Master Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 56 minut temu, Netoper napisał(a): U mnie jedna z nie firmowych ma dziwną przypadłość , co tydzień - 10 dni muszę ją obracać w kontakcie bo traci szybkie ładowanie, po obróceniu wraca szybkie ładowanie (15W) aż do następnej razy. Ładowarka z Ali 7pln. Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka A takiej opcji to jeszcze nie widzialem w praktyce ... 🙃 Ja ogolnie mam teraz dwie ładowarki - oryginal xiaomi 120tke i ankera prime 250tke ... Zadnych problemow poki co ... Mi tylko raz taki temat sie przytrafił ze musialem ten reset zrobic ... A do głowy mi to przyszlo jak wyczerpalem inne opcje 🙃 bo oczywiscie szukałem problemu wszedzie tylko nie tam gdzie byl ... Ale takiego czegos jak opisales to nie doswiadczylem ... Może faza w kontakcie sie zmienia okresowo 🙃 w ogole elektryka to temat rzeka ... Ja ostatnio opisalem znajomemu elektrykowi co u mnie w chacie sie dzieje w tych tematach to nie mogl uwierzyć ...
Netoper Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Podejrzewam że ciala daje kondensator w ładowarce bo faza w gniazdu nie ma prawa się zmienić.No i weź pod uwagę koszt 7 PLN, mam je 3, 2 są podłączone do kamer a tą jedną na codzień używam bo pasuje mi te 15W coby nie przeciążać baterii, jak mam presję czasową to zapinam oryginała z pełną mocą ładowania.Do pozostalych telefonów mam inną ładowarkę już bardziej firmową dająca 20WA np Samsung S3 który robi za barometr jest na stałe zapięty do oryginała Samsunga 10W, inna sprawa że S3 ma max wchłaniania 5WWysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
amularix Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca W dniu 6.06.2026 o 08:20, amularix napisał(a): Redmi note 12 4g, gdzie od tygodnia, może dwóch taki problem, jak podpinam telefon do ładowania na noc to co chwilę się rozłącza i łączy ponownie (jednej nocy się ładuje normalnie, a innej ciągle rozłącza), a w ciągu dnia normalnie się ładuje. Dziękuję za pomoc, wyjaśniło się. Używam ładowarki gan 65w Essager. Wcześniej były podpięte dwa kable dwumetrowe, ostatnio jeden z kabli zamieniłem na trzymetrowy (podpinam laptopa i dwumetrowy kabel był za krótki) i jak telefon naładuje się do ok 85% to zaczyna się rozłączać i łączyć ponownie, po odpięciu dłuższego kabla nie ma już problemu. 1
Rekomendowane odpowiedzi