Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Paciula napisał:

Niestety nie, nie do konca wiem o co z tym chodzi, dalbys rade wyjasnic. Bardzo dlugo nie siedzialem juz w zadnym androidzie i jestem strasznie do tylu.

Skoro nie masz to to nie to;) może wyczyść cache aplikacji zegar w ustawienia - aplikacje, usuń i przywróć widżet

Ed. Nie doczytałem że to inny zegar. Spróbuj go dodać do autostartu

Edytowane przez Frty
Opublikowano
24 minuty temu, Gabriel172 napisał:

Tak i chcę, żeby mi ubijało apki, ale oprócz spotify i vipera, da się to jakoś obejść? :)

Edit: dodałem do autostartu i vipera zamyka i otwiera na nowo, można zrobić, żeby go nic nie ruszało?

Załóż im kłódkę, tzn, uruchom aplikację spofity i wyjdz z niej, to samo zrób z viperem. Otwórz ostatnie aplikacje ( przytrzymaj dłużej dolny przycisk menu lub home, nie wiem którym to u Ciebie się uruchamia ) jak pojawią się ikony ostatnich aplikacji to przytrzymaj tą która Cię interesuje i pociągnij ją w dół, powinna się pojawić kłódka w prawym górnym rogu

Opublikowano
2 minuty temu, focusik09 napisał:

Załóż im kłódkę, tzn, uruchom aplikację spofity i wyjdz z niej, to samo zrób z viperem. Otwórz ostatnie aplikacje ( przytrzymaj dłużej dolny przycisk menu lub home, nie wiem którym to u Ciebie się uruchamia ) jak pojawią się ikony ostatnich aplikacji to przytrzymaj tą która Cię interesuje i pociągnij ją w dół, powinna się pojawić kłódka w prawym górnym rogu

A widzisz, wiem o tej kłódce a nie pomyślałem, dzięki :)

Opublikowano
23 minuty temu, Frty napisał:

Skoro nie masz to to nie to;) może wyczyść cache aplikacji zegar w ustawienia - aplikacje, usuń i przywróć widżet

Ed. Nie doczytałem że to inny zegar. Spróbuj go dodać do autostartu

Na ta chwile, dziala dodanie do autostartu, zobacze czy dalej bedzie okej, na ta chwile dziekuje ;)

Panowie jaka aplikacja najlepsza do sterowania bateria etc, potrzebuje podstawowych informacji, czas od ostatniego ladowania ile zostalo do konca na baterii i zeby dzialal sprawnie i nie obciazala. ktos cos poleci?

Opublikowano
9 minut temu, Paciula napisał:

Na ta chwile, dziala dodanie do autostartu, zobacze czy dalej bedzie okej, na ta chwile dziekuje ;)

Panowie jaka aplikacja najlepsza do sterowania bateria etc, potrzebuje podstawowych informacji, czas od ostatniego ladowania ile zostalo do konca na baterii i zeby dzialal sprawnie i nie obciazala. ktos cos poleci?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gsamlabs.bbm&hl=pl

Opublikowano

Ustawienia - blokada - włącz ekran przy powiadomieniach?

W sumie jak nic nie zmieniałeś to oryginalnie powinien się włączać

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czy da się ustawić aby pasek rozwijany zapamiętywał stronę po zwinięciu? Tj. Zwijam na powiadomieniach i rozw. też na nich ;)?

Opublikowano

Mam również podobny problem czy jest opcja odpowiadania na sms w chmurce przy zablokowanym ekranie i czy jest opcja zeby ta chmurka ktora sie pojawia jak cos robimy nie znikala tak szybko? I zeby zostala np. na ekranie glownym cos ala messneger??

Opublikowano
Czy da się ustawić aby pasek rozwijany zapamiętywał stronę po zwinięciu? Tj. Zwijam na powiadomieniach i rozw. też na nich ;)?

Grabitybox ma funkcję jak sciagasz z lewej to powiadomienia jak z prawej to kafelki ;/

Tylko na miui raczej gravityboxa nie doświadczysz (Xposed)

Opublikowano

Xposed działa na dev i stable. Jest osobny temat w modyfikacjach.

Ja na razie zamiast oryginalnej apki testuje YAATA (polska produkcja) niezły kombajn smsowy

Opublikowano

Xposed działa i ma się świetnie na moim telefonie z MIUI, więc raczej można go uświadczyć na RN2 od dawna na CM i innych, a teraz i na MIUI.

Zajrzyjcie do działu modyfikacje.

Pozdrawiam i życzę miłej lektury ;)

• Like 1
Opublikowano

No ja juz zgłupiałem w pewnym momencie, czy to ze mną coś nie tak czy o co chodzi.

Wrzucam linka a ludzie piszą że nie ma takiego czegoś 😁

Opublikowano
52 minuty temu, galakty napisał:

Redmi 2 doczekało się opublikowania kernela. Mi 3, Mi 4 i Mi Note również. Będą Mi 4c, Mi 4S, Mi Note Pro. Naszego nie..

Cholelcia :mrgreen:

Opublikowano

Trzeba było się podpisywać pod petycją, a nie robić podśmiechujki 😊

Opublikowano
5 minut temu, krzyzu napisał:

Trzeba było się podpisywać pod petycją, a nie robić podśmiechujki 

Podpisałem się w grudniu jakoś.

Opublikowano
Trzeba było się podpisywać pod petycją, a nie robić podśmiechujki 😊

Bardzo duzo by to dalo. Szkoda ze napierw musi byc zgoda mediateka na udostepnienie kernela a na to mozesz czekac lata swietlne.

Opublikowano

Ale chyba lepiej próbować niż się wymądrzać. Takie jest moje zdanie ale każdy robi jak uważa 😊

Jak cześć modelu dostała to może i z czasem się RN2 załapie.

Opublikowano

Najstarsze modele xiaomi z prockami mediateka to Redmi z Sierpnia 2013 i Redmi Note z Marca 2014. Czy do ktoregos z nich udostepnili zrodla i czy w ogole do jakiegos xiaomi na mediateku udostepnili zrodla?

Opublikowano
Najstarsze modele xiaomi z prockami mediateka to Redmi z Sierpnia 2013 i Redmi Note z Marca 2014. Czy do ktoregos z nich udostepnili zrodla i czy w ogole do jakiegos xiaomi na mediateku udostepnili zrodla?

Nie. Dlatego tutaj rowniez nie udostepnia. Qualcomm jest otwarty na kernel, mediatek jest zamkniety.

Opublikowano
8 minut temu, tosshi2 napisał:

Nie. Dlatego tutaj rowniez nie udostepnia. Qualcomm jest otwarty na kernel, mediatek jest zamkniety.

Swoją drogą to chyba mój ostatni telefon na Mediateku. Fajne procki, szybkie, tanie.. Ale źródeł brak, GPS niby działa ale można lepiej, sensory też d*py nie urywają (na przykład żyroskop). RN3 Pro bym chętnie przytulił na Snapie ;) 

• Like 1
Opublikowano

Że tak zapytam dawno się nie bawiłem w takie rzeczy(ostatnio samsung S4) i nazwy aplikacji wyleciały mi z głowy.

Chodzi mi o aplikację która wykaże wszystkie zainstalowane aplikacje na telefonie od Systemowych do Użytkownika i ich odinstalowanie. Nie interesuje mnie zamrażanie itp. Po prostu zwykłe usunięcie. No może oraz te które chodzą w tej chwili. Tak mam roota.

Opublikowano
Że tak zapytam dawno się nie bawiłem w takie rzeczy(ostatnio samsung S4) i nazwy aplikacji wyleciały mi z głowy.

Chodzi mi o aplikację która wykaże wszystkie zainstalowane aplikacje na telefonie od Systemowych do Użytkownika i ich odinstalowanie. Nie interesuje mnie zamrażanie itp. Po prostu zwykłe usunięcie. No może oraz te które chodzą w tej chwili. Tak mam roota.

Lucky patcherem usuniesz, zamrozisz i wiele wiecej

Opublikowano

Witam. Od tygodnia jestem poki co szczesliwym posiadaczem redmi note 3.Telefon kupiony na ebay z romem 7.0.6.0.0. Zastanawiam nie nad instalacja Miui Polska tylko mam pytanie czy jest sens skoro wszystko dziala jak nalezy, rom jest bardzo dobrze spolszczony, bateria trzyma caly dzien ok 4h SoT. Jedyne z czym nie moge sobie poradzic to zapis na karcie sd. Zdjecia, filmiki z kamery sie zapisuja ale jak chce przeniesc cos z pamieci tel na sd. Nie ma takiej mozliwosci. Znalazlem program ktory to naprawia ale potrzebuje roota. Jest na to jakis inny sposob? 

Screenshot_2016-03-05-23-41-44.png