galakty Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Na wątku XDA piszą, że ten koleś nie będzie już aktualizował CM 12.1 dla Redmi Note 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 ja zainstalowałem inna wersjeTWRP Iinny wyglad ale widze ze sa dostepne opcje co napisałes Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Wiem, lecz kilka osób się już skarżyło na błędy w innym TWRP, po wgraniu właśnie tego, który Ci podałem uśmiech im powrócił Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Ja po uruchomieniu TWRP robiłem tylko wipe i zaznaczyłem Dalvik Cache i Cache i wgrywałem rom moze to była przyczyna ze sie nie uruchamiał Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 No przecież trzeba usunąć poprzedni system żeby zainstalować inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 ale tak samo robiłem jak napisałem jak przechodziłem z miui polska na CyanogenMod czyli teraz jeszcze musze zaznaczyc Dalvik Cache i Cache i system Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Tak, Wipe Dalvik, Cache i System i dopiero instaluj nowy rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Dzieki kolego udało sie działa mam spowrotem Miui 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 No to witaj znów wśród opętanych MIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Czemu wrociles do miui? wysłane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 poczekam na lepsza wersje ma pare usterek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 10, 2015 Author Share Posted December 10, 2015 3 godziny temu, maternus2 napisał: poczekam na lepsza wersje ma pare usterek Jakich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Było podane info że CM 12.1 na RN2 nie będzie już rozwijane. Mam nadzieję że się wiąże z tym przejście na 13 wysłane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Panowie kolejna aktualizacja. Okazuje się że da się zrobić tak aby automatycznie przełączało na tryb 2g/3g - dzięki Gravitybox. I to będzie jeden z powodów dla których póki co pozostanę przy tym modzie. Musze jeszcze tylko rozgryźć mmsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 Gdzie ta aktualizacja? Z tego co wiem, jeden z głównych developerów (Bule) wycofał się ze wsparcia. Nie to, że mnie to jakoś szczególnie martwi, na tym etapie ten rom jest więcej niż znośny (wątpię, że wrócę do MIUI) ale ciekawy jestem co się dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Aktualizacja w sensie - kolejne info ode mnie, nie oficjalny update A udało Ci się może wygrać z mmsami? Przychodzą i wysyłają się bez transmisji danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 Może to dziwne, ale od początku swojej przygody z telefonami komórkowymi, wysłałem może ze dwa mmsy Więc - nie mam pojęcia, nie korzystam z tej technologii, nie widzę sensu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Dla większości ludzi funkcja MMS jest potrzebna, gdyby telefon miał z tym problem to osobiście bym sprzedał Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 (edited) 1 godzinę temu, galakty napisał: Dla większości ludzi funkcja MMS jest potrzebna Absolutnie się nie zgadzam. też w ciągu 16 lat wysłałem 2 MMS i denerwują mnie ludzie którzy mi je przysyłają. Edited December 11, 2015 by KANAR 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Jak fotki w porównaniu do miui? wysłane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Akurat znowu mnie fotki zupełnie nie interesują. Także ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketjow Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Mam nadzieje, że telefon dalej będzie wspierany CM może i w nowszej wersji, bo na chwilę wróciłem z powrotem na MIUI i nie ma co porównywać po za wyglądem interfaca, działającym radiem FM i nagrywaniem rozmów wszystko inne dyskwalifikuje w moim odczuciu MIUI w porównaniu do CM na RM2, najgorzej pod MIUI wypada bateria i działanie LTE ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
radelwow Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 (edited) Wbrew temu co niektórzy tuaj piszą, CM na nasz telefon jest dalej rozwijany. Dzisiaj wyszedł nowy update http://bbs.ydss.cn/thread-603600-1-1.html Edited December 12, 2015 by radelwow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 No to pięknie. Niestety albo na szczęście i ja raczej nie wrócę prędko do miui. Za dużo mnie tam irytowalo a za mało cieszyło. Cm naprawdę działa rewelacyjnie. Dodatkowo gravitybox, przełączanie danych itd... Długo by wymieniać. Mam nadzieję że ta aktualizacja się pojawi do pobrania. Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Zauważyłem, że bateria schodzi wolniej, xposed i wszystko slicznie poza tym że zacina się co 5 minut że trzeba awaryjnie wyłączać i włączać ponownie. W ciągu jednej godziny zaciął się tak 9 razy (we wszystkim, w przeglądarce, YouTube, facebooku, ekranie blokady itd...) i to wystarczyło zebym wrócił do miui Wysłano z Rivendell Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Piszą że żre baterię, nie żre jak idle, a w stress żre, także do puki nie będzie nowego kernela to MIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 15, 2015 Author Share Posted December 15, 2015 14 godzin temu, JestemMortem napisał: Zauważyłem, że bateria schodzi wolniej, xposed i wszystko slicznie poza tym że zacina się co 5 minut że trzeba awaryjnie wyłączać i włączać ponownie. W ciągu jednej godziny zaciął się tak 9 razy (we wszystkim, w przeglądarce, YouTube, facebooku, ekranie blokady itd...) i to wystarczyło zebym wrócił do miui Wysłano z Rivendell U mnie tego nie ma, po komentarzach na xda, też nie zauważyłem, żeby ktoś jeszcze miał taki problem. Był full wipe przed instalacją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz20465 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Jaka wersja xposed? Skąd pobieraliscie? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 15, 2015 Author Share Posted December 15, 2015 2 minuty temu, mateusz20465 napisał: Jaka wersja xposed? Skąd pobieraliscie? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Na początku tematu masz link do romu na NeedRom, w tej wersji CM masz Xposed już wgrane. Ale co to za wersja, nie mam pojęcia, sorry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 14 godzin temu, JestemMortem napisał: Zauważyłem, że bateria schodzi wolniej, xposed i wszystko slicznie poza tym że zacina się co 5 minut że trzeba awaryjnie wyłączać i włączać ponownie. W ciągu jednej godziny zaciął się tak 9 razy (we wszystkim, w przeglądarce, YouTube, facebooku, ekranie blokady itd...) i to wystarczyło zebym wrócił do miui Wysłano z Rivendell U mnie tego nie ma, po komentarzach na xda, też nie zauważyłem, żeby ktoś jeszcze miał taki problem. Był full wipe przed instalacją? Tak, bez data. Wysłano z Rivendell Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 2 godziny temu, JestemMortem napisał: Tak, bez data. Wysłano z Rivendell bez wipe data to raczej nie full Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Ciekawy link sporo wersji CM12/12.1 : http://en.miui.com/thread-194162-1-1.html Brakuje tylko tam informacji czy są to multilangi i czy mają Polski, bo bywają i multilangi ale bez Polskiego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Mam build 8 i nie wracam już na miui bateria trzyma dłużej, GPS łapie momentalnie, bardzo czysto i głośno w czasie rozmowy dotyczy dwie strony brak tzw. efektu studni zainstalowałem CM Launczer motywy tapety wszystko elegancka chodzi i zero problemów z budzikiem ogólnie b. duży plus Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinz Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Panowie, a dual SIM normalnie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Mówią ze tak, tak samo jak w miui jedna 3/4g druga 2g. Nie udało im się odblokować jeszcze 4g na obu kartach jednocześnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts