Master Posted January 6 Posted January 6 (edited) Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Xiaomi.eu dla 15-stek pojawi się w nocy. no w końcu ... ciekawe czy na tradingu pojawia się w końcu odblokowane 15tki ... teraz mają wymówkę że nie ma tego romu ... ale wymówka się skończy i w końcu będzie jasna sytuacja ... 🙃 tak więc dalej czekamy na rozwój sytuacji ... a ogólnie coś nowego pojawiło się w sprawie unlockow? jest jakiekolwiek nowe info czy dalej mamy taki stan zawieszenia? ps. już jest ... przed chwilą dodano ... akurat jak skończyłem pisać zetknąłem na serwer 🙃 Edited January 6 by Master
Kacper Skrzypek Posted January 7 Author Posted January 7 7 godzin temu, Master napisał(a): już jest ... przed chwilą dodano ... Niekoniecznie. Pliki widać, ale pobrać się ich nie da. Sourceforge ma ustawiony limit rozmiaru pliku, który po raz kolejny przekroczyliśmy. Interweniujemy w tej sprawie. 7 godzin temu, Master napisał(a): a ogólnie coś nowego pojawiło się w sprawie unlockow? jest jakiekolwiek nowe info czy dalej mamy taki stan zawieszenia? Nic się nie zmieniło.
Master Posted January 7 Posted January 7 ogólnie to pisałem do tradinga z pytaniem czy jak jest już rom Xiaomi eu do 15tek czy przewidują w najbliższym czasie sprzedaż odblokowanych modeli - wygląda że na razie nie ... 🙁 widocznie nie idzie ruszyć z tym unlockiem ... więc nadal czekamy na rozwój sytuacji ...
Master Posted January 9 Posted January 9 (edited) 1 godzinę temu, Wilson Wilson napisał(a): komuś się udało odblokować xiaomi 15 z tradinga juz? mała szansa ... nawet trading chyba w to się nie będzie bawił ... tak jak to robił przy 14tkach ... mam info bezpośrednio od nich ... chyba że coś się zmieni w samym Xiaomi w kwestii polityki unlockow dla chińczyków ... a na to się raczej nie zanosi - ja pytałem tak bezpośrednio w trading jak i u typa z którym robiłem nieoficjalnie unlocka rok temu i zero szans ... chyba najlepsza opcja to mieć znajomego w Chinach który ma zweryfikowane konto Xiaomi i ten temat nam ogarnie 🙃 ps. gdzieś na forum Xiaomi eu czytałem że jakiś gość setki dolarów wydał na jakieś premium serwery do unlocka i w sumie został z tym co ma ... tyle że z mniejszym zasobem gotówki ... ja na razie temat odłożyłem i czekam na premierę globali - wezmę globala i sam sobie odblokuje przez swoje konto ... oczywiście mam na myśli model ultra bo pro pewnie znowu nie dadzą ... choć 15 pro bardziej mi się podoba może nie tyle sprzętowo co wizualnie 🙃 a i wstydzić się nie musi możliwości fotograficznych nawet przy ultrze ... trochę szkoda że w 15 ultra mają dać bezprzewodowe ładowanie 50tke ... chyba że coś jeszcze się zmieni w temacie ... po cichu liczyłem na 80tke jak to jest w 14 ultra ... Edited January 9 by Master 1
acocieto Posted January 9 Posted January 9 2 godziny temu, Master napisał(a): sam sobie odblokuje przez swoje konto ... Czyli masz zgodę? Chyba przeoczyłem 😉
Master Posted January 9 Posted January 9 1 minutę temu, acocieto napisał(a): Czyli masz zgodę? Chyba przeoczyłem 😉 no zakładam że dla globali będzie ... 🙃 jedno urządzenie ... i na naszych kontach dla tego regionu da się to zrobić bez żadnych kombinacji ... tak by to wynikało z tego co było tu na forum (i na forum Xiaomi eu) a praktyka pokaże oczywiście swoje ... 1
tootek Posted January 15 Posted January 15 a że tak się zapytam?, odblokowanie xiaomi 14 jest teraz obecnie tak samo nie możliwe, jak xiaomi 15 - bo widzę że TradingShenzhen nie sprzedaje odblokowanych 14
Master Posted January 15 Posted January 15 5 godzin temu, tootek napisał(a): a że tak się zapytam?, odblokowanie xiaomi 14 jest teraz obecnie tak samo nie możliwe, jak xiaomi 15 - bo widzę że TradingShenzhen nie sprzedaje odblokowanych 14 tak ... to samo ...
Wilson Wilson Posted January 26 Posted January 26 Odblokowywał już ktoś 15-tkę przez ncunlock? 160 dolarów trochę studzi moje zapały, czy po premierze globalna ta cena odblokowania bootloadera spadnie?
Netoper Posted January 26 Posted January 26 Czy cena ewentualnie spadnie to raczej właściciela ncunlock trza pytać.A patrząc od strony zarobkowej, jeśli by nie było oficjalnej możliwości odblokowania i tylko pojedynczy serwis miałby taką ofertę to raczej nie będzie sobie obniżał prowizji.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Master Posted January 26 Posted January 26 14 godzin temu, Wilson Wilson napisał(a): Odblokowywał już ktoś 15-tkę przez ncunlock? 160 dolarów trochę studzi moje zapały, czy po premierze globalna ta cena odblokowania bootloadera spadnie? w sumie i tak na razie nie odblokują ... oferta jest ale nie zrobisz unlocka 🙃 powinni tam dać takie info ... nie wiem czemu nie ma ... pisałem do nich całkiem niedawno - też do innej konkurencyjnej ekipy i też mi odpisali że na razie nie ma takiej opcji ... cenę też mają podobną do tej z ncunlock
Tomasz Pędziński Posted February 9 Posted February 9 (edited) W dniu 26.12.2024 o 10:49, Szkodzik napisał(a): Korzysta ktoś z xiaomi 15 z chińskiej dystrybucji? Są jakieś utrudnienia w korzystaniu z aplikacji z Play store? Działają płatności NFC? Ja mam 15 Pro i korzystam z niego bez większych problemów od dwóch miesięcy Kupiony zaraz po premierze podczas pobytu w Chinach bezpośrednio w salonie Xiaomi. MoreLocale pomogło usunąć wszystkie chińskie preinstalowane apki, działa język PL i klawiatura z polskimi znakami (z wyjątkiem Settings, które jest po angielsku ale to nie problem). Działa Google Pay bez problemu, działa też apka bankowa mBanku i mObywatel. Nie poradziłem sobie tylko z Android Auto - można oczywiście doinstalować ale nie jako aplikację systemową co uniemożliwia korzystanie w samochodzie. Może ktoś zna sposób na obejście tego problemu? W dniu 26.12.2024 o 10:49, Szkodzik napisał(a): Korzysta ktoś z xiaomi 15 z chińskiej dystrybucji? Są jakieś utrudnienia w korzystaniu z aplikacji z Play store? Działają płatności NFC? NFC też działa bez problemu w mojej 15 Pro kupionej w CN. Tak jak pisałem wcześniej Play Store instaluje się bez problemu. Rzeczywiście problem z powiadomieniami WhatsApp, Android Auta i nie działa eSIM - z tym trzeba się liczyć, poza tym telefon bardzo fajny... Poprosiłem swojego "frienda" z WeChata, ze sklepu w którym kupiłem telefon, żeby pomógł mi uzyskać zgodę "centrali" na odblokowanie urządzenia... dam znać jeśli się uda Edited February 9 by Tomasz Pędziński 1
Master Posted February 9 Posted February 9 jak będziesz mieć jakieś info to pewnie że dawaj ... ja niestety nie dysponuje chińskim majfriendem i zostaje czekać na dostępność nieoficjalnych płatnych metod ... o ile w ogóle to nastąpi 🙃 na razie zostaje na tym co mam i czekam na rozwój sytuacji ... tam ktoś pisał jak pamiętam że miał jakiś problem z morelocale - ale z tego co piszesz to działa to dobrze ... ja bym dawno już siedział na 15 pro - ale szkoda mi rozstawać się z romem Xiaomi eu ... może dlatego że jestem stary głupi i sentymentalny ... może też kwestia przyzwyczajenia też do tego forum i barwnej palety załogantów ... a może wszystko na raz 🙃 w każdym razie 15 pro byłaby dla mnie wręcz idealna żeby nie dwa detale - brak podekranowej kamerki przedniej i brak ładowania bezprzewodowego 80w ... jeśli to by było i możliwość unlocka + rom Xiaomi eu to nic więcej mi nie potrzeba do szczęścia ... ps. jeśli chodzi o powiadomienia to możesz sobie zerknąć na wątki w tych tematach na forum Xiaomi.eu
piotrkrupa888 Posted February 10 Posted February 10 W dniu 9.02.2025 o 19:20, Tomasz Pędziński napisał(a): Ja mam 15 Pro i korzystam z niego bez większych problemów od dwóch miesięcy Kupiony zaraz po premierze podczas pobytu w Chinach bezpośrednio w salonie Xiaomi. MoreLocale pomogło usunąć wszystkie chińskie preinstalowane apki, działa język PL i klawiatura z polskimi znakami (z wyjątkiem Settings, które jest po angielsku ale to nie problem). Działa Google Pay bez problemu, działa też apka bankowa mBanku i mObywatel. Nie poradziłem sobie tylko z Android Auto - można oczywiście doinstalować ale nie jako aplikację systemową co uniemożliwia korzystanie w samochodzie. Może ktoś zna sposób na obejście tego problemu? NFC też działa bez problemu w mojej 15 Pro kupionej w CN. Tak jak pisałem wcześniej Play Store instaluje się bez problemu. Rzeczywiście problem z powiadomieniami WhatsApp, Android Auta i nie działa eSIM - z tym trzeba się liczyć, poza tym telefon bardzo fajny... Poprosiłem swojego "frienda" z WeChata, ze sklepu w którym kupiłem telefon, żeby pomógł mi uzyskać zgodę "centrali" na odblokowanie urządzenia... dam znać jeśli się uda Próbowałem przez MoreLocale ustawić język polski, wszystko wg instrukcji z TradingShenzen, ale wyskakiwało mi powiadomienie, że mam nieobsługiwane urządzenie. Urządzenie było widoczne w trybie fastboot, ale nic się nie działo. Jak to zrobiłeś?
Kacper Skrzypek Posted February 10 Author Posted February 10 2 minuty temu, piotrkrupa888 napisał(a): Urządzenie było widoczne w trybie fastboot, ale nic się nie działo. No i właśnie dlatego się zapewne nic nie pojawiło. Tu bardziej potrzebne jest debugowanie USB, do czego trzeba adb, a nie fastboota. Uruchom telefon normalnie, włącz debugowanie i spróbuj jeszcze raz.
piotrkrupa888 Posted February 11 Posted February 11 20 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): No i właśnie dlatego się zapewne nic nie pojawiło. Tu bardziej potrzebne jest debugowanie USB, do czego trzeba adb, a nie fastboota. Uruchom telefon normalnie, włącz debugowanie i spróbuj jeszcze raz. OK, tak zrobię i dam znać. Dzięki:)
AdrianJarocin Posted February 16 Posted February 16 W dniu 9.02.2025 o 19:20, Tomasz Pędziński napisał(a): Ja mam 15 Pro i korzystam z niego bez większych problemów od dwóch miesięcy Kupiony zaraz po premierze podczas pobytu w Chinach bezpośrednio w salonie Xiaomi. MoreLocale pomogło usunąć wszystkie chińskie preinstalowane apki, działa język PL i klawiatura z polskimi znakami (z wyjątkiem Settings, które jest po angielsku ale to nie problem). Działa Google Pay bez problemu, działa też apka bankowa mBanku i mObywatel. Nie poradziłem sobie tylko z Android Auto - można oczywiście doinstalować ale nie jako aplikację systemową co uniemożliwia korzystanie w samochodzie. Może ktoś zna sposób na obejście tego problemu? NFC też działa bez problemu w mojej 15 Pro kupionej w CN. Tak jak pisałem wcześniej Play Store instaluje się bez problemu. Rzeczywiście problem z powiadomieniami WhatsApp, Android Auta i nie działa eSIM - z tym trzeba się liczyć, poza tym telefon bardzo fajny... Poprosiłem swojego "frienda" z WeChata, ze sklepu w którym kupiłem telefon, żeby pomógł mi uzyskać zgodę "centrali" na odblokowanie urządzenia... dam znać jeśli się uda Mam pytanie jak byś był tak miły. Czy na chińskim sofcie działa natywne nagrywanie rozmów telefonicznych? Mam zamiar zakupić 15 pro z Traidingschenzen i muszę być pewien że nagrywanie rozmów działa. Jest mi to niezbędne w pracy dlatego do tej pory korzystałem z xiaomi.eu ale zanosi się na to że nie będzie można odblokować bootloadera i zainstalować xiaomi.eu nawet na wersji globalnej fona. Więc jeśli na chińskim sofcie nagrywanie nie działa to prawdopodobnie moja 15 letnia przygoda z marką Xiaomi dobiegnie końca.
Francis Posted February 16 Posted February 16 (edited) Witam. Po latach rozłąki z Xiaomi chciałbym powrócić do tej marki. Czy obecny MIUI w 15 Pro umożliwia nagrywanie rozmów jak to dawniej bywało? Czy prawdą jest, że w dystrybucji PL nie będzie wersji Pro? Wypadłem z obiegu, nie mogę znaleźć wiążących informacji, będę wdzięczny. Edited February 16 by Francis
Netoper Posted February 16 Posted February 16 Od kilku lat telefony Xiaomi z romami na Europę: EEA i Mi nie mają możliwości nagrywania, Nagrywanie jest w romach globalnych Indonezja i Tajwan ale żeby je wgrać to trzeba odblokować bootloader a z tym jest od jesieni tego problem.W chińskim romie też jest nagrywanie (na nim właśnie bazuje rom XiaomiEu) ale w chińskim romie jest tylko język chiński i angielski.Obecnie nakładką nie jest MIUI a HyperOs.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Master Posted February 17 Posted February 17 3 minuty temu, Mania Janik napisał(a): Wykonalne samodzielnie i bez doświadczenia? odblokowanie ? ... jeśli chodzi o chinczyki to nie ... globale teoretycznie można próbować samemu ... ale jak to będzie w praktyce trudno powiedzieć ... w ogóle to niezle zamieszanie z tym zrobili 🙃
piotrkrupa888 Posted February 17 Posted February 17 W dniu 10.02.2025 o 21:25, Kacper Skrzypek napisał(a): No i właśnie dlatego się zapewne nic nie pojawiło. Tu bardziej potrzebne jest debugowanie USB, do czego trzeba adb, a nie fastboota. Uruchom telefon normalnie, włącz debugowanie i spróbuj jeszcze raz. Coś takiego mi wyskakuje. Jak to obejść? Co robię źle?
Kacper Skrzypek Posted February 17 Author Posted February 17 W opcjach programisty są dwie opcje debugowania USB. Czy włączyłeś je obie?
piotrkrupa888 Posted February 17 Posted February 17 Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): W opcjach programisty są dwie opcje debugowania USB. Czy włączyłeś je obie? tak, wszystkie trzy 50 minut temu, piotrkrupa888 napisał(a): tak, wszystkie trzy Może przywrócić ustawienia fabryczne i spróbować jeszcze raz? Udało się z SetEdit 1
Piotrek79pl Posted February 24 Posted February 24 On 02/12/2024 at 09:23, Acid said: Moim zdaniem kompletnie nie ma sensu teraz. Bo raz, że kupisz teraz po cenie aktualnej i schowasz go do szuflady na miesiąc dwa, pół roku, nie wiadomo bo nie można sprawnie tego odblokować. Bez odblokowania masz chiński i angielski język więc jak jesteś szary to schowasz go do szuflady bo użytkowanie tego nie ma sensu. Dwa lepiej nie kupować teraz bo może za jakiś czas (może a może nie...) coś ruszy z odblokowaniem i będzie lepiej dostępne - to wtedy się kupi bo i cena będzie pewnie mniejsza. Jak wiadomo telefony tanieją z miesiąca na miesiąc więc inwestycja w nie teraz z uwzględnieniem problemów z odblokowaniem nie ma sensu. A moim zdaniem warto brać Xiaomi 15 pro z Chin. Sam tak zrobiłem. Język angielski jest prosty i nikt z tym problemów nie powinien mieć. Telefon petarda i wszystko idealnie działa. On 16/02/2025 at 17:35, Francis said: Witam. Po latach rozłąki z Xiaomi chciałbym powrócić do tej marki. Czy obecny MIUI w 15 Pro umożliwia nagrywanie rozmów jak to dawniej bywało? Czy prawdą jest, że w dystrybucji PL nie będzie wersji Pro? Wypadłem z obiegu, nie mogę znaleźć wiążących informacji, będę wdzięczny. Prawda. Europa nie dostanie 15 pro. Nagrywanie rozmów jest.
KAOS Posted February 26 Posted February 26 W dniu 24.02.2025 o 15:41, Piotrek79pl napisał(a): A moim zdaniem warto brać Xiaomi 15 pro z Chin. Sam tak zrobiłem. Język angielski jest prosty i nikt z tym problemów nie powinien mieć. Telefon petarda i wszystko idealnie działa. Prawda. Europa nie dostanie 15 pro. Nagrywanie rozmów jest. Jak działają Ci powiadomienia z WhatsApp?
Bajerglowa94 Posted February 28 Posted February 28 Czytałem o tym w necie, ale jeśli mogę to chciałbym się jeszcze upewnić u Was - czy to prawda, że Chińczyki nie mają modułu e-sim i tylko wersje global będą je miały?
Kacper Skrzypek Posted February 28 Author Posted February 28 Tak, chińskie wersje nie mają eSIM. Global pewnie będzie mieć (w przypadku 15, Pro nie idzie na Global). 1
Wiskoler Posted March 2 Posted March 2 W dniu 28.02.2025 o 10:30, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak, chińskie wersje nie mają eSIM. Global pewnie będzie mieć (w przypadku 15, Pro nie idzie na Global). Kurcza twarz, to wychodzi na to że muszę się szykować na kupno 15 Ultra? Bo zwykła 15 dla mnie ma za mały ekranik. A jakoś tak się układa że zawsze mam nówkę nieśmiganą z linii nieparzystej.
Kacper Skrzypek Posted March 2 Author Posted March 2 Jeśli taki masz gust, no to tak, musisz kupić Ultrę.
kris68 Posted March 5 Posted March 5 R Grr - ja naprawdę nie chcę być złośliwy, ale spodziewałeś się cudu jak w Kanie Galilejskiej ?? Przecież w poście o odblokowaniu bootloadera, a już na HyperOS są tysiące wpisów, że się nie da. A próbować możesz i pół roku proszę. Ja się powtórzę, ale na mojej 14 Ultra polowałem pół roku codziennie i nic. Aż zapłaciłem i mam..... Ale jak jesteś bardzo wierzący, to próbuj.
R Grr Posted March 5 Posted March 5 (edited) Dzieki za info. Z chęcią zapłacę ale też się nie da. Miałem mi12 i było ok Edited March 5 by R Grr
Master Posted March 6 Posted March 6 4 godziny temu, R Grr napisał(a): Dzieki za info. Z chęcią zapłacę ale też się nie da. Miałem mi12 i było ok czemu się nie da? globala przecież tak zrobił przedmówca ... bo kilkumiesięcznej walce z oficjalna metoda 🙃
tootek Posted March 6 Posted March 6 Xiaomi 15 w wersji globalnej będzie max z 12gb ramu? Mam Xiaomi 14 z 16 gb ramu - będę żałował jak zejdę na niższą liczbę ramu? I czy w X15 będzie 512 GB pamięci?
Recommended Posts