Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm co kto lubi ale po co z Ali ściągać i czekać skoro można u nas kupić dobre a do tego konkretne szkło na wyświetlacz i na obiektywy ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hi, na forum od dziś, ale miuipolska wgrywałem już chyba na 4 fonach przy pomocy forum. Dawniej było chyba mniej problemów z wersjami. Chcę kupić jakiś bezproblemowy fon do pracy, w granicach 1kzł jest  RN 12 pro 4G na Snapdragon 732G, nie bawię sie fonem , powinien wydajnościowo wystarczyć mi.

Dla mnie ważne jest nagrywanie i niekombinowane googlepay. Teraz niby też tak mam na MIcc9, ale już mBank nie chce logować sie biometrycznie bo coś mu się nie podoba w systemie. Stało się tak po aktualizacji apki banku bo z fonem nic nie robiłem od ponad roku. Apka i płatności działają , tylko muszę logować pinem zamiast biopalcem.

Rozumiem że stabilna wersja nie będzie robić żadnych problemów. Pytanie czy muszę odblokowywać BL , i jeżeli tak to czy można go po instalacji zablokować. Im dłużej czytam różne wątki to zaczyna mi się mieszać, niektóre modele wgrywa się bez BL, inne wymagają.

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć po prostu zwykłego Globala, to nic nie musisz robić.

Jeśli chcesz mieć MIUIPolska/Xiaomi.eu, to musisz odblokować bootloader. Od tej zasady nie ma wyjątków. Nie możesz też bootloadera zablokować na tym ROM-ie.

Opublikowano

A czy jest może na forum ktoś, kto próbował na EU uruchamiać Cube ACR Helper.  Na jakich modelach zadziałał, bo piszą ze powinien na większości.

Opublikowano

Powiedzcie jak jest z baterią w Pro+ 5G. Chcę kupić nowy telefon, ale coraz częściej trafiam na opinie, że wytrzymuje od rana do wieczora, a tyle to mi wytrzymuje stary Poco X3 po trzech latach. 

I pytanie, czy optyczna stabilizacja w tym aparacie coś daje, czy to tylko bajer na grafiki reklamowe?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Hejka. Ja mam pytanie o podobnej tematyce a nie chce tworzyc specjalnie tematu..

Mam RN 11 pro 5g na najnowszej stabilnej od roku mniej wiecej. Po ostatnim update 20.11 - google pay nie działa a bank wywala komunikat: jailbrake detected. Nie mam roota. Właśnie pobieram ten rom i mam zamiar zrobic clean install. Powinno pomóc czy to ogólnie wina romu? edit: nie mam TWRP (jeżeli to ważne) wszystkie update flash.

Nie pomógł nowy rom 😑

Edytowane przez Krejzol
Opublikowano (edytowane)

Witam

Kupiłem Redmi Note 12 Pro 4G i chciałbym zainstalować indonezyjski ROM. Zależy mi na nagrywaniu rozmów i płatnościach NFC. Przeglądam forum i nie mogę znaleźć ROM-u dla tej wersji, są tylko na 5G.

Czy mógłby mi ktoś pomóc i podać link do Romu na Indonezję? Z wgraniem chyba sobie poradzę, ale gdyby ktoś miał tyle cierpliwości i podpowiedział jak wgrać przez Fastboot żebym niczego nie spieprzył, byłbym wdzięczny.

Dzisiaj będę mógł odblokować bootloader.

Pozdrawiam Kazik

Mój tel

1701675839601.jpg

Edytowane przez kaz39
Opublikowano
6 godzin temu, Netoper napisał(a):

Format tgz przez miflash-a

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Dzięki

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie  :)

Jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość :)

Muszę wymienić swojego poczciwego redmi note 5. Budżet do 1300zł.

I zastanawiam się nad:

https://allegro.pl/oferta/xiaomi-redmi-note-12-pro-5g-8-gb-256-gb-czarny-13609334500

Bardzo proszę o pomoc w zakupie, czy ten z linku powyżej będzie ok??? A może są gdzieś tańsze??? :)

Potrzebuje koniecznie nagrywanie rozmów.

Lepsza jest wersja na Indonezję czy na Tajwan??? Podrzuci ktoś linka do najnowszej wersji?? I czy muszę odblokowywać bootlodara???

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tańszego nie znajdziesz, ja tego sprzedawcę też brałem pod uwagę przy zakupie f5 ale nie wystawia faktury.
Pisze że telefony z oficjalnej dystrybucji EU, więc gwarancja powinna być bezproblemowa .
Tajwan/Indonezja bez różnicy jeśli chodzi o używanie, chyba żeby któryś 5g nie wspierał. Ja do F5 zasadziłem indonezję wszystko działa łącznie z volte i vowifi.
Do zmiany romu trzeba odblokować BL.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam wszystkich po raz pierwszy 😀

Od niedawna posiadam Redmi Note 12 Pro 5G 8/256GB i jestem rozczarowany Brakiem trybu RAW dla Aparatu. Ten tryb posiadam w Redmi Note 10 Pro. Często z niego korzystam ratując ważne zdjęcia.

W zasadzie to bardzo Niemiła niespodzianka. Nie wypytałem o to, a powinienem. Założyłem, że musi posiadać RAW - skoro 10 to ma.

Pytanie moje dotyczy update firmware. Czy możemy spodziewać się RAW czy też Xiaomi odcięło się modelami serii Note 12 od tego trybu na rzecz Xaomi ?

Czy warto wiązać jakieś nadzieję z HyperOS ?

dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Trudno powiedzieć niestety, to zależy od Xiaomi. Nie spodziewałbym się cudów.

Owszem. Jednak właściciele powinni atakować Xiaomi. Tak dzieje się min. w DE, i powinno też w Polsce. Ja wysłałem. Was bardzo proszę o to samo 🙏 😙 :) 

Podaję ścieżkę:

1. Ustawienia -> Usługi i opinie

2. Logi -> Aparat -> Start -> Zakończ i wyślij 

3. Sugestie -> ... i tutaj wasz wpis w okienku, np. ... "Proszę o uzupełnienie trybu RAW dla funkcji Aparat podczas najbliższej Aktualizacji Systemu (firmware update)" i dalej ...

4. Zaznacz element -> Wymagane> -> Multimedia -> Aparat

5. Na Koniec zostawiacie  w okienku swój adres e-mail (ew. nr telefonu).

6. Wyślij

Edytowane przez zbyszkooo
Akcja przywoławcza
Opublikowano

Hej proszę o pomoc przedłuzylem umowę u operatora i dostalem "nowy" telefon Redmi note 12 pro 4g 8/256 i nie mogę go aktualizować , mam MIUI 14 i androida 12, niby działa prawidłowo tylko że sporo aplikacji nie mogę zainstalować ponieważ potrzebny jest android 13 pisze komunikat że urządzenie jest niezgodne, ogólnie posiadałem wcześniej Redmi note 11 i nie miałem takich kłopotów wszystko śmigało i miałem wszystkie aktualne aktualizacje. Dodaje fotke z panelu aktualizacji proszę o pomoc bo nie wiem czy może nie zareklamować telefonu

74e79b3c15c3c8d42b6e6de2ba93e0d4.png

Opublikowano

Co tu wyjaśniać? Skoro sklep mówi, że nie da, to nie da oprogramowania. Niektóre oprogramowania wymagają wyższych systemów. Załapałeś się na wietrzenie magazynów 😁 Ja zwróciłbym jeśli można. Poza tym masz pewnie aktualne aplikacje, ale do androida 12.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli nie dostanę aktualizacji to napewno oddam telefon przecież to jawne robienie klienta w ciula jak bym miał taką informację że maks będę miał androida 12 to bym nie brał takiego telefonu ale dziwne jest to że moja żona ma Redmi 12 i normalnie ma wszystkie aktualizacje a niby gorszy telefon i to duzo

Edytowane przez Jarek12345aq
Opublikowano
53 minuty temu, Jarek12345aq napisał(a):

Hej proszę o pomoc przedłuzylem umowę u operatora i dostalem "nowy" telefon Redmi note 12 pro 4g 8/256 i nie mogę go aktualizować , mam MIUI 14 i androida 12, niby działa prawidłowo tylko że sporo aplikacji nie mogę zainstalować ponieważ potrzebny jest android 13 pisze komunikat że urządzenie jest niezgodne, ogólnie posiadałem wcześniej Redmi note 11 i nie miałem takich kłopotów wszystko śmigało i miałem wszystkie aktualne aktualizacje. Dodaje fotke z panelu aktualizacji proszę o pomoc bo nie wiem czy może nie zareklamować telefonu

74e79b3c15c3c8d42b6e6de2ba93e0d4.png

Co ty?

Region na SZWAJCARIA ... i masz Android 13. Ja już go mam 😃 To pierwsza rzecz którą wykonałem.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Jarek12345aq napisał(a):

Miałem ustawiony Region Szwajcarie przez dwa dni i nic zero aktualizacji 😭

Wchodziłeś w okienko MIUI 14, i wtedy udajesz się do 'Górny prawy róg' i 3 kropki i wybierasz ... "Pobierz najnowszy pakiet". Robiłeś tak ?

Dopisek
Opublikowano

Tak właśnie robiłem i jedyna aktualizacją jaka ściągam to zabezpieczenie systemu do sierpnia 2023 i nic więcej, ale np. aplikacje systemowe miałem dzisiaj do pobrania 50 mb edytor plików i coś jeszcze ale android ciągle 12 😭

Najbardziej mnie dziwi że czytałem na forum MIUI za w 1 kwartale 2024 wszystkie Redmi 12 mają dostać nowy system a ja nawet 13 nie mam... Ehh już się zastanawiałem czy to może nie jest jakoś blokowane przez operatora.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Jarek12345aq napisał(a):

Tak właśnie robiłem i jedyna aktualizacją jaka ściągam to zabezpieczenie systemu do sierpnia 2023 i nic więcej, ale np. aplikacje systemowe miałem dzisiaj do pobrania 50 mb edytor plików i coś jeszcze ale android ciągle 12 😭

Najbardziej mnie dziwi że czytałem na forum MIUI za w 1 kwartale 2024 wszystkie Redmi 12 mają dostać nowy system a ja nawet 13 nie mam... Ehh już się zastanawiałem czy to może nie jest jakoś blokowane przez operatora.

Ja też nam zabezpieczenie z sierpnia i Android 13 ... co ciekawe ... na Redmi Note 10 Pro mam zabezpieczenie ... z października !

Spróbuj inny region. Np. Niemcy.

Blokowanie operatora? Niemożliwe.

To musi pójść.

Dopisek
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, zbyszkooo napisał(a):

Ja też nam zabezpieczenie z sierpnia i Android 13 ... co ciekawe ... na Redmi Note 10 Pro mam zabezpieczenie ... z października !

Spróbuj inny region. Np. Niemcy.

Zmieniałem chyba wszystkie kraje Unijne hehe dziwna sprawa ale dostałem w pakiecie telefon Redmi 12 i normalnie wszystko poszło .... 

Jaki kolwiek kraj ustawie to ściąga mi wersję MIUI i androida fabryczna jaka jest na tym telefonie.

Zmieniłem kilka regionów i nic ehh lipa jakas

Edytowane przez Jarek12345aq