solczykiewicz Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Nie znam się dlatego pytam. Czy mx4 pro od meizu mógłby z nim konkurować (ceny mx4 pro spadły odpowiednio do ceny najdrozszej wersji remi note3)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Meizu zawsze stawia na jakość audio także w tej kwestii obawiam się ze xiaomi nie ma podejścia. Ale to słowa bez żadnego poparcia. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 1 minutę temu, solczykiewicz napisał: Nie znam się dlatego pytam. Czy mx4 pro od meizu mógłby z nim konkurować (ceny mx4 pro spadły odpowiednio do ceny najdrozszej wersji remi note3)? 1. QHD 2. Bateria 3350 3. MIUI i wsparcie. Xiaomi dość długo wspiera stare modele. a taki Meizu? Nie wiem, na gsmarena pisze że ma 4.4.4 - to już prehistoria. Jedyne co może (ale nie musi) być lepsze to aparat. Piksele nie są wąskim gardłem na note 3 więc zależy tylko od jakości optyki i oprogramowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
solczykiewicz Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 (edited) Chodzi mi raczej o całokształt. Pod kątem audio temat przebadałem i mx4 pro/ mx5 pro niszczą nawet drozsze flagowce. Ciekawa propozycja od redmi ale jakosciowo chyba niżej niz mx4 pro @darthnorbe Na yt są slajdy z nota3 i szczerze tyłka nie urywa. mx4 pro opisuje swoj sprzet jako " 20.7MP rear SONY camera, 1/2.3 inch lens ". Gdzies na forum jeden z uzytkownikow porównał te aparaty i jego zdaniem niebo a ziemia na korzysc mx4 pro Edited December 9, 2015 by solczykiewicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Czyli jak chcesz dobry aparat bierz mx4. Jak nie to note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
solczykiewicz Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 To już wydedukowałem. Interesuje mnie jakość dźwięku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Wygląda na to, że są dwie metody. Oficjalna i nieoficjalna. Nieoficjalną (hack) mają chińscy sprzedawcy co jest w świetle Xiaomi nielegalne, a oficjalną będzie odblokowanie bootlaodera tylko przez użytkownika telefonu logując się swoim kontem Xiaomi. Po podłączeniu do PC będzie weryfikacja, czy ten telefon należy faktycznie do usera. Jeśli tak to nastąpi odblokowanie bootloadera. Szkoda, że na aliexpress rozpracowali bootloadera. Bo u nas oznaczałoby to koniec sprzedawania telefonów Xiaomi z syfiastym MIUI także przez polskich sprzedawców (a znamy takich tutaj). Klient kupi fabrycznie zamknięty telefon i dopiero po odwiedzinach na miuipolska będzie mógł sam wgrać czyste i w pełni polskie MIUI. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xylaxis Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Pytanie czy naprawde sprzedawcy maja "wersje nieoficjalna" bo jak obserwuje to nikt jeszcze nie dostal telefonu z nakladka a jedynie pisza ze juz rozwiazali problem.Mi napisali ze nagle nie maja koloru jaki zamowilem (gold) co uwazam za klamstwo wynikajace z dluzszego oczekiwania na rozwizanie problemu z bootloaderem.Wiec do konca wiary bym nie dawal w to co pisza na ali 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 4 godziny temu, solczykiewicz napisał: @Suchy_PL_ jak z jakością dzwięku puszczanego na słuchawki? wiadomo w ogole czy siedzi w tym telefonie jakis sensowny chip muzyczny? nie testowałem, ale jak patrzałem w logach co za ekran siedzi to wspomniane coś było o Yamaha........sprawdzę to....... Alpha miała niby dobry DAC ale grała gorzej (ciszej)od MX4, aparat jak już wspomniałem MX4 deklasowała Alphe i RN3.....filmy 4k na Meizu bajka.....ale od zdjęć mam lustrzankę a tak w razie" w" aparat Nota jest niezły- wrzucę jakieś próbne fotki.....szkoda, że na MX4 nie ma MIUI bo tego tam w zasadzie mi brakowało oprócz odblokowanego bootloadera. RN3 bardzo czysty ma dźwięk z głośnika tylnego ale basu w nim nie uraczymy aczkolwiek jakość jak dla mnie BDB do "dzwonków" ,2 strona mówiła, że super dobrze mnie słychać więc i tu jest BDB..... Acid, czyli widać, że myślałem dobrze co do odblokowania....po części coś jak w Meizu i Apple Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Nie znam blokad w Apple ale wiem, że Meizu tak robi. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 (edited) Apple ma iClouda....jak zarejestrujesz tel na swoim koncie to później po wgraniu czystego softu lub resetu z automatu po podpięciu pod iTunes w celu aktywacji poprosi o twoje dane logowania i d*pa blada jak nie znasz danych masz tel do wykonywania połączeń alarmowych mnóstwo takich jest na alldrogo.... Edited December 9, 2015 by Suchy_PL_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Co sądzicie o tym:http://www.valuebasket.pl/pl_PL/Xiaomi-Redmi-Note-3-LTE-32GB-Octa-core-Dual-SIM-Free--Never-Locked----%28Silver%29/mainproduct/view/21739-EU-SL ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 2 minuty temu, Smigoll napisał: Co sądzicie o tym:http://www.valuebasket.pl/pl_PL/Xiaomi-Redmi-Note-3-LTE-32GB-Octa-core-Dual-SIM-Free--Never-Locked----%28Silver%29/mainproduct/view/21739-EU-SL ? Że nie wiadomo co to. Lepiej dopłacić do IBG, XFS lub szukać czegoś na goldwayu w aliexpress. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 5 minut temu, Smigoll napisał: Co sądzicie o tym:http://www.valuebasket.pl/pl_PL/Xiaomi-Redmi-Note-3-LTE-32GB-Octa-core-Dual-SIM-Free--Never-Locked----%28Silver%29/mainproduct/view/21739-EU-SL ? A co to w ogóle za sklep? Po co kombinujecie skoro na forum jest kilku polecanych sprzedawców? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Zamowilem wczoraj od top kamerki wersje gold 16gb dziś już jest u mnie. Soft chińsko angielski. Muszę czekać na Miuipl. Budowa i wygląd na wielki plus. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 2 minuty temu, Wojtkson napisał: Zamowilem wczoraj od top kamerki wersje gold 16gb dziś już jest u mnie. Soft chińsko angielski. Muszę czekać na Miuipl. Budowa i wygląd na wielki plus. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Nie widzę na topkamerki.pl rn3 :/ może jestem ślepy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Z allegro. Była ostatnia sztuka złotego. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 1 minutę temu, Wojtkson napisał: Z allegro. Była ostatnia sztuka złotego. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka A za ile? Jak wyhaczysz tanio w Polsce złotą wersje 32 GB to pisz ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Za 919 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Dla dziewczyny zamawialem. Poczekam do piątku mam nadzieję że wyjdzie miuipl Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 3 minuty temu, Wojtkson napisał: Za 919 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka za 19zł mniej kupiłem od burizy 3/32gb, co prawda dark grey ale jednak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Za 919 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Dla dziewczyny zamawialem. Poczekam do piątku mam nadzieję że wyjdzie miuipl Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Nie wyjdzie. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 3 minuty temu, Wojtkson napisał: Za 919 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka za 19zł mniej kupiłem od burizy 3/32gb, co prawda dark grey ale jednak Fakt taniej tylko nie wiadomo jak z vatem. Za 919 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Dla dziewczyny zamawialem. Poczekam do piątku mam nadzieję że wyjdzie miuipl Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Nie wyjdzie. Wysłano z MI Note Uu to szkoda :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 2 minuty temu, Wojtkson napisał: Fakt taniej tylko nie wiadomo jak z vatem. Uu to szkoda :/ w razie vatu płacę ~70zł bo wystawił dodatkową aukcję za 300 i resztę płaciłem przelewem Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibik Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 39 minut temu, Wojtkson napisał: Zamowilem wczoraj od top kamerki wersje gold 16gb dziś już jest u mnie. Soft chińsko angielski. Muszę czekać na Miuipl. Budowa i wygląd na wielki plus. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Witam ja tez mam od wczoraj od top kamerki ale wersje silver 32g ,tak jak piszesz o sofcie to samo mam , tylko ze wczoraj zrobilem updater z wersji 7.0.9.0 LHNCNCJ na 7.0.12 LHNCNCJ a do budowy i wygladu to mi sie podoba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 1 minutę temu, zibik napisał: Witam ja tez mam od wczoraj od top kamerki ale wersje silver 32g ,tak jak piszesz o sofcie to samo mam , tylko ze wczoraj zrobilem updater z wersji 7.0.9.0 LHNCNCJ na 7.0.12 LHNCNCJ a do budowy i wygladu to mi sie podoba. Co to za top kamerki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibik Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 2 minuty temu, darthnorbe napisał: Co to za top kamerki? uzytkownik z allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Skoro nie bedzie miuipolska to czy jest jakis rom multi ktory ma mniej chinskich smieci ? I jest sposob instalacji google play jakis dzialajacy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Przed chwilą, Wojtkson napisał: Skoro nie bedzie miuipolska to czy jest jakis rom multi ktory ma mniej chinskich smieci ? I jest sposob instalacji google play jakis dzialajacy ? będzie miuipolska, ale na pewno nie w ten piątek... apki google masz w chińskim markecie a chińskich śmieci w oryginalnym romie nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
frozenfrog Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Spytałem XFS kiedy będzie dostawa RN3. Dostałem odpowiedź: "Hello, we are waiting for the ROM prepared by MIUI community Emotikon smile definitely not before Christmas, probably in the start of January". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 8 godzin temu, frozenfrog napisał: probably in the start of January Moze i dobrze, rozmawialem z kurierem i mowil ze teraz paczki dlugo w HK leza poniewaz swieta/koniec roku i sa opoznienia, w styczniu powinno byc lepiej moj dhl byl w HK przez 10 dni >.< Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Mój 3 czy 4 dni...ze statusem utworzenia listu i 1 dzień procesownia Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 No i stało się .... kupiłem RN3 , to mój pierwszy tel. Xiaomi, ale od dawna używałem romów MIUI_PL na telefonach służbowych (o ile się dało), teraz nie ma MIUI na Galaxy S4, do tego doszła konieczność używania dwóch numerów więc stało się. Kupiłem dzisiaj na alle.... za 999 zł, mam nadzieje że dzisiaj wyśle i na weekend będę miał "zabawę" Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Krolik24 sie ociąga z wysyłką, także na weekend możesz go nie uświadczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Na aukcji ma info że wysyłka do 3 dni, więc zobaczymy, kasę dostał rano pozostało zamówić kuriera (niby wszystko bez konieczności wstawania z fotela). Może "zbiera" zamówienia i zamawia kuriera hurtowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 A jaki kolor brałeś bo jak dziś dzwoniłem do nich to mieli grafitowe a srebrne dopiero dostaną w przyszłym tygodniu. Taki szczegół o którym zapomnieli napisać na aukcji Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts