TwojPsycholog Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Wczoraj zainstalowalem , o wiele lepszy od MIUI. Bateria dziala dluzej ale mam problem ze snapchatem. Przez roota nie moge sie zalogowac. Ma ktos rozwiazanie dzialajace akurat na tej wersji MIUI ? Probowalem z modułami do Xposed ale to nie pomaga. Wczoraj zainstalowalem , o wiele lepszy od MIUI. Bateria dziala dluzej ale mam problem ze snapchatem. Przez roota nie moge sie zalogowac. Ma ktos rozwiazanie dzialajace akurat na tej wersji MIUI ? Probowalem z modułami do Xposed ale to nie pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvlanden Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 1 minutę temu, TwojPsycholog napisał: . Wczoraj zainstalowalem , o wiele lepszy od MIUI. Bateria dziala dluzej ale mam problem ze snapchatem. Przez roota nie moge sie zalogowac. Ma ktos rozwiazanie dzialajace akurat na tej wersji MIUI ? Probowalem z modułami do Xposed ale to nie pomaga. Tzn chodzi ci o tą wersje CM? A którą masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwojPsycholog Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 1 godzinę temu, Elvlanden napisał: Tzn chodzi ci o tą wersje CM? A którą masz? Build 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarq Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Czy rom z linku http://bbs.ydss.cn/thread-603600-1-1.html posiada język polski? Warto go zainstalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Czy rom z linku http://bbs.ydss.cn/thread-603600-1-1.html posiada język polski? Warto go zainstalować? Czemu szukasz na jakichs chinskich stronach jak masz (przynajmniej dla mnie, na razie) stabilny 12.1 w pierwszym poscie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarq Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Bugi to brak slow-motion, tylko czerwony kolor diody, brak nagrywania rozmów oraz 4g działające tylko na 1 karcie sim tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarq Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Jak będe wgrywać CM to mam zaznaczyć wipe cache, data, dalvik i system? Do czego służy ta opcja "format data"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 (edited) Też mnie ciekawi pytanie wyżej, bo będę najprawdopodobniej instalował CM Mam tez kilka dodatkowych pytań. Jak jest z aktualizacjami, trzeba wchodzić na strone i sprawdzać czy jest nowa katualizacja? Obecnie widze najnowszy jest z numerkiem ROM Version: CyanogenMod 12.1 nie widze tylko możliwości pobrania CM wchodzę na stronę needrom Następna sprawa to modyfikacja, są tam motywy, ikony, itp jeśli tak, to skąd je pobierać? Czy istnieje możliwość usunięcia napisów pod ikonami? Jakie tam są biblioteki, czy działają stabilnie i skąd je zainstalować, poproszę o link. Edited December 16, 2015 by gwalberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Bugi to..... 4g działające tylko na 1 karcie sim tak? W miui też tak jest, z resztą nie znam.telefonu który na jednym sim siedział w 4g,a na drugim chociaż na 3g wysłane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Też mnie ciekawi pytanie wyżej, bo będę najprawdopodobniej instalował CM Mam tez kilka dodatkowych pytań. Jak jest z aktualizacjami, trzeba wchodzić na strone i sprawdzać czy jest nowa katualizacja? Obecnie widze najnowszy jest z numerkiem ROM Version: CyanogenMod 12.1 nie widze tylko możliwości pobrania CM wchodzę na stronę needrom Następna sprawa to modyfikacja, są tam motywy, ikony, itp jeśli tak, to skąd je pobierać? Czy istnieje możliwość usunięcia napisów pod ikonami? Jakie tam są biblioteki, czy działają stabilnie i skąd je zainstalować, poproszę o link. Jak sie zalogujesz na stronie bedziesz mial linki Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 53 minuty temu, JestemMortem napisał: Jak sie zalogujesz na stronie bedziesz mial linki Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym No okey, założę tam jutro konto. Potrzebne mi też info o tym co pisałem, bo to dla mnie ważne, jest gdzieś jakieś wsparcie dla CM po polsku? Warto tutaj się zaczytać i założyć konto? http://forum.cyanmod.pl/# Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 53 minuty temu, JestemMortem napisał: Jak sie zalogujesz na stronie bedziesz mial linki Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym No okey, założę tam jutro konto. Potrzebne mi też info o tym co pisałem, bo to dla mnie ważne, jest gdzieś jakieś wsparcie dla CM po polsku? Warto tutaj się zaczytać i założyć konto? http://forum.cyanmod.pl/# Motywy i ikony sciagasz ze sklepu play po wpisaniu theme engine. Aktualizacje oczywiscie recznie ale nie licz na to ze beda co tydzien jak w miui. Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Cały czas się zastanawiam, choć to nieźle wygląda. Jeśli można byłoby dokonać modyfikacji o których pisałem i zaoszczędzić baterię to chętnie wypróbowałbym. Dziś tam założę konto. Z instalacją jednak poczekam jeszcze, chcę zobaczyć jutrzejszą aktualizacje, zobaczę co wniesie. Wytapatalkowane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 17, 2015 Author Share Posted December 17, 2015 Nad czym tutaj rozmyślać? To nie jest kwestia życia czy śmierci albo decyzja na jaką uczelnie pójść Zrób backup MIUI w TWRP, zainstaluj CM i jeśli Ci będzie się podobał to zostań, jeśli nie to wróć do MIUI. Nie ma za co Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarq Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 17 godzin temu, jarq napisał: Jak będe wgrywać CM to mam zaznaczyć wipe cache, data, dalvik i system? Do czego służy ta opcja "format data"? Podpowie ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 17, 2015 Author Share Posted December 17, 2015 15 minut temu, jarq napisał: Podpowie ktoś? Przed instalacją interesuje Cię tylko normalny wipe (nie advanced). Format data to czyszczenie wszystkich informacji z urządzenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarq Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Czyli partycji system nie ruszam? Siedzę obecnie na MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 17, 2015 Author Share Posted December 17, 2015 Powtórzę "Przed instalacją interesuje Cię tylko normalny wipe". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 na XDA pojawił się nowy wątek i nowy build CyanogenMod 12.1, od jakiegoś typka z Malezji. http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/rom-redmi-note-2-t3272872 zobaczymy jak się wątek rozwinie i ile będzie błędów Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 17, 2015 Author Share Posted December 17, 2015 A tutaj kolejna wersja oparta na ostatnich update'ach niejakiego Bule, czyli kolesia, który zapoczątkował ten rom:http://en.miui.com/thread-194025-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Mówicie że bateria lepiej trzyma? Używam build 8 od kilku dni na 3g i trzyma po 3h. Zobaczę jak daje rade na WiFi gdzie na miui przy 100% jasności trzymał nie mniej niż 5,5h Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym A poza tym wskaźnik spada raz stromo raz nie przy takim samym użytkowaniu Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Obniżyłem taktowanie programem kernel adiutor do 1781 i zrobiłem antutu 6 wynik to 52899 jest powtarzalny, z normalnym taktowaniem ok 47000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinz Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Panowie to który ściągnąć ROM żeby działało? Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 http://www.needrom.com/download/cyanogenmod-3/ z tej strony Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz20465 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Mam dwa problemy PIERWSZY Po zrobieniu screena wyskakuje informacja "Nie udało się wykonać zrzytu ekranu. bla bla bla" DRUGI Nie mogę się zalogować na snapchata, wyskakuje informacja żeby spróbować później. Jakieś rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Screeny działają, spróbuj po prostu restart telefonu. Snapchat nie działa u mnie także (ale korzystam z alternatywnego Caspera - polecam) Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
radelwow Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Dnia 16.12.2015 at 20:32, JestemMortem napisał: Czemu szukasz na jakichs chinskich stronach jak masz (przynajmniej dla mnie, na razie) stabilny 12.1 w pierwszym poscie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wg. tego co piszą na forach, większość (o ile nie wszystkie) romy CM12 na RN2 opierają się o build gościa o nicku Bule, który jest Chińczykiem i jego rom dostępny jest właśnie na tej "chińskiej stronie". BTW. Rom Bule'go posiada język Polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Bateria na 100% krócej niż w miui. 0 minut używania danych Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 A sprawdzałeś ta bateria przy użyciu programu Amplify oraz programu do zmiany trybu sieci w zależności od potrzeb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 (edited) 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: Bateria na 100% krócej niż w miui. 0 minut używania danych Dla mnie też krócej, wczoraj wróciłem do MIUI z CM tego gościa co się srał że buduje sam od podstaw i jego rom jest najoszczędniejszy. Nie warto tracić czasu na unofficiale, Xiaomi to nie jest Samsung który potrzebuje CM do "w miarę" dobrego działania. Edited December 19, 2015 by KANAR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: Bateria na 100% krócej niż w miui. 0 minut używania danych Dla mnie też krócej, wczoraj wróciłem do MIUI z CM tego gościa co się srał że buduje sam od podstaw i jego rom jest najoszczędniejszy. Nie warto tracić czasu na unofficiale, Xiaomi to nie jest Samsung który potrzebuje CM do "w miarę" dobrego działania. Ja jednak zostanę przy cm. +jakość dźwięku z viperem na cm lepsza niż z viperem na miui +kochane xposed -czas pracy na baterii -brak trybu wydajnego za którym tęsknię bo ręczne zmienianie na performance mi nie przypasowalo -nieco mniejsza płynność działania (?) nie mam pewności ale mój problem z jakością dźwięku obu głośników chyba rozpoczął się po zmianie na cm Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: +kochane xposed Też się jarałem Xposed dopóki się zorientowałem że te lepsze moduły nie działają np. te do dzielenia ekranu, gravitybox kuleje że aż wyje. Za to jest milion syfu dodającego 3 kropki, zmieniającego nie wiem po co kolor belki, jedyne co było ok to Youtube AdAway i cośtam do rozszerzenia menu wyłączania - że można wybrać recovery. Xposed umarł, autor porzucił projekt trzeba to sobie powiedzieć. Więc na plus tylko dźwięk Vipera, między nami to zazdroszczę słuchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: +kochane xposed Też się jarałem Xposed dopóki się zorientowałem że te lepsze moduły nie działają np. te do dzielenia ekranu, gravitybox kuleje że aż wyje. Za to jest milion syfu dodającego 3 kropki, zmieniającego nie wiem po co kolor belki, jedyne co było ok to Youtube AdAway i cośtam do rozszerzenia menu wyłączania - że można wybrać recovery. Xposed umarł, autor porzucił projekt trzeba to sobie powiedzieć. Więc na plus tylko dźwięk Vipera, między nami to zazdroszczę słuchu. Mi wystarcza moduł do Lucky Patchera. Innych nie sprawdzałem. Poza xmultiwindow ktory zawiódł. Odpalał po prostu a nie dzielił ekranu. Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Instalował ktoś cm12.1-Stable ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Instalował ktoś cm12.1-Stable ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Mógłbyś podlinkować? Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts