Jump to content

CyanogenMod dla Redmi Note 2

kriegaffe

Recommended Posts

Zflashowałem ten rom przez twrp, gdzie po ukończeniu flashowania, klikając reboot phone telefon mi się zaciął, poczekałem chwile i gdy nadal było to samo wyciągnąłem baterię.
Uruchamiam telefon, bootuje się, pulsująca ikonka CM i tak od ponad 15 minut - Czy to jakiegoś rodzaju brick czy jeszcze dać mu troche czasu?

Edited by slother

2 godziny temu, slother napisał:

A z powrotem do miui nie ma jakichś większych problemów, prawda?
Flashuje sie jak kazdy inny rom, czy trzeba coś innego jeszcze zrobić?

Zrób sobie backup miui w TWRP i jak nie będzie Ci się coś podobało to w kilka minut znów będziesz na miui bez utraty jakichkolwiek danych.

1 godzinę temu, BÓLterier napisał:

Byłby ktoś taka dobra mordeczka i nagrał filmik jak ten ROM lata (tylko nie ze screencasta bo to nie oddaje wrażeń)? :D W ogóle brakuje takiego wideo na YT.

Jutro postaram się coś nagrać.

2 godziny temu, fatall1ty napisał:

Warto się przesiadać jeżeli zależy mi na Xposed?

Ogólnie to nie mam jakiegoś ciśnienia, lepiej jeszcze poczekać?

Możesz przechodzić, a jak Ci się nie spodoba to zawsze jest opcja  Backup i Restore w TWRP.

• Like 1

Niestety złapałem bootloopa, ma ktoś poradnik jakiś?
Dodam, że mój komputer nie widzi telefonu jak jest w fastboocie
Chyba, ze mozna jakos odpalic twrp bez fastboota to chetnie bym się dowiedział jak

Edited by slother

2 minuty temu, dANDq napisał:

Ja normalnie odpalałem TWRP, czyli wyciągałem baterię i uruchamiałem telefon POWER + VOLUME UP. Zgaduję, że nie zrobiłeś wipe przed instalacją?

zrobiłem

Edited by slother

Przed chwilą, dANDq napisał:

A odpala Ci się TWRP?

PS Wie ktoś jak usunąć ten cholerny pasek od Google? W poprzednich wersjach nie miałem z tym większych problemów bo zarządzanie widżetami, tapetami i ustawieniami wyglądało inaczej.

Odpaliłem przed chwilą, mógłbyś opisać krok po kroku co zrobić? - nie chce znowu spieprzyć
ogolnie to ustawilem only mount system read-only, może to miało na to jakiś wpływ?

Edited by slother

1 godzinę temu, dANDq napisał:

Zrób full wipe (nie musisz ruszać SD) i wgraj ROM. Jak chcesz to możesz miui, ale każdy inny też powinien wejść.

Dzięki, nie mogłem ogarnąć kombinacji do tego twrp

47 minut temu, bosspotato napisał:

też mam bootloopa na 3, build 2 działa bez problemu. jak nie zorbiłeś backup'a to musisz wgrywać od nowa miui lub co tam tylko chcesz... 

No wlasnie tez mialem build 3, ale dałem sobie spokój - miuipolska bez problemu działa

Kolesiowi z NeedRom coś się nie udało z buildem 3, zdarza się. Na pewno to wyprostuje, widać, że chłopak jest zaangażowany w rozwój tego romu. Do tego czasu trzeba się zadowolić buildem 2. 

Podstawa to przed każdym flashowaniem robić sobie backup w TWRP, nie będzie wówczas płaczu ;) 

• Like 1

zasysam, dam znać co i jak ^^ 

już się uruchamia - najważniejsze że nie ma bootloopa. zaraz dam znać jak żyroskop etc.

Wygląda na to że wszystko działa, przywraca mi właśnie aplikacje ze sklepu. Włączyłem na yt film 360 i tam również wszystko działa.

Edited by bosspotato