dAND Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Wynik na najnowszej wersji MIUI Polska. Redmi Notę 2 Prime.
hcboria Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Ktoś wie jak usunąć ten skrót do aplikacji Muzyka? Nie chce jej używać bo nam PowerAmp. spróbuj titanium backup, tylko zanim usuniesz to najpierw zamroź, jak nic się nie będzie sypać to wtedy możesz usunąć. Samo zamrożenie też spowoduje zniknięcie z listy aplikacji.
kleryk88 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Cofam to co powiedziałem. Głośnik co prawda nie trzeszczał, ale na starszej wersji mini. Po zaktualizowaniu do najnowszej pojawia się ten problem. Mam kilka pytań: W jaki sposób ustawić dźwięk przy pisaniu na klawiaturze gdy mam włączone dźwięki? W jaki sposób dodać urządzenie do Mipilota? Po wybraniuvmojego modelu mam jakąś listę 1/51 i za cholerę nie wiem co z tym zrobić. Ja wyłączyłem dźwięk w klawiaturze
tosshi2 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Mi sie wydsje, ze jak dla tego telefonu w 2 wersjach jest jeden rom to optymilizacja na profilu normalnym moze byc taka sama dla dwoch telefonow. Zrobcie testy na profilu wydajnym tam powinna byc roznica na 100%.
m4ci3k_sz Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 spróbuj titanium backup, tylko zanim usuniesz to najpierw zamroź, jak nic się nie będzie sypać to wtedy możesz usunąć. Samo zamrożenie też spowoduje zniknięcie z listy aplikacji. Nie pisz głupot, będzie grzebać a później że coś nie działa
dAND Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Mi sie wydsje, ze jak dla tego telefonu w 2 wersjach jest jeden rom to optymilizacja na profilu normalnym moze byc taka sama dla dwoch telefonow. Zrobcie testy na profilu wydajnym tam powinna byc roznica na 100%. U mnie różnica na poziomie 1k.
hcboria Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Nie pisz głupot, no bez takich to żadne grzebanie, zamrożenie w TB nie powoduje żadnych konsekwencji, jak nie wiesz to nie pisz. Nie takie apki systemowe się usuwało bez problemów. A zawsze może sobie przeinstalować MIUI od początku - to też żaden problem
m4ci3k_sz Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Tylko że to nie sama apka a część ui jak już Lamcza napisał
hcboria Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Tylko że to nie sama apka a część ui jak już Lamcza napisał dlatego napisałem o wcześniejszym zamrożeniu na wszelki wypadek Tak zrobiłem. I już odmrozilem. sypało się coś? Edytowane 15 Września 2015 przez hcboria
amapi3d Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 dlatego napisałem o wcześniejszym zamrożeniu na wszelki wypadek sypało się coś? Nie
m4ci3k_sz Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Myślę że jak nie ma to będzie, co do odceglenia to pewnie tak jak inne na mtk czyli sp flash tool
CjRudi Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Prime ma inną grafę niż 16GB. Różnica to 1/3 W antutu jw producent podawał ok 55 tyś. m9+ ma 57tyś. Dla 16 podawał 46 500 i to się zgadza. Próbował ktoś na oryginale czy po miui polska które na oba tel jest takie same ? I dlatego masz wyniki identyczne? Tu sprawa raczej do ACIDA. Moim zdaniem po prostu każdy robi test na czym innym. Innych ustawieniach innym sofcie itd. Albo dane z 3D marka. Proponuje porównać g flopy W g flopach jest niemal dwa razy więcej. Wiec widocznie nie ma optymalizacji jeśli faktycznie na razie soft jest jeden. Jw pisałem poczekamy zobaczymy. Dziewczynie kupiłem 16. Ja czekam aż będą 32GB balck. Bo nie chce białej klapki. Mają być po 25. PISZE TO CHYBA 10 raz. Ja wciąż mam lenovo k3 note i n7000 Skąd te informacje niby o różnicy w grafikach? W obu wersjach jest PowerVR G6200. Po co te sensację? Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka
CjRudi Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Tylko jeśli okaże się, że w zwykłym note jest ten z końcówką "M" Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka
tosshi2 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Rodzaje helio x10 Masz racje. W sumie xiaomi nic nie wspominalo o mocniejszym gpu. 1
homman Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Wspomniało o mocniejszym GPU Tutaj masz wyniki podawane z 5 razy na forum. http://miuipolska.pl/forum/topic/6283-r%C3%B3%C5%BCnice-mi%C4%99dzy-16gb-a-32gb-prime-mms-dual-sim-pytania-przed-zakupem/page-1#entry77954 Macie oba telefony jaki problem sprawdzić taktowanie GPU w jednym i drugim?
tosshi2 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Wspomniało o mocniejszym GPU Tutaj masz wyniki podawane z 5 razy na forum. http://miuipolska.pl/forum/topic/6283-r%C3%B3%C5%BCnice-mi%C4%99dzy-16gb-a-32gb-prime-mms-dual-sim-pytania-przed-zakupem/page-1#entry77954 Macie oba telefony jaki problem sprawdzić taktowanie GPU w jednym i drugim? Redmi Note 2 jest SoC MT6795 a nie MT6795M
m4ci3k_sz Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 A ktoś próbował gta sa na prime?
Tronik Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Czy na telefonie mozna ustawic inny dzwonek na kazda karte SIM?
fatall1ty Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 w koncu po mi flash + upgrade do najnowszego miui polska normalny(wlasciwie czysta instalacja z twrp) wynik antutu + bateria sie ustabilizowala 40min 10% w tym 4 testy antutu ;P zainstalowane ponad 100 aplikacji/tryb wydajny redmi note 2 prime/antutu 64x/miui 5.9.11 tutaj reszta screenow ze zuzycia baterii https://drive.google.com/folderview?id=0B_kaQdmmgGGjWWg5MVgzM0NCN0E&usp=sharing
Winiu89 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Może zróbcie nowy temat "wyniki w antutu" 2
tepek Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 fatall1ty, wklej screena ze swoim wynikiem.
Acid Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Dziś pojawił mi się rom nazwany HMNote2Pro. I nazwa kodowa Hennessy. Dziwne. Jest coś jeszcze innego? Wysłano z MI Note
dAND Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Na geekbuing jest taki telefon, ale ma takie same parametry ja PRIME. Może to innr określenie PRIMEa stosowane w wybranych regionach?
m4ci3k_sz Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Na geekbuing jest taki telefon, ale ma takie same parametry ja PRIME. Może to innr określenie PRIMEa stosowane w wybranych regionach? Po prostu sprzedawca inaczej nazwał. Tak jak redmi 2 2/16gb nazywają pro lub 2s
Acid Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Dziwne to jednocześnie dziś nie pojawił się hermes. Tak jakby oni się pomylili. Z drugiej strony hennessy jest też zdefiniowany i też się go spodziewałem. No mniejsza o to póki co. Nie da się wgrać romu, który nazywa się inaczej na swój telefon. Jak komuś w adb shell pisze: root@hermes to ma hermes i tyle.
dAND Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Panowie, czy Uvwas też po wyciszenie dźwięków w aplikacjach nadal są włączone? Zapytam ponownie, mógłby mi ktoś wyjaśnić jak używa się aplikacji Mipilot?
tosshi2 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Panowie, czy Uvwas też po wyciszenie dźwięków w aplikacjach nadal są włączone? Zapytam ponownie, mógłby mi ktoś wyjaśnić jak używa się aplikacji Mipilot? Wybierasz marke tv. Potem przechodzisz do testowania przyciskow czy telewizor prawidlowo raguje. Po przejsciu tego etapu ustawiasz pilot.
piotr469 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Dziwne to jednocześnie dziś nie pojawił się hermes. Tak jakby oni się pomylili. Z drugiej strony hennessy jest też zdefiniowany i też się go spodziewałem. No mniejsza o to póki co. Nie da się wgrać romu, który nazywa się inaczej na swój telefon. Jak komuś w adb shell pisze: root@hermes to ma hermes i tyle. Podstawowe wersje (TD i FDD) mają te same ROMy? Chodzi mi o to czy chiński ROM ma ograniczone częstotliwości na TD softwarowo i po wygraniu miuipolska znikają jakiekolwiek różnice czy to kwestia hardware. Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka
dAND Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Mam problem z dyskami czatu z Messengera. Powinien pojawić się na pulpicie , ale go nie ma. Na pasku jest napisane, że dymki czatu są aktywne.
Antwito Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Orientuje się ktoś może, kiedy będzie tu dostępne? https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/239-redmi-note-2.html?search_query=redmi+note+2&results=12Słyszałem, że można w tym sklepie czekać w nieskończoność, ale może z powodu sporego popytu na ten model postarają się to szybko załatwić?
grzana23 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Witam Wszystkich, Posiadam Redmi Note 2 kupiony w Chinach w sklepie Xiaomi. Udało mi się zmienić język na angielski, wywalić częśc chińskim aplikacji, wgrać polską klawiaturę, ale brakuje mi aplikacji google, a telefon uparcie blokuje ich uruchomienie tzn Gapps ściągnąłem z neta i chciałem po prostu zainstalować z File Explorera i o ile aplikacje się zainstalują to po ich kliknięciu nic się nie dzieje lub wyskakuje komunikat, że są zablokowane. Może ktoś mógłby dopomóc?
hcboria Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Witam Wszystkich, Posiadam Redmi Note 2 kupiony w Chinach w sklepie Xiaomi. Udało mi się zmienić język na angielski, wywalić częśc chińskim aplikacji, wgrać polską klawiaturę, ale brakuje mi aplikacji google, a telefon uparcie blokuje ich uruchomienie tzn Gapps ściągnąłem z neta i chciałem po prostu zainstalować z File Explorera i o ile aplikacje się zainstalują to po ich kliknięciu nic się nie dzieje lub wyskakuje komunikat, że są zablokowane. Może ktoś mógłby dopomóc? gapsy możesz zainstalować tylko poprzez twrp, a tak z ciekawości spytam dlaczego nie wgrasz polskiego miui?
Rekomendowane odpowiedzi