Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, rafmik napisał(a):

Tak, tylko czemu wcześniej na PL regionie mi nie znajdowało żadnej aktualizacji, a po zmianie regionu wyrzuciło aktualizację i po ponownej zmianie regionu na PL wrzuciło aktualizację której chwilę wcześniej nie było na tym regionie 😂

na to pytanie szanowny Kolego nikt tu Ci nie odpowie ... to co oni tam wyrabiają na tych regionach to wiedzą tylko sami w swej nieskończonej mądrości ... 🙃 zostaje chyba tylko się cieszyć że te kombinacje z przełączaniem regionów coś dają ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Hej, postanowiłem zmienić ROM na Indonezję ze względu na nagrywanie rozmów, pacjent to POCO X6 Pro

próbuję wg poradnika z podmianką romów https://xdaforums.com/t/install-xiaomi-eu-in-id-roms-instead-of-global-without-unlocking-bootloader.4356497/

pobrałem romy stąd: https://xiaomirom.com/en/series/

czyli mój obecny

miui_DUCHAMPEEAGlobal_OS1.0.12.0.UNLEUXM_04b7c5cd11_14.0

oraz indonezja 

miui_DUCHAMPINGlobal_OS1.0.12.0.UNLINXM_590d54d11e_14.0

komunikaty systemowe jakie otrzymuję:

image.thumb.jpeg.9e0d1a68453639fe5b892cedcfab708d.jpeg

w tym momencie podmieniam rom na indonezję i klikam aktualizuj, w rezultacie mam komunikat:

image.thumb.jpeg.a12562c081602bd06c66008e821d8c8e.jpeg

próbowałem kilka razy, dodatkowo pobrałem wyższą wersję romu indonezja miui_DUCHAMPINGlobal_OS1.0.16.0.UNLINXM_45d4dce885_14.0

bez efektu.

Gdzie popełniam błąd, widzę na yt poradniki że to spoko powinno działać, m. in. tutaj już wklejany 

https://www.youtube.com/watch?v=5T4nXV3MfiQ

Proszę o jakieś wskazówki osoby mające większą wiedzę niż ja ;)

Edytowane przez Tompson
Opublikowano

Pobrałeś rom na indie (in) Indonezja ma oznaczenie id

Jeśli na Twój model fona jest Tajwan (tw) to może z nim jeszcze spróbować.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Aktualizacja przez region Szwajcaria zrobiona. Hyper OS 2 po zmianie regionu na Polską też zrobiona. Wielkie dzięki za pomoc. Mam dwa problemy, które były przed aktualizacją - GPS, leciałem samolotem nad Kaszubami, a pokazywał mi, że jestem nad Królewcem. Druga sprawa, to przy nagrywaniu filmów dziwnie co jakiś czas tnie klatki, jakby zacina się. Ma ktoś pomysł na rozwiązanie tych problemów? Z kolei po aktualizacji do HOS2 ikony apek są małe i nie ma opcji ich znacznego powiększenia. 

Edit: funkcja zwiększenia wielkości ikon znaleziona , jest dostępna w opcji Ekran Główny, układ ekranu głównego - należy przełączyć z kompaktowego na standardowy. Wtedy będą duże ikony apek. 

Edytowane przez depeszman
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy te ikonki można jakoś pomniejszyć? W poprzedniej wersji systemu zmiana dpi pomagała, teraz w wersji hyper os 2 zmiana dpi nie wpływa na te ikony. 

Screenshot_2025-02-24-18-35-08-052_com.mi.android.globallauncher.jpg

Opublikowano

Na moim PocoX6Pro miałem aktualizację do HyperOs 2.0.2.0 w końcówce grudnia. Spoglądam na belkę, rozwijam i co widzę, aktualizacja do 2.0.102.0. Zastanawiam się czy to instalować. Po cyferkach jakoś dziwnie to wygląda.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Uwagi do PocoX6 pro 5G. Fatalny pomysł z 2. przyciskami głośności. Niekiedy zamiast wyciszyć to się pogłaśnia bo nie trafiło się na właściwy przycisk.Bardzo trudne wyłączanie -trzeba cisnąć i cisnąć przycisk wyłączania aby pojawił się suwak do wyłączania. Czy nie przeszkadza tu wyświetlający się Asystent Googla mimo, że jest wyłączony? Po aktualizacji do Hyper OS 2.0.100.0 nie działa Android Auto. Jest informacja, że jest połączenie AA ale samochód mówi, że inicjuje i inicjuje połączenie ale bez skutku. Po tejże aktualizacji zmniejszyły się ikonki- miałem 5 średnich ikon w linii a teraz mam 5 mini ikon i jak powiększam to w linii pozostaje tylko 4.

Opublikowano

W związku z brakiem AA znowu zaktualizowałem wczoraj HyperOS ale znowu mam tę samą wersję 2.0.100.0 (być może z innymi literkami VNLMIXM bo poprzednich nie zapisałem). AA dalej nie działa. Nie wiem skąd koledzy mają wersję 2.0.102.0 przy której AA działa a niektórzy mówią o wersji 2.0.106.0?

Opublikowano (edytowane)

Zobacz moje screeny z 3 Marca. To jest wersja  unijna na Polskę. Twoja jest global na Chiny. Jak ją pobrałeś? ( No chyba że się mylę. Niech mnie ktoś poprawi)😀 Jak na Polsce nic nie znajduje to zmień region na Szwajcarię 

Edytowane przez piterchmiel1
Opublikowano

Nie jestem tak biegły jak Ty w aktualizacjach. Nawet nie miałem pojęcia,że są jakieś wersje na różne kraje. Ponieważ nie miałem AA  i miałem wersję 2.0.100.0 a w postach piszą ludzie o nowszych wersjach to kliknąłem  w Xiaomi HyperOS ,u góry po prawej 3 kropki i wybrałem "Pobierz najnowszy pakiet" oczywiście poprzez Wi-Fi.Jak wobec tego ściągnąć wersję tę wersję unijną bo nie mam pojęcia. Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Przede wszystkim gdzie kupiłeś fona? Na wolnym rynku czy u operatora? Jak w jakiejś sieci czyli T Mobile czy Orange to masz soft brandowany i nic nie zrobisz póki operator nie poda nowego softu. Jak kupiłeś w sklepie ( jakimś markecie) to możesz sam pobrać oprogramowanie. Wchodzisz w Ustawienia- Dodatkowe Ustawienia - Region i zobacz co masz ustawione. Polska czy coś innego. 

Opublikowano

Kupiłem przez Allegro w firmie LIN D (na Allegro WiseWin) czyli jacyś Chińczycy. W regionie mam ustawione  POLSKA. Czy mam zmienić na inny kraj czy czekać?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś coś słyszał o aktualizacjach? Mamy prawie maj, a nadal jest 2.0.102.0 i stare poprawki bezpieczeństwa na styczeń 2025 😡

Na Szwajcarii teź nic nowego nie znajduje.

Opublikowano
35 minut temu, rafmik napisał(a):

Ktoś coś słyszał o aktualizacjach? Mamy prawie maj, a nadal jest 2.0.102.0 i stare poprawki bezpieczeństwa na styczeń 2025 😡

Na Szwajcarii teź nic nowego nie znajduje.

Zmien region na Stany Zjednoczone i powinno wskoczyć 2.0.103.0.

Opublikowano
20 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Zmien region na Stany Zjednoczone i powinno wskoczyć 2.0.103.0.

Bida straszna z Xiaomi. Mam też telefon od Realme (10 5G) i tutaj poprawki jak w zegarku co 2 miesiące - co jest wg mnie jeszcze akceptowalne. 

Opublikowano (edytowane)

@rafmik

A to ciekawe z tym Realme. U mnie było na odwrót. Xiaomi co 3 miesiące a Realme GT Master raz w roku. Już nie powrócę nigdy do Realme. Trochę niedopracowany soft. Natomiast obecny x7 pro dostaje coś co miesiąc. Choć powinien co 3. Żadnych zmian regionu. Nigdy nie zmieniałem regionów na żadnym telefonie i wchodziły aktualizacje.

Edytowane przez marcin_poco
Opublikowano
23 godziny temu, marcin_poco napisał(a):

@rafmik

Żadnych zmian regionu. Nigdy nie zmieniałem regionów na żadnym telefonie i wchodziły aktualizacje.

To u mnie przy ostatniej aktualizacji cyrki z regionami. Na Szwajcarii pobrało jedną aktualizację, po przerzuceniu na Polskę kolejną.

A teraz nic od lutego...