kris68 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Co dalej nie wyjaśnia sprawy instalacji najnowszego Magiska na androidzie 15.
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 20 minut temu, Andrzej Leśniak napisał(a): Od kilku dni na poco x3 z androidem 12 nie działa portfel i przechodzi tylko basic integrity. Najnowszy PIF wgrany. Czy zmiany nie miały dotyczyć tylko androida 13 i nowszego? Być może Google zmieniło też coś na wcześniejszych wersjach, trudno mi powiedzieć. 25 minut temu, kris68 napisał(a): @Kacper Skrzypek Robilem dokladnie wg, tutoriala z forum, wlasciwe komendy więc ?? W takim razie podeślij link do tutoriala, którego używałeś.
kris68 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 @Kacper Skrzypek https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-magiska-play-integrity-fix-portfel-google/. dosłownie słowo po słowie. Po restarcie pojawia się ikona Magiska, ale jak przycisnę kółko u góry to tylko zmiana motywy, dns i tyle. I tą aplikację pod spodem też instalowałem
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 jeśli w paczce w folderze images znajduje się plik init_boot.img, to ten (i tylko ten) plik, jeśli w paczce taki plik się nie znajduje, to boot.img. Który plik wybrałeś? Które komendy w fastboot wykonałeś? Ewentualnie jeśli masz TWRP to możesz tam Magiska zainstalować...
kris68 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 @Kacper Skrzypek boot.img. Które komendy w fastboot wykonałeś? fastboot devices , fastboot flash boot nazwa_pliku.img. , fastboot reboot. Oczywiście nazwa właściwa mojego pliku
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 49 minut temu, kris68 napisał(a): @Kacper Skrzypek boot.img. Które komendy w fastboot wykonałeś? fastboot devices , fastboot flash boot nazwa_pliku.img. , fastboot reboot. Oczywiście nazwa właściwa mojego pliku No to źle zrobiłeś. Wyraźnie było napisane w poradniku - jeśli w paczce z ROMem jest plik init_boot, to używasz tylko tego pliku. Na 100% w 15 Ultra jest ten plik. Partycja też analogicznie init_boot.
Kubala94 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 (edytowane) Hm, czyli w obecnej sytuacji, pomimo najnowszego fixa od Xiaomi.eu , portfel nie działa... I tylko basic w play integrity. Jest jeszcze jakiś sposób poza oczywiście rootem Magisk i modułami PIF itp. aby to zadziałało? Jeszcze pomyślałem o alternatywie, ktoś już chyba o tym tutaj pisał.. A działa Wam Blik zbliżeniowy w tej sytuacji? Sam jeszcze nie korzystałem z tego nigdy. Mój bank to ING. Mam tam jeszcze takie coś w appce banku jak "Visa w telefonie" Myślicie któraś z tych opcji zadziałała w alternatywie do portfela google? Czy też nie będzie działać.. Edytowane 30 Czerwca 2025 przez Kubala94
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Blik zbliżeniowy na pewno działa w Santanderze, bo sam dzisiaj sprawdzałem.
Kubala94 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Dzięki za odpowiedz, sprawdzę czy u mnie działa Blik zbliżeniowy. Gdyby któraś z tych metod co napisałem czyli Blik zbliżeniowy lub Visa w telefonie , działało mimo problemów z play integrity i portfelem. To przecież właściwie można by olać ten portfel googla. I korzystać z tych opcji, przecież to praktycznie to samo, przykładasz telefon do terminala i płacisz.
Master Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 23 minuty temu, Kubala94 napisał(a): Dzięki za odpowiedz, sprawdzę czy u mnie działa Blik zbliżeniowy. Gdyby któraś z tych metod co napisałem czyli Blik zbliżeniowy lub Visa w telefonie , działało mimo problemów z play integrity i portfelem. To przecież właściwie można by olać ten portfel googla. I korzystać z tych opcji, przecież to praktycznie to samo, przykładasz telefon do terminala i płacisz. dokładnie tak ... u mnie apka banku PKO bp śmiga bez problemu z biometria i aktywnym blikiem ... zbliżeniowo cały czas z tego korzystam ... choć po tych ostatnich zmianach jeszcze nie użyłem 🙃 sprawdzę przy najbliższej okazji ale póki nie zmienia apki pod kątem testów integrity powinno być bezproblemowo ...
Kubala94 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 (edytowane) Dokładnie. Nie chcę "wykrakać" jak to się mówi, ale gorzej będzie jak alternatywa w postaci blik zbliżeniowy lub ta cała visa w telefonie, również przestanie działać... Jak portfel google. I nic się nie będzie dało zrobić z tym. No chyba ,że root albo blokada bl i oryginalny rom. Czyli trzeba korzystać póki działa 😄 Edytowane 30 Czerwca 2025 przez Kubala94
abc00 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 ^^ ja na razie wróciłem do Xiaomi Smart Band 7 z NFC.
Kubala94 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Też dobra alternatywa, niestety ja mam stara opaskę Mi Band 4, która NFC nie ma
wypcio Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opaski zegarki będą działać osobny os w telefonie może być wszystko czerwone Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 @dudijack i @Kacper Skrzypek wszystko by bylo ok, wszystko naprawione przeze mnie tym razem bez czeskich blędów, zrobione krok po kroku i : a jak bez tego mObywatel działał , teraz wywala, że urządzenie zrootowane a karty dalej dodać się nie da i co z ty zrobić. Deny List ustawione prawidłowo i co teraz ?. Odinstalować Magiska czy przywrcć ustawienia fabryczne i wgrać obraz z chmury i przywracać znów wszystko. Czy jest sposób, żeby to naprawić. Bo to nie dziala ?? 1
kris68 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 (edytowane) Mała edycja: no ostatecznie mam prawie 57 lat to pewne rzeczy mi czasem umkną. Zapomniałem ukryć Magiska - zrobione/restart. Teraz mObywatel wchodzi idealnie na odcisk palca, ING też działa, karta ING moja główna działa w portfelu, natomiast Millenium chyba ma mocniejsze zabezpieczenia-logować się muszę pinem-przy probie ustawienia na odcisk palca - urządzenie nie spelnia wymogów bezpieczeństwa, kart Millenium nie da sie dodać do portfela ten sam apel jak powyżej, czyli pozostaje płacić kartą, albo coś jeszcze da się wymyślić ? Ale Millenium Bank to moje zapasowe konto, wiec kartą zadziała a prawie tego banku, na razie nie używam. Revolut nie działa. W TWRP (poprzednio działało) nie da się zrobić kopii. Edytowane 30 Czerwca 2025 przez kris68
Kubala94 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 (edytowane) Powiem Wam tak przetestowałem tego całego BLIKA zbliżeniowego w sklepie i jestem zachwycony! Pierwszy raz używałem tego, co prawda słyszałem już kiedyś o tym, ale do tej pory nie używałem. A działa to (póki co) perfekcyjnie! Zero problemów. Jeśli to będzie działać mam nadzieje dłuuugo to portfel google może dla mnie nie istnieć. 😄Bo po co? Tu wszytko działa git. A z tym ich portfelem tylko się trzeba wkurzać! Nie działa bo masz bootloader odblokowany , bo masz root bo nie certyfikowane oprogramowanie, bo jeszcze coś innego jest nie tak. A na bliku zbliżeniowym zero problemów! Niech się wal... ten portfel google ,nie chcę przeklinać. Jedyne co potrafią to utrudniać życie, szczególnie Nam użytkownikom z odblokowanym BL, rootem i z romami od Xiaomi.eu a gadanie o "bezpieczeństwie użytkowników" to moim zdaniem bajka i mydlenie oczu,brednie. Tak już widzę jak teraz większość ludzi odblokowuje na swoich tel. BL i robią roota 😄. Bez obrazy ale większość ludzi nie wie co to jest bootloader albo root i nie bierze się za to w ogóle. I czego Oni się boją? Mój tel. moje decyzje, i tak jestem świadomy zagrożeń i mniejszego bezpieczeństwa albo , że uwalę telefon. I nikt nie powinien (producent tel.) mi tego zabronić jak przez to mój tel. będzie mniej bezpieczny albo go zbrikuje to moja wina, nie producenta tel. Biorę na Siebie tą odpowiedzialność i jestem tego świadomy. Koniec kropka.Ba przecież sami ostrzegają przed ryzykiem, to o co im chodzi, user akceptuje to ryzyko i tyle. A nie durne ograniczenia. Ile to już razy zbrikowałem swoje poprzednie tel. od Xiaomi 😂i to z własnej winy. Ale jakoś, zawsze udawało mi się je naprawić. Niestety pewnie "eldorado" i dobrobyt z blikiem zbliżeniowym, jako alternatywą dla portfela google ,pewnie nie długo niestety się skończy.. Bo na pewno google po zmianie zasad play intergity dla portfela google, będzie dosłownie wymuszał takie same zmiany dla aplikacji bankowych. I albo się dostosują albo "won" z google play. A co zrobią banki? Oczywiście pod naciskiem się dostosują, bo innego wyjścia nie będą miały. I będzie lipa. Także, korzystać póki jeszcze działa 😄 Jeszcze do kirs68 , nie wiem w jakim banku masz konto.. Ale jeśli twój bank obsługuje BLIK zbliżeniowy. To naprawdę skorzystaj z tej opcji,bo jak na razie działa git,bez problemów przynajmniej na odblokowanym BL. I w większości banków,jak ludzie tu pisali DZIAŁA np. w Santander,PKO,ING itp..Nie wiem jak na root. Ja mam Xiaomi.eu na moim tel. odblokowany BL, bez roota i działa. Bo moim zdaniem nie ma sensu bawienie się w roota Magisk i moduły jak i tak pewnie nie będzie działać portfel google albo raz będzie działać a raz nie.😄Szkoda czasu i nerwów. Już sam myślałem o powrocie do roota i modułów magisk,ale zrezygnowałem bo i tak pewnie to by nie działało.. Póki działa blik zbliżeniowy to będę go używał. Jest jeszcze przynajmniej w moim banku (ING) jakaś opcja "Visa w telefonie" ale tego nie testowałem. Ale ponoć mają to niedługo usunąć to bez sensu się bawić w to. Edytowane 30 Czerwca 2025 przez Kubala94 1
Master Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 56 minut temu, Kubala94 napisał(a): Powiem Wam tak przetestowałem tego całego BLIKA zbliżeniowego w sklepie i jestem zachwycony! Pierwszy raz używałem tego, co prawda słyszałem już kiedyś o tym, ale do tej pory nie używałem. A działa to (póki co) perfekcyjnie! Zero problemów. Jeśli to będzie działać mam nadzieje dłuuugo to portfel google może dla mnie nie istnieć. 😄Bo po co? Tu wszytko działa git. A z tym ich portfelem tylko się trzeba wkurzać! Nie działa bo masz bootloader odblokowany , bo masz root bo nie certyfikowane oprogramowanie, bo jeszcze coś innego jest nie tak. A na bliku zbliżeniowym zero problemów! Niech się wal... ten portfel google ,nie chcę przeklinać. Jedyne co potrafią to utrudniać życie, szczególnie Nam użytkownikom z odblokowanym BL, rootem i z romami od Xiaomi.eu a gadanie o "bezpieczeństwie użytkowników" to moim zdaniem bajka i mydlenie oczu,brednie. Tak już widzę jak teraz większość ludzi odblokowuje na swoich tel. BL i robią roota 😄. Bez obrazy ale większość ludzi nie wie co to jest bootloader albo root i nie bierze się za to w ogóle. I czego Oni się boją? Mój tel. moje decyzje, i tak jestem świadomy zagrożeń i mniejszego bezpieczeństwa albo , że uwalę telefon. I nikt nie powinien (producent tel.) mi tego zabronić jak przez to mój tel. będzie mniej bezpieczny albo go zbrikuje to moja wina, nie producenta tel. Biorę na Siebie tą odpowiedzialność i jestem tego świadomy. Koniec kropka.Ba przecież sami ostrzegają przed ryzykiem, to o co im chodzi, user akceptuje to ryzyko i tyle. A nie durne ograniczenia. Ile to już razy zbrikowałem swoje poprzednie tel. od Xiaomi 😂i to z własnej winy. Ale jakoś, zawsze udawało mi się je naprawić. Niestety pewnie "eldorado" i dobrobyt z blikiem zbliżeniowym, jako alternatywą dla portfela google ,pewnie nie długo niestety się skończy.. Bo na pewno google po zmianie zasad play intergity dla portfela google, będzie dosłownie wymuszał takie same zmiany dla aplikacji bankowych. I albo się dostosują albo "won" z google play. A co zrobią banki? Oczywiście pod naciskiem się dostosują, bo innego wyjścia nie będą miały. I będzie lipa. Także, korzystać póki jeszcze działa 😄 Jeszcze do kirs68 , nie wiem w jakim banku masz konto.. Ale jeśli twój bank obsługuje BLIK zbliżeniowy. To naprawdę skorzystaj z tej opcji,bo jak na razie działa git,bez problemów przynajmniej na odblokowanym BL. I w większości banków,jak ludzie tu pisali DZIAŁA np. w Santander,PKO,ING itp..Nie wiem jak na root. Ja mam Xiaomi.eu na moim tel. odblokowany BL, bez roota i działa. Bo moim zdaniem nie ma sensu bawienie się w roota Magisk i moduły jak i tak pewnie nie będzie działać portfel google albo raz będzie działać a raz nie.😄Szkoda czasu i nerwów. Już sam myślałem o powrocie do roota i modułów magisk,ale zrezygnowałem bo i tak pewnie to by nie działało.. Póki działa blik zbliżeniowy to będę go używał. Jest jeszcze przynajmniej w moim banku (ING) jakaś opcja "Visa w telefonie" ale tego nie testowałem. Ale ponoć mają to niedługo usunąć to bez sensu się bawić w to. nic dodać ... nic ująć ... pisałem w tych tematach wielokrotnie i podpinam się pod Kolegę ... na tą chwilę mając inne alternatywy spokojnie można machnąć ręką na ten portfel Googla ... ja to bardziej traktowałem jako rezerwę na wypadek problemów z apka bankowa / blikiem ... czasami są takie przerwy serwisowe no i różne utrudnienia ... wtedy dobrze mieć się na co przełączyć awaryjnie ... w sumie chyba raz mi się to przydało - a i zazwyczaj nawet w czasie tych utrudnień np blik zbliżeniowy i tak działa ... ja też unikam zabawy w roota bo z jednej strony to pomaga na różne biedy ale też takie biedy powoduje a często nie wiem gdzie i kiedy ... stąd to ostateczność która być może zastosuje w akcie desperacji - ot po prostu żeby nie wracać na globala i robić locka ... a jak to nie pomoże bo to wtedy zostanie tylko tą opcja ... i właśnie zostanie teraz czekać czy powoli i po kolei nie zaczną się biesic inne apki bankowo / płatnicze jak Google w jakiś sposób zacznie wymuszać na nic te nowe zasady sprawdzania softu / sprzętu ... wiem że niektóre banki realizują płatności poprzez usługi Googla i tu być może zaczną się kolejne biedy - znajomy już miał z tym problemu na mojej starej mi 11 ze swoim bankiem bo tam nie było zbliżeniowki przez blik a tylko Google ... nie pamiętam tylko jako to był bank ... u mnie w IKO z PKO bp zbliżeniowke obsługuje bezpośrednio blik do podpiętej karty Visa ... no i Google może mi skoczyć tam gdzie może pocałować pana majstra ... 🙃 tyle że na bezpieczeństwo są uczulone też apki typu mobywatel ... alledrogo ... olx czy np lotto ewentualnie takie typu glovo - ale ogólnie pewnie też każda która realizuje płatności ... ale tu też zakładam że jak realizuje to poprzez blika / przelewy / bezpośrednio z karty itp to też mogą mieć na te dodatkowe googlowe wymogi wywalone ... przelewy przez Google jako takie powinny i tak dziać - zrobię niedługo test jak będę opłacać jakiś zakup ale jak pamiętam kiedyś już to sprawdzałem a w portfelu nie było spełnionych wymogów bezpieczeństwa i przelew poszedł normalnie - tyle że to było dość dawno więc muszę się upewnić czy teraz też przejdzie ... w każdym razie poza problemem z portfelem Googla kolejnym problemem jest wywalenie certyfikatu protect w sklepie Play - no i znowu - ciekawe na ile to wpłynie na problemy z instalacją poszczególnych apek no i ile będzie takich które się wyłożą ... a te które się wyłożą przez sklep zawsze można postawić z instalatora spoza sklepa - co powinno ominąć problem certyfikatu ... ja na razie to z czego korzystam i aktualizuje nic nie zgłasza żadnych problemów i mają wywalone na brak tego certyfikatu ... możliwe że będzie to się zmieniać z biegiem czasu na niekorzyść ale na ile nam to narobi problemów to na tą chwilę trudno powiedzieć ... ogólnie uważam na tą chwilę nie ma też co drżeć szat i rozpaczać jak Al Bundy w sklepie z obuwiem ... jeszcze żyjemy i walczymy ... a Google łatwo nas nie złamie choć przeciwnik to zacny i z dużym potencjałem ... ale i my nie głupie a mając alternatywy możemy się im nieźle odgryźć 🙃 1
kris68 Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 @Master @Kubala94 -Dodam od siebie, że zgadzam się z przedmówcami, blik zbliżeniowy jest super. Niestety wale całego Magiska i roota. Wczoraj trochę posiedziałem przy jego uruchomieniu i ustawieniu, co prawda widzi w portfelu kartę, ale tylko ING jedyny plus, innych banków nie przyjmie karty ze względów bezpieczeństwa. Revolut nie działa. A na koniec - nie wiem pewnie po Magisku nie wolno, ale nigdzie tego nie napisali - wcześniej po poważniejszych ustawieniach wchodziłem w TWRP i robiłem sobie kopie na wszelki wypadek - a przy Magisku zonk- po pierwsze kopii nie da się zrobić, z czegoś to wynika - trudno przeżyje. No nic powrót do systemu i kolejny zonk- fon nie wstaje - tylko pierwsza plansza android i się wyłącza. Wkurzony wczoraj w nocy, już mi się tego robić nie chciało - na szczęście wchodził w fastboot i naprawiłem dziada.
Kubala94 Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 A i jeszcze Wam napiszę, jeszcze większe cyrki były z tym całym plikiem "keybox.xml" . Ktoś też już o tym tutaj pisał. Kilka miesięcy temu się z tym bawiłem. Bo aby mieć 3/3 w play integrity to oprócz roota (magisk) i modułów trzeba mieć też ten plik. Problem w tym, iż nie da się go od tak pobrać z neta.😄 Ponoć dlatego,żeby nie miało do niego dostępu za dużo ludzi bo Google od razu zbanuje ten plik. Trzeba było o niego dosłownie "poprosić" Była taka strona po angielsku,chyba link tu był. Gdzie w komentarzach pod postem ludzie prosili o wysłanie tego pliku na maila. Ja, też i rzeczywiście, otrzymałem ten plik na maila 😄 i to nawet kilka razy, kolejne aktualizacje pliku. Po "zaimplementowaniu" go w telefonie. Trzeba było wkleić go w odpowiednim miejscu. Rzeczywiście bez problemów było 3/3 w play integrity. I portfel działał ok. Tylko co z tego jak działało to dosłownie chwilę max. 1 dzień, albo nawet kilkanaście godzin.. I plik zbanowany przez Google i znów trzeba prosić i czekać na nowy. I potem znów w integrity 2/3 albo nawet 1/3 potrafiło być 😂 Bez sensu. Zresztą nie wiem po co mi było te 3/3, skoro 2/3 wystarczało, a tak przeważnie było zawsze. Chyba tylko dla własnego widzi mi się chciałem mieć wszystko na "zielono" i ewentualnie aby na forum się pochwalić 😁. Nonsens. Dlatego zrezygnowałem z bawienia się z tym i z rootem, modułami itp. Zresztą root nie jest mi obecnie do niczego potrzebny.. A jak będzie do czegoś potrzebny to se go zrobię. To nie jak kiedyś,że root był niezbędny aby np. pousuwać niechciane aplikacje producenta albo do jakiś specjalnych aplikacji. Tak, wiem można to bez roota zrobić,specjalną aplikacją na kompa albo przez adb fastboot. Zresztą nie korzystam z żadnej apki teraz co root wymaga. Kiedyś to na każdym tel. z Androidem robiłem roota 😂 nawet jak mi nie był potrzebny. Nie wiem po co. Chyba takie przyzwyczajenie, albo taka moda była. Albo chęć pokazania,że ja potrafię , normalnie haker 😄 Kolejną sprawą i minusem roota zaś jest fakt, że z nim niektóre aplikacje, szczególnie bankowe nie chcą współpracować... "Nie,nie będę działać na twoim urządzeniu, bo masz roota zrobionego!" I koniec kropka. Oczywiście można się bawić w listę odmów i ukrywanie roota w magisk, ale to też nie zawsze chce działać z niektórymi aplikacjami. Także,obecnie root,magisk i modułom, mówię nie. A jak jeszcze działa blik zbliżeniowy to portfel google yghm nie powiem co mi może zrobić 😂 P.S. Jeszcze odnośnie magisk i modułów to jeszcze takie cyrki były, że po zastosowaniu niektórych to zamiast lepiej to było gorzej np. miałem 2/3 i chce mieć 3/3 a tu po całej konfiguracji po ponownym uruchomieniu tel. zamiast 3/3 , albo tak jak było 2/3 to potrafiło być 1/3. 🤣 Dziękuje, za taką zabawę.
dzanas69 Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 A ja mam takie pytanie, może tu mi odpowiecie, a mianowicie: ja powróciłem na ROM global ( Tajwan konkretnie), zamknięty BL, wszystko działa jak należy a mam dwie zielone kropki. Wiem,wiem, zaraz powiecie że szukam dziury w całym, ale mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć, dzięki.
acocieto Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 17 minut temu, dzanas69 napisał(a): A ja mam takie pytanie, może tu mi odpowiecie, a mianowicie: ja powróciłem na ROM global ( Tajwan konkretnie), zamknięty BL, wszystko działa jak należy a mam dwie zielone kropki. Wiem,wiem, zaraz powiecie że szukam dziury w całym, ale mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć, dzięki. portfel google działa?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 19 minut temu, dzanas69 napisał(a): A ja mam takie pytanie, może tu mi odpowiecie, a mianowicie: ja powróciłem na ROM global ( Tajwan konkretnie), zamknięty BL, wszystko działa jak należy a mam dwie zielone kropki. Wiem,wiem, zaraz powiecie że szukam dziury w całym, ale mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć, dzięki. Jeśli robiłeś to na Redmi Note 10 Pro, to dwie kropki wynikają z tego, że Strong wymaga poprawki zabezpieczeń wydanej w ciągu ostatniego roku, a ten model pewnie jej nie ma.
acocieto Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 pojawił się magisk 30.0 ale jest problem z wykrywaniem zygisk - aktywny ale wyświetla NIE
dzanas69 Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 Faktycznie, jest z maja 2023, ale jak byłem na waszym Romie to były pobierane najnowsze poprawki, ostatnia była też chyba z maja ale 2025
Master Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 19 minut temu, dzanas69 napisał(a): Faktycznie, jest z maja 2023, ale jak byłem na waszym Romie to były pobierane najnowsze poprawki, ostatnia była też chyba z maja ale 2025 poprawki zabezpieczeń są w dwóch wariantach ... jeden to to co daje producent - jeśli dany model jest wspierany ... to dostajesz przy updacie systemu ... sam tego nie wrzucasz ... a druga to poprawka od Googla - która się pobiera niezależnie od systemu ... i można ją zaktualizować samemu ...
dzanas69 Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 Mi chodzi o tą druga, można jakieś info co i jak?
Master Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 (edytowane) 36 minut temu, dzanas69 napisał(a): Mi chodzi o tą druga, można jakieś info co i jak? a to nie wiem czy w dobrym miejscu zadajesz to pytanie 🙃 to raczej przez support Googla trzeba ... w zakładce security powinna być informacja o tym z jaką data jest ta poprawka i powinna być opcja do wyszukania update ... jeśli znajdzie to pobierze i automatycznie zainstaluje - po restarcie fona / systemu już powinna zaskoczyć ... obadaj temat ... ewentualnie pisz do Googla i daj znać czy w ogóle ktoś odpisze ... 🙃 Edytowane 1 Lipca 2025 przez Master 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 Nawet jeśli to tak jak @Master napisał chodzi o poprawkę zabezpieczeń w systemie, a nie tę z Google Play.
QbaPL Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 W dniu 30.06.2025 o 14:26, Andrzej Leśniak napisał(a): Od kilku dni na poco x3 z androidem 12 nie działa portfel i przechodzi tylko basic integrity. Najnowszy PIF wgrany. Czy zmiany nie miały dotyczyć tylko androida 13 i nowszego? dziś ponoć ludzie zakończyli wydawanie fix-a, bo google zmienił coś na ostro. to już koniec tej metody.
QbaPL Opublikowano 2 Lipca 2025 Opublikowano 2 Lipca 2025 Czytałem powyżej i zastanawiałem się nad blikiem zbliżeniowym i mnie przekonaliście. Oblokowuje swoją i zony Poco 7 i czekam na soft eu. Dzięki ludziska! P.S. Mam nadzieje, że Revolutowi znów nie odwali i czegoś nie zblokuje.
Kubala94 Opublikowano 2 Lipca 2025 Opublikowano 2 Lipca 2025 5 godzin temu, QbaPL napisał(a): Czytałem powyżej i zastanawiałem się nad blikiem zbliżeniowym i mnie przekonaliście. Oblokowuje swoją i zony Poco 7 i czekam na soft eu. Dzięki ludziska! P.S. Mam nadzieje, że Revolutowi znów nie odwali i czegoś nie zblokuje. Nie ma co się zastanawiać, też dopiero od kilku dni korzystam z blika zbliżeniowego, co prawda słyszałem już o tym kiedyś ale nie korzystałem. A działa to identycznie jak portfel google. I przedrzymskim działa, póki co oby jak najdłużej. A nie jak portfel nie działa bo to , bo tam to. Niech się wal* 😄 1
QbaPL Opublikowano 2 Lipca 2025 Opublikowano 2 Lipca 2025 2 godziny temu, Kubala94 napisał(a): Nie ma co się zastanawiać, też dopiero od kilku dni korzystam z blika zbliżeniowego, co prawda słyszałem już o tym kiedyś ale nie korzystałem. A działa to identycznie jak portfel google. I przedrzymskim działa, póki co oby jak najdłużej. A nie jak portfel nie działa bo to , bo tam to. Niech się wal* 😄 Dlatego odblokowuje swoje nowe Poco F7 i czekam na soft eu, bo póki co nie ma nic
Kubala94 Opublikowano 2 Lipca 2025 Opublikowano 2 Lipca 2025 Co prawda,pisałem,że nie bawię się już z rootem i całym play integrity fix. Ale postanowiłem,jak to się mówi dla "jaj" xd, z ciekawości spróbować.. Przecież w razie co roota magisk można odinstalować w chwilę bez problemu. Próbowałem najpierw metody z tego tematu ale nie zadziałał. Na YT znalazłem ten poradnik: Byłem sceptyczny czy to zadziała,ale faktycznie działa. 3/3 w play integrity fix. Może dlatego,że filmik aktualny z przed 4 godzin dosłownie.Tylko co z tego jak portfel i tak nie działa. 🤣 I Revoult też nie.Nie rozumiem 3/3 i portfel nie działa.. Pewnie to wina nie tylko root, a także odblokowanego bootloadera.. Ah.. te Google wkurza!
Rekomendowane odpowiedzi