Dyskusja ogólna
25 tematów w tym forum
-
- 7 obserwujących
- 240 odpowiedzi
- 32,2 tys. wyświetleń
W tym miejscu rozmawiamy na wszelkie tematy dotyczące smartfonów Redmi Note 12 Pro 4G/5G/+, które nie wymagają tworzenia oddzielnego wątku. Redmi Note 12 Pro 4G = rebrand Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 12 Pro 5G/+ to prawdopodobnie te same wersje, co w Chinach i Indiach: https://miuipolska.pl/seria-redmi-note-12-zaprezentowana-w-chinach/
-
-
- 2 obserwujących
- 15 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
W tym miejscu rozmawiamy na wszelkie tematy dotyczące smartfona Redmi Note 12S, które nie wymagają tworzenia oddzielnego wątku.
Ostatnia odpowiedź: Robert Krupa, 12 Maja 2024 -
- 2 obserwujących
- 35 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
W tym miejscu rozmawiamy na wszelkie tematy dotyczące smartfonów Redmi Note 12 4G/5G, które nie wymagają tworzenia oddzielnego wątku.
Ostatnia odpowiedź: k232, 27 Października 2023 -
- 2 odpowiedzi
- 676 wyświetleń
Witam. Posiadam redami note 12 pro 5G.Oprogramowanie w wersji RUBY. Blokada ściągnięta .Ściągnąłem już parę wersji firmware z forum, instalowanych przez Fastboot i żaden nie umie zaskoczyć. Orientuje się może gdzie szukać jakiejś działającej wersji ? Bądź która wersja z forum może działać?
Ostatnia odpowiedź: damikss, 23 Listopada 2025 -
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Cześć. Rok temu kupiłem telefon w MM, ale zmieniłem sobie na Moto. Zbliżały się święta, więc postanowiłem wziąć na raty ten model na prezent dla mamy w PLUSie i mam dość nietypowe wrażenie, że ten egzemplarz jest po prostu gorszy mimo tych samych bebechów. Oczywiście zaraz po zakupie go odblokowałem i wgrałem najnowszy OS a w ustawieniach odblokowałem te magiczne niby ramy, ale poprawy nic a nic. Dodatkowo jak ktoś dzwoni to występuje problem z odbieraniem połączeń, jak klikam na słuchawkę to telefon nie reaguje, klikam i klikam i może po 10 razie się udaje, Oddać go na gwarancję?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 20 Marca 2025 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 667 wyświetleń
Witam Wszystkich użytkowników serii RN 12. Mam do Was prośbę, aby wysyłać Interwencje ws. obecności trybu RAW dla funkcji Aparat 🙏 😙 Otrzymałem (na samym dole) info od Xiaomi Support PL Podaję ścieżkę - jak to wykonać.: 1. Ustawienia -> Usługi i opinie 2. Logi -> Aparat -> Start -> Zakończ i wyślij 3. Sugestie -> ... i tutaj wasz wpis w okienku, np. ... "Proszę o uzupełnienie trybu RAW dla funkcji Aparat podczas najbliższej Aktualizacji Systemu (firmware update)" i dalej ... 4. Zaznacz element -> Wymagane> -> Multimedia -> Aparat 5. Na Koniec zostawiacie w okienku swój adres e-mail (ew. nr telefonu). …
Ostatnia odpowiedź: kuszelax, 20 Marca 2025 -
- 1 odpowiedź
- 960 wyświetleń
Jak w temacie - córce zablokował się telefon po 3 nieudanych próbach odblokowania odciskiem palca, PIN'u również nie przyjął. Córka nie ma 100% pewności jaki miała PIN, ale na pewno składał się z 4 różnych cyfr (7,8,9,0) i żadna cyfra się nie powtarzała, więc mamy 24 kombinacje (4!) - wszystkie zostały sprawdzone i niestety telefonu nie można odblokować. Może ktoś spotkał się z takim problemem i mógłby coś podpowiedzieć.
Ostatnia odpowiedź: kuszelax, 20 Marca 2025 -
- 3 obserwujących
- 30 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
Witam, pytanie dotyczy nagrywania połączeń RN 12 Pro+5g Indonezja czy na HyperOS jest taka możliwość.
Ostatnia odpowiedź: rumot, 28 Stycznia 2025 -
etui na tel
przez sasza100- 2 obserwujących
- 6 odpowiedzi
- 789 wyświetleń
witam.Co powiecie o takim etui warto? https://allegro.pl/oferta/etui-do-redmi-note-12-pro-4g-pancerne-case-szklo-13741745557?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&gad_source=1&utm_term=test&gclid=CjwKCAiAzJOtBhALEiwAtwj8tiWNdtHI0N1uC3cnLz0flGVfOhk6abzATXGwBal-zS3gGo68S99WCxoCnxUQAvD_BwE?utm_medium%3Dafiliacja&utm_campaign=_elktrk_telefony_akcesoria_pla_pmax&utm_medium=cpc&ev_campaign_id=17966351225&tag=cs&utm_source=google
Ostatnia odpowiedź: dzonyiks, 16 Sierpnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 185 wyświetleń
Witam, mam telefon xiaomi redmi note 12 pro 5g. telefon mi się zbił i na górze widać czarną plame, ponieważ ekran się wylał. Czy jest możliwość skrócenia wyświetlanego ekranu np. do 75% ekranu? Bo plama zasłania mi kawałek ekranu i nie widzę np. godziny.
Ostatnia odpowiedź: Marrik, 12 Sierpnia 2024 -
Problem z WiFi
przez Cenzo- 1 odpowiedź
- 274 wyświetleń
Cześć ! Mam obecnie Redmi Note 12 4G (topaz) z oficjalnym romem global i mam parę pytań dotyczących romu xiaomi.eu. Walczę obecnie z problemem połączenia WiFi i Bluetooth na swoim urządzeniu. Gdy podłącze jakieś słuchawki, głośniki lub kontroler do gier za pomocą Bluetooth obcina mi prędkości na połączeniu z internetem (speedtest po samym wifi 90mb download, z podłączonym urządzeniem BT 5-30 mb/s) Czasami Wifi 5Ghz jest niewykrywane i rozłączane. Router TP-Linka 5Ghz testowany na wielu różnych ustawieniach. Oczywiście urządzenia BT sprawdzone na innym telefonie innej marki w pełni działają. Zależało mi na wyświetlaniu obrazu z komputera przy jednoczesn…
Ostatnia odpowiedź: Master, 2 Lipca 2024 -
- 2 obserwujących
- 18 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
W jaki sposób uzyskać nagrywanie rozmów na Redmi Note 12S (codename: sea)? Nie ma (i chyba nie będzie) modyfikacji xiaomi.eu dla tego telefonu, ale widzę że ktoś oferuje płatną usługę uruchomienia/wgrania nagrywania rozmów w tym telefonie (i to prawdopodobnie bez odblokowania bootloadera, bo deklaruje czas 1-2 dni) Czy tu można jakoś wgrać dialer Xiaomi? Ew czy nagrywanie jest w którymś z romów z innych niż EU regionów, np taiwan? Czy jest jakaś instrukcja która pomoże mi w jednym bądź drugim rozwiązaniu? Obecnie telefon ma wersję MIUI: MIUI Global 14.0.4 14.0.4.0(THZEUXM) Wersja Android 13 TP1A.220624.014 Jest oczekując…
Ostatnia odpowiedź: Marrik, 17 Czerwca 2024 -
- 4 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Cześć z jakiegoś powodu telefon przestał się łączyć z zegarkiem Mi Wacht Lite. Mówię spoko usunę parę i połączę jeszcze raz, ale nic z tego. Na telefonie siedzi najnowszy HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.4.0.UMGMIXM - Android 14. Jak mam go resetować do fabrycznych ustawień to poczekam na wolną gotówkę i coś sobie kupię innego a nim przyjebie o ścianę.
Ostatnia odpowiedź: Don Pablo, 17 Kwietnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Jaki GCam polecicie do Redmi Note 12 4G? Próbowałem kilku i zdjęcia wychodzą zielonkawe.
Ostatnia odpowiedź: amularix, 27 Stycznia 2024 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 496 wyświetleń
Witam wszystkich, jako, że posiadam oba smartfony jak w tytule zamieszczam oryginalne fotki dla obu oraz wycięte (max. Zoom) kadry z Pojedynku: Sony 50 Mpix vs. Samsung ISOCELL HM2 108 Mpix. Parametry zdjęć AUTO oraz zablokowane parametry po ustawieniu ostrości na dole choinki, tj. poza bezpośrednim światłem LED. Zwycięzca pojedynku jest tylko jeden. Dlatego też nie chciałem RN Pro+ 5G z matrycą Samsunga 200 Mpix. Proszę Was także o przyłączenie się do Apelu interwencyjnego dla obecności trybu RAW w RN 12 a w szczególności dla RN 12 Pro 5G. Założyłem w tym celu osobny wątek "Akcja ... " Zdjęcie 50 Mpix Sony IMX766 Zdjęcie 108 Mpix Sams…
Ostatnia odpowiedź: zbyszkooo, 5 Stycznia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 329 wyświetleń
Witam. Kupiłem Carlink 4.0 i nie łączy się bezprzewodowo z AA. Mój samochód to Toyota Corolla 2020 . W aplikacji AA wszystko zaznaczone łącznie z łącznością bezprzewodową . Po kablu działa normalnie
Ostatnia odpowiedź: A B, 4 Stycznia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 295 wyświetleń
Witam wszystkich serdecznie Jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość Muszę wymienić swojego poczciwego redmi note 5. Budżet do 1300zł. I zastanawiam się nad: https://allegro.pl/oferta/xiaomi-redmi-note-12-pro-5g-8-gb-256-gb-czarny-13609334500 Bardzo proszę o pomoc w zakupie, czy ten z linku powyżej będzie ok??? Potrzebuje koniecznie nagrywanie rozmów. Lepsza jest wersja na Indonezję czy na Tajwan??? Podrzuci ktoś linka do najnowszej wersji?? I czy muszę odblokowywać bootlodara??? Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Padiuka, 8 Grudnia 2023 -
- 1 obserwujący
- 10 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Jak w temacie i to naprawdę nie żart, wykonywałem dokładnie jak w tutorialu podał szanowny kolega Kacper Skrzypek , którego naprawdę cenie. Mam twrp pod ten model stosuję się dokładnie do zaleceń Kacpra wykonuje w to w ściągniętym - platform-tools_r34.0.5-windows- jest rozpakowane na dysku C - i twrp najnowsze dla tego modelu twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin i nie daję rady. Bardzo proszę o łopatologiczna pomoc, bo nieraz miałem z tym delikatne problemy, ale teraz według wskazówek kabel do telefonu, ustawiony w fonie fastboot i nie daje rady.
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 28 Października 2023 -
- 1 obserwujący
- 7 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
Dla zainteresowanych możliwością nagrywania rozmów wyszła aktualizacja do Androida 13 z Miui 14.0.1 wersja na Indonezie Można pobrać wersja Recovery : https://bigota.d.miui.com/V14.0.1.0.TMOIDXM/miui_RUBYIDGlobal_V14.0.1.0.TMOIDXM_1ea16c563f_13.0.zip
Ostatnia odpowiedź: rumot, 16 Października 2023 -
Rom z nagrywaniem
przez agrest04- 1 obserwujący
- 7 odpowiedzi
- 731 wyświetleń
Cześć dziś ma mi przyjść z Allegro rmn12pro 8/256 dla corki chciałbym żebym miała nagrywanie rozmów i żeby to zrobić od razu bez czekania na odblokowanie butloadera bo nie chcę ingerować za bardzo w telefon jak najprościej to zrobić i jakim oficjalnym romem? Kiedyś dawno temu miałem Xiaomi teraz się nie orientuję dlatego pytam. W Samsungu wgrałem bodajże indonezyjski ROM i mam nagrywanie.
Ostatnia odpowiedź: Gorus, 11 Września 2023 -
- 2 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Mam pytanie do władnych tego forum. Czy telefony z serii RN 12 Pro 5g z androidem 13 nazwa kodowa (RUBY) będzie modyfikowana przez miuipolska.pl Czytając forum nie znalazłem informacji na ten temat chociaż jest już wersja na Europę V14.0.4.0.TMOEUXM, Chiny, Indonezję , Indie, Turcję, Globalna wersja V14.0.1.0.TMOMIXM, a nawet na Rosję.
Ostatnia odpowiedź: rumot, 31 Sierpnia 2023 -
- 1 obserwujący
- 17 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
Hej.Od dwóch miesięcy posiadam redmi note 12 pro z mediatekiem dimenosity 1080 Mój problem polega na tym że z baterii strasznie szybko ucieka prąd pomimo wyłączonej lokalizacji,bt itp.... i ten koszmarny zasięg,non stop jedna kreska... Telefon muszę ładować trzy razy dziennie A to nowy telefon... Dodam że realne GT resetuje się ma tam swoje odpały ale dzień na spokojnie a ma mniejszą baterie.... Też tak macie z tym telefonem?
Ostatnia odpowiedź: kredzion, 19 Sierpnia 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 445 wyświetleń
Mam problem posiadam redmi note 12 i zainstalowałem aplikacje do pobierania video z vk. Vk video downloader od maddev ze sklepu Play. Po zalogowaniu aplikacja powinna poprosić o uprawnienia do pamięci urządzenia w celu zapisu danych. Nie robi tego. Myślałem że coś z aplikacja jest nie halo ale mam jeszcze 2 inne smartfony i sprawdziłem to, problemu nie ma. Można jakoś temu zaradzić? Na wszelkie sposoby szukałem jak w jakichś ustawieniach to samemu zrobić ale bez żadnego efektu. W screenie o jakiej aplikacji rozmawiamy. Pobranie jej z innych źródeł także nie daje efektu. Po prostu redmi nie prosi o przyznanie tych uprawnień więc klikanie download nie robi nic.
Ostatnia odpowiedź: itq5ldz, 11 Sierpnia 2023 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 428 wyświetleń
Jak w temacie. Gdzie znaleźć soft Indonezja z nagrywaniem rozmów ? Nie mogę z najnowszego softu wysłać żadnego SMS-a, co już kiedyś się zdarzyło. Bardzo proszę o podanie linku do softu Indonezja, bo ma nagrywanie rozmów i przeważnie działają SMS-y. Będę bardzo wdzięczny. Przepraszam za dwukrotne zdublowanie tematu.
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 9 Sierpnia 2023 -
Aplikacja?!
przez mlody1990- 1 odpowiedź
- 584 wyświetleń
Witam , od tyg jestem posiadaczem Redmi Note 12 pro 5G, wszystko cacy , elegancko, tylko wytłumaczy mi ktoś od czego jest ta ikonka w lewym górnym rogu, bo nie mam zielonego pojęcia jak to usunąć z górnego paska, dzięki 😃
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 8 Maja 2023