Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, cincin27 napisał:

Znalazłem z ciekawości screena z pamięcią Lumii 920. Jak widać dostępna pamięć to 29GB (po przeliczeniu 32GB na pamięć rzeczywistą wychodzi dokładnie 29,8GB), ale SYSTEM ZAJMUJE 2GB Z TYCH 29GB, więc realnie dla Ciebie zostaje 27GB.

No. Czyli wyszło że wszyscy mamy rację. :P Zacząłem teraz tak podejrzewać że system pokazuje całość pamięci, bez podziału na to co dostępne dla mnie i co nie. Twoje zdjęcie to potwierdza. Ale w takim razie zostałem mocno zmylony przez brak tego podziału, stąd moje przekonanie o 29 GB dla mnie. Dzięki.

Opublikowano

Działa wam może na MIUI 8 aplikacja SDFix umożliwiająca zapisywanie na zewnętrznej karcie pamięci? SDFix robi modyfikację, ale po restarcie telefonu wszystko wraca do poprzednich ustawień. Na MIUI 7 działało.

Opublikowano

Witam posiadam od dziś Xiomi Redmi 3s Pro z softem Mui Global 7.5 7.5.4.0(MALMIDE). Mam kilka dla was pewnie prostych pytań.

1.Jak przenieść kontakty z konta outlock (WP) na konto gmial albo telefon. No bo robię tak że instaluje outolock.com loguje się na swoje konto i wtedy pokazuje kontakty. Później daje synchronizuj i odinstalowuje outlocka i kontakty znikają. Jak zrobić żeby po odinstalowaniu zostały?

2. Jak zrobić żeby w kontaktach pokazywało tylko nr. telefonu bez kontaktów mailowych. W poprzednim tel miałem tak że wchodziłem w kontakty i dawałem "pokazuj tylko nr. tel" tu w ogóle nie wiem jak wejść w opcje w kontaktach...

3. czy trzeba formatować baterie czy jak się rozładuje wystarczy naładować do pełna?

Opublikowano

Zależy na jakim ROM. W Global aktualizację OTA, w xiaomi.eu ściągnięcie nowej aktualizacji przez aktualizacje

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Dzięki, wyłączyłem, ponieważ documentsUI.apk ciągle był zamrożony po restarcie, teraz normalnie działa. Bałem się, że to coś ważniejszego (rom xiaomi.eu).

Opublikowano

@up bo masz stare telefony :D

A tak na poważnie, to odkąd to wyłączyłem w Redmi 3S to nie pobiera mi ROMu przez aktualizację. Gdy się pojawi kolejne MIUI to jeszcze sprawdzę czy czy to przypadkiem nie jest zbieg okoliczności. A co do Global to ktoś pisał że po włączeniu tego zaczęła mu się pobierać kolejna wersja. Wcześniej nie. Też chodziło o Redmi 3S.

Opublikowano (edytowane)

Szybka prośba, jak zresetować włączone urządzenie, bo zacząłem zamrażać apki xiaomi i wyszło mi "urządzenie jest zablokowane", nie mogę wejść na konto xiaomi bo nie przyjmuje hasła.

Albo jak odblokować przez stronę i.mi.com , bo wchodzę i niestety nie widzę.

Można odmrozić apki przez twrp (np. aktualizując rom bez utraty danych? bądź przywrócić samą partycję system?), lub przez komputer?

Edytowane przez amularix
Opublikowano
Dnia 17.08.2016 o 13:34, traper111 napisał:

Działa wam może na MIUI 8 aplikacja SDFix umożliwiająca zapisywanie na zewnętrznej karcie pamięci? SDFix robi modyfikację, ale po restarcie telefonu wszystko wraca do poprzednich ustawień. Na MIUI 7 działało.

Ok, problem rozwiązany. Okazuje się, że w MIUI 8 zablokowali modyfikację plików systemowych. Można to odblokować przy pomocy Minimal ADB.

Opublikowano

Przywróciłem kopię z zeszłego tygodnia, przed wgraniem aktualizacji piątkowej. Jednak nie mogę przenosić map z here maps na kartę, czyżby to była wina moich ustawień, czy też Rom nie daje możliwości (xiaomi.eu 6.7.28)?

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

I jeszcze pytanko odnosnie usługi "Odblokowanie & instalacja oprogramowania MIUIPolska (RN3 Pro, Redmi 3, Redmi 3 Pro, Redmi 3S) " w sklepie Technos za 40zł
warto?
jestem totalnym laikiem w sprawach wgrywania softu itd. 
czy kupując tą opcje moj swiezo kupiony telefon bedzie sprawny i gotowy do uzytku?

Opublikowano

A w praktyce jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem i masz trochę obycia z komputerami to lepiej to zrobić samemu. Jeśli jesteś totalnym laikiem to może i lepiej wykupić tę opcję.

Opublikowano

Szybkie pytanie. Czy posiadając stable miui 7 od xiaomi.eu dla R3S mogę wgrać aktualizację rozwojową miui 8? Co mam wyczyścić w twrp? Dalvik tylko?

Sprawdzilbym sobie to miui 8 przed oficjalnym globalem :)

Opublikowano
Przeciez jest global miui8 oficjalny.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Ale jeszcze nie wyszedł miui 8 stable dla redmi 3 s?

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Jest ktoś w stanie polecić najstabilniejszą wersję MIUI dla Redmi 3? przy 8 pojawiały się lekkie ściny, dlatego zastanawiam się czy 7 nie będzie w tej kwestii płynniejsza.

telefon mam od wczoraj, aktualnie pracuje pod MIUI 7.1 (xiaomi.eu) - wersja stable

bootloader co prawda jest zablokowany, lecz zgodę na jego odblokowanie - posiadam

Opłaca mi się działać coś w związku z tym, czy lepiej zostać na obecnym romie?

Edytowane przez Coranan