Skocz do zawartości

Google Pay Fix - nowa metoda po zmianach w Play Integrity od 20.05.2025r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na wstępie proszę moderatora o przypięcie wątku, którego treść zapewne pomoże wielu posiadaczom zrotowanych telefonów 😁.

Wszelkie treści przedstawione poniżej są wynikiem długich testów za pomocą informacji zaczerpniętych z "xda" i "czeluści Internetu", których wynikiem końcowym jest wynik przedstawiony na zdjęciu poniżej:

image.thumb.jpeg.6fa5a387a2b20f0c34738ff52fd66c24.jpeg

A więc zaczynamy.

1. Wymagany root telefonu oraz jakikolwiek menager. Ja korzystam z Magiska Alpha w wersji 30.400  z tą wersja działa prawidłowo Revolut. 😁

2. Za pomocą Lucky Patchera usuń wbudowany fix "XiaomiEUModule" implementowany w każdym romie xiaomi.eu od maja 2024 roku. 

3. Pobierz następujące moduły z repozytorium GitHub Play Integrity Fork v14, Tricky Store 1.40 i Tricky Addon oraz NeoZygisk 2.2
4. Zainstaluj PIF i TrickyStore i ponownie uruchom telefon;
5. Po ponownym uruchomieniu kliknij przycisk akcji w module PIF (Play integrity fork) w menagerze Magisk (Moduły);
6. Zainstaluj dodatek TrickyStore i ponownie uruchom telefon.
7 Po ponownym uruchomieniu kliknij przycisk akcji modułu TrickyStore. Spowoduje to zainstalowanie KsuWebUI (jeśli nie masz zainstalowanego KsuWebUI lub MMRL).
8. Otwórz KsuWebUI. Kliknij na Tricky Store.
9. Otwórz menu hamburgerowe i kliknij opcję „Zaznacz wszystko”, a następnie kliknij opcję „Odznacz niepotrzebne” i zapisz.
10.Ponownie przejdź do menu hamburgera > kliknij Ustaw działający klucz. W  "LINKU"  zawsze znajdziecie aktualnie działający keybox.
11. Kliknij ponownie menu > kliknij Ustaw poprawkę zabezpieczeń > kliknij Pobierz datę poprawki zabezpieczeń i zapisz.
Gotowe. Powinieneś mieć podstawową integralność (BASIC)

Cytat

(Urządzenie (Device)  i silna integralność (Strong) - tylko jeśli posiadasz nieodwołany keybox - patrz Edit 29.05.2025)

w starszej i nowej odpowiedzi korzystając np. z aplikacji Integrity Checker.

12. Zainstaluj NeoZygisk i zrestartuj telefon. Jesli dodałeś aplikacje do DenyList w Magisk i nie zaznaczyłeś Egzekwowania listy odmów, większość aplikacji która dotychczas nie działała (Revolut, Wizzair etc) powinna działać.

Jeśli nie działa:

Spróbuj ponownie uruchomić akcję PIF, aby uzyskać najnowszy odcisk palca ( nie edytuj pliku JSON ). Usuń wygenerowany plik security_patch.txt (system>data>adb>tricky_store). Upewnij się, że plik target.txt  (system>data>adb>tricky_store) zawiera również następujące wpisy:

com.android.google.gsf
com.android.vending

Uruchom ponownie i sprawdź.

Edit 29.05.2025 W związku z odwołanym KB (keyboxem) od dnia dzisiejszego nie otrzymamy wyniku 3/3 a jedynie 2/3. Bez obaw, wystarczy 😁. Jeśli natomiast wymagasz wyniku 3/3 musisz szukać nieodwołanego keyboxa we własnym zakresie. Wgranie takiego keyboxa wymaga nastepujacych kroków:

Otwórz KsuWebUI. Kliknij na Tricky Store.
1. Otwórz menu hamburgerowe > kliknij Ustaw niestandardowy klucz>wybierz swój (pobrany) keybox.xml.

Edit 10.09.2025 W nawiązaniu do licznych pytań, podaję link do poradnika dotyczący instalacji modułu HMA i ukrywania poszczególnych aplikacji :) .  LINK

Edit 21.10.2025 Uaktualniono rezpozytoria Magisk, TrickyStore oraz dodano rezpozytorium NeoZygisk wraz z opisem konfiguracji.

Edytowane przez dudijack
Uaktualniono linki do rezpozytoriów modułów ze względu na zakończenie rozwijania modułu PlayIntegrityFix. Dodano link do pobrania Magisk Alpha w wersji 30.400. Dodano link do poradnika dotyczący ukrywania listy aplikacji przed rootem.
  • Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Doigraliśmy się.  Bez roota nigdy płatności zbliżeniowe już nie zadziałają na .eu. Będziemy się szarpać z modułami roota ON/OFF. Wywalić "XiaomiEUModule" da się bez LuckyPacher? 

Edytowane przez zagrobelny
Opublikowano
39 minut temu, zagrobelny napisał(a):

Doigraliśmy się.  Bez roota nigdy płatności zbliżeniowe już nie zadziałają na .eu. Będziemy się szarpać z modułami roota ON/OFF. Wywalić "XiaomiEUModule" da się bez LuckyPacher? 

Nie doigralismy się. Jeszcze. Mimo basica płatności u mnie nadal działają. Ale nie mam roota, więc jeśli masz roota to musisz z nim kombinować.

Opublikowano

u mnie podobnie ... z portfelem nie ma problemów ... też wszystkie apki działają bezproblemowo ... w sumie na razie jedyna niedogodność jaka widzę to ten certyfikat Googla w ich sklepie - no i też jakiś mi to nie przeszkadza póki co ... to co mam poinstalowane aktualizuje się bez problemu ...

Opublikowano (edytowane)

Chwila! nie ma roota w sklepie wali komunikatem że  urządzenie nie spełnia normy bezpieczeństwa google. Jak wam przechodzą płatności zbliżeniowe bo nie mogłem zapłacić? Integrity jest tylko Basic

Opublikowano

Normalnie. Płaciłem wczoraj w aptece, bez niczego. Nie ma problemu. Od 20 maja w tej kwestii u mnie nic się nie zmieniło, pomimo zmian w Play Integrity. Mam Basic tylko, ale to w żadnym stopniu nie zmieniło tematu płatności.

Screenshot_2025-06-05-09-25-42-251_com.google.android.gms.jpg

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj wieczorem w Lidlu telefon odmówił zapłacenia zbliżeniowo NFC powołując się na nie spełnianie norm bezpieczeństwa portfela. Integrity check spadł do poziomu only Basic. Ostatnia latka Play integruty Fix nic nie dała bo ja ściągałem pod kasa. Wcześniej płaciłem NFC bez problemu. Nie mam roota.

Zaktualizuje dziś wszystkie apki i portfel z Google Play i spróbuję ponownie zapłacić na mieście . Nie wygląda to na logiczne wyjaśnienie aby portfel i inne bankowe potrafiły działać  na only Basic z otwartym boootloaderem. Na pewno nie tak google chciał nas zabezpieczyć. Węszę że skończymy i tak z rootem na pokładzie '(

Opublikowano (edytowane)

Cóż, ja też nie wiem, co się wydarzyło, że u mnie nadal działa (jak i u innych). Zazwyczaj jak nie działało, to wszystko, a tak tylko McD wariuje przy kuponach.

Jak to ogarną, no to pozostaje zbliżeniowy Blik... albo przyzwyczaić się do fizycznej karty, życie :) I tak biorę zawsze na wszelki wypadek.

Żeby nie było - przed chwilą byłem w sklepie, działa.

Screenshot_2025-06-05-10-42-50-031_com.brave.browser-edit.jpg

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, zagrobelny napisał(a):

Ostatnia latka Play integruty Fix nic nie dała bo ja ściągałem pod kasa

no właśnie ... ten fix nie zaskakuje od razu ... trzeba dać mu trochę czasu na zadziałanie ... jak chcesz to przyspieszyć to może pomóc poczyszczenie pamięci usług Googla i restart telefonu ... stąd może był problem ... ja będę dzisiaj w sklepie to przełączę z blika na Googla i zapłacę przez NFC ... zobaczymy czy zaskoczy 🙃 ogólnie place blikiem cały czas - do tej pory nie było problemów ... statusy portfela wyglądają u mnie tak samo jak u pana Kacpra ... wymogi bezpieczeństwa spełnione

przed chwilą poszło przez Googla na NFC ... no problem ...

Screenshot_2025-06-05-12-54-52-047_com.miui.home.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

Mam roota, odrzuciło mi płatność więc zrobiłem tak jak w poradniku i mam 3/3, dzięki, ale aplikacja McDonalda dalej nie działa. Ma ktoś na to jakiś sposób?

...

Sprawa wyjaśniona, wkurzał mnie adguard bo mi blokował powiadomienia więc zacząłem używać adaway i pokryło się to z odrzuceniem płatności... I to któryś z jego hostów które wrzuciłem mi blokował McDonald 🫣 Po wróceniu do adguarda wszystko działa normalnie 

Edytowane przez Alucard
Rozwiązanie problemu
Opublikowano
W dniu 4.06.2025 o 21:36, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie doigralismy się. Jeszcze. Mimo basica płatności u mnie nadal działają. Ale nie mam roota, więc jeśli masz roota to musisz z nim kombinować.

To ja mam pytanie. Czy na tą chwilę jest opcja inna niż root? Zawsze byłem sceptyczny, a szybki fix był fantastycznym rozwiazaniem.

Opublikowano
12 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jeśli chcesz mieć wszystkie poziomy Integrity, to nie ma innej opcji. No chyba że chcesz blokować bootloader na Globalu...

No to kabaret, tylko czy mając root-a nie uwale sobie jakieś inne aplikacje bankowe i nie tylko. Póki co, działa mi Revolut, a że czesto korzystam, to szkoda mi go uwalić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.06.2025 o 17:40, bartekffw napisał(a):

10.Ponownie przejdź do menu hamburgera > kliknij Ustaw prawidłowy klucz - nie ma czegoś takiego jest klucz ale ASOP, nieznany, ważny, niestanartowy 

Poprawione, aczkolwiek nie ma czegoś takiego jak "ważny", jest "działający"

Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.05.2025 o 11:37, dudijack napisał(a):

a można poprosić aby pod te słowa, podpiąć linki, żeby było łatwiej?

Magiska w wersji 28.101

Lucky Patchera

tak jak to ma miejsce w przypadku

PIF, Tricky Store i Tricky Addon 

Dziękuję

P.S.

link do   PIF nie działa jak coś

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano
10 godzin temu, QbaPL napisał(a):

a można poprosić aby pod te słowa, podpiąć linki, żeby było łatwiej?

Magiska w wersji 28.101

Lucky Patchera

tak jak to ma miejsce w przypadku

PIF, Tricky Store i Tricky Addon 

Dziękuję

P.S.

link do   PIF nie działa jak coś

Poprawione. Linku do Lucky Patchera nie dodam z wiadomych powodów 😎

Opublikowano
4 godziny temu, dudijack napisał(a):

Poprawione. Linku do Lucky Patchera nie dodam z wiadomych powodów 😎

Zajefajna robota. :) Dzięki. mam pytanie na priv

Opublikowano

czy trzeba ukrywać w magisk usługi google i sklep play? po ukryci wyświetla wynik 1/3, a bez ukrywania 3/3, ale portfel google w żadnym przypadku nie działa.

Opublikowano
Czyli mamy problem, bo już nic nie działa?
Jeśli masz na czerwo wszytko może działać nadal.
Ja używam crdroida 11 osobiście nie zwaracam uwagi na to do mometu aż przetanie działać.

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
9 godzin temu, acocieto napisał(a):

doczekaliśmy tej chwili, szczególnie gdy zapłaciłeś za odblokowanie BL

trochę lipa, bo kupiłem dwa nowe F7 i stanąłem w miejscu, bo raczej ich nie odblokuje? Gdzieś mi mignął program do odinstalowania aplikacji systemowych ze śmieci, ale padł mi dysk i nie mam historii przeglądania. Nawet nie pamiętam czy to można było zrobić bez odblokowanego BL? Podpowie ktoś, bo chyba póki co jedynym wyjściem jest używanie telefonu z softem z pudełka, póki kiedyś coś się nie zmieni?

Opublikowano

Przedtem instalowałem Magiska z pamięci, teraz stanąłem.... i stoję. Zrobiłem ten obraz, zainstalowałem jest ok. No i klikam na zębatkę a tam żadnej opcji dotyczącej Magisk. Nie ma też wyboru jak na screenie. W tym momencie zgłupiałem, bo nie ma innego poradnika. Aha po otworzeniu Magiska ta aplikacje pod spodem zainstalowałem. Mialem nic z tym nie robic-ale, to już zaczyna być problem bez fixa. Ktoś poprowadzi mnie moze dalej i podpowie, jakie moduły zainstalować, żeby wszystko działało.

Screenshot_2.jpg

Czy może mi ktoś pomoc od początku to zainstalować, bo nie daje rady, robię wszystko wg. tutoriala, ale nie mam potem tej opcji jak na screenie powyżej, jak zainstalować moduły magiska wiem, ale z początkiem stoję od wczoraj. Proszę.

No to dzięki za pomoc, będę płacił kartą, a tamten tutorial możecie usunąć, bo teraz nie działa, przynajmniej, żeby instalacje doprowadzić do końca...