Tajniak Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Radziłbym wymienić tą kartę u operatora, wczoraj przy zmianie abonamentu wymienili mi kartę za darmo Dodatkowy plus wymiany tej karty jest taki, że na nowszej będzie Ci łapać LTE. Ja za to mam pytanie: wczoraj znajoma kupiła mi telefon, jak wróci do Polski to dostanę go do rąk własnych, w związku z tym: polecacie jakiś adapter sieciowy z wtyczki chińskiej na EU? Ewentualnie możecie podać mi parametry ładowarki? Dzięki! ;D
semespinha Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 1
m4ci3k_sz Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) 1 godzinę temu, kufciak napisał: Czyli gdzie? Wysłane z mojego Redmi Note 2 http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-32gb-metalowa-obudowa-2xkolory-i5853366374.html Edytowane 12 Grudnia 2015 przez maaaciekmaaaniek
Shadow2k3 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Radziłbym wymienić tą kartę u operatora, wczoraj przy zmianie abonamentu wymienili mi kartę za darmo Dodatkowy plus wymiany tej karty jest taki, że na nowszej będzie Ci łapać LTE. Ja za to mam pytanie: wczoraj znajoma kupiła mi telefon, jak wróci do Polski to dostanę go do rąk własnych, w związku z tym: polecacie jakiś adapter sieciowy z wtyczki chińskiej na EU? Ewentualnie możecie podać mi parametry ładowarki? Dzięki! ;D Tajniak przejściówka nie posiada żadnej elektroniki kup dowolną będzie działać Sent from my LenovoA3300-HV using Tapatalk
mihaszek Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Panowie chce kupic ten telefon ale obawiam sie ze beda problemy z miui polska... Zastanawiam sie czy go juz nie zamowic bo mysle ze jak juz wejdzie polski rom to ceny pojda w gore... Czy jest jakies info ze na pewno bedzie miui polska? Jesli tak to kiedy? Na allegro krolik ma za 999 wersje 3ram/32gb... Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Soohar_PL Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Znalazłem na forum miui jakiegoś multilanga, może działa http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=193147&extra=page%3D2&mobile=2 Ktoś na innym wątku w forum wspominał także, że na chińskiej części forum jest już jakiś program do zdejmowania blokady bootloadera, oficjalny czy nie, tego nie jestem w stanie powiedzieć. Może to już czas, żeby zamówić swojego RMN3...
Cichq Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 1 godzinę temu, mihaszek napisał: Panowie chce kupic ten telefon ale obawiam sie ze beda problemy z miui polska... Zastanawiam sie czy go juz nie zamowic bo mysle ze jak juz wejdzie polski rom to ceny pojda w gore... Czy jest jakies info ze na pewno bedzie miui polska? Jesli tak to kiedy? Na allegro krolik ma za 999 wersje 3ram/32gb... Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Ja bym zamówił od xona24 za te 800zł 3/32, jak przyjdzie to juz bedzie MIUIPolska. Ceny nie pojda w gore, co chinczykow obchodzi nasz rom? Śpieszyć się nie musisz, w pierwszych wersjach też system nie będzie idealnie chodził. 1
Painless Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 3 godziny temu, kufciak napisał: Czyli gdzie? Wysłane z mojego Redmi Note 2 xon24 na allegro, łap link do aukcji tutaj
Soohar_PL Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 3 minuty temu, Painless napisał: xon24 na allegro, łap link do aukcji tutaj A przy wysyłce paczką pocztową, cło raczej trzeba płacić, nie?
m4ci3k_sz Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 1 godzinę temu, Soohar_PL napisał: A przy wysyłce paczką pocztową, cło raczej trzeba płacić, nie? cło na telefony wynosi 0%, jak już to vat i też nie zawsze, zależy jak się trafi
Soohar_PL Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 14 minut temu, maaaciekmaaaniek napisał: cło na telefony wynosi 0%, jak już to vat i też nie zawsze, zależy jak się trafi W takim wypadku to taka rosyjska ruletka, bo jeżeli ten vat się trafi, a wynosi 23% to taki Redmi wyniesie łącznie 1000zł, 820zł z przesyłką kuszące, ale zawsze musi być jakiś haczyk.
Painless Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 2 godziny temu, Soohar_PL napisał: A przy wysyłce paczką pocztową, cło raczej trzeba płacić, nie? 15 minut temu, maaaciekmaaaniek napisał: cło na telefony wynosi 0%, jak już to vat i też nie zawsze, zależy jak się trafi Przed chwilą, Soohar_PL napisał: W takim wypadku to taka rosyjska ruletka, bo jeżeli ten vat się trafi, a wynosi 23% to taki Redmi wyniesie łącznie 1000zł, 820zł z przesyłką kuszące, ale zawsze musi być jakiś haczyk. No i na dodatek jak Maciek wspominał wcześniej. On wstawia dodatkową aukcje za 300zł (resztę dosyłasz przelewem) i w razie gdyby trafił ci się VAT (małe szanse) to płacisz tylko z tych 300,
Suchy_PL_ Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Już można niby odblokować bootloader....tu jest wątek o tym co trzeba zrobić....http://en.miui.com/thread-193238-1-1.html Na chwile obecną problemy z uzyskaniem kodu do odblokowania-ok 10 dni czekania, ja już wysłałem podanie teraz czekam na zgodę i kod ....heh ciekawe gdzie ten kod wpisać...mogliby dać lepiej jakieś zdalne odblokowanie lub toola. Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Suchy_PL_
Acid Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Przecież jest tool. Sam go mam. Wygląda na to, że telefon przejdzie do fastboot (pseudo) i tam będzie do wpisania pin. Wysłano z MI Note
Suchy_PL_ Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Myślałem ,że jak w motkach fastboot oem unlock i tu kod a o toolu nic nie znalazłem, jest to tool dla "masy" czy tylko dla devów ? Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Suchy_PL_
fakeman Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Xiaomi chciało zmienić politykę a to tylko utrudniło sprawę, chińczyki na ali łamią po swojemu, a większość sprzedawców i tak czeka na odblokowanie bootloadera żeby wgrać swoje gówno. XFS rozpocznie wysyłkę prawdopodobnie dopiero po świętach bo tak samo czekają na odblokowanie bootloadera... Mocno to nieprzemyślane wszystko. Edytowane 12 Grudnia 2015 przez fakeeus 1
Tajniak Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dla upewnienia: ładowarka jest z dwoma wtykami, tak jak w USA? Druga sprawa: ktoś może kupił jakieś szkło hartowane na ekran w Polsce, lub może coś polecacie? Jakaś firma jest szczególnie dobra, czy to wszystko to samo? Dzięki!
Mymi Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Dnia 12/11/2015 at 05:54, fakeeus napisał: to nie wiem jak to mam zrobić, z adaptera mi to "nano" wypadnie Jak nie chcesz zmieniac karty, to znadz plastikowy adapter. Sam mam daw nano simy w plastikach i obydwa dzialaja. Jeden plastik to pro, drugi to zwyczajnie z micro sima przycietego do nano mi pozostal. Ah, wypadanie moze byc problemem jezeli czesto zmieniasz sima, tak jak juz wlozysz to dziala. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez Mymi
Mymi Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Dnia 12/11/2015 at 03:39, Suchy_PL_ napisał: A gdzie zrobić tą weryfikację ? ja zaktualizowałem do 7.0.16 ...dla tych co "liczą" antutu to w nowszym sofcie uzyskuje ponad 2 tyś więcej....49750 na 7.0.7 47500...... Jak zrobiles update? Mi Updater pokazuje ze jestem na najnowszym, a mam 7.0.11.0
zehell Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Podpinam się do pytania. Ponieważ ja mam 7.0.7 i nie mogę zaktualizować. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
vicu88 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witam serdecznie, Jestem zainteresowany zakupem Redmi Note 3. W tym momencie posiadam LG G3, ale nie jestem zadowolony z jego szybkości, 1. Jak wygląda sprawa ze zdjęciami w Redmi Note 3, robi takie same jak Redmi Note/Note Pro? Bo o zbliżeniu się do LG G3 chyba nie ma co marzyć? 2. Jak z jakością dźwięku na słuchawkach? Ta w LG G3 jest rewelacyjna, niskie basy, czysty dźwięk. Jeżeli ma ktoś jakieś przykładowe zdjęcia może wrzucić.
leonov Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 1 godzinę temu, zehell napisał: Podpinam się do pytania. Ponieważ ja mam 7.0.7 i nie mogę zaktualizować. Mam to samo
fakeman Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 1 godzinę temu, vicu88 napisał: Witam serdecznie, Jestem zainteresowany zakupem Redmi Note 3. W tym momencie posiadam LG G3, ale nie jestem zadowolony z jego szybkości, 1. Jak wygląda sprawa ze zdjęciami w Redmi Note 3, robi takie same jak Redmi Note/Note Pro? Bo o zbliżeniu się do LG G3 chyba nie ma co marzyć? 2. Jak z jakością dźwięku na słuchawkach? Ta w LG G3 jest rewelacyjna, niskie basy, czysty dźwięk. Jeżeli ma ktoś jakieś przykładowe zdjęcia może wrzucić. Jeśli zależy Ci na aparacie i jakości dźwięku to może powinieneś się zainteresować Meizu MX4 Pro. Zdjęć przykładowych masz dużo na internecie, sa po prostu przyzwoite ale to na pewno nie poziom G3. RN3 DACa nie ma żadnego, ale co do jakości dźwięku to się niestety nie wypowiem.
zehell Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Jak dla mnie jakość dźwięku jest zadowalająca. Da się słuchać bez uszczerbku na psychice Sent from my Redmi Note 3 1
czupryneq Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Do posiadaczy redmi note 3, jak tam bateria Wam trzyma?
zehell Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Telefon mam od piątku rana i ostrego katowania mi wystarcza na 5h. A tak normalnego użycia to schodzi mi kolo 25% na dzień. (Trochę internetu, kilka rozmów i parę smsów ) Sent from my Redmi Note 3
mihaszek Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Panowie czy na 100% bedzie polski rom... bo strasznie sie nakrecilem zeby kupic ten telefon? Jak nie bedzie miuipolska to raczej go nie kupie... Jakies nowosci odnosnie bootloadera? Gdzie mozna sledzoc temat? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
darthnorbe Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) 5 minut temu, mihaszek napisał: Panowie czy na 100% bedzie polski rom... bo strasznie sie nakrecilem zeby kupic ten telefon? Jak nie bedzie miuipolska to raczej go nie kupie... Jakies nowosci odnosnie bootloadera? Gdzie mozna sledzoc temat? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Szukałbym potwierdzenia tutaj: http://xiaomi.eu/community/threads/unlock-bootloader-redmi-note-3.29141/ Dla mnie też ważne jest odblokowanie telefonu i miuiPOLSKA jednak w tej cenie i tak nie ma niczego lepszego. Gplay sie da zainstalować, po angielsku soft też jest, więc w tygodniu zamawiam. Jeszcze nie wiem od kogo, trzeba się ostro zastanowić i brać. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez darthnorbe error
Suchy_PL_ Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) 11 godzin temu, Mymi napisał: Jak zrobiles update? Mi Updater pokazuje ze jestem na najnowszym, a mam 7.0.11.0 Pobrałem na stronie en miui i wrzuciłem do folderu downloaded_rom i w apce do updateu wyierasz "..." i wskazujesz ten plik.....widzę, że więcej pamięci jest do dyspozycji RAM, mniej wycieków jak na 7.0.7 Co do trzymania baterii potwierdzam .....ok 4dni przy moim używaniu Edytowane 13 Grudnia 2015 przez Suchy_PL_ 1
m4ci3k_sz Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 3 godziny temu, mihaszek napisał: Panowie czy na 100% bedzie polski rom... bo strasznie sie nakrecilem zeby kupic ten telefon? Jak nie bedzie miuipolska to raczej go nie kupie... Jakies nowosci odnosnie bootloadera? Gdzie mozna sledzoc temat? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka można odblokowac bootloader więc miuipolska to tylko kwestia czasu 1
mihaszek Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 3 godziny temu, mihaszek napisał: Panowie czy na 100% bedzie polski rom... bo strasznie sie nakrecilem zeby kupic ten telefon? Jak nie bedzie miuipolska to raczej go nie kupie... Jakies nowosci odnosnie bootloadera? Gdzie mozna sledzoc temat? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka można odblokowac bootloader więc miuipolska to tylko kwestia czasu Gdzie mozna o tym przeczytac? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Hydrox Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witam, W tym tygodniu stanę się posiadaczem Redmi Note 3. Czy ktoś z tu obecnych może potwierdzić jak będzie trzymać bateria ale w konfiguracji DUAL SIM 3g/2g. Czy zużycie baterii wzrośnie znacząco?
fakeman Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 4 godziny temu, zehell napisał: Telefon mam od piątku rana i ostrego katowania mi wystarcza na 5h. A tak normalnego użycia to schodzi mi kolo 25% na dzień. (Trochę internetu, kilka rozmów i parę smsów ) Sent from my Redmi Note 3 Tylko 5h przy katowaniu? Jasność ekranu 100% + cały czas LTE?
zehell Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Jasność koło 75-80% oraz tylko LTE. W tle mam włączoną lokalizacje. Sent from my Redmi Note 3
krzycz Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Cześć, Jestem tu nowy, więc witam wszystkich, ale tak: telefon kupiłem od accessories4you (przesyłka jak burza!), dzisiaj go uruchomiłem po pełnym naładowaniu, itp. Różne testy (CPU Z, Antutu, gfx bench, 3dmark, Vellamo, HTML5 Test, SunSpider, AndroBench, BaseMark OS II, Geekbench) plus instalacja aplikacji jakie do tej pory miałem na wcześniejszym telefonie oraz deinstalacja chińskich aplikacji (QQ, Weibo, itp.) i jak na razie pozostało jeszcze 47% baterii. Jeszcze nie dzwoniłem i nie wysyłałem SMSów, ale chyba jest więc nieźle A, jasność na max z automatem, LTE jak na razie wyłączone, bo i tak byłem cały czas w zasięgu WiFi, lokalizacja i dane w tle włączone. Pozdrawiam krzycz Edytowane 13 Grudnia 2015 przez krzycz
Rekomendowane odpowiedzi