Jump to content

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, tootek napisał(a):

Xiaomi 15 w wersji globalnej będzie max z 12gb ramu? Mam Xiaomi 14 z 16 gb ramu - będę żałował jak zejdę na niższą liczbę ramu?

I czy w X15 będzie 512 GB pamięci?

Xiaomi 15 jest dostępne u nas w wersjach 12/256 i 12/512. Ultra 16/512 i 16/1 TB.

Posted

Ktoś odblokował bootloader w wersji global w Xiaomi 15? 

Ja klikam z zegarem atomowym dokładnie o 17:00:00 i kilkanaście milisekund od 5 dni i za każdym razem pisze że limit wyczerpany... Nigdy więcej nie kupię Xiaomi...

Posted (edited)

Zapłacić trzeba, to odblokujesz, o odblokowaniu na tamtym forum zapomnij. Namiary gdzie znajdziesz płatny unlock znajdziesz w postach o odblokowaniu. Darmowe czasy się skończyły.....

Edited by kris68
Posted

Do tych kilkunastu milisekund dołóż jeszcze ciut na dotarcie żądania do serwera i podejrzewam że po tym czasie pula 2000 zezwoleń jest już wyczerpana przez tych co ich żądania dotarło w 1/1000 sekundy po 17tej.
O ile w ogóle komuś się udało uzyskać zgodę.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

mnie zastanawia skąd jest w ogóle to powodzenie unlockow ... zdecydowana większość userow zadowala się romem global i unika wszelkich potencjalnych problemów związanych z unlockiem ... użytkownicy chińskich wersji pewnie podobnie - rom CN jest zupełnie wystarczający a w custom romy bawi się jakiś drobny ułamek ogółu ... w sumie powodzenie romow typu Xiaomi eu opiera się głównie na możliwości odblokowania chińczyków i zrobienie z nich możliwie europejskiej edycji ... od 14tek mamy już z tym poważna biedę a teraz w zasadzie już nawet nie biedę ale argagamedon i akokalipse ... zostaje tylko unlock globali gdzie potencjalni użytkownicy raczej nie powinni walic w to drzwiami i oknami (chyba że te globale są aż tak zle ... tego nie wiem ...) a z tego co czytam to non stop są wyczerpane limity ... bez przerwy trzeba kombinować czy uda się wbić w okienko unlockowe czy nie ... trochę można popaść już w paranoję 🙃 może te okienka i limity to też jakaś ściema ... żeby zniechęcić do unlocka i zmusić potencjalnego "unlockowca" do porzucenia tego niecnego procederu (a w sumie koszt płatnego unlocka też zniechęca ...) dają unlock dla szczątkowej ilości użytkowników żeby ktoś tam zawsze dawał znać na forach że jednak się da a w praktyce to koszmar i droga przez mękę ... 🙃 ot takie dywagacje ... w każdym razie jeszcze kilka lat temu chyba nikt nie podejrzewał że dożyjem takich czasów gdzie zacna skądinąd firma przeciw swym wiernym klientom występywa ... 

Edited by Master
  • Thanks 1
Posted

Cześć czy ta funkcja w 15 to to samo co w iphonach i samsungach - czyli tapeta też jest wyświetlana - tak jak na tej wizualizacji? Czy tylko godzina i powiadomienia jak dotychczas?

Zrzut ekranu 2025-03-12 093517.png

Posted
3 godziny temu, PiotrX1 napisał(a):

@tootek, można wybrać czy AOD ma wyglądać jak ekran blokady czy po "staremu" jakiś mały obrazek czy zegarek.

Możesz zrobić zdjęcie jak to wygląda? Tj. AOD wygląda jak ekran blokady.

Posted

Hej, czy to prawda że po naklejeniu szkła hartowanego na ekran jest w 15 problem z czytnikiem linii papilarnych przez to że nowy sensor jest ultradźwiękowy a nie optyczny?

Posted (edited)
1 godzinę temu, Szkodzik napisał(a):

Hej, czy to prawda że po naklejeniu szkła hartowanego na ekran jest w 15 problem z czytnikiem linii papilarnych przez to że nowy sensor jest ultradźwiękowy a nie optyczny?

na Ali widziałem szkła do Samsungów które są robione specjalnie pod ultrasonic ... więc pewnie coś jest na rzeczy ... ponadto zamawiałem ostatnio od 3mk szkła na obiektywy - bardzo cienkie bo chce na to case z Ali jeszcze wrzucić ... to patrzyłem że do 15tek w ogóle nie mają szkieł w ofercie tylko folie ... czyli tym bardziej coś jest na rzeczy ...

Edited by Master
Posted
12 minut temu, Szkodzik napisał(a):

Właśnie kupiłem na Ali jakieś szkło do 15 i aż boję się zakładać.. :roll:

wiesz ... zobaczysz jak to w praktyce będzie ... w razie czego wywalisz i założysz folie ... a ta fabryczna folie zdjales? czy masz założona? jak masz założona to może nie warto w ogóle sobie tym głowy zawracać ... zostawić i tyle ... 🙃 ja kiedyś kupiłem szkła na Ali do 14 pro ale się nie sprawdziły ... nie były klejone na całej powierzchni i nie było dobrego styku z ekranem ... tam grosze kosztowały to i nie szkoda nawet specjalnie 🙃 moja 14 pro dostał niedawno jeden z forumowiczów a ekran bez tej folii i szkła jest w perfect stanie ...

• 1 month later...
Posted

Czołem!

Chciałbym przesiąść się z Pixela8Pro na Xiaomi 15.

Jak jest z baterią? Rzeczywiście rewelacja jak to wszędzie w recenzjach?

Boję się MIUI. Czy powiadomienia z Messengera dochodzą od razu? Jak ogólnie to wszystko działa?

Posted
Godzinę temu, Sebastian Witek napisał(a):

Czołem!

Chciałbym przesiąść się z Pixela8Pro na Xiaomi 15.

Jak jest z baterią? Rzeczywiście rewelacja jak to wszędzie w recenzjach?

Boję się MIUI. Czy powiadomienia z Messengera dochodzą od razu? Jak ogólnie to wszystko działa?

bateria jest kozak ... to już węgiel / krzem ... trzyma rewelacyjnie ... ja najbardziej sobie chwalę ładowanie bezprzewodowe bo jest bardzo szybkie i wiadomo - super wygodne ... miui nie musisz się bać bo już go nie ma 🙃 teraz trzeba bac się hyper os ... siedziałem na jedynce potem na dwójce ... teraz na 2.1 a już pewnie w tym miesiącu wskoczę na 2.2 - bardzo sobie chwalę ... z Messengera bezproblemowo - przynajmniej na Xiaomi eu - nie wiem jak na globalu to wygląda ... a jeśli chcesz korzystać z romów Xiaomi eu to koniecznie bierz wersję global i spróbuj ją odblokować oficjalnie (zgoda przez apke community) jak nie pójdzie to masz jeszcze do dyspozycji metody płatne ... tak więc idzie to ogarnąć ... z chińczykami polegniesz już na starcie ... 🙃

Posted

No właśnie najbardziej zależy mi na pojemnej bakterii i możliwości szybkiego ładowania. Wgrywanie romow mnie nie interesuje. Raczej kupię  coś z polskiego rynku bo rozumiem, że ciągnąć z chin to będzie problem z polskim językiem i czymś jeszcze? 🤔 Zdjęcie raczej niezłe wychodzą, co?

Jak to jest w Xiaomi 15, jest jedna karta + eSim czy dwie karty SIM? 

Posted
5 minut temu, Sebastian Witek napisał(a):

No właśnie najbardziej zależy mi na pojemnej bakterii i możliwości szybkiego ładowania. Wgrywanie romow mnie nie interesuje. Raczej kupię  coś z polskiego rynku bo rozumiem, że ciągnąć z chin to będzie problem z polskim językiem i czymś jeszcze? 🤔 Zdjęcie raczej niezłe wychodzą, co?

Jak to jest w Xiaomi 15, jest jedna karta + eSim czy dwie karty SIM? 

z tymi simsmi to o ile pamiętam jest tak że możesz jednocześnie używać dwóch fizycznych kart SIM lub jednej fizycznej i jednej esim ... jeśli zależy ci na esim to zostaje tylko kupno globala ... chińczyki nie mają obsługi esim ... ogólnie jeśli kupisz chińczyka to odpada ci esim też Android auto no i zostaniesz na angielskim systemie - oczywiście można go trochę dostosować pod nasze wymagania - jest soft który powoduje że apki ze sklepa Play będą po naszemu ... co do zdjęć poczytaj recki i popatrz jak to wygląda ... na jutubie też sporo jest ...

Posted
4 minuty temu, Sebastian Witek napisał(a):

W chińczyku jest ciut większa bateria ale potem ciężej odsprzedać taki telefon.

to na pewno ... tym bardziej że nie ma jak go odblokować i wrzucić inny rom ... więc jesteśmy skazani na ten oryginalny system w wersji CN ... większa bateria zawsze mile widziana no ale Xiaomi ma taką politykę dziwna że globale daje z ograniczoną pojemnością ... nic tu nie poradzisz ... 🙃 a przy odsprzedaży jak będą w podobnej cenie globale lub chińczyki to na pewno klient zdecyduje się na globala ... ot tak nawet dla świętego spokoju ... żeby nie martwić się że będą jakieś problemy a apkami ...

Posted

A jak to jest w kwestią przegrzewania? Wielu użytkowników straszy przed tym. Telefon podobnież robi się nawet ciepły przy korzystaniu z map Googla 😑

Posted

Mam telefon od wczoraj. Nagrzewa się jak każdy inny smartfon. Wczoraj podczas kopiowania był cieplejszy ale dzisiaj przy normalnym użytkowaniu jest chłodny.

W porównaniu do Pixela8Pro:

-Zdjęcia gorsze ale nie są koszmarne żeby nie było, jesli robi się okazjonalnie zdjęcia to wystarczająca jakość.

- dźwięk z głośników -jest głośno ale czuć, że na pixelu jest basik, ktorego w Xiaomi jest za mało 

- haptyka- wibracje spoko, porównywalne 

Komfort używania - o niebo lepiej ze względu na rozmiar Xiaomi 15 

Posted
12 godzin temu, Sebastian Witek napisał(a):

Mam telefon od wczoraj. Nagrzewa się jak każdy inny smartfon. Wczoraj podczas kopiowania był cieplejszy ale dzisiaj przy normalnym użytkowaniu jest chłodny.

W porównaniu do Pixela8Pro:

-Zdjęcia gorsze ale nie są koszmarne żeby nie było, jesli robi się okazjonalnie zdjęcia to wystarczająca jakość.

- dźwięk z głośników -jest głośno ale czuć, że na pixelu jest basik, ktorego w Xiaomi jest za mało 

- haptyka- wibracje spoko, porównywalne 

Komfort używania - o niebo lepiej ze względu na rozmiar Xiaomi 15 

wrzuć sobie apke volume booster goodev - odpal i ustaw tak gdzieś około 59 procent - apke zablokuj w pamięci ustaw jej też tryb pracy bez oszczędzania baterii - będzie działac cały czas w tle a głośniki dostaną drugie życie 🙃

Posted (edited)
W dniu 6.05.2025 o 07:19, Dru79 napisał(a):

A jak to jest w kwestią przegrzewania? Wielu użytkowników straszy przed tym

Zależy od telefonu. Snapdragon 8 Elite jest bardzo wydajną jednostką, dlatego grzeje się podczas maksymalnego obciążenia. Wszystko zależy od jakości systemu chłodzenia. np. cieniutki Samsung s25 to się grzeje od samego patrzenia. Natomiast Xiaomi 15 dużo lepiej sobie radzi z oddawaniem ciepła.  Opieram się tu na recenzjach i opiniach ludzi, którzy mają takie telefony. Nie obawiaj się, tylko kup telefon i intensywnie testuj. Zawsze masz prawo do zwrotu w ciągu 14 dni. 

Edited by marcin_poco
Posted (edited)
6 godzin temu, Master napisał(a):

wrzuć sobie apke volume booster goodev - odpal i ustaw tak gdzieś około 59 procent - apke zablokuj w pamięci ustaw jej też tryb pracy bez oszczędzania baterii - będzie działac cały czas w tle a głośniki dostaną drugie życie 🙃

Możesz dokładnie zrobić screena jak masz ustawione w tej apce? 

Ogólnie to nie wiem czy nie zwrócę smartfona. Kupiłem z Allegro, miał być nowy a przyszedł z dwoma cyklami ładowania, pierwszym uruchomieniem w kwietniu, plomby przecięte. Pudełko oczywiście folią elegancko spakowane aby nie było widać na pierwszy rzut oka, że coś jest nie tak.

Wczoraj miałem problem aby zainstalować jedną aplikację - DJI Fly. No za skarby nie chciała się zainstalować. Wystarczyło w sklepie Play wyłączyć "play protect" 😅

Edited by Sebastian Witek
Posted
2 godziny temu, Sebastian Witek napisał(a):

Możesz dokładnie zrobić screena jak masz ustawione w tej apce? 

to ta apka

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.goodev.volume.booster

a w załączniku ustawienie - to dla każdego fona będą inne - też kwestia jak Ci podejdzie ... ja bym zaczął bp od ustawienia 25 procent zobaczył jak będzie potem ew. zwiększ do 35 czy 40 ... w końcu ustawisz siebie jak należy ... i takie info po każdym restarcie telefonu musisz ta apke ręcznie uruchomić żeby działała ... i potem już siedzi sobie w tle cały czas ...

Screenshot_2025-05-12-08-06-00-794_com.goodev.volume.booster-edit.jpg