kr1w2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 http://www.needrom.com/category/xiaomi/redmi-note-2-xiaomi/ pierwsze od góry, link mega Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Tym, którzy narzekają na baterię polecam Amplify Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 7 minut temu, kriegaffe napisał: Tym, którzy narzekają na baterię polecam Amplify Bez tego ani rusz, napisz czy nie masz wrażenia że podczas pracy z telefonem znacznie bardziej że baterię niż MIUI? Wiem bo sprawdziłem że deep sleepo jest oszcędniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 7 minut temu, kriegaffe napisał: Tym, którzy narzekają na baterię polecam Amplify Bez tego ani rusz, napisz czy nie masz wrażenia że podczas pracy z telefonem znacznie bardziej że baterię niż MIUI? Wiem bo sprawdziłem że deep sleepo jest oszcędniejszy. Pod obciążeniem chyba faktycznie trochę bardziej siorbie baterię, niż miui. Zarządzenie ramem można by jeszcze trochę zoptymalizować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 http://www.needrom.com/category/xiaomi/redmi-note-2-xiaomi/ pierwsze od góry, link mega Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Po komentarzach widzę że takie stable to nie jest. 7 minut temu, kriegaffe napisał: Tym, którzy narzekają na baterię polecam Amplify Bez tego ani rusz, napisz czy nie masz wrażenia że podczas pracy z telefonem znacznie bardziej że baterię niż MIUI? Wiem bo sprawdziłem że deep sleepo jest oszcędniejszy. Pod obciążeniem chyba faktycznie trochę bardziej siorbie baterię, niż miui. Zarządzenie ramem można by jeszcze trochę zoptymalizować Żre niemiłosiernie. Potrafi zjeść 25% baterii w 10 min użytkowania. A tak dobrze się zapowiadało. No cóż wracamy do ograniczonego miui Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Jest jakiś battery fix Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym ** nie działa instalacja vipera Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 22, 2015 Author Share Posted December 22, 2015 Ktoś sprawdził ten battery fix? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Ktoś sprawdził ten battery fix? Ciśnie przynajmniej 50% lepiej. Mam 60% baterii przy 2.5h sot Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 22, 2015 Author Share Posted December 22, 2015 A jak się sprawdza pod obciążeniem? Ciekawe czy można go flashować na inny rom niż ten z needrom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 No to chyba też się skuszę i go zainstaluje. Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 A jak się sprawdza pod obciążeniem? Ciekawe czy można go flashować na inny rom niż ten z needrom. Już odpowiadam. Jest super. Pod obciążeniem z hearthstone na wcześniejszym build 8 potrafiło zezrec mi 25% w 15 minut. Teraz praktycznie nie widzę różnicy między normalnym użytkowaniem a hearthstonem. Przedstawię to w postaci screenów. Kolor niebieski - brak ekranu Kolor zielony - zwykle użytkowanie (internet, Facebook) Kolor czerwony - katowanie hearthstonem Tutaj Screen z build 8. Prezentowało to się tak: Nowy battery fix: 3h 54% Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Zainstalowałem na poprzedni build i ocenie wkrótce. Niestety nie mogę zrobić testu antutu. Robi restart w pewnym stałym momencie, spróbuję reinstall antutu. Generalnie xposed mi działa dalej, amplify też, gravity box zmienia dam tryb sieci z 2g na 3g. Muszę powiedzieć za jestem wstępnie zadowolony. Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Edit reinstall nic nie dał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Spróbuj obniżyć taktowanie do 1781 programem kernel adiutor mi antutu idzie w całości wynik 53000 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 (edited) Dzięki za podpowiedź ale niestety nie pomogło. Coś jest nie halo ale akurat antutu ma najmniejsze znaczenie w działaniu telefonu Image procesing Blur - wywala zawsze w tym miejscu. Edited December 22, 2015 by Tygrys Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Oto mój wynik na nowym ślicznym romie. Dużo hearthstone, dużo gwiezdnych wojen i wifi Tylko jest jeden problem. Wyłączył mi się awaryjnie przy 5% jako rozładowany. Nigdy wcześniej tego nie miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 3 godziny temu, kr1w2 napisał: Spróbuj obniżyć taktowanie do 1781 programem kernel adiutor mi antutu idzie w całości wynik 53000 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Potwierdzam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 A podpowiedzcie jak to zrobić dokładnie. Wydaje mi się, że zrobiłem prawidłowo ale kto wie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaBooM2408 Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Na co robić backup? SD, OTG czy w telefonie? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Na co robić backup? SD, OTG czy w telefonie? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Na co chcesz. Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaBooM2408 Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Jak zrobie na telefon to się nie usunie przy factory i wipe data,cache? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Przeszło mi antutu. 48k wynik. Nic nie zmieniałem. Czy tryb performance wskakuje automatycznie? Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Jak zrobie na telefon to się nie usunie przy factory i wipe data,cache? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Nie wipuj internal storage, external_sd ani otg. Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Ktora wersja cm ma najmniej bugow(ta z needrom, z xda z dzialu original android development, czy tez z xda z dzialu android development)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Ktora wersja cm ma najmniej bugow(ta z needrom, z xda z dzialu original android development, czy tez z xda z dzialu android development)? Bierz battery fix z needrom. Najlepsza i jak na razie bugów nie widzę Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Potwierdzam że najlepszą to ta fixbattery. Bug jaki ja znalazłem to nie wysyłanie i odbieranie automatyczne mmsow. Poza tym nie widzę nic niepokojącego. No chyba że zmiana koloru diody jest dla Ciebie priorytetem. Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Lipa z ta dioda. Sprawdzal ktos czy zewnetrznymi apkami tez nie da sie ustawiac kolorow? Czy dziala irda i automatyczne nagrywanie rozmow? Czy da sie nagrywac filmy slow motion i time laps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Nagrywanie rozmów nie działa. IrDA działa. Diodę ustawiłem wpluginie do xposed ale i tak świeciła na czerwono. Filmów nie sprawdzałem. Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Nagrywanie rozmów nie działa. IrDA działa. Diodę ustawiłem wpluginie do xposed ale i tak świeciła na czerwono. Filmów nie sprawdzałem. Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Moja jest czerwona przy Tapatalku, Zielona przy smsach i messengerze, niebieska przy połączeniach i Facebooku. Wszystko w normie jak w miui Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Jak to ustawiles napisz proszę. Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Jak to ustawiles napisz proszę. Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Nie ustawiłem nic. Od początku tak mam. Sam sprawdź messengera Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Nie używam messengera ale od początku miga mi na czerwono na wszystko. Szkoda Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted December 23, 2015 Author Share Posted December 23, 2015 Ja też mam różne kolory diody przy powiadomieniach. Od samego początku. Był full wipe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Przed fixem nie ale wcześniej tak. Hm wystarczy z systemu przywrócić ustawienia czy proponujecie full wipe z twrp? Naciapcialem z Redmi Note 2 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Zrobiłem full wipe i dalej dioda jest czerwona przy smsach np. Kurka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Słuchajcie, leży przede mną nowy RN2 (od Chińczyka) i zastanawiam się czym go potraktować: CM czy Miui. CM znam - używam OPO, ale RNa kupiłem głównie dla Miui z tym, że jak czytam ile ludziska mają problemów to trochę mnie to przeraża. Chcę coś wgrać i mieć święty spokój. Nie interesują mnie cotygodniowe aktualizacje. Telefon ma dzwonić, budzić + często korzystam z nawigacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts