miułaj Posted December 23, 2021 Share Posted December 23, 2021 Motyw tak, z tapetą "góra siguniang" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 23, 2021 Author Share Posted December 23, 2021 I nie usuwałeś żadnych aplikacji systemowych/modyfikowałeś jakoś systemu przez Magiska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miułaj Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 Nic, a nic nie robiłem z magiskiem, aplikacje systemowe nie ruszane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 24, 2021 Author Share Posted December 24, 2021 Byc może cos u Ciebie zaczyna "nawalać". Nikt nie miał takiego problemu do tej pory... Spróbuj może wgrać Globala lub China przez fastboot i na to EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketesch Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Czysta instalacja na POCOF3, w opcjach ciemnego motywu nie mam żadnej aplikacji , pierwszy raz mam coś takiego, spotkał się ktoś z czymś takim? Pomysł na rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 27, 2021 Author Share Posted December 27, 2021 Tak ma być. Nie mamy już na to żadnego wpływu, listą aplikacji dla których można wyłączyć ciemny motyw zarządza teraz Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketesch Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 5 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Tak ma być. Nie mamy już na to żadnego wpływu, listą aplikacji dla których można wyłączyć ciemny motyw zarządza teraz Xiaomi. A to niespodzianka, cóż kolejna fajna funkcjonalność usunięta z niewiadomych powodów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Panowie, po czystej instalacji naklada mi sie ikonka odcisku palca na 0 przy wpisywaniu pinu do karty. Co ciekawe, jak zrobie flasha raz jeszcze, to jest ok, wylaczam i wlaczam telefon i niestety odcisk palca laduje na klawiaturze numerycznej do wpisywania pinu .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Ok, powyższy problem rozwiązałem poprzez niewyswietlanie ikony odcisku palca, drugi problem to brak możliwości włączenia gpay, nie widzi połączenia z internetem. Ktoś się z tym już spotkał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Ok, drugi problem również rozwiązany, wystarczyło przeprowadzić pierwsze uruchomienie z włączonym Wifi, więc wleciał pełny clean flash i wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 usunięcie statystyk włączonego wyświetlacza w baterii jest już permanentne? czy jest szansa że wróci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 1 godzinę temu, mateo912 napisał: usunięcie statystyk włączonego wyświetlacza w baterii jest już permanentne? czy jest szansa że wróci? Myślę że trzeba spokojnie kilka dni poczekać na miui 13 - już jest w trakcie przygotowywania z tego co pisał pan Kacper - może wróci w tej chwili chyba rolę wyświetlacza przejęło chrome - przynajmniej u mnie tak to wygląda chociaż też wskazania na chromie są mniejsze bo coś koło 30-35 procent a o ile dobrze pamiętam przy wyświetlaczu było to około 50 procent Update - chrome też dobija do 65-70 procent więc można przyjąć że przeglądarka przejęła rolę wyświetlacza a nawet lepiej, za przeproszeniem ciągnie niż on .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 1 minutę temu, Master napisał: Myślę że trzeba spokojnie kilka dni poczekać na miui 13 - już jest w trakcie przygotowywania z tego co pisał pan Kacper - może wróci w tej chwili chyba rolę wyświetlacza przejęło chrome - przynajmniej u mnie tak to wygląda wywalili główny wyświetlacz ze statystyk a drugi (mi 11 ultra) zostawili Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 1 minutę temu, mateo912 napisał: wywalili główny wyświetlacz ze statystyk a drugi (mi 11 ultra) zostawili To ciekawe ten drugi myślę że specjalnie dużo nie "zjada" .... tam z tym wyświetlaczem to coś mieszali bo jak pamiętam szef pisał że to przywrócili w jakimś pośrednim updacie ale jak wyszła wersja tygodniową to znowu tego nie było .... Tak więc cierpliwie czekamy na 13tke i szukamy nowych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 To ciekawe ten drugi myślę że specjalnie dużo nie "zjada" .... tam z tym wyświetlaczem to coś mieszali bo jak pamiętam szef pisał że to przywrócili w jakimś pośrednim updacie ale jak wyszła wersja tygodniową to znowu tego nie było .... Tak więc cierpliwie czekamy na 13tke i szukamy nowych problemów Trochę jednak zabiera Wysłane z mojego M2102K1C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 No faktycznie - ale on chyba tylko działa w określonych przypadkach a nie cały czas? O ile pamiętam ten tylny wyświetlacz jest żywcem przejęty z jakiejś opaski typu fit - więc to musi być dość energooszczędne biorąc pod uwagę jakie tam są marne baterie To że nie ma tego przedniego wyświetlacza w statusach to chyba faktycznie jakiś błąd - tym bardziej jak jest ten tylny z ultra Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 No faktycznie - ale on chyba tylko działa w określonych przypadkach a nie cały czas? O ile pamiętam ten tylny wyświetlacz jest żywcem przejęty z jakiejś opaski typu fit - więc to musi być dość energooszczędne biorąc pod uwagę jakie tam są marne baterie To że nie ma tego przedniego wyświetlacza w statusach to chyba faktycznie jakiś błąd - tym bardziej jak jest ten tylny z ultra W teorii powinien działać gdy telefon leży ekranem w dół (zasłonięty czujnik światła/zbliżeniowy). W praktyce nie wiem czy przypadkiem się w kieszeni nie włącza bo niemal nigdy nie kładę telefonu ekranem w dół a w statystykach baterii zawsze jest dość wysoko Wysłane z mojego M2102K1C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 29, 2021 Author Share Posted December 29, 2021 10 godzin temu, mateo912 napisał: czy jest szansa że wróci? Nie mam pojęcia. Póki co w pierwszym MIUI 13, jakie mam, tej opcji nadal nie ma. BTW, dzień dobry... Porównanie może jeszcze dziś. edit - poszło. https://miuipolska.pl/miui-13-porownanie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 11 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Nie mam pojęcia. Póki co w pierwszym MIUI 13, jakie mam, tej opcji nadal nie ma. BTW, dzień dobry... Porównanie może jeszcze dziś. edit - poszło. https://miuipolska.pl/miui-13-porownanie/ Czyli po lekturze - btw fajnie napisane porównanie - wynika że to tylko taki troszkę większy lifting - bez żadnych większych zmian - z jednej strony trochę szkoda a z drugiej dobre i to bo ta wersja 12.6 jest całkiem w porządku tak więc czekamy spokojnie na 13 do pobrania - zakładam że będzie można tu zrobić normalny update 12.6 przez fastboota? Ps. Na gsmmaniaku rozpływają się w zachwytach nad 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 29, 2021 Author Share Posted December 29, 2021 6 godzin temu, Master napisał: zakładam że będzie można tu zrobić normalny update 12.6 przez fastboota? Tak, będzie można. Zrobiłem tak rano, no bo na Androida 12 inaczej się obecnie nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukey Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Wrócił mi właśnie temat przycinania interfejsu. Myślałem że to problem FB jednak przeglądając stronę www (chrome jako przeglądarka) lagi i przycięcia pojawiają się w momencie gdy pojawią się reklamy (i analogicznie na FB również). Chętnie bym chciał sprawdzić co jest powodem problemów ale nie wiem jak wygenerować jakieś log. Teraz dla testów uruchomiłem "blokadę reklam" zobaczę co to będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 30, 2021 Author Share Posted December 30, 2021 Nie wiem czy coś będzie tutaj, ale możesz spróbować. https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/ Na Androidzie 12 nie miałem na razie takich problemów na Mi 10T Lite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukey Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Problem znikł po dodaniu prywatnego dns. Więc coś musi być na rzeczy z tymi reklamami. Logi czyste 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.