemy z softem, ponieważ to nie tak do końca ten sam telefon. Ale jeśli ten global działa bez problemu na wersji Pro to chyba już zdecydowałem... Jedyne co mnie martwi to Android 5.1, szkoda by było, gdyby został już na tej wersji... Dodatkowym plusem przemawiającym za Pro jest łatwość w znalezieniu etui, na Redmi 3S jeszcze nic konkretnego nie znalazłem (z dziurą na czytnik linii, bez dziury na brakującą irdę). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 1 minutę temu, frytki napisał: Jedyne co mnie martwi to Android 5.1, szkoda by było, gdyby został już na tej wersji... Dodatkowym plusem przemawiającym za Pro jest łatwość w znalezieniu etui, na Redmi 3S jeszcze nic konkretnego nie znalazłem (z dziurą na czytnik linii, bez dziury na brakującą irdę). Android 5.1 jest wystarczający, w sumie w Xiaomi to wersja Miui jest istotna, a na którym andku to mniej istotne, bo funkcje są chyba identyczne na 5.1 R3pro i 6.0 na R3s. Kiedyś może i Redmi3 pro dostanie nowszego. A ta dziurka w etui to chyba mało istotny szczegół w odróżnieniu od braku irdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frytki Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 3 minuty temu, FromWP napisał: Android 5.1 jest wystarczający, w sumie w Xiaomi to wersja Miui jest istotna, a na którym andku to mniej istotne, bo funkcje są chyba identyczne na 5.1 R3pro i 6.0 na R3s. Kiedyś może i Redmi3 pro dostanie nowszego. A ta dziurka w etui to chyba mało istotny szczegół w odróżnieniu od braku irdy. Mam nerwicę natręctw i jeśli będę miał Redmi 3S z etui do Pro z dziurą na irdę to będzie mnie to irytować. Na tej irdzie wcale mi nie zależy, mogło by jej nie być. Czy dobrym wyborem będzie Redmi 3 Pro ze patrząc przez pryzmat tego Globala? Czy mogę zamówić go z aukcji którą podałem na stronie 100? Może polecicie mi kogoś na Allegro... (musi to być wersja czarna inna nie wchodzi w grę) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 21 minut temu, frytki napisał: Czy mogę zamówić go z aukcji którą podałem na stronie 100? Może polecicie mi kogoś na Allegro... (musi to być wersja czarna inna nie wchodzi w grę) Ten sprzedawca telefony sprzedaje od niedawna, jak będzie w przypadku problemów z telefonem to trudno powiedzieć. Kupowałem u niego jakieś akcesoria i wszystko było ok. Sam musisz wybrać i zdecydować. Dużym plusem jest wypuszczenie Globala, bo niezależnie z jakim romem kupisz to momentalnie możesz go wgrać, a ponieważ to oficjalny rom to nikt się do tego nie może przyczepić. Odblokować bl nadal możesz i będziesz miał wybór między globalem a romem eu/pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 @FromWPJak pierwsze wrażenia? ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 1 minutę temu, szaman15 napisał: @FromWPJak pierwsze wrażenia? ^^ Na razie chyba pozytywne, wszystko działa. Z lokalnej kopii Miui przywróciło się wszystko co w niej było. Jedyne co trzeba ponownie konfigurować to konta pocztowe (poza gmailem bo ten się skonfigurował przy zalogowaniu do googla). Trochę niepotrzebnych aplikacji googla których nigdy nie użyję, ale to dla mnie nie jest problem. Ale za szybko na jakąś pełną ocenę. 4 godziny temu, Redmi2 napisał: Dajcie znac to jak coś to dziś zmienie teściowi z xiaomi.eu Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Myślę że możesz teściowi instalować. Przynajmniej będziesz miał go z głowy z powodu ota, chyba że lubisz się z nim co tydzień spotykać. A ty powinieneś wiedzieć, czy zainstalowanie twrp nie wpłynie niekorzystnie na ota? Bo oczywiście po miflashu twrp brak a tryb recovery zgłasza się obrazkiem telefonu z kabelkiem. Zainstalowałbym twrp i jednocześnie sprawdził czy rom zablokował ponownie bl, 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 @FromWPnajbardziej interesuje mnie oczywiście bateria. Zawołaj jak będziesz robił jakiś raport na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 1 minutę temu, szaman15 napisał: @FromWPnajbardziej interesuje mnie oczywiście bateria. Zawołaj jak będziesz robił jakiś raport na forum Na wiarygodne dane o baterii to kilka dni potrzeba, a dla mnie to mało istotne nie mam ładowarkofobii. Dla mnie ważne żeby wszystko czego używam działało, a czy będę ładował co 2, czy 4 dni to zupełnie nieistotne. Nie miałem na żadnym romie jakichś poważnych problemów z tym związanych, były jakieś różnice ale dla mnie nieistotne. Mogę dać znać jak to wygląda w porównaniu z ostatnimi romami, ale nie będę bił rekordów w czasie odstawienia od gniazdka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 To zaraz zainstaluję twrp chyba że zablokowało bl, to za kilka razy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Niestety bl ponownie zablokowało. Odblokowałem ponownie bez problemu, wgrałem twrp, się wgrało, ale po reboot do systemu mogę podziwiać tylko logo MI na czarnym ekranie i nic się nie dzieje. Mogę uruchomić w fastboot i twrp. Czyszczenie cache i dalvik/art nie pomaga. System nie startuje. Za chwilę wgram ponownie już teraz od razu wersję 6.7.29. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Czyli wygląda na to, że na razie nici z roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 W sumie nie bardzo wiem co mogłem zrobić źle. Wgrywałem skryptem, twrp samo się odpaliło i po tej operacji system już nie wstaje. Nie ma problemu bo już się instaluje ponownie, ale dzisiaj już sobie daruje ponowne odblokowywanie i wgrywanie twrp. Skonfiguruję i potestuję rom. Na szczęście bez roota mogę żyć. to też dodatkowa furtka obniżająca bezpieczeństwo w i tak średnio bezpiecznym Androidzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Ja mam ten problem, że używam paru aplikacji, które wymagają dostępu do zapisu na karcie pamięci. A bez roota nie wiem jak to zrobić, żeby te apki mogły mieć dostęp do SD. Jest jakiś sposób bez roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 (edited) Czyli co? Mam zainstalować MiRecovery? Jak, skąd? I co wtedy? Edited July 29, 2016 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 (edited) Nie mam "allow root access". Edited July 29, 2016 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 @Acid Stable 7.5.2.0. jest w planach czy z jakiegoś powodu go nie kompilujecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Nie zajmuję się stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: A z paczki zip supersu instalesowales czy z twrp ten z komunikatu zanim Ci sie zapetlil na napisie mi? Sent from my MI 4LTE using Tapatalk To do mnie było? Bo jeśli tak to nie wiem o co Ci chodzi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 26 minut temu, ahr napisał: @Acid Stable 7.5.2.0. jest w planach czy z jakiegoś powodu go nie kompilujecie? Ingrzby chyba się tym zajmuje. Do wersji stable masz linki na xiaomi.eu. Ale stable są bez sensu, stable tylko z nazwy. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia. A stable 7.3.2 to już był odlot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid_Kowalik Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 U mnie też. Rom wgrywany na zblokowany BL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frytki Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Panowie wgrywał ktoś ten oficjalny Global na Redmi 3 Pro? Jakieś pierwsze wrażenia? Pytanie do obecnych właścicieli - który soft obecnie jest najlepszym (MIUI) jeśli chodzi o bezawaryjność? Mam zgodę na odblokowanie jak coś, przygotowałem się już przed zakupem... Warto się w ogóle teraz bawić w to odblokowywanie skoro wyszedł Global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts